<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
KKV
Nem meglepő a lépés, mivel az Országos Taxiszövetség azóta ekézi a szerintük adóelkerülő szolgáltatást, amióta betette a lábát Magyarországra.

Március végén feljelentést tett a Taxi Gépkocsivezetők Független Szakszervezete (TG-FSZ) az amerikai hátterű, okostelefonos alkalmazást működtető Uber miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányságon - tudta meg a Népszabadság.

Már vártuk

Nem Magyarország az első, ahol feljelentik a olcsóbb fuvarozást lehetővé tevő céget: Németországban például egyszer már betiltották, Franciaországban pedig most került tiltólistára az alkalmazás. Általában adóelkerülésre hivatkoznak a pereknél - ez teszi ugyanis lehetővé, hogy az Uber sokkal olcsóbb árakon tudja kínálni fuvarozási szolgáltatásait.

A feljelentést ismeretlen tettes ellen tette az érdekvédelmi szervezet költségvetési csalás gyanúja miatt - mondta a lapnak Farkas Zsolt elnök. Kifejtette: szerinte az alkalmazást sofőrként használók adózatlan jövedelemre tesznek szert a szolgáltatással, és az üzletszerűség sem vitatható. Az Uber minden egyes fuvar esetében bűnsegédként lép fel - magyarázta Farkas –, s ami igazán lényeges, gyanúja szerint nemcsak a sofőrök, de az amerikai cég sem fizet adót a magyarországi tevékenységéből származó bevételei után, megkárosítva ezzel az államot.

Az online pénztárgép csak csepp a tengerben

Mi is írtunk arról, hogy a kormány kötelezővé tenné következő körben az online pénztárgépek használatát a taxisoknak is. Farkas Zsolt szerint elfogadhatatlan az a helyzet, hogy az egyik félre folyamatos szigorítások vonatkoznak, míg a másiktól még az adót sem szedi be a kormány és a taxisrendelet sem vonatkozik rá.

A megoldás Farkas szerint a kormány kezében van, hiszen az országos taxisrendelettel egyértelművé lehetne tenni a helyzetet. Az elfogadásra és kihirdetésre váró tervezet ismereteik szerint valamennyi fuvarközvetítő számára engedélyhez kötné a működést, ez alól az Uber sem lenne kivétel, amely most tudomásuk szerint nem rendelkezik ilyennel.

Hasznos tipp a végére: ha jól megnézik a Google Maps útvonaltervezőjének eredményeit egy bizonyos szakaszra, tavaly november óta dobja az Uberes időtartamot és tarifát is. Biciklistáknak persze még mindig nincs útvonaltervezés.

A rovat támogatója a 4iG

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

KKV Komoly változtatásokat jelentett be a kormány: csökken az ekho, fellélegezhetnek a katás cégek
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 20:16
Komoly változásokról számolt be a Pénzügyminisztérium legújabb közleménye.   
KKV Itt a figyelmeztetés: új zsarolóvírus támadja a magyar cégeket
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 17:39
Újfajta zsarolóvírus jelent meg a magyar vállalatok rendszereiben.
KKV Egy alacsony, fix kamatozású hitel most kincset ér
Natív tartalom | 2022. augusztus 2. 13:05
Jelentős hitelfelvételi kedvet tapasztaltak a cégek részéről a Magyar Bankholding tagbankjai a támogatott Széchenyi Go-program kifutása miatt, de mi lesz ezután? Melyik szektor szorul most leginkább finanszírozásra? Interjú Kollega-Tarsoly Dániellel, a Magyar Bankholding egyedi üzletfejlesztésért felelős ügyvezető igazgatójával.
KKV Nincs hova halogatni a generációváltást: zajlik a forradalom a magyar családi cégeknél
Privátbankár.hu | 2022. július 11. 10:48
Egyre több családi cégnél történik meg a generációváltás, és ez felgyorsíthatja a digitalizációt –  derült ki a K&H családi vállalatok indexből. Mivel az infláció és az orosz-ukrán konfliktus az ő gazdálkodásuk elé is jelentős akadályokat görget, most mindennél időszerűbb lehet, hogy innovatív fejlesztésekkel növeljék hatékonyságukat.
KKV Hirdetés a Facebookon: ezért nem elég az organikus elérés
Márkázott tartalom | 2022. július 7. 16:48
Rengeteg bejegyzés jön szembe a Facebookon nap mint nap és ezek nagyrésze ma már bizony hirdetés. Annak idején a legtöbb üzleti oldalnak még organikus posztokkal is sikerült elegendő potenciális ügyfelet, vásárlót behúznia. Ma azonban már akkora a verseny, hogy fizetett hirdetés nélkül szinte esélyük sincs a vállalkozásoknak.
KKV Lassan elfogy a kkv-szektor optimizmusa
Privátbankár.hu | 2022. július 4. 09:42
Bizonytalannak látják a következő egy évet.
KKV Folytatódik a Széchenyi Hitelkártya Program
Tiszóczi Roland | 2022. június 20. 11:51
Július elsejétől december 31-ig meghosszabbították a Széchenyi Hitelkártya Programot, a hazai kkv-szektor számára kedvezményes finanszírozási források elérhetőségét biztosító feltételekkel.
KKV Gulyás Gergely újabb részletek árult el a kata átalakításáról
Privátbankár.hu | 2022. június 17. 10:31
Január 1-jéig marad a kata, csak utána változik - megemelik a keretösszeget.
KKV A családi vállalkozások is elég sötéten látják a jövőt, de hosszú távra terveznek
Privátbankár.hu | 2022. június 9. 10:58
Sújtja őket az infláció és az anyaghiány, de igyekeznek hosszú távra tervezni a családi vállalkozások.
KKV Akik sokra vitték – cégvezetés és Cégépítők
Privátbankár.hu | 2022. május 18. 12:01
Interjúsorozatunk harmadik, befejező részében Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM cégvezetőjével a MiniCRM rendszerének használatáról és a Cégépítők podcast legnagyobb tapasztalatairól beszélgettünk.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG