A Nutrition című folyóiratban megjelent tanulmány szerint ezért a hatásért leginkább a sörben található növényi hormonok a "felelősök", és nem az alkohol.
A csontritkulás igen gyakori probléma a menopauzán túllévő nők körében, és növeli a későbbi életszakaszban a csonttörés kockázatát.
A kutatók olyan kiegészítő táplálékokat keresnek, melyek segíthetnek a nőknek idős korukban is megőrizni a csontok erősségét.
A tanulmány szerzői, a spanyolországi Cáceresi Egyetem kutatói mindamellett elmondták, ők nem javasolják senkinek az ivást csonterősítés céljából, viszont úgy ítélték meg, hogy a sörben lévő phytoösztrogéneket érdemes tovább kutatni.
A tanulmányhoz 1700 önkéntes, 48 éves átlagéletkorú nő csontsűrűségét vizsgálták meg, eredményeiknél pedig olyan tényezőket is figyelembe vettek, mint a súlyuk, a koruk és alkoholfogyasztásuk - olvasható a BBC hírportálon.
A prémium halak tenyésztése a jövőnk?
Innovációs fejlesztések magyar vezetéssel
Szimmetrikus arcú férfiak előnyben
Szorongás: egészségtelen a magyar férfiszerep!
"Rükvercben" forog a felfúvódott bolygó
Olcsóbb lesz az alternatív energia
MTI