<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
ALTEO
Részvény / Deviza / Áru Jön gáz, de kevés, 400 forint fölé ugrott az euró
Eidenpenz József | 2022. július 21. 11:58
A németországi gázszállítások újraindulása pozitív, az olasz kormányválság negatív hatásait látjuk Európában, a tőzsdék óvatosak a fontos kamatdöntés miatt is. Nálunk megint a Mol húzza a BUX-ot, de az euró újra átszelte a 400-as határt. A Tesla jelentésével elégedettek a részvényesek, a kriptodeviza-tulajdonosok azonban már kevésbé.
Részvény / Deviza / Áru Lényeges adatokat árult el az OTP, kell-e menekülni a MÁP Pluszból?
Eidenpenz József | 2022. június 8. 12:21
Az európai részvénypiac mínuszban, de bejelentései után tartani tudja magát az OTP. Enyhén gyengül a forint a magas inflációra. Több brókercég változtatott OTP- és Mol-célárán. A legnagyobb MÁP Plusz-sorozatnak fontos határideje közeleg. Új készülékeket mutatott be az Apple.
Részvény / Deviza / Áru Új Terra a láthatáron, szerény emelkedésre képes az OTP
Eidenpenz József | 2022. május 30. 12:39
A tőzsdék hangulata jó, a BUX is emelkedik, de valamivel átlag alatti mértékben. A forint erősödik, de az egyik brókercég szerint inkább a forintgyengülés folytatódására van esély. Nincs semmi meglepő a különadókban az egyik alapkezelő véleménye alapján, sőt újabb megszorító csomagot vár az idén vagy jövőre.
Részvény / Deviza / Áru Megint belerúgtak egyet a forintba, eljött a Telekom-aukció napja
Eidenpenz József | 2022. május 17. 13:11
A tőzsdéken megint javult a hangulat, ami a múlt hét végi emelkedéssel együtt biztató. A dollár kissé esik, az euró/forint is visszatért 390 alá. Az OTP és a Mol együtt húz, a Telekomra aukciót tartanak. A bitcoin 2015 óta nem volt olyan rossz passzban, mint az elmúlt hetekben.
Részvény / Deviza / Áru Túl sokan osztják meg a Netflixüket, tovább szárnyalhat a gázár
Eidenpenz József | 2022. április 20. 12:16
Az amerikai piacok optimizmusa Európára is átterjedt, főleg a francia index húz jól az elnökválasztás vasárnapi, második fordulója előtt. A gázárakkal kapcsolatban nagy a bizonytalanság, az USA-ban is újabb drágulást jósolnak. Nagy csalódást okozott a Netflix jelentése, az előfizetők száma jobban csökkent a vártnál.
Részvény / Deviza / Áru El vannak ragadtatva az Alteótól, Soros óv a kínai részvényektől
Eidenpenz József | 2021. augusztus 31. 11:31
Németországban kitart a jó tőzsdei hangulat, Párizs és Budapest azonban stagnál, London kissé esik a tegnapi amerikai csúcsok után. Az Apple új történelmi csúcsot ütött több bejelentés után, a Zoom Video viszont csúnyán esett, és a Robinhood körül is gyülekeznek a viharfelhők. Az Alteo jelentését kimagaslónak ítéli az egyik legnagyobb brókercég.
Részvény / Deviza / Áru Hatalmasat erősödött a forint az MNB miatt, három hónapos mélyponton volt a bitcoin
Eidenpenz József | 2021. május 17. 12:36
Pluszban kezdtek, de csendes lecsorgással folytatták ma az európai tőzsdeindexek és a BUX is. A forint viszont vágtat az MNB egyik nyilatkozata nyomán. Elon Musk csúnyán elintézte a bitcoint, majd kissé korrigálta magát. Az Alteo erős negyedévről jelentett, pedig egy napelem-park még nem is éreztette igazán a hatását.
Vállalat Hiába a koronavírus, így is kimagasló lett az ALTEO 2020-as eredménye
Privátbankár.hu | 2021. március 1. 08:44
Főként a hő- és villamosenergia-termelésből érkező, valamint a befejeződött beruházásoknak és megvalósult felvásárlásoknak köszönhető magasabb bevételek révén nőtt 46 százalékkal éves szinten az ALTEO csoport kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredménye (EBITDA). A dinamikából a világjárvány okozta válság által leginkább sújtott energiakiskereskedelmi üzletág is kivette a részét, így a csoportszintű árbevétel csaknem 30 százalékkal bővült éves szinten, a nettó eredmény pedig 116 százalékkal állt magasabban, mint egy évvel korábban. Miközben gázmotoros energiatermelő kapacitásainak bővítésével a társaság megerősítette helyzetét az ország legnagyobb szabályozási központjai között, két új üzletágat is elindított 2020-ban: nyáron az e-mobilitást, ősszel pedig a menetrendezési szolgáltatást. Októberben – immár másodízben – sikeres kötvénykibocsátást hajtott végre a Növekedési Kötvényprogram keretében az ALTEO, amelyért utóbb BÉT Legek díjat is kapott.
Részvény / Deviza / Áru Matolcsy György lejtőre küldte a forintot
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 31. 18:25
Arra, hogy a jegybankelnök egyik cikkében azt írta, átmenetileg el lehet engedni a költségvetési hiányt és az államadósságot, a hazai fizetőeszköz közel 2,5 egységet gyengült az euróval szemben. Ez okozott izgalmat idehaza az idei utolsó augusztusi kereskedési napba, amely külföldön is hozott egy-két érdekességet.
Részvény / Deviza / Áru Terjeszkedik az Alteo
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 18. 09:49
A győri székhelyű Pannon Szélerőmű Kft.-t vásárolja meg, amely egy 7 toronyból álló 15 MW beépített villamos teljesítményű szélerőműparkot tulajdonol és üzemeltet Bábolna község térségében.
Részvény / Deviza / Áru A forint és a céges gyorsjelentések a fókuszban az amerikai tőzsdei szünnapon
Csabai Károly | 2020. február 17. 10:43
Dacára a világgazdaságban meglévő kockázatoknak, a tőzsdék egyelőre állják a sarat. Az amerikait és az európait a vállalati gyorsjelentések húzzák, a kínai pedig abba kapaszkodik, hogy a koronavírussal leginkább fertőzött tartományán kívül végre csökkent a megbetegedések száma. Nyugodtnak tűnik a forint piaca is, kérdés, ez így is marad-e.
Részvény / Deviza / Áru Szépen kereshetett, aki hitt az Alteoban
Csabai Károly | 2019. november 11. 17:30
Az alternatív energiaszolgáltató tőzsdei részvénye 40 százalékkal kerül többe most, mint 2017 elején, amikor megkezdődött a társaság hároméves stratégiájának megvalósítása. Ebből az alkalomból érdemes visszatekinteni, alaposabban beleásni magunkat a részletekbe.
Részvény / Deviza / Áru Zsíros harminc százalékkal ér többet a magyar ingatlanbefektető társaság?
Eidenpenz József | 2019. június 3. 06:06
Legalábbis a korábbi becslésnél. Durván megemelte a BIF részvényekre vonatkozó célárát a menedzsmenttel való elbeszélgetés után az elemző, de még így sem annyira, hogy érdemes lenne venni a papírt. A CIG Pannónia túlértékelt lehet, viszont nagyon szép osztalékkal kecsegtet a jövőben is.
Részvény / Deviza / Áru A nyugdíj-államkötvények csökkentik majd a pénzügyi szféra profitját?
Eidenpenz József | 2019. március 5. 17:01
A CIG Pannóniánál az alternatív megtakarítási lehetőségek, köztük a tervezett nyugdíjcélú államkötvények miatt óvatosabb azt elemző a kilátások megítélésében, de a Konzum-részvények is kockázatot jelentenek. A legtöbb elemzett közepes nagyságú hazai céget vételre ajánlják, csak a BIF és a Zwack célára van a tőzsdei ár alatt. Körképet készítettünk 11 társaságról.
Részvény / Deviza / Áru Gyengül a forint, de még nincs baj
Fellegi Tamás | 2019. február 6. 11:31
A múlt heti csúcs óta szakadatlanul gyengül a forint, de még nem érte el azt a szintet, ahol korábban kitört a tavalyi mélységből. A BÉT-en leállt a kispapír-spekuláció, a nagyok közül is a csak a Richter mozdul, ezúttal lefelé. Amerika ledolgozta a teljes decemberi esést, korán ijedt meg a Fed.
Részvény / Deviza / Áru Mi volt ma a nyerő befektetés? Ami A-val kezdődik
Fellegi Tamás | 2019. február 4. 18:47
AutoWallis, született Altera, Alteo, Apple, ezek a részvények mentek ma. Közülük a BÉT-en forgók nem is teljesen véletlenül. Esett az OTP, emelkedett a Mol, Amerikában a múlt heti negyedéves eredményével a befektetőket megnyugtató Apple szárnyal. A Tesla vett egy egész céget, felpörgetné vele az akkumulátorgyártást.
Részvény / Deviza / Áru Szétkapkodják a feldarabolt részvényt, emelkedik az olajár
Fellegi Tamás | 2019. február 4. 11:31
Ma a hazai tőzsde kis-, és közepes részvényeinek piaca élénk, miután az eddigi Alterát feldarabolták és AutoWallis lett belőle, és most mindenki ezt akarja venni. Az Alteo is szárnyal, viszont az Est Media, Plotinus és Kartonpack ma esnek. A nagyok nem mozdulnak, csak az OTP csökken mérsékelten.
Részvény / Deviza / Áru Újabb naperőművek épülnek Magyarországon - lassan elérik a plafont
Privátbankár.hu | 2018. július 23. 17:36
Két fotovoltaikus projekttársaság akvizícióját zárta az ALTEO Csoport, amelyek révén újabb kiserőművi beruházást valósíthat meg Nagykőrös külterületén a tőzsdén jegyzett energetikai vállalat.
Karrier Államtitkár lesz az Alteo elnöke
Privátbankár.hu | 2018. július 4. 07:42
Lemondott az energiaszolgáltató elnöki tisztségéről Kaderják Péter.
Vállalat Még zöldebb az energia – új tulajdonosa lett a naperőműveknek
Privátbankár.hu | 2017. december 5. 10:32
Az értéktőzsdén is jegyzett energetikai vállalat a Domaszéken működő csaknem 2 megawattos naperőmű tulajdonosa lett.
Részvény / Deviza / Áru Elképesztő pénzeket öntöttek zöld energiába Magyarországon
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 29. 13:25
Az Alteo 11 milliárd forintnyi befektetést készített elő az első fél évben.
Részvény / Deviza / Áru Szuperzöld: új erőművet indítottak be Debrecenben
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 10. 11:24
Augusztus elején megkezdte működését az ALTEO új, 300 millió forint értékű, 499 kilowattos erőműve Debrecenben.
Részvény / Deviza / Áru Milliárdokat költ egy magyar cég nap- és szélerőművekre
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 2. 15:03
Összesen közel 10 milliárd forint értékben indíthat új beruházásokat az ALTEO: a társaság igazgatósága három, összesen 18,1 MW teljesítményű napenergiát hasznosító erőmű megvalósítási feltételeiről döntött, továbbá jóváhagyta egy 2 MW teljesítményű szélerőmű akvizícióját.
Vállalat Így leszünk megújuló ország? Milliárdokból épül akkumulátorpark
Privátbankár.hu | 2017. június 20. 11:07
Összesen 1,1 milliárd forintért indít kutatás-fejlesztési projektet az ALTEO.
Részvény / Deviza / Áru Tovább fejlesztik a soproni erőművet
Privátbankár.hu | 2017. június 14. 10:01
Egy új, 10 MW teljesítményű gőzkazánt építenek, a munkálatokkal a fűtési szezon kezdetére, októberre készülnek el.
Részvény / Deviza / Áru Sikeres év van az Alteo mögött
Privátbankár.hu | 2017. április 3. 11:25
A magyar tulajdonú, smart energy management szolgáltatások területén hazánkban vezető vállalatcsoport EBITDA mutatója 62 százalékkal, árbevétele 33 százalékkal növekedett 2016-ban – közölték a Privátbankár.hu-val.
Részvény / Deviza / Áru Teljes siker: elkapkodták a befektetők az Alteo kötvényeit
Privátbankár.hu | 2017. március 31. 09:33
Az Alteo március 30-i, több mint 2 milliárd forint összértékű zártkörű kötvénykibocsátása jelentős túljegyzéssel zárult.
Részvény / Deviza / Áru Új korszak az energetikában – dinamikusan nő az Alteo
Eidenpenz József | 2017. március 2. 12:15
A közepes és kisebb tőzsdei cégek forgalmának növelését próbálják elérni a Budapesti Értéktőzsdénél, az egyik módszer az lenne, ha a közkézhányadot, tehát a szabadon forgó részvények mennyiségét növelni lehetne. Az Alteo megújuló energiaforrásokat és hagyományos, de környezetbarát módszereket vegyít egymással, az energetikai értéklánc lényegében teljes spektrumára kiterjedő szolgáltatási portfóliót kínál nagyvállalati ügyfeleinek.
Vállalat Óriási felvásárlás: napenergiával bővít az Alteo
Privátbankár.hu | 2017. február 16. 09:51
Megveszik a Domaszék2MW Kft.-t, mostantól a szél-, víz- és gázenergia mellett napenergiával is foglalkoznak.
Részvény / Deviza / Áru Máris előléptették a magyar tőzsde legújabb papírjait
Privátbankár.hu | 2016. november 7. 11:16
Mától lehet kereskedni az Alteo új papírjaival - rögtön át is sorolták a standard kategóriába.
Részvény / Deviza / Áru Kapós volt az Alteo - félmilliárd forint felett jegyeztek a kisbefektetők
Privátbankár.hu | 2016. október 18. 11:37
522,7 millió forint értékben vásároltak a vállalat részvényeiből a kisbefektetők, az intézményi jegyzés még zajlik.
Részvény / Deviza / Áru Csodák csodája: itt egy részvénykibocsátás a BÉT-en!
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 26. 12:05
Régóta először van részvénykibocsátás a hazai börzén: ugyan nem új cégről van szó, csak egy meglévő cég tőkeemeléséről, igaz, a cég egyelőre a T kategóriában forog. Az ALTEO részvényeiről van szó, egy eddig kevéssé ismert, energiaipari cég papírjáról. Mától jegyezhetik a részvényeket a magánbefektetők is.
Részvény / Deviza / Áru Megújuló energia: újabb részvények érkeznek Budapestre ősszel
Privátbankár.hu | 2016. július 1. 09:49
Az ALTEO megkapta a felügyeleti jóváhagyást, ősszel jöhet a részvénykibocsátás - magánbefektetőket is várnak.
Részvény / Deviza / Áru Érdemes Magyarországon szélerőművet építeni?
Privátbankár.hu | 2016. március 8. 09:54
Az Alteo négy szélerőműve jól teljesített 2015-ben.
Vállalat Itt a legújabb magyar gázszolgáltató
Privátbankár.hu | 2015. december 16. 12:43
Az összes szükséges engedély és felhatalmazás birtokában a következő gázév kezdetével, elindítja gázkereskedelmi üzletágát az ALTEO Group.
Részvény / Deviza / Áru Bevásárolt az ALTEO az Elmű-Émásznál
Privátbankár.hu | 2014. december 3. 11:59
Megvásárolta az Elmű-Émász Csoporttól a Sinergy Kft-t, amely révén az energetikai társaság erőművi portfóliója számottevően bővül, s új területeken is megjelenik a megujúló energetikai projektekben.
Befektetés Kötvényből szerzett pénzt fejlesztésre az ALTEO
Privátbankár.hu | 2014. július 21. 10:25
A piacon megszokottnál hosszabb, 5 éves futamidejű kötvényeket értékesített az ALTEO.
KKV A németek olcsó árammal árasztanak el minket is
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 18. 13:33
Jó hír a KKV-knak, hogy jövőre is jelentős összeget spórolhatnak az áramköltségeiken, 3-5 százalékot is faraghatnak a számláikon. Az Alteo szerint érdemes új ajánlatot kérniük a kereskedőktől.
KKV A zöldenergia miatt ugrott meg a magyar energiaszolgáltató eredménye
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 2. 11:01
Árbevételét 18,4, EBITDA-szintjét 79 százalékkal növelte az Alteo az idei első fél évben a múlt évi bázisidőszakhoz képest. Az eredményesség jelentős javulása többek közt a tavaly májusban, illetve idén februárban megvalósult szélerőmű-akvizícióknak köszönhető.
KKV Napelem parkot épít az Alteo
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 5. 14:14
A kecskeméti szalagparketta-gyár kapja majd az energiát.
KKV A Nappal fűtenének be az Audinak Győrben
Privátbankár.hu | 2013. május 15. 16:53
A gáz megmarad, de mellette napenergiát és biomassza-energiát is felhasználna a Győri Erőmű. A tervek szerint a mostaninak a felét, vagy valamivel többet hásználnának csak a gázt.
Állampapír / Kötvény Magyar vállalatok kötvényei: kell-e félni az E-Star-hatástól?
Eidenpenz József | 2012. október 31. 15:46
Az utóbbi hónapokban az Alteo és a BTel kötvényeinek árfolyama is beesett kissé a névérték alá a tőzsdén, amiben könnyen lehetséges, hogy a harmadik kötvénykibocsátó, az E-Star problémái is szerepet játszanak. Megkérdeztük, érkeznek-e a kibocsátókhoz izgatott befektetői telefonok, hogyan vélekednek a tőzsdei árfolyamról, szeretnének-e a jövőben is kötvényeket kibocsátani, és általában hogyan élik meg a válságot.
Vásárló Így sprólohatnak a cégek az áramon
Privátbankár.hu | 2012. október 21. 08:46
Az energiaárak növekedésével párhuzamosan egyre több vállalkozás fontolgat áramszolgáltató váltást, az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. szerint egy jó váltással akár 8-10 százalékot faraghatnak áramkiadásaikon a kisebb cégek is.
Részvény / Deviza / Áru 170 millióval szállnak be befektetők az ALTEO-ba
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 27. 08:31
Három hazai intézményi befektető száll be az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt.-be, a tervek szerint zártkörű részvényértékesítés keretében tőkeemelésre is sor kerül - közölte a társaság.
Részvény / Deviza / Áru Tenderre várva: ugrásra készen állnak a szélerőmű-beruházók
Privátbankár.hu | 2012. április 4. 10:08
Az évtized végéig mindenképpen érdemes lenne a jelenlegi mintegy 330 Megawattnyi hazai szélenergia-termelési kapacitást legalább megduplázni. Ez fontos lenne a megújuló energiára vonatkozó célok teljesítéséhez – állítja Ifj. Chikán Attila, az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. vezérigazgatója. A megújulóenergia-hasznosítási cselekvési terv (NCST) további 410 MW kapacitás kiépítését irányozza elő, tehát mindehhez a kormányzati szándék is megvan.
KKV Már gázzal is üzletel az Alteo
Privátbankár.hu | 2012. február 22. 12:32
Újabb üzletággal bővült az Alteo tevékenysége: a feltörekvő energetikai csoport immáron földgáz-kereskedelmi engedéllyel is rendelkezik. A cél egyelőre a saját erőművi portfólió ellátása, hosszabb távon ugyanakkor szeretnének egy tisztes méretű külső ügyfélportfóliót is felépíteni.
Állampapír / Kötvény Tőzsdére menne nyáron az Alteo Energiaszolgáltató
Privátbankár.hu | 2012. január 10. 16:52
Zárt körben bocsátott ki intézményi befektetőknek saját kötvényt az Alteo Energiaszolgáltató. A kétéves futamidejű kötvényeiből 400 millió forintért jegyeztek hazai intézményi befektetők. A zérókuponos kötvények éves hozama 12,5 százalék. Az Alteo legutóbb tavaly novemberben bocsátott ki vállalati kötvényt és most a tőzsdére készül.
Állampapír / Kötvény Jól zárult az Alteo kötvénykibocsátása
Privátbankár.hu | 2011. november 22. 13:31
Több mint félmilliárd forintért, 572 millió forintért jegyeztek Alteo - kötvényt a hétfőn zárult jegyzési időszakban - közölte a társaság. Az energetikai cégcsoport kétmilliárd forintos kötvényprogramjának első kibocsátásában a 2014. augusztusi lejáratú kötvények fix hozama 12,37 százalék.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG