<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
KKV

Smart Budapest Ötletversenyt hirdet a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK). A pályázatokat július elsejéig várja a város, az ötletverseny győzteseit pedig – egy többkörös zsűrizést követően – szeptember elején hirdetik ki. Az ötletverseny célja, hogy Budapest a 21. század kihívásaira hatékonyan reagálni képes, okosabb várossá váljon az elkövetkező években.

Az ötletverseny meghirdetésével a program szervezői azt kívánják elérni, hogy a város oldaláról jelentkező igények találkozzanak olyan innovatív elképzelésekkel, melyeket az adott probléma megoldására kész vállalkozó szállít a város számára; a kettőt össze kell hozni, és az önkormányzati működés keretei között kell olyan platformot találni, ahol ezek egymásra találnak. 

Fotó: depositphotos.comFotó: depositphotos.com

Ahogy Ilyés Márton, a BVK elnöke, egyszersmind a program főszervezője fogalmazott: a város, és annak üzemeltetése aktuálisan rengeteg, a város működtetésével, üzemeletésével kapcsolatos problémát kínál, az innovátorokat, az innovatív ötletekkel és megoldásokkal jelentkező vállalkozókat pedig ezekhez kellene valamilyen módon közel engedni. 

Nem véletlen, fogalmazott Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes, hogy

a budapesti cégek mind beleálltak a kezdeményezésbe, a főváros cégek vezetőit mindez összerántotta.

Mostanáig az volt a kérdés, hogy hogyan is engedi be, engedi megvalósulni az adott innovációt egy nehezen mozduló, nem kifejezetten fogyasztóbarát rendszer, az ötletversennyel viszont annak az intézményi lehetőségét teremti meg a város, hogy a kívülről jövő ötlet megtalálja a várost, és reflektáljon annak igényeire. 

Eddig ezek a megkeresések elsősorban céges lobbi-tevékenységek formájában, vagy a közbeszerzés keretei között valósultak meg, de egyik sem az innovációról szólt, a mostani kezdeményezés viszont megteremti annak az intézményes kereteit – először csak egy másfél hónapra, később pedig állandó jelleggel –, hogy a város fejlődését szolgáló projektek elsősorban az újító ötletekről, és azok megvalósulásáról szóljanak.   

A szervezők hat kategóriában, a mobilitás, a környezetbarát energetika, a városi környezet, a társadalmi partnerség, a fenntartható gazdaság és a turizmus területéről várják a jelentkezőket, akik egyaránt nevezhetnek a versenyre ötletekkel, de már kiforrott projektekkel is. 

A legjobb ötletek és projekttervek gazdáit a Fővárosi Önkormányzat és a városüzemeltetést végző cégek egyedi tartalmú együttműködési megállapodásokkal jutalmazzák, sőt, piaci szereplők által felajánlott különdíjak is elérhetők a pályázóknak. A BVK a verseny főszervezőjeként nem csak a jelentkezők forráshoz jutását segíti majd, de a Smart Budapest Közösség vezetőjeként mentorációt is nyújt a vállalkozásoknak.

A rovat támogatója a 4iG

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

KKV Még idén véget ér a háború? A magyar családi cégek erre számítanak
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 15. 11:38
Úgy tűnik, a hazai családi vállalatok ellenállóbbak az orosz-ukrán háborúval szemben, mint a hagyományos cégek, ugyanis jelentős részük számol árbevétel-növekedéssel.
KKV A szakemberek hiánya és az árfolyamok ingadozása a kkv-k egyre nagyobb problémája
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 14. 12:26
Egyre nagyobb problémát okoz az árfolyamváltozás a hazai vállalkozásoknak – derül ki a K&H kkv bizalmi index második negyedéves eredményéből. A szakemberhiány után a gyengülő forint akadályozza leginkább a cégeket, de az alapanyaghiány és a költségek növekedése is komoly kihívás elé állítja őket.
KKV Egyre több magyar cégnek okoz nehézséget az, hogy időben fizessen
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 29. 17:08
Romlik a fizetési fegyelem Magyarországon.
KKV Még van a piacon egy százalékos kamatra is igényelhető hitel
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 29. 10:14
Az állam által támogatott konstrukcióért a mai naptól folyamodhatnak hazai mikro- és kisvállalkozások.
KKV Nyugtalanok a cégek: jön a végrehajtási hullám a válság miatt?
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 25. 14:42
A gazdasági válság miatt egyre több vállalat tart attól, hogy a késő fizetések miatt veszélybe kerül a működésük. Európában a legtöbb cég jogi végrehajtásokkal küzdene a kintlévőségek ellen, ám az ilyen eljárások költségesek, hosszadalmasok és az eredményük is bizonytalan.
KKV Komoly változtatásokat jelentett be a kormány: csökken az ekho, fellélegezhetnek a katás cégek
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 20:16
Komoly változásokról számolt be a Pénzügyminisztérium legújabb közleménye.   
KKV Itt a figyelmeztetés: új zsarolóvírus támadja a magyar cégeket
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 17:39
Újfajta zsarolóvírus jelent meg a magyar vállalatok rendszereiben.
KKV Egy alacsony, fix kamatozású hitel most kincset ér
Natív tartalom | 2022. augusztus 2. 13:05
Jelentős hitelfelvételi kedvet tapasztaltak a cégek részéről a Magyar Bankholding tagbankjai a támogatott Széchenyi Go-program kifutása miatt, de mi lesz ezután? Melyik szektor szorul most leginkább finanszírozásra? Interjú Kollega-Tarsoly Dániellel, a Magyar Bankholding egyedi üzletfejlesztésért felelős ügyvezető igazgatójával.
KKV Nincs hova halogatni a generációváltást: zajlik a forradalom a magyar családi cégeknél
Privátbankár.hu | 2022. július 11. 10:48
Egyre több családi cégnél történik meg a generációváltás, és ez felgyorsíthatja a digitalizációt –  derült ki a K&H családi vállalatok indexből. Mivel az infláció és az orosz-ukrán konfliktus az ő gazdálkodásuk elé is jelentős akadályokat görget, most mindennél időszerűbb lehet, hogy innovatív fejlesztésekkel növeljék hatékonyságukat.
KKV Hirdetés a Facebookon: ezért nem elég az organikus elérés
Márkázott tartalom | 2022. július 7. 16:48
Rengeteg bejegyzés jön szembe a Facebookon nap mint nap és ezek nagyrésze ma már bizony hirdetés. Annak idején a legtöbb üzleti oldalnak még organikus posztokkal is sikerült elegendő potenciális ügyfelet, vásárlót behúznia. Ma azonban már akkora a verseny, hogy fizetett hirdetés nélkül szinte esélyük sincs a vállalkozásoknak.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG