1p
KKV
Elérhető az Internet Explorer 8 - a Microsoft szerint sokkal biztonságosabb, mint a versenytársak böngészői. Az IE 8-at a cég a felhasználókra szabta, és sok extrával szolgál
A Microsoft bejelentette: elérhető a Windows Internet Explorer 8, amely a mai felhasználói szokásokhoz legjobban illeszkedő web öngésző a piacon. A március 19-i megjelenés után az új program már 25 nyelven tölthető le a világcég honlapjáról

Az Internet Explorer 8 könnyen használható, minden korábbi változatnál gyorsabb és – közvetlen válaszként az online biztonsággal kapcsolatos növekvő aggodalmakra – a legmodernebb biztonsági funkciókkal érkezik. Egy friss tanulmány szerint – amelyet a Harris Interactive készített a Microsoft és az internetes biztonsági szövetség, a  National Cyber Security Alliance megbízásából –, az Egyesült Államokban élő felnőttek 91 százaléka aggódik a jelenlegi gazdasági környezetben megnövekedő online fenyegetések miatt, és 78 százalékuk ma nagyobb valószínűséggel választana beépített biztonsági eszközökkel felvértezett böngészőt, mint két évvel ezelőtt - írja a Microsoft közleménye.

A felhasználók egyértelművé tették, mit várnak egy webböngészőtől: biztonságot, gyorsaságot és könnyű használatot” – jelentette ki Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója. – „Az  Internet Explorer 8-cal olyan böngészőt kínálunk, amely gyorsan teszi elérhetővé a felhasználók által keresett információt, s közben olyan biztonsági védelmet nyújt, amellyel egyetlen más böngésző sem versenyezhet.”

A Microsoft kiterjedt piackutatásra és több tízmilliónyi felhasználói visszajelzésből leszűrt információkra épített, amikor kifejlesztette az Internet Explorer 8-at – így valóban a felhasználók számára legfontosabb kérdésekre összpontosíthatott. A böngésző továbbfejlesztett biztonsági funkciói védelmet kínálnak a meglévő és újabb online biztonsági fenyegetések ellen. Más hasonló szoftverekhez képest a program legalább kétszer, de akár négyszer annyi rosszindulatú támadást képes visszaverni; lerövidíti a rutin online feladatok – a keresés, leképezés, megosztás – idejét, felgyorsítja a navigálást, valamint elmossa a határvonalat a felhasználók által naponta használt szolgáltatások és a böngésző internet-hozzáférési funkciói között.

Segít megvédeni a felhasználókat az online fenyegetésektől
Egy, a napokban megjelent új tanulmány ismételten felhívja a figyelmet a böngészés biztonságának fontosságára. A dokumentum kiemeli, hogy a két évvel ezelőtti állapothoz képest 78 százalékkal több felhasználó nyilatkozott úgy, hogy a biztonsági fenyegetések ellen beépített védelemmel rendelkező böngészőt választana, és nem olyan szoftvert, amelyhez külön kell letölteni biztonsági segédprogramokat és kiegészítőket. A tanulmány szerint a jelenlegi gazdasági helyzetben az Egyesült Államokban élő felnőttek 91 százaléka aggódik az internetes visszaélések és az online azonosítók illetéktelen felhasználása miatt, s személyes adataik megóvása érdekében 37 százalékuk kisebb valószínűséggel vásárol majd a világhálón.

A vezető böngészők közül az Internet Explorer 8 kínálja a legjobb biztonsági védelmet: az NSS Labs ma kiadott tanulmánya rámutat, hogy az Internet Explorer 8 a piacon jelenleg elérhető hasonló programokhoz képest kétszer, de akár négyszer több rosszindulatú oldalt képes blokkolni.

Megkönnyíti és leegyszerűsíti a szokásos online feladatok végrehajtását
A magasabb szintű biztonság és a személyes adatok fokozott védelme mellett az Internet Explorer 8 egyúttal az egyik leggyorsabb böngésző is: a comScore által mért 25 legfontosabb oldal legalább felénél az Internet Explorer 8 oldalletöltési ideje jobb más vezető böngészők teljesítményénél.* Emellett az új program új, könnyen használható funkciókat is kínál, amelyek időt takarítanak meg a felhasználóknak a böngészés közben. Ilyen új funkciók pl. az alábbiak:
  • Accelerators: (Gyorsítók). Felgyorsítják és megkönnyítik a rutinszerű online feladatok végrehajtását azzal, hogy közvetlenül az éppen látogatott oldalról is elérhetővé teszik az olyan  web-alapú szolgáltatásokat, mint a Live Search vagy például valamilyen térkép szolgáltatás. A felhasználó egyszerű, jobb-egérgombos kattintással bármilyen szót vagy mondatot azonnal e-mailen elküldhet vagy megoszthat másokkal.
  • Web Slices (web szeletek). Az Internet Explorer 8 Web Slices eszköze a web-szörfözés elindításakor azonnal elérhetővé teszi a felhasználó számára kedvenc információit pl. aYahoo! Mail, OneRiot és eBay oldalakról.
  • Vizuális keresési javaslatok. Az Internet Explorer 8 Instant Search Box (azonnali keresés doboz) funkciója gazdag, valós idejű keresést kínál olyan népszerű webhelyekről, mint a The New York Times, az Amazon.com és a Wikipedia oldala, de a felhasználó „Kedvencek” és „Előzmények” mappáiban mentett oldalakról is, s mindezt időkímélő vizuális javaslatokkal valamint részletes információval segíti.
Több okból is izgalmasnak tartjuk az Internet Explorer 8-at, főként azt a képességét, hogy a Web Slices-on keresztül folyamatosan ellátja felhasználóinkat friss eBay termékinformációkkal, így ügyfeleink böngészés közben is folyamatosan nyomon követhetik vásárlásaikat.” – jelentette ki Matt Ackley, az eBay internetes marketingért és hirdetésekért felelős alelnöke.  

„Az Internet Explorer 8-on futó új ESPN Web Slices eszköz segítségével a sportrajongók könnyen és új, izgalmas módon tájékozódhatnak a friss sporteredményekről és sport videókról.” mondta el Jason Guenther, az ESPN technológiai és termékfejlesztési alelnöke, majd hozzátette: „Cégünk hagyományosan a technológiai lehetőségek felhasználásával szállítja a legjobb sporttartalmakat a szurkolóknak, s az új funkció is ezt az elkötelezettségünket példázza.” - olvasható a Microsoft közleményében.

Webáruházak: sokat spórolhatunk, de van kockázat
Akció lefújva: nem lesz negyedik mobilszolgáltató
Egy elütéssel is bajba kerülhet  
A jó öreg e-mail is kimegy már a divatból 

Privátbankár

Címkék: KKV
A rovat támogatója a 4iG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

KKV Hogyan lett kis garázscégből milliárdos vállalkozás?
Privátbankár.hu | 2023. december 19. 11:41
Állócsillagok és újhullámos trónkövetelők.
KKV Itt a Cégépítők társasjáték: most eldől, ki kaszál az üzleti évben!
Natív tartalom | 2023. december 4. 10:26
Piaci rést betöltő társasjáték jelent meg október 25-én: a Cégépítők társasjáték megszületéséről és játékmenetéről Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM tulajdonosával, a Cégépítők alapítójával beszélgettünk.
KKV Széchenyi Kártya Program: megduplázták a hitelkereteket
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 1. 11:18
Sokkal nagyobb hitelkeretet kapnak a kkv-k a Széchenyi Kártya Program keretében. A kamat a futamidő végéig 5 százalék. 
KKV Kezdj újult erővel a nyári szabadság után!
Márkázott tartalom | 2023. június 27. 11:32
  Ha még most vagy csak a hosszabb lélegzetvételű nyaralás előtt, akkor minden bizonnyal minden munkával kapcsolatos témától a falnak mennél. Teljesen érthető módon érzed azt, hogy telítődtél, hiszen már javában az év második felében járunk, és a megfeszített munkatempóból még nem is igazán tudtál alább engedni.
KKV Vigye sikerre vállalkozását, alkalmazzon business mentort!
Natív tartalom | 2023. június 8. 10:01
A business mentor nem varázsló, ám mégis rendkívül fontos szerepet játszhat több, a hazai kkv-szektort rendkívüli mértékben érintő konfliktushelyzet kezelésében. Közreműködésével a vállalatok tulajdonosai és vezetői olyan külső támogatást kaphatnak, amely segíti őket a tudatosabb vállalatvezetésben és előmozdítja üzleti és személyes fejlődésüket. A Budapesti Gazdasági Egyetem rendhagyó szakirányú továbbképzéséről annak vezetőjével és egyik hallgatójával beszélgettünk.
KKV A K&H szerint az uniós pályázatok körüli zűrzavar nem ártott
Privátbankár.hu | 2023. május 24. 14:14
Az uniós pályázatok körüli bizonytalanság csak kismértékben vetette vissza a cégek bizakodását, mintegy felük továbbra is reálisnak tartja, hogy ilyen forráshoz juthat - közölte a K&H magyarországi mikro, kis- és középvállalkozások (kkv) bizalmi indexe első negyedévi eredménye alapján.
KKV Megnyitják a pénzcsapot a magyar cégeknek: milliárdokat érő bejelentést tett egy bank
Privátbankár.hu | 2023. május 10. 17:14
Jelentős beruházási hitelkeretről állapodott meg az UniCredit.
KKV Jó szakemberből gyenge vállalkozó lesz? – interjú
Natív tartalom | 2023. április 4. 12:02
Egerszegi Krisztián Jövőkép című könyvének megjelenése kapcsán készült interjúnk második részében beszélgetünk a vállalkozók 90 százalékáról, a magukat halálra hajszoló emberekről, és arról is, mit tanácsol a bölcs varázsló a gonosz sárkány legyőzéséhez.
KKV Jövőkép nélkül csak szenvedés lesz, nem sikercég – interjú
Natív tartalom | 2023. március 22. 10:07
Ami tíz évvel ezelőtt még működött a magyar cégek számára, az tíz év múlva egyáltalán nem lesz elegendő, avagy hamarosan megérkezik az üzleti regény arról, hogy miért kulcsfontosságú a hazai vállalkozók számára egy jól megformált jövőkép. Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM cégvezetőjével és a Cégépítők alapítójával beszélgettünk Jövőkép című könyve megjelenése előtt.
KKV Csak a bizonytalanság biztos a kisvállalkozásoknál
Privátbankár.hu | 2023. február 3. 16:24
A kormány új hitelprogramról döntött a Baross Gábor újraiparosítási program keretében. Az elszálló kamatok mellett ez komoly segítséget jelenthet a kisvállalkozások számára, amelyek helyzete meglehetősen bizonytalan lett az utóbbi időben. Az ATV Start vendégeként Perlusz László, a VOSZ főtitkára és kollégánk, Király Béla beszélt a hazai vállalkozások helyzetéről.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG