<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi lesz, ha nyer az ellenzék? Megfékezhető az infláció?
Mekkora lesz a következő kormány mozgástere?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Király Júliával, az MNB korábbi alelnökével, Márki-Zay Péter tanácsadójával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. december 16. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

KKV
Rengeteg pénzről van szó, 43 ezer kamion jöhet szóba a hitelprogramban.

A kormány még májusban megállapodott az árufuvarozókkal az e-útdíj fizetését segítő forgóeszköz hitelről. A konstrukció lényege, hogy 4%-os állami kamattámogatás mellett, legfeljebb BUBOR+1,5%-os kamaton kaphatnak hitelt a fuvarozók, kizárólag útdíj fizetésére. Azt ígérik, hogy a hitelhez egyszerű és gyors bírálat útján lehet majd hozzájutni, a kamara és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) irodáiban.

 

 

1 millió forint per jármű

hirdetés

A hitelt fuvarozással foglalkozó kis- és középvállalkozások igényelhetik, útdíjköteles gépjárművenként 1 millió forintos, bármikor visszatölthető hitelkerettel, 1 éves futamidőre. A hitelkeret az 1 év leteltekor többször is meghosszabbítható, de új hitel megkötésére legkésőbb 2015. július 1-ig van csak lehetőség.

Krisán László, a KAVOSZ Vállalkozásfejlesztési Zrt. vezérigazgatója azt mondta: a tervek szerint július elejétől fogadják a vállalkozások regisztrációját, az informatikai rendszer kialakításától függően pedig várják a hiteligényeket a kamara és a VOSZ-irodáiban. Hozzátette: a termék kidolgozásakor az volt a céljuk, hogy az útdíj bevezetése után a kisebb méretű fuvarozók gyorsan, egyszerűen forgóeszközhitelhez jussanak, amelyet kifejezetten e-útdíj fizetésére tudnak használni. Számításuk szerint hitelt 43 ezer kamion után lehet majd igényelni, azt nem lehet tudni, hogy minden járműre kérnek-e hitelt.

Drágábbak lehetnek az élelmiszerek

Mint arról a napokban beszámoltunk, az alapvető élelmiszerek ára 30 százalékkal is nőhet az elektronikus útdíj rendszerének bevezetése miatt. Az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége (ÉFOSZ) arra figyelmeztet, hogy csődöket és elbocsátásokat eredményez a rendszer. Az e-útdíj az élelmiszeriparnak azért is különösen hátrányos, mert a termékek tömegre vetített értéke jóval kisebb más árukhoz, például az elektronikai termékekhez képest, és az élelmiszer szállítása gyakoribb is.

Vereczkey Zoltán, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a fuvarozók az útdíjat költségként feltüntethetik a megbízónak kiküldött számlán, viszont a kiegyenlítésig az útdíjat meg kell előlegezniük, ebben segíthet a kedvezményes hitel.

Az e-útdíjat 2013. július 1-jén vezetik be, a 3,5 tonnánál nagyobb össztömegű tehergépkocsik után kell megfizetni az autópályákon, az autóutakon és a főutakon, összesen 6513 kilométernyi közúton.

Készült a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. támogatásával.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

KKV Bűvésztrükk: 600 millió forint áfát tüntetett el a csaló család
Privátbankár.hu | 2021. december 2. 17:55
Ötven cégből álló számlagyárat működtetett és összesen 600 millió forint áfát tüntetett el fiktív számlákkal egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei bűnszervezet.
KKV Honnan lesz pénze a hazai startupoknak?
Privátbankár.hu | 2021. december 2. 14:19
Rohamléptekben növekszik a budapesti startup ökoszisztéma, az induló cégek pedig egyre több finanszírozási lehetőség közül választhatnak.
KKV Bérmegállapodás: mit kapnak a cégek?
Privátbankár.hu | 2021. november 3. 18:57
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye szerint jelentős előrehaladást értek el a jövő évi bérmegállapodás részleteinek kidolgozásában.  
KKV Közel 20 milliárd forintot fektettek be hazai cégekbe a kockázati tőke piac szereplői
Privátbankár.hu | 2021. október 22. 10:04
A Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) jelentése szerint az egyesület befektető tagjai az idén január- és június közötti időszakban 61 tranzakció keretében összesen 19,813 milliárd forintot fektettek hazai vállalkozásokba.
KKV Még nem késő észbe kapnia a cégeknek, ha így adóznának
Privátbankár.hu | 2021. október 20. 11:06
A vállalkozásoknak pár hetük maradt eldönteni, hogy a csoportos társasági adóalanyiságot választják-e, hiszen a nyilatkozatot legkésőbb november 20-ig lehet benyújtani – hívta fel a figyelmet a Mazars. Eddig a jogvesztő határidőig lehet beadni a kérelmet arra vonatkozón is, amennyiben új tag kívánna csatlakozni a csoporthoz. A csoportos társasági adózással a cégek összességében akár 15 milliárd forintot is megtakaríthatnak.
KKV 45 ezer vállalkozás hitelét biztosították a válságban
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 30. 10:39
Töretlen az igény a hazai kkv-szektor részéről az állami hátterű, kedvező feltételekkel igénybe vehető intézményi kezességvállalásra, derült ki a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. sajtóbeszélgetésén. Ma már minden harmadik kkv hitele mögött ott állnak.
KKV A kormány készen áll további adócsökkentésekre
Privátbankár.hu / MTI | 2021. szeptember 29. 12:34
Ezt Bodó Sándor mondta egy sajtótájékoztatón.
KKV IPOSZ-vezető: segítség a hitelmoratórium a kkv-knak
MTI | 2021. szeptember 16. 18:18
Nagy segítség a rászoruló családi, mikro- és kisvállalkozásoknak, hogy a kormány meghosszabbította a hitelmoratóriumot a vállalatok számára is - mondta Németh László, az Ipartestületek Országos Szövetsége (Iposz) elnöke az MTI-nek.
KKV Nehéz helyzetben az éttermek: itt a válasz, miért drágultak meg a vártnál jobban a vacsorák
Kollár Dóra | 2021. szeptember 8. 05:12
Több mint egy hónapja megszűnt az ételkiszállítás és –elvitel kedvezményes áfakulcsa, amely a vártnak megfelelően drágulást hozott az éttermekben, azonban a hízó számlák mögött a vendéglátóipar szereplői más tényezőket is látnak.
KKV K&H: megjött a kisebb és közepes cégek beruházási kedve
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 2. 11:23
Majdnem két éve nem állt ilyen magasan a beruházási hajlandóság a kis- és középvállalkozások körében, derül ki a K&H bizalmi index kutatás legutóbbi eredményeiből.  
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló