<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
KKV
Az immár leggazdagabb európainak számító spanyol Amancio Ortega textilipari csoportja 32%-kal tudta növelni az első félévben az árbevételét. Az Inditex meg sem érzi a válságot.

A spanyol Inditex-csoport, a Zara tulajdonosa továbbra is lenyűgöző eredményeket tud felmutatni: az első félévben a csoport bevételei 32%-kal haladták meg a tavalyi év hasonló időszakát, elérve ezzel a 944 millió eurót. A figyelemreméltó növekedés hajtómotorja az ázsiai és amerikai terjeszkedés.

Az agresszív terjeszkedés jó biznisz

Az Inditex forgalma a július 31-ig terjedő időszakban elérte a 7,24 milliárd eurót, ami 17%-kal több, mint tavaly ilyenkor. A több mint egy éve nyitva tartó üzletek forgalma 7%-kal nőtt - ebből is látszik, hogy az agresszív terjeszkedés jó stratégiának bizonyult a spanyoloknál.Új Inditex-márka Budapesten
Az Inditex csoporthoz tartozó Massimo Dutti heteken belül megnyitja első üzletét a Deák Ferenc utcában. Jön még két felső kategóriás üzletlánc is az Andrássy útra. Részletek >>>

Az árbevétel 22%-a eredeztethető Spanyolországból, ami azt jelenti, hogy a válságban a "Zarára is ráfanyalodó" spanyolok kevesebbet vásároltak odahaza a cég boltjaiban, a tavalyi első félévhez képest ez ugyanis 4 százalékpontos csökkenést jelent. Ezzel szemben a csoport ázsiai értékesítései 3 százalékponttal növekedni tudtak, pedig itt a kínai dömpingáruval kell versenyezniük. Az Amancio Ortega által alapított textilóriás bevételeinek ötöde származik már az ázsiai piacokról.

A kínai terjeszkedést nagyon is komolyan gondolja a cég, szeptember 5-én indult el online boltjuk, év végéig Ázsiában a csoport 425-re növeli üzletei számát és összesen 8 márkával lesz jelen a piacon.

Európa leggazdagabb milliárdosa rejtőzködik

Az Inditex arteixoi (La Coruna) központjában

A nyilvánosságot kerülő, interjút egész életében csak egyszer adó Amancio Ortega a Bloomberg júniusi felmérése szerint már a leggazdagabb európai, 39,5 milliárd eurós vagyonával letaszította a trónról az IKEA-tulajdonos Ingvar Kampradot. Ez egyben azt is jelenti, hogy ő világ 3. leggazdagabb embere. Vagyona ellenére szerény életet él a milliárdos, a tulajdonában álló focicsapat, a Deportivo La Coruna stadionjában például még a VIP-páholyban sincs helye, a lelátóról szokta nézni a meccseket. „Senki nem fektet annyit a terjesztésbe, mint mi. A pénzt az üzlethelyiségbe kell beletenni. Az üzlet maga a márka" - mondta egyszer a Zara filozófiájáról.

A rovat támogatója a 4iG

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

KKV Még idén véget ér a háború? A magyar családi cégek erre számítanak
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 15. 11:38
Úgy tűnik, a hazai családi vállalatok ellenállóbbak az orosz-ukrán háborúval szemben, mint a hagyományos cégek, ugyanis jelentős részük számol árbevétel-növekedéssel.
KKV A szakemberek hiánya és az árfolyamok ingadozása a kkv-k egyre nagyobb problémája
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 14. 12:26
Egyre nagyobb problémát okoz az árfolyamváltozás a hazai vállalkozásoknak – derül ki a K&H kkv bizalmi index második negyedéves eredményéből. A szakemberhiány után a gyengülő forint akadályozza leginkább a cégeket, de az alapanyaghiány és a költségek növekedése is komoly kihívás elé állítja őket.
KKV Egyre több magyar cégnek okoz nehézséget az, hogy időben fizessen
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 29. 17:08
Romlik a fizetési fegyelem Magyarországon.
KKV Még van a piacon egy százalékos kamatra is igényelhető hitel
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 29. 10:14
Az állam által támogatott konstrukcióért a mai naptól folyamodhatnak hazai mikro- és kisvállalkozások.
KKV Nyugtalanok a cégek: jön a végrehajtási hullám a válság miatt?
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 25. 14:42
A gazdasági válság miatt egyre több vállalat tart attól, hogy a késő fizetések miatt veszélybe kerül a működésük. Európában a legtöbb cég jogi végrehajtásokkal küzdene a kintlévőségek ellen, ám az ilyen eljárások költségesek, hosszadalmasok és az eredményük is bizonytalan.
KKV Komoly változtatásokat jelentett be a kormány: csökken az ekho, fellélegezhetnek a katás cégek
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 20:16
Komoly változásokról számolt be a Pénzügyminisztérium legújabb közleménye.   
KKV Itt a figyelmeztetés: új zsarolóvírus támadja a magyar cégeket
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 17:39
Újfajta zsarolóvírus jelent meg a magyar vállalatok rendszereiben.
KKV Egy alacsony, fix kamatozású hitel most kincset ér
Natív tartalom | 2022. augusztus 2. 13:05
Jelentős hitelfelvételi kedvet tapasztaltak a cégek részéről a Magyar Bankholding tagbankjai a támogatott Széchenyi Go-program kifutása miatt, de mi lesz ezután? Melyik szektor szorul most leginkább finanszírozásra? Interjú Kollega-Tarsoly Dániellel, a Magyar Bankholding egyedi üzletfejlesztésért felelős ügyvezető igazgatójával.
KKV Nincs hova halogatni a generációváltást: zajlik a forradalom a magyar családi cégeknél
Privátbankár.hu | 2022. július 11. 10:48
Egyre több családi cégnél történik meg a generációváltás, és ez felgyorsíthatja a digitalizációt –  derült ki a K&H családi vállalatok indexből. Mivel az infláció és az orosz-ukrán konfliktus az ő gazdálkodásuk elé is jelentős akadályokat görget, most mindennél időszerűbb lehet, hogy innovatív fejlesztésekkel növeljék hatékonyságukat.
KKV Hirdetés a Facebookon: ezért nem elég az organikus elérés
Márkázott tartalom | 2022. július 7. 16:48
Rengeteg bejegyzés jön szembe a Facebookon nap mint nap és ezek nagyrésze ma már bizony hirdetés. Annak idején a legtöbb üzleti oldalnak még organikus posztokkal is sikerült elegendő potenciális ügyfelet, vásárlót behúznia. Ma azonban már akkora a verseny, hogy fizetett hirdetés nélkül szinte esélyük sincs a vállalkozásoknak.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG