<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
KKV
Felszámolási eljárást kezdeményeztek a békési Marathon Sportszergyár Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. ellen. A társaság ellen több végrehajtás indult az elmúlt években. A Marathon végelszámolásáról tavaly döntöttek, de az eljárás felszámolásba fordult. A cég jegyzett tőkéje 160 millió forint volt 2011-ig, amit hirtelen 5 millióra csökkentettek.

Megszűnik az egyik legjelentősebb hazai sportszergyártó. A Marathon Sportszergyár Zrt. tavaly 50 főt foglalkoztatott. A sporszergyár több közbeszerzési pályázaton indult, legutóbb egy békéscsabai iskolának szállíthatott sportszereket 15 millió forint értékben.

A társaságot 1999-ben hozta létre öt magánszemély, Marathon Sportszergyár Kft. néven, 2003-ban alakult részvénytársasággá. Ebben az évben adták át a cég 2500 négyzetméteres gyártócsarnokát, ahol az összeszerelő üzem, a raktár és irodahelyiségek találhatóak. Az Opten adatai szerint az egyik tulajdonost időközben kizárták, az ő üzletrészét (az akkori törzstőke 57 százalékát) nyilvános árverés keretében értékesítették 2001-ben. Jelenleg a társaság tulajdonosi struktúrája nem nyilvános.

A sportszergyár jegyzett tőkéve 2011-ig 160 millió forintot tett ki, tavaly azonban ezt ötmillió forintra mérsékelték. Az adóhivatal 2007 óta több alkalommal kezdeményezett végrehajtást a társaság ellen. A cégadatok szerint a csúcsév a 2008-as volt, akkor a forgalom elérte a 465 millió forintot, később már a 400 milliót sem tudta meghaladni. 2010-ben, az utolsó elérhető beszámoló alapján 378 millió forint nettó árbevételt ért el, nyeresége 16 millió forintot tett ki. (A társaság egyébként a 2005-ös évet leszámítva végig nyereséges volt, bár a profit mindvégig szerény, 20 millió forint alatti maradt.)

A társaság honlapja szerint óvodai-, készségfejlesztő eszközöket, labdákat, hálókat, tornaszőnyeget, színpadot, sőt még falburkolatot is kínál a Marathon Sportszergyár viszonteladók részére.

hirdetés
Készült a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. támogatásával.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

KKV Honnan lesz pénze a hazai startupoknak?
Privátbankár.hu | 2021. december 2. 14:19
Rohamléptekben növekszik a budapesti startup ökoszisztéma, az induló cégek pedig egyre több finanszírozási lehetőség közül választhatnak.
KKV Bérmegállapodás: mit kapnak a cégek?
Privátbankár.hu | 2021. november 3. 18:57
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye szerint jelentős előrehaladást értek el a jövő évi bérmegállapodás részleteinek kidolgozásában.  
KKV Közel 20 milliárd forintot fektettek be hazai cégekbe a kockázati tőke piac szereplői
Privátbankár.hu | 2021. október 22. 10:04
A Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) jelentése szerint az egyesület befektető tagjai az idén január- és június közötti időszakban 61 tranzakció keretében összesen 19,813 milliárd forintot fektettek hazai vállalkozásokba.
KKV Még nem késő észbe kapnia a cégeknek, ha így adóznának
Privátbankár.hu | 2021. október 20. 11:06
A vállalkozásoknak pár hetük maradt eldönteni, hogy a csoportos társasági adóalanyiságot választják-e, hiszen a nyilatkozatot legkésőbb november 20-ig lehet benyújtani – hívta fel a figyelmet a Mazars. Eddig a jogvesztő határidőig lehet beadni a kérelmet arra vonatkozón is, amennyiben új tag kívánna csatlakozni a csoporthoz. A csoportos társasági adózással a cégek összességében akár 15 milliárd forintot is megtakaríthatnak.
KKV 45 ezer vállalkozás hitelét biztosították a válságban
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 30. 10:39
Töretlen az igény a hazai kkv-szektor részéről az állami hátterű, kedvező feltételekkel igénybe vehető intézményi kezességvállalásra, derült ki a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. sajtóbeszélgetésén. Ma már minden harmadik kkv hitele mögött ott állnak.
KKV A kormány készen áll további adócsökkentésekre
Privátbankár.hu / MTI | 2021. szeptember 29. 12:34
Ezt Bodó Sándor mondta egy sajtótájékoztatón.
KKV IPOSZ-vezető: segítség a hitelmoratórium a kkv-knak
MTI | 2021. szeptember 16. 18:18
Nagy segítség a rászoruló családi, mikro- és kisvállalkozásoknak, hogy a kormány meghosszabbította a hitelmoratóriumot a vállalatok számára is - mondta Németh László, az Ipartestületek Országos Szövetsége (Iposz) elnöke az MTI-nek.
KKV Nehéz helyzetben az éttermek: itt a válasz, miért drágultak meg a vártnál jobban a vacsorák
Kollár Dóra | 2021. szeptember 8. 05:12
Több mint egy hónapja megszűnt az ételkiszállítás és –elvitel kedvezményes áfakulcsa, amely a vártnak megfelelően drágulást hozott az éttermekben, azonban a hízó számlák mögött a vendéglátóipar szereplői más tényezőket is látnak.
KKV K&H: megjött a kisebb és közepes cégek beruházási kedve
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 2. 11:23
Majdnem két éve nem állt ilyen magasan a beruházási hajlandóság a kis- és középvállalkozások körében, derül ki a K&H bizalmi index kutatás legutóbbi eredményeiből.  
KKV Vállalkozói hitelek: milyen lehetőségei vannak most egy kisvállalkozásnak?
Privátbankár.hu | 2021. augusztus 31. 15:51
A koronavírus-járvány okozta gazdasági válság enyhítésére több kamattámogatott kölcsön is elérhetővé vált. Ezek közül az NHP Hajrá hitelkerete július elején kimerült, más konstrukciók azonban továbbra is elérhetők a kisvállalati ügyfelek számára. Cikkünkben a támogatott kölcsönök feltételeit hasonlították össze a Bank360 szakértői. 
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló