<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
KKV
A Videoton vállalatcsoport a tavalyinál eredményesebb évet zárt, tíz százalékos forgalomnövekedés mellett 110 milliárd forintos árbevétel várható az idén.

Széles: az autóipar a fő csapásirány

Széles Gábor elnök-vezérigazgató a cég pénteki évzáró ünnepségén elmondta: a világgazdasági környezet nem kedvezett az elektronikai iparnak, ennek ellenére a Videoton sikeres évet zár: több külföldi tulajdonú cég magyarországi leányvállalata (Elcoteq, Flextronics, Nokia) bezárt vagy jelentős elbocsátásokat hajtott végre. Eközben a Videoton 8000 fős létszáma megmaradt, sőt kétszázzal növelni is tudták - mondta Széles Gábor. A cégcsoport forgalma dinamikusan nő, és remény van arra, hogy a növekedés üteme tartható lesz a következő években is.

A Videoton saját tőkéje jelenleg 75 milliárd forint.

Széles Gábor kiemelte: az autóipari cégeknek történő beszállítás a vállalatcsoport fő tevékenységévé vált. Az európai utakon "most futó autókban 16-18 darab Videoton gyártású alkatrész van".

Sinkó: szükség lesz az IMF-hitelre

Sinkó Ottó vezérigazgató arról szólt, hogy a piaci kilátások borúsak, mert az Európai Unió ipari teljesítménye és az újautó-eladások száma csökken, ráadásul az Egyesült Államok esetében is költségvetési bizonytalanság tapasztalható. Ezzel szemben a Videoton kilátásai jók a piacon, mert Ázsia túlsúlya miatt a márkatulajdonos cégek elveszítették kontrolljukat egyebek között a gyártási költségek és a beszerzések felett. Mindez arra késztetheti őket a jövőben, hogy a cégközpontokhoz közelebb hozzák a gyártást, ami nekünk jó esély lehet – vélte.

A működési környezetről elmondta, hogy a külső pénzpiacok megnyugodtak, a forint árfolyama pedig a hazai gazdaságpolitika függvénye. Úgy vélte, a stabilitás eléréséhez szükség lesz az IMF-hitelre.

Készülnek a 10 milliárdos BKV-bizniszre

Hogyan sikerült a Videotont a nulláról felhúzni a jelenlegi évi 100 milliárd forintos bevételi szintre? Lakatos Péter korábban exkluzív interjút adott a Privátbankárnak - olvassa el >>

Lakatos Péter vezérigazgató arról számolt be, hogy a tavalyi évben sok új üzletet kötöttek meg, amelyeket az idei évben megvalósítottak. 2013-ban két nagy feladat vár a Videotonra: egyrészt a meglévő üzleteket megtartani és továbbvinni, másrészt újakat keresni - tette hozzá.

Elmondta: az idén futott fel a háztartási fogyasztásmérők, vagy a "világ legdrágább LED képernyőjének" gyártása, miközben jövőre már olyan nagy feladatok előtt állnak, mint a VT-Transman 10 milliárd forint feletti beruházása, amely a sikeres BKV-tendernek köszönhető.

A rovat támogatója a 4iG

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

KKV Be vannak rezelve a vállalkozások attól, hogy a kormány újabb megszorító intézkedéseket hoz
Privátbankár.hu | 2022. november 21. 06:34
Ez is kiderül a több mint 160 ezres vállalkozói felhasználó bázissal rendelkező Billingo online számlázó kutatásából. 
KKV Egyre jobban látszik, mennyire aggasztja a cégeket a dráguló energia
Privátbankár.hu | 2022. október 12. 15:20
Romlik a német cégek hangulata, elég egyértelműen.
KKV Még idén véget ér a háború? A magyar családi cégek erre számítanak
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 15. 11:38
Úgy tűnik, a hazai családi vállalatok ellenállóbbak az orosz-ukrán háborúval szemben, mint a hagyományos cégek, ugyanis jelentős részük számol árbevétel-növekedéssel.
KKV A szakemberek hiánya és az árfolyamok ingadozása a kkv-k egyre nagyobb problémája
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 14. 12:26
Egyre nagyobb problémát okoz az árfolyamváltozás a hazai vállalkozásoknak – derül ki a K&H kkv bizalmi index második negyedéves eredményéből. A szakemberhiány után a gyengülő forint akadályozza leginkább a cégeket, de az alapanyaghiány és a költségek növekedése is komoly kihívás elé állítja őket.
KKV Egyre több magyar cégnek okoz nehézséget az, hogy időben fizessen
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 29. 17:08
Romlik a fizetési fegyelem Magyarországon.
KKV Még van a piacon egy százalékos kamatra is igényelhető hitel
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 29. 10:14
Az állam által támogatott konstrukcióért a mai naptól folyamodhatnak hazai mikro- és kisvállalkozások.
KKV Nyugtalanok a cégek: jön a végrehajtási hullám a válság miatt?
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 25. 14:42
A gazdasági válság miatt egyre több vállalat tart attól, hogy a késő fizetések miatt veszélybe kerül a működésük. Európában a legtöbb cég jogi végrehajtásokkal küzdene a kintlévőségek ellen, ám az ilyen eljárások költségesek, hosszadalmasok és az eredményük is bizonytalan.
KKV Komoly változtatásokat jelentett be a kormány: csökken az ekho, fellélegezhetnek a katás cégek
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 20:16
Komoly változásokról számolt be a Pénzügyminisztérium legújabb közleménye.   
KKV Itt a figyelmeztetés: új zsarolóvírus támadja a magyar cégeket
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 17:39
Újfajta zsarolóvírus jelent meg a magyar vállalatok rendszereiben.
KKV Egy alacsony, fix kamatozású hitel most kincset ér
Natív tartalom | 2022. augusztus 2. 13:05
Jelentős hitelfelvételi kedvet tapasztaltak a cégek részéről a Magyar Bankholding tagbankjai a támogatott Széchenyi Go-program kifutása miatt, de mi lesz ezután? Melyik szektor szorul most leginkább finanszírozásra? Interjú Kollega-Tarsoly Dániellel, a Magyar Bankholding egyedi üzletfejlesztésért felelős ügyvezető igazgatójával.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG