<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

KKV
Üzleti évének első negyedévében jelentős mértékben, közel 33 százalékkal esett a Zwack Unicum nyrt. profitja. A társaság árbevétele 7,7 százalékkal csökkent, elsősorban az alacsonyabb belföldi értékesítés miatt.

A Zwack Unicum Nyrt. bruttó árbevétele a 2012-2013-as üzleti év első negyedévében (április - júniusban) 4,865 milliárd forint volt, amely 7,7 százalékkal alacsonyabb az előző év hasonló időszakánál. A nettó értékesítés 2,991 milliárd forint volt, amely 6 százalékkal marad el az előző év azonos időszakától.

Kevesebb ital fogyott belföldön

A belföldi érlékesítés nettó árbevétele 8,4 százalékkal kisebb az előző évinél. A belföldi értékesítésen belül a saját termelésű termékek forgalma 10,7 százalékkal csökkent a bázishoz képest, A belföldi prémium árbevétel 4,1 százalékkal, a minőségi termékeké l6 százalékkal, a kommersz portfólió árbevétele 51,9 százalékkal csökkent.

A társaság tájékoztatása szerint a forgalmazott termékek nettó árbevétele 0,8 százalékkal emelkedett. A 2012. április-májusi piackutatási adatok jelentős csökkenést mutatnak a magyarországi égetett szeszesital piacon. Az értékesített volumen 11,4 százalékkal kisebb a tavalyi április - májusi időszaknál.

Értékben az egész piac tekintetében leginkább a prémium italok forgalma csökkent (-8,2%), a kommersz termékeké 6,9 százalékkal kisebb a bázis időszakinál. A közepes árfekvésű (minőségi) italok árbevétele viszont jelentősen (+9,9 százalékkal) emelkedett.

Megugrott az olaszországi kivitel

A társaság számára legfontosabb prémium szegmensben a piachoz képest jó teljesítményt nyújt a Zwack Unicum Nyrt., elsősorban az Unicum Szilva sikeres bevezetésének köszönhetően. A minőségi termékek számottevő (16%-os) árbevétel csökkenése nagyrészt a forgalomból időközben kivont termékekből (Fütyülős limonádé, Szánsavas Kalinka) ered.

Az export árbevétel 336 millió Ft, amely 19,8 százalékkal magasabb, mint a tavalyi exportteljesitmény (280 millió Ft). Az értékesített volumen 7 százalékkal növekedett elsősorban az olaszországi kivitel emelkedésének köszönhetően. Emellett a forint átlagosan 12 százalékot meghaladó gyengülése emelte jelentősen az export árbevételt.

32,8 százalékkal csökkent a profit

A Zwack közleményében kiemelte, hogy az égetett szeszesitalok polci árai elsősorban az adóemelések (ÁFA, jövedéki adó) miatt növekedtek. Mivel a piac így is jelentősen csökken, ezért az önköltség növekedést csak igen kis részben lehetett érvényesíteni az értékesítési árakban. Így az árbevétel csökkenés és a jelentősen emelkedő anyagköltség következtében a társaság bruttó nyeresége 297 millió forinttal (-16,3%kal) esett.

A vállalat Nemzetközi Pénzügyi Jelentési Szabványok (IFRS) szerinti adózott eredménye 378 millió forint, amely 32,8 százalékkal alacsonyabb a bázisná| (562 millió Ft), de enyhén magasabb a tervezettnél. Beruházásra 134 millió forintot költött a Zwack Unicum Nyrt, az első negyedév során, melyek pótló jellegűek voltak és a tervezettnek megfelelően alakultak.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

KKV Akik sokra vitték – cégvezetés és Cégépítők
Privátbankár.hu | 2022. május 18. 12:01
Interjúsorozatunk harmadik, befejező részében Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM cégvezetőjével a MiniCRM rendszerének használatáról és a Cégépítők podcast legnagyobb tapasztalatairól beszélgettünk.
KKV A kolléga a belső ügyfél – világklasszis HR-részleg egy jó rendszerrel
Privátbankár.hu | 2022. május 3. 14:05
Egyedül nem megy – hogyan segíthet egy jó rendszermegoldás abban, hogy a cégem megtartsa a kollégákat? Interjúsorozatunk második részében erről beszélgettünk Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM cégvezetőjével.
KKV Több százmilliós adócsalást buktatott le a NAV
Privátbankár.hu | 2022. április 26. 08:42
Gumiabroncs-kereskedelemmel foglalkozó, a költségvetésnek mintegy 400 milliós kárt okozó bűnbandát iktatott ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
KKV Hogyan kezelhető az infláció a cégben?
Privátbankár.hu | 2022. április 19. 14:06
Interjúsorozatunk első részében arról beszélgettünk Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM cégvezetőjével, hogy mihez kezdjenek azok a cégek, amelyek sikeresen akarják kezelni  az inflációs nyomást. 
KKV Varga Mihály milliárdos támogatásokra figyelmeztette a cégeket
Privátbankár.hu | 2022. április 8. 10:11
A tárcavezető közösségi oldalára posztolt az energiahatékonysági támogatásokról.
KKV Egy nap van már csak a kamarai tagdíj határidejéből
Privátbankár.hu | 2022. március 30. 10:40
Március 31-ig kell megfizetni a tagdíjat. Nagy változás a korábbi évekhez képest, hogy ezúttal a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó banknál vezetett számlára kell küldeni a pénzt.
KKV Mit tegyenek azok, akiket kihagytak a kamatstopból?
Csabai Károly | 2022. március 15. 12:16
A gyorsuló infláció miatt tavaly november óta drasztikusan emelkednek a kamatok. Utánajártunk, hogy ebben a helyzetben milyen ajánlatokkal várják a cégeket a bankok, milyen kedvezményes és milyen piaci kamatozású forrásokat kínálnak, milyen célra és kinek. S megnéztük azt is, mit tehet az a kis- és középvállalkozás (kkv), amely a kamatemelkedések miatt nehéz helyzetbe került, illetve kerülhet.
KKV Megnyitották a pénzcsapot: közel 100 milliárd forintot akasztottak le a magyar cégek
Privátbankár.hu | 2022. február 14. 10:02
Lassan már 98 milliárd forintnyi gyorskölcsön jutott a cégeknek.
KKV Holnap lejár egy fontos határidő – több céget is érinthet
Privátbankár.hu | 2022. január 30. 17:53
Ha az érintettek nem kapnak észbe, akkor könnyen bírság lehet a történet vége.
KKV A vállalatokat is elérte az infláció
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 10:19
Bár a nagyvállalatok jellemzően már beépítették áraikba a pénzromlás hatását, a cégek több mint felének okoz nehézséget a magas infláció. A K&H nagyvállalati növekedési index szerint a szektorok közül magasan a mezőgazdasági cégeknek jelenti a legnagyobb kihívást az áremelkedés.
hírlevél
Ingatlantájoló