1p
KKV
A tea és a csokoládé fogyasztása kifejezetten ajánlott, naponta egy-két deci bor egészségvédő hatású, stő, a mértéktartó kávézás is megengedhető
A tea és a csokoládé fogyasztása kifejezetten ajánlott, naponta egy-két deci bor egészségvédő hatású, stő, a mértéktartó kávézás is megengedhető. Így foglaltak állást a világ vezető szívgyógyászai, akik csaknem 10 ezer előadás tervezetét ánézve állították össze müncheni nemzetközi kongresszusuk ötnapos programját.

A nyitónapon egy holland kutató a tea szív- és érrendszeri hatását értékelte. A fekete tea rövid ideig kedvező módon befolyásolja az ereket, de a kínai eredetű zöld tealevelek a nagyereket is igen hatásosan tágítják. Nagy figyelmet keltett az a megjegyzése, hogy a közelmúltban kimutatták: a zöld tea a cigaretta érszűkítő hatását is visszafordítja.
   
A kávéról sok mindent elmondtak és leírtak már. Több vizsgálat arra utalt, hogy mindenféle bajt okoz, emeli a vérnyomást és szívritmus-zavarokhoz vezet, de az utóbbi időben a tudósok között is mind több a kávékedvelő. A kongresszusi vita főleg arról szólt, mennyi kávét igyunk naponta? A témát vezetők és az előadó is úgy foglalt állást, hogy napi két-három kávénál többet magunkba önteni nem biztonságos.

Az ülésszak a keserű csokoládé szívet védő hatásának elemzésével zárult. Egy holland kisvárosban azok az idős urak, akik rendszeresen és éveken át fekete csokit ettek, sokkal hosszabb időn át örülhettek ennek az élvezetnek, mint azok, akik nem csokoládéztak. (Vagyis: tovább éltek). Az előadó helytelenítette, hogy az Európai Unió egyik országában nincs társadalombiztosítási támogatás a gyógyszerként hatásos keserű csokoládéra.

A legújabb szakirodalomban megjelent olyan dolgozat, mely szerint a hölgyek akkor lesznek irigylésre méltóan idősek, ha naponta legalább négy feketét fogyasztanak, de ez a spanyol hölgyekre vonatkozott. Az is izgalmas újdonság, hogy a kávé ilyen hatása genetikai tulajdonságunktól függ.
   
A mértékletesen fogyasztott bor immár bizonyítottan szívet és ereket védő hatású, de az önmérséklet döntő jelentőségű. A férfiak szervezetét illetően a védőhatás napi két deci bor fogyasztása esetén a legbiztosabb, a hölgyeknek csupán a fele javasolt. Az előadó hangsúlyozta: a tudományos szakirodalomban nem talált meggyőző adatokat arra, hogy a szívműködést a sör fogyasztása is kedvezően befolyásolná.

Az viszont egyértelmű, hogy az ajánlott napi mennyiség többszörösének bevitele - például napi négy deci bor szesztartalma, vagy azzal egyenértékű más szeszesital fogyasztása - már bizonyosan nem tesz jót sem a női, sem pedig a férfi szervezetnek.
   
Egy legendás magyar ital titkai: mi az a fröccs?
Fogyóban a kávéfőzési kedv
Csokival könnyebb lehet a terhesség
Mit igyunk, ha 30 fok van?
A szűzteában hiszünk legjobban

MTI

Címkék: KKV
A rovat támogatója a 4iG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

KKV Hogyan lett kis garázscégből milliárdos vállalkozás?
Privátbankár.hu | 2023. december 19. 11:41
Állócsillagok és újhullámos trónkövetelők.
KKV Itt a Cégépítők társasjáték: most eldől, ki kaszál az üzleti évben!
Natív tartalom | 2023. december 4. 10:26
Piaci rést betöltő társasjáték jelent meg október 25-én: a Cégépítők társasjáték megszületéséről és játékmenetéről Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM tulajdonosával, a Cégépítők alapítójával beszélgettünk.
KKV Széchenyi Kártya Program: megduplázták a hitelkereteket
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 1. 11:18
Sokkal nagyobb hitelkeretet kapnak a kkv-k a Széchenyi Kártya Program keretében. A kamat a futamidő végéig 5 százalék. 
KKV Kezdj újult erővel a nyári szabadság után!
Márkázott tartalom | 2023. június 27. 11:32
  Ha még most vagy csak a hosszabb lélegzetvételű nyaralás előtt, akkor minden bizonnyal minden munkával kapcsolatos témától a falnak mennél. Teljesen érthető módon érzed azt, hogy telítődtél, hiszen már javában az év második felében járunk, és a megfeszített munkatempóból még nem is igazán tudtál alább engedni.
KKV Vigye sikerre vállalkozását, alkalmazzon business mentort!
Natív tartalom | 2023. június 8. 10:01
A business mentor nem varázsló, ám mégis rendkívül fontos szerepet játszhat több, a hazai kkv-szektort rendkívüli mértékben érintő konfliktushelyzet kezelésében. Közreműködésével a vállalatok tulajdonosai és vezetői olyan külső támogatást kaphatnak, amely segíti őket a tudatosabb vállalatvezetésben és előmozdítja üzleti és személyes fejlődésüket. A Budapesti Gazdasági Egyetem rendhagyó szakirányú továbbképzéséről annak vezetőjével és egyik hallgatójával beszélgettünk.
KKV A K&H szerint az uniós pályázatok körüli zűrzavar nem ártott
Privátbankár.hu | 2023. május 24. 14:14
Az uniós pályázatok körüli bizonytalanság csak kismértékben vetette vissza a cégek bizakodását, mintegy felük továbbra is reálisnak tartja, hogy ilyen forráshoz juthat - közölte a K&H magyarországi mikro, kis- és középvállalkozások (kkv) bizalmi indexe első negyedévi eredménye alapján.
KKV Megnyitják a pénzcsapot a magyar cégeknek: milliárdokat érő bejelentést tett egy bank
Privátbankár.hu | 2023. május 10. 17:14
Jelentős beruházási hitelkeretről állapodott meg az UniCredit.
KKV Jó szakemberből gyenge vállalkozó lesz? – interjú
Natív tartalom | 2023. április 4. 12:02
Egerszegi Krisztián Jövőkép című könyvének megjelenése kapcsán készült interjúnk második részében beszélgetünk a vállalkozók 90 százalékáról, a magukat halálra hajszoló emberekről, és arról is, mit tanácsol a bölcs varázsló a gonosz sárkány legyőzéséhez.
KKV Jövőkép nélkül csak szenvedés lesz, nem sikercég – interjú
Natív tartalom | 2023. március 22. 10:07
Ami tíz évvel ezelőtt még működött a magyar cégek számára, az tíz év múlva egyáltalán nem lesz elegendő, avagy hamarosan megérkezik az üzleti regény arról, hogy miért kulcsfontosságú a hazai vállalkozók számára egy jól megformált jövőkép. Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM cégvezetőjével és a Cégépítők alapítójával beszélgettünk Jövőkép című könyve megjelenése előtt.
KKV Csak a bizonytalanság biztos a kisvállalkozásoknál
Privátbankár.hu | 2023. február 3. 16:24
A kormány új hitelprogramról döntött a Baross Gábor újraiparosítási program keretében. Az elszálló kamatok mellett ez komoly segítséget jelenthet a kisvállalkozások számára, amelyek helyzete meglehetősen bizonytalan lett az utóbbi időben. Az ATV Start vendégeként Perlusz László, a VOSZ főtitkára és kollégánk, Király Béla beszélt a hazai vállalkozások helyzetéről.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG