1p
KKV
2008-ban a harmadik legnépszerűbb online termék vagy szolgáltatás az online biztosítás volt. Mennyire biztonságos a direktbiztosítás?
2008-ban a harmadik legnépszerűbb online termék vagy szolgáltatás az online biztosítás volt az NRC Piackutató által decemberben készített E-Commerce Trend Report 2009 adatai szerint. 100 felhasználó közül 12-en kötöttek biztosítást a neten, ennél többen csak könyvet (15%), illetve meleg ételt (13%) rendeltek a világhálón. Az elköltött összegek tekintetében szintén harmadik helyen állnak a biztosítások, szorosan követve az utazásokat és a hardvereszközöket. Az AEGONdirekt.hu összeállításában a direktbiztosítás adatbiztonsági kérdéseit tekintették át

Adatbiztonság

Az adathalászat ellen az ügyfél is sokat tehet. Érdemes az alábbi szabályokat megjegyezni:
- A szolgáltató e-mailben sosem kéri a felhasználói nevet és a jelszót, nem buzdít annak lecserélésére vagy újbóli megadására. Ilyen esetekben mindig illetéktelen próbálkozással van dolgunk.
- Ha biztosra akarjuk venni, hogy valóban a szolgáltató oldalán tartózkodunk és ez védett csatorna-e, ellenőrizzük, hogy megfelelő-e az adott oldal titkosítása (SSL). Ilyenkor a böngésző- vagy állapotsorban egy lezárt lakat ikonját találjuk, erre kattintva az adott titkosítás tanúsítványát is ellenőrizhetjük.
Mivel egy-egy biztosítás online megkötéséhez (egy egyszerű termék vásárlásától eltérően) adatok tucatjait kell megadni, a direktbiztosításhoz kapcsolódó egyik legfontosabb feladat az ügyfelek adatainak biztonságos kezelése az adatok begépelésétől kezdve az adatok tárolásán és felhasználásán keresztül az adatok ellenőrzött törléséig. A megbízható, ismert szolgáltatók ma már valamennyien megfelelő technológiát alkalmaznak a kezelt adatok védelme érdekében. Az adatokat házon belül is csak az adatkezeléssel megbízott munkatársak ismerhetik meg, az azonosítókat és a hozzájuk tartozó jelszavakat pedig – az egyirányú titkosítás miatt – még ők sem.

Pénzügyi biztonság

A direktbiztosítás pénzügyi biztonságát leginkább az szavatolja, hogy nem jár közvetlen pénzügyi teljesítéssel. A halasztott díjfizetés miatt az ügyfélnek 30 nap áll rendelkezésére, hogy a díjat befizesse. Ezt döntésétől függően megteheti banki átutalással vagy akár a biztosító által küldött sárga csekken is. Egyedül az utasbiztosítás esetén van szükség azonnali bankkártyás fizetésre, ám ilyenkor is annak a banknak a részére kell a bankkártya-adatokat megadnunk, amellyel más online fizetés során is kapcsolatban vagyunk.

Kényelem ÉS biztonság

Az online biztosítások nagy előnye, hogy megkötésük során – más pénzügyi jellegű tranzakcióval szemben – nincsen szükség személyes azonosításra, vagyis arra, hogy az ügyfél egy hivatalos okmányával együtt a szolgáltató munkatársa előtt személyesen is megjelenjen. Amennyiben a megkötött biztosítás esedékes díját kifizeti, úgy érvényes lesz a szerződése, ellenkező esetben nem.

A direktbiztosítói ügyintézést tovább egyszerűsíti, hogy nincs szükség külön megbízási nyilatkozatra sem, hiszen a direktbiztosítási szolgáltató közvetlenül a biztosítói oldalt képviseli, vagyis – az alkuszokkal ellentétben – nem az ügyfél nevében jár el a biztosító felé.

Direktbiztosítások minden területen

„Az egyszerű ügyintézés és a közvetlen pénzforgalom hiánya miatt az online biztosítás ma biztonságos próbálkozási terület mindazok számára, akik ma még bizalmatlanul tekintenek az internetes pénzügyi szolgáltatásokra" – mondta el Marosvölgyi Péter, az AEGONdirekt.hu szakmai igazgatója. "Ezt ma már egyre többen ismerik fel, ezért immár nem csak a novemberben megkötött kötelező biztosítások kapcsán, hanem a lakás-, casco-és utasbiztosítások területén is egyre fokozódó versenyről beszélhetünk. Hosszabb távon azzal számolunk, hogy az online alkuszok mellett egyre meghatározóbb szerephez jutnak a nagy biztosítók direkt szolgáltatói is” - olvasható a direktbiztosító közleményében.

Pénzügyek: neten egyre aktívabbak vagyunk
Új kgfb: van azért üröm is az örömben

Utazni nincs pénzünk, csak a nyálunkat csorgatjuk
Kifizetődő, ha Ön szelíd motoros 
Évről évre több a viharkár

Privátbankár

Címkék: KKV
A rovat támogatója a 4iG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

KKV Hogyan lett kis garázscégből milliárdos vállalkozás?
Privátbankár.hu | 2023. december 19. 11:41
Állócsillagok és újhullámos trónkövetelők.
KKV Itt a Cégépítők társasjáték: most eldől, ki kaszál az üzleti évben!
Natív tartalom | 2023. december 4. 10:26
Piaci rést betöltő társasjáték jelent meg október 25-én: a Cégépítők társasjáték megszületéséről és játékmenetéről Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM tulajdonosával, a Cégépítők alapítójával beszélgettünk.
KKV Széchenyi Kártya Program: megduplázták a hitelkereteket
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 1. 11:18
Sokkal nagyobb hitelkeretet kapnak a kkv-k a Széchenyi Kártya Program keretében. A kamat a futamidő végéig 5 százalék. 
KKV Kezdj újult erővel a nyári szabadság után!
Márkázott tartalom | 2023. június 27. 11:32
  Ha még most vagy csak a hosszabb lélegzetvételű nyaralás előtt, akkor minden bizonnyal minden munkával kapcsolatos témától a falnak mennél. Teljesen érthető módon érzed azt, hogy telítődtél, hiszen már javában az év második felében járunk, és a megfeszített munkatempóból még nem is igazán tudtál alább engedni.
KKV Vigye sikerre vállalkozását, alkalmazzon business mentort!
Natív tartalom | 2023. június 8. 10:01
A business mentor nem varázsló, ám mégis rendkívül fontos szerepet játszhat több, a hazai kkv-szektort rendkívüli mértékben érintő konfliktushelyzet kezelésében. Közreműködésével a vállalatok tulajdonosai és vezetői olyan külső támogatást kaphatnak, amely segíti őket a tudatosabb vállalatvezetésben és előmozdítja üzleti és személyes fejlődésüket. A Budapesti Gazdasági Egyetem rendhagyó szakirányú továbbképzéséről annak vezetőjével és egyik hallgatójával beszélgettünk.
KKV A K&H szerint az uniós pályázatok körüli zűrzavar nem ártott
Privátbankár.hu | 2023. május 24. 14:14
Az uniós pályázatok körüli bizonytalanság csak kismértékben vetette vissza a cégek bizakodását, mintegy felük továbbra is reálisnak tartja, hogy ilyen forráshoz juthat - közölte a K&H magyarországi mikro, kis- és középvállalkozások (kkv) bizalmi indexe első negyedévi eredménye alapján.
KKV Megnyitják a pénzcsapot a magyar cégeknek: milliárdokat érő bejelentést tett egy bank
Privátbankár.hu | 2023. május 10. 17:14
Jelentős beruházási hitelkeretről állapodott meg az UniCredit.
KKV Jó szakemberből gyenge vállalkozó lesz? – interjú
Natív tartalom | 2023. április 4. 12:02
Egerszegi Krisztián Jövőkép című könyvének megjelenése kapcsán készült interjúnk második részében beszélgetünk a vállalkozók 90 százalékáról, a magukat halálra hajszoló emberekről, és arról is, mit tanácsol a bölcs varázsló a gonosz sárkány legyőzéséhez.
KKV Jövőkép nélkül csak szenvedés lesz, nem sikercég – interjú
Natív tartalom | 2023. március 22. 10:07
Ami tíz évvel ezelőtt még működött a magyar cégek számára, az tíz év múlva egyáltalán nem lesz elegendő, avagy hamarosan megérkezik az üzleti regény arról, hogy miért kulcsfontosságú a hazai vállalkozók számára egy jól megformált jövőkép. Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM cégvezetőjével és a Cégépítők alapítójával beszélgettünk Jövőkép című könyve megjelenése előtt.
KKV Csak a bizonytalanság biztos a kisvállalkozásoknál
Privátbankár.hu | 2023. február 3. 16:24
A kormány új hitelprogramról döntött a Baross Gábor újraiparosítási program keretében. Az elszálló kamatok mellett ez komoly segítséget jelenthet a kisvállalkozások számára, amelyek helyzete meglehetősen bizonytalan lett az utóbbi időben. Az ATV Start vendégeként Perlusz László, a VOSZ főtitkára és kollégánk, Király Béla beszélt a hazai vállalkozások helyzetéről.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG