1p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

KKV
Az immár leggazdagabb európainak számító spanyol Amancio Ortega textilipari csoportja 32%-kal tudta növelni az első félévben az árbevételét. Az Inditex meg sem érzi a válságot.

A spanyol Inditex-csoport, a Zara tulajdonosa továbbra is lenyűgöző eredményeket tud felmutatni: az első félévben a csoport bevételei 32%-kal haladták meg a tavalyi év hasonló időszakát, elérve ezzel a 944 millió eurót. A figyelemreméltó növekedés hajtómotorja az ázsiai és amerikai terjeszkedés.

Az agresszív terjeszkedés jó biznisz

Az Inditex forgalma a július 31-ig terjedő időszakban elérte a 7,24 milliárd eurót, ami 17%-kal több, mint tavaly ilyenkor. A több mint egy éve nyitva tartó üzletek forgalma 7%-kal nőtt - ebből is látszik, hogy az agresszív terjeszkedés jó stratégiának bizonyult a spanyoloknál.Új Inditex-márka Budapesten
Az Inditex csoporthoz tartozó Massimo Dutti heteken belül megnyitja első üzletét a Deák Ferenc utcában. Jön még két felső kategóriás üzletlánc is az Andrássy útra. Részletek >>>

Az árbevétel 22%-a eredeztethető Spanyolországból, ami azt jelenti, hogy a válságban a "Zarára is ráfanyalodó" spanyolok kevesebbet vásároltak odahaza a cég boltjaiban, a tavalyi első félévhez képest ez ugyanis 4 százalékpontos csökkenést jelent. Ezzel szemben a csoport ázsiai értékesítései 3 százalékponttal növekedni tudtak, pedig itt a kínai dömpingáruval kell versenyezniük. Az Amancio Ortega által alapított textilóriás bevételeinek ötöde származik már az ázsiai piacokról.

A kínai terjeszkedést nagyon is komolyan gondolja a cég, szeptember 5-én indult el online boltjuk, év végéig Ázsiában a csoport 425-re növeli üzletei számát és összesen 8 márkával lesz jelen a piacon.

Európa leggazdagabb milliárdosa rejtőzködik

Az Inditex arteixoi (La Coruna) központjában

A nyilvánosságot kerülő, interjút egész életében csak egyszer adó Amancio Ortega a Bloomberg júniusi felmérése szerint már a leggazdagabb európai, 39,5 milliárd eurós vagyonával letaszította a trónról az IKEA-tulajdonos Ingvar Kampradot. Ez egyben azt is jelenti, hogy ő világ 3. leggazdagabb embere. Vagyona ellenére szerény életet él a milliárdos, a tulajdonában álló focicsapat, a Deportivo La Coruna stadionjában például még a VIP-páholyban sincs helye, a lelátóról szokta nézni a meccseket. „Senki nem fektet annyit a terjesztésbe, mint mi. A pénzt az üzlethelyiségbe kell beletenni. Az üzlet maga a márka" - mondta egyszer a Zara filozófiájáról.

A rovat támogatója a 4iG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

KKV Hogyan lett kis garázscégből milliárdos vállalkozás?
Privátbankár.hu | 2023. december 19. 11:41
Állócsillagok és újhullámos trónkövetelők.
KKV Itt a Cégépítők társasjáték: most eldől, ki kaszál az üzleti évben!
Natív tartalom | 2023. december 4. 10:26
Piaci rést betöltő társasjáték jelent meg október 25-én: a Cégépítők társasjáték megszületéséről és játékmenetéről Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM tulajdonosával, a Cégépítők alapítójával beszélgettünk.
KKV Széchenyi Kártya Program: megduplázták a hitelkereteket
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 1. 11:18
Sokkal nagyobb hitelkeretet kapnak a kkv-k a Széchenyi Kártya Program keretében. A kamat a futamidő végéig 5 százalék. 
KKV Kezdj újult erővel a nyári szabadság után!
Márkázott tartalom | 2023. június 27. 11:32
  Ha még most vagy csak a hosszabb lélegzetvételű nyaralás előtt, akkor minden bizonnyal minden munkával kapcsolatos témától a falnak mennél. Teljesen érthető módon érzed azt, hogy telítődtél, hiszen már javában az év második felében járunk, és a megfeszített munkatempóból még nem is igazán tudtál alább engedni.
KKV Vigye sikerre vállalkozását, alkalmazzon business mentort!
Natív tartalom | 2023. június 8. 10:01
A business mentor nem varázsló, ám mégis rendkívül fontos szerepet játszhat több, a hazai kkv-szektort rendkívüli mértékben érintő konfliktushelyzet kezelésében. Közreműködésével a vállalatok tulajdonosai és vezetői olyan külső támogatást kaphatnak, amely segíti őket a tudatosabb vállalatvezetésben és előmozdítja üzleti és személyes fejlődésüket. A Budapesti Gazdasági Egyetem rendhagyó szakirányú továbbképzéséről annak vezetőjével és egyik hallgatójával beszélgettünk.
KKV A K&H szerint az uniós pályázatok körüli zűrzavar nem ártott
Privátbankár.hu | 2023. május 24. 14:14
Az uniós pályázatok körüli bizonytalanság csak kismértékben vetette vissza a cégek bizakodását, mintegy felük továbbra is reálisnak tartja, hogy ilyen forráshoz juthat - közölte a K&H magyarországi mikro, kis- és középvállalkozások (kkv) bizalmi indexe első negyedévi eredménye alapján.
KKV Megnyitják a pénzcsapot a magyar cégeknek: milliárdokat érő bejelentést tett egy bank
Privátbankár.hu | 2023. május 10. 17:14
Jelentős beruházási hitelkeretről állapodott meg az UniCredit.
KKV Jó szakemberből gyenge vállalkozó lesz? – interjú
Natív tartalom | 2023. április 4. 12:02
Egerszegi Krisztián Jövőkép című könyvének megjelenése kapcsán készült interjúnk második részében beszélgetünk a vállalkozók 90 százalékáról, a magukat halálra hajszoló emberekről, és arról is, mit tanácsol a bölcs varázsló a gonosz sárkány legyőzéséhez.
KKV Jövőkép nélkül csak szenvedés lesz, nem sikercég – interjú
Natív tartalom | 2023. március 22. 10:07
Ami tíz évvel ezelőtt még működött a magyar cégek számára, az tíz év múlva egyáltalán nem lesz elegendő, avagy hamarosan megérkezik az üzleti regény arról, hogy miért kulcsfontosságú a hazai vállalkozók számára egy jól megformált jövőkép. Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM cégvezetőjével és a Cégépítők alapítójával beszélgettünk Jövőkép című könyve megjelenése előtt.
KKV Csak a bizonytalanság biztos a kisvállalkozásoknál
Privátbankár.hu | 2023. február 3. 16:24
A kormány új hitelprogramról döntött a Baross Gábor újraiparosítási program keretében. Az elszálló kamatok mellett ez komoly segítséget jelenthet a kisvállalkozások számára, amelyek helyzete meglehetősen bizonytalan lett az utóbbi időben. Az ATV Start vendégeként Perlusz László, a VOSZ főtitkára és kollégánk, Király Béla beszélt a hazai vállalkozások helyzetéről.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG