<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
KKV
Több végrehajtás, jelentős adótartozás után felszámolási eljárást indítottak a Starking Zöldség-gyümölcs Kereskedelmi Zrt. ellen. Az időnként bulvárhírekben is megjelent társaság 2009-ben 8 milliárd forint feletti árbevételt ért el - írja a gazdasag.hu.

Felszámolási eljárást indított a Fővárosi Bíróság a Starking Zöldség-gyümölcs Kereskedelmi Zrt. ellen, a társaság ellen korábban végrehajtást kezdeményezett az adóhivatal, közjegyzők és bíróság is, tavaly szeptemberben szerepelt a 180 napon túli, 100 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkezők klubjában.

A Youtube-ról tudtuk meg a legtöbbet

A cég jelenlegi tulajdonosa nem nyilvános, nem tudható meg az Opten céginformációs rendszer adataiból, a 2009-es kiegészítő melléklet szerint Flamm Edina, ifj. Flamm Tibor, Flamm Olivér és Flamm Evelyn birtokolta a társaságot egyenlő arányban. Egy youtube videón arról beszél a cégtulajdonosként bemutatott Flamm Tibor, hogy a cég 1988-ban alakult, az első gyümölcs- és zöldségforgalmazó magyar társaságként. Nemcsak forgalmaznak, 107 hektáron termeltetnek Ázsiában, Afrikában és Spanyolországban, Magyarországon pedig saját földjeik , üvegházaik és termálkútjaik vannak. Legfontosabb termékük a zöld banán, amit Magyarországon érlelnek, 2006-ban sikerült megvenniük az ország legnagyobb banánérlelőjét, 4000 négyzetméter csarnokkal. Saját gépkocsiparkot tartanak fenn, hűtőkamionokkal, továbbá áruházláncok fontos beszállítója.

A Starking Zrt. 2010-ben nem adott le beszámolót, 2009-ben 8,4 milliárdos forgalom mellett 19 millió forint adózás előtt eredményt ért el. 2007-ben az árbevétel alig 5 milliárd forint felett volt, 2008-ban pedig 7,6 milliárd forintot tett ki.

A korábbi nyilatkozatban Flamm Tibor cégcsoportként említette a Starking Zrt. mellett a Banán Trade Kft.-t és a Flammker Kft.-t. A Banán Trade Kft. adóhatósági végrehajtás alatt áll, a Flammkert az Opten adatai szerint 2008-ban eladta Flamm, előbb Kiss Sándor vette meg, majd Major András, és a társaságot átnevezték South Fruit Kft.-re.

Flamm Tibor korábban a bulvárhírekben is felbukkant: 2008-ben azzal került a Bors cikkébe, hogy Kovács Katalin kajakozó esküvőjén „egy feltűnően vastag borítékkal” lepte meg az ifjú párt. (Kovács Katalin férje, Hoffmann Ervin akkor Flamm cégénél dolgozott.)

hirdetés
Készült a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. támogatásával.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

KKV Honnan lesz pénze a hazai startupoknak?
Privátbankár.hu | 2021. december 2. 14:19
Rohamléptekben növekszik a budapesti startup ökoszisztéma, az induló cégek pedig egyre több finanszírozási lehetőség közül választhatnak.
KKV Bérmegállapodás: mit kapnak a cégek?
Privátbankár.hu | 2021. november 3. 18:57
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye szerint jelentős előrehaladást értek el a jövő évi bérmegállapodás részleteinek kidolgozásában.  
KKV Közel 20 milliárd forintot fektettek be hazai cégekbe a kockázati tőke piac szereplői
Privátbankár.hu | 2021. október 22. 10:04
A Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) jelentése szerint az egyesület befektető tagjai az idén január- és június közötti időszakban 61 tranzakció keretében összesen 19,813 milliárd forintot fektettek hazai vállalkozásokba.
KKV Még nem késő észbe kapnia a cégeknek, ha így adóznának
Privátbankár.hu | 2021. október 20. 11:06
A vállalkozásoknak pár hetük maradt eldönteni, hogy a csoportos társasági adóalanyiságot választják-e, hiszen a nyilatkozatot legkésőbb november 20-ig lehet benyújtani – hívta fel a figyelmet a Mazars. Eddig a jogvesztő határidőig lehet beadni a kérelmet arra vonatkozón is, amennyiben új tag kívánna csatlakozni a csoporthoz. A csoportos társasági adózással a cégek összességében akár 15 milliárd forintot is megtakaríthatnak.
KKV 45 ezer vállalkozás hitelét biztosították a válságban
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 30. 10:39
Töretlen az igény a hazai kkv-szektor részéről az állami hátterű, kedvező feltételekkel igénybe vehető intézményi kezességvállalásra, derült ki a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. sajtóbeszélgetésén. Ma már minden harmadik kkv hitele mögött ott állnak.
KKV A kormány készen áll további adócsökkentésekre
Privátbankár.hu / MTI | 2021. szeptember 29. 12:34
Ezt Bodó Sándor mondta egy sajtótájékoztatón.
KKV IPOSZ-vezető: segítség a hitelmoratórium a kkv-knak
MTI | 2021. szeptember 16. 18:18
Nagy segítség a rászoruló családi, mikro- és kisvállalkozásoknak, hogy a kormány meghosszabbította a hitelmoratóriumot a vállalatok számára is - mondta Németh László, az Ipartestületek Országos Szövetsége (Iposz) elnöke az MTI-nek.
KKV Nehéz helyzetben az éttermek: itt a válasz, miért drágultak meg a vártnál jobban a vacsorák
Kollár Dóra | 2021. szeptember 8. 05:12
Több mint egy hónapja megszűnt az ételkiszállítás és –elvitel kedvezményes áfakulcsa, amely a vártnak megfelelően drágulást hozott az éttermekben, azonban a hízó számlák mögött a vendéglátóipar szereplői más tényezőket is látnak.
KKV K&H: megjött a kisebb és közepes cégek beruházási kedve
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 2. 11:23
Majdnem két éve nem állt ilyen magasan a beruházási hajlandóság a kis- és középvállalkozások körében, derül ki a K&H bizalmi index kutatás legutóbbi eredményeiből.  
KKV Vállalkozói hitelek: milyen lehetőségei vannak most egy kisvállalkozásnak?
Privátbankár.hu | 2021. augusztus 31. 15:51
A koronavírus-járvány okozta gazdasági válság enyhítésére több kamattámogatott kölcsön is elérhetővé vált. Ezek közül az NHP Hajrá hitelkerete július elején kimerült, más konstrukciók azonban továbbra is elérhetők a kisvállalati ügyfelek számára. Cikkünkben a támogatott kölcsönök feltételeit hasonlították össze a Bank360 szakértői. 
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló