BUX
35 931.52
-0.80%
-291.00
OTP
10 760.00
-1.28%
-140.00
MOL
1 858.00
-0.11%
-2.00
RICHTER
6 795.00
-1.45%
-100.00
MTELEKOM
385.00
+1.18%
+4.00
 
KKV
2012. február 22. 12:32

Újabb üzletággal bővült az Alteo tevékenysége: a feltörekvő energetikai csoport immáron földgáz-kereskedelmi engedéllyel is rendelkezik. A cél egyelőre a saját erőművi portfólió ellátása, hosszabb távon ugyanakkor szeretnének egy tisztes méretű külső ügyfélportfóliót is felépíteni.

Az Alteo immáron földgáz-kereskedelemmel is foglalkozhat, miután az erre vonatkozó engedélyt megkapta a Magyar Energia Hivataltól. A földgáz-kereskedelmi tevékenységet az Alteo Energiakereskedő Zrt. végzi majd, amely az Alteo Nyrt. 100 százalékos tulajdonú leányvállalata. Az első földgázszállításokat az Alteo július 1-jével, a 2012-13-as gázév indulásával tervezi.

A tevékenységi portfólió bővítése a földgáz-kereskedelemmel kettős célt szolgál. Az elsődleges cél az Alteo saját földgáztüzelésű erőműveinek az ellátása, és ezáltal a csoporton belüli szinergikus lehetőségek fokozottabb kihasználása. Egyelőre csak másodlagos cél a külső fogyasztói kör – elsősorban is a stratégiai partnerek – ellátása, hosszabb távon ugyanakkor egyértelműen megfogalmazott szándék egy tisztes méretű külső ügyfélportfólió felépítése.

„A földgáz-kereskedelemmel új lábat kívánunk növeszteni a csoport számára, a távlati cél egy jól kezelhető, évi mintegy 100 millió köbméter fogyasztású ügyfélportfólió elérése” – hangsúlyozta ifj. Chikán Attila, az Alteo vezérigazgatója.

A feltörekvő energetikai csoport tavaly novemberben és idén januárban összesen közel 1 milliárd forintnyi tőkét vont be kötvénykibocsátás révén. Ez amellett, hogy lehetővé tette a társaság tőkestruktúrájának optimalizációját, forrást teremtett további, elsősorban megújuló energetikai befektetések finanszírozására. A tervek között jelenleg elsősorban időjárásfüggő – szél, nap, víz – megújuló energiát hasznosító erőművek felvásárlása, illetve zöldmezős fejlesztése szerepel.

Az Alteo szándékai között továbbra is kiemelt helyen szerepel a nyilvános részvénykibocsátás lehetősége még 2012 folyamán, de természetesen csak a cég számára is elfogadható tőkepiaci körülmények és feltételek esetén.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


KKV Adószám keresés egyszerűen!
Márkázott tartalom | 2020. június 26. 10:09
Nem tudja a partnere adószámát? Az alábbiakban 3+1 lehetőséget ismertetünk, amellyel gyorsan és egyszerűen hozzájuthat a megfelelő információkhoz.
KKV Nincs mese, a kkv-knak fel kell gyorsítaniuk a digitális átállást
Csabai Károly | 2020. június 18. 19:31
A március közepe előtt digitális eszközöket nem használt, vagy ilyen irányú fejlesztésekbe nem fogott kis- és középvállalkozások 40 százaléka szüneteltette vagy korlátozta jelentősen a tevékenységét. Ez is kiderült a Magyar Telekom megbízásából az eNET által végzett felmérésből.
KKV A koronavírus felforgatta a cégek életét
Kollár Dóra | 2020. június 11. 17:48
Szepesi Balázs, az Innovációs és Technológia Minisztérium gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkára a Piac & Profit „Pénz a túléléshez” videókonferenciáján beszélt arról, hogy a koronavírus-járvány után mire készülhetnek a magyar cégek. 
KKV Szuperkedvezményes reklámfelületekkel támogatják a kkv-kat
PR | 2020. június 11. 10:18
Közösen, egymást segítve törhetnek ki a járvány-krízisből a vállalkozások a Ringier Axel Springer Magyarország kiadó üzletélénkítő akciójával. A koncepció társadalmi és iparági összefogáson alapszik: segíts magadon vállalkozóként és tedd ugyanezt egy másik vállalkozással is! Ehhez a kiadó óriási elérésű reklámfelületekkel járul hozzá.
KKV 500 milliárd forintot fordítanának beruházásra a versenyszférában
Privátbankár.hu / MTI | 2020. június 5. 07:51
Átlag feletti az aktivitás az autóiparban.
KKV Jócskán több hitelt adott a CIB a kkv-knak
Privátbankár.hu | 2020. június 3. 15:43
Húsz százalékkal növelte a kis- és közepes vállalkozások részére folyósított hiteleinek összegét a CIB Bank 2019 és 2020 márciusa között. A pénzintézet adatai szerint az első negyedév végén közel 13 százalékkal több kkv-t finanszírozott, mint az előző év azonos időszakában. 
KKV Ennek az iparűzési adót fizetők is örülni fognak
Privátbankár.hu | 2020. június 3. 11:31
Több olyan intézkedés is formálódik, amely megkönnyíti a vállalkozók és a cégek életét is.  
KKV Csak az üzletek fele nyitott ki a fővárosi bevásárlóutcákban
Privátbankár.hu | 2020. május 27. 09:34
Sokan nem tudtak azonnal reagálni a korlátozások feloldására, mások úgy látták, hogy a nyitással csak a meglévő veszteségeiket növelnék. Kevés vendéggel, 20-30 százalékos bevétellel zajlott a kijárási korlátozások utáni első hét, bértámogatásra, áfacsökkentésre és vissza nem térítendő támogatásokra volna szükség a túléléshez.
KKV Újabb magyar cégek vállalták, hogy megtartják a munkahelyeket
Privátbankár.hu / MTI | 2020. május 25. 21:33
A mai napon a Nanushka, a Filati Maclodio KFT és a thyssenkrupp is átvehette a versenyképességi program keretében osztott támogatási okiratokat.
KKV Sokat javult a helyzet Magyarországon - így esett vissza a hazai adócsalások aránya
Kollár Dóra | 2020. május 5. 18:21
Megjelent a 2020-2024-es időszakra vonatkozó hazai konvergenciaprogram, amely részletesen foglalkozik az adócsalók, -elkerülők elleni küzdelemmel is.  
hírlevél