<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p
KKV

„Ahol ilyen mértékű dominanciája van egy politikai erőnek, ott mindenki abban érdekelt, hogy a kormányon lévőkkel jóban legyen” – állítja Török Gábor a Piac & Profit legfrissebb számában. A politológus arról is beszélt a lapnak adott interjúban, mi befolyásolja azt, hogy az üzleti élet szereplői melyik párthoz húznak. De nem csak pénzről és profitról szól a decemberi magazin, amely már kapható az újságárusoknál.

Az Orbán-rendszer legsikeresebb üzletága a hatalomgyár, ami tudatosan, következetesen és könyörtelenül működik – mondja Török Gábor a Piac & Profit címlapsztorijában. Az interjúban olyan kérdések is terítékre kerülnek, hogy vajon megengedhetik-e maguknak a magyar vállalkozók, hogy nyíltan állást foglaljanak arról, melyik politikai erőt támogatják. Török Gábor úgy látja, ahol ilyen mértékű dominanciája van egy politikai erőnek, ott mindenki abban érdekelt, hogy a kormányon lévőkkel jóban legyen. „Az bizonyos értelembe luxus – vagy kényszer –, ha valaki megengedheti azt – vagy ráfanyalodik arra –, hogy az ellenzéket támogassa” – fogalmaz a politológus. Az interjúban név szerint is előkerül, hogy kinek kényszer, és ki az, aki ezt megengedheti magának. A beszélgetésben Török Gábor arra is kitér, miért állnak be a gazdaság szereplői a NER mögé, és vajon, ha Márki-Zay ellenzéki miniszterelnök-jelölt nyeri a választást jövő áprilisban, feltűnnek-e majd a befolyásos üzletemberek a győzelmi fogadáson.

Keresse a Piac & Profit legújabb számát, vele A 100 Leggazdagabb 2021 kiadványt az újságárusoknál!
Keresse a Piac & Profit legújabb számát, vele A 100 Leggazdagabb 2021 kiadványt az újságárusoknál!

A lap egy másik interjúja viszont nem a hatalomról, és nem is a pénzről szól, hanem a boldogságról. Karácsony környékén talán többen – anyagi helyzetünktől és a társadalomban betöltött szerepünktől függetlenül – megállunk egy pillanatra és elgondolkozunk azon, mit jelent a boldogság, mi tesz minket boldoggá. Baritz Sarolta Laura OP domonkos nővérrel és Kőváry Zoltán szakpszichológussal Hollós János beszélgetett értékrendről, pénzről, élethelyzetekről, illúziókról. Azt mindkét gondolkodó biztosan állítja, nem a pénz okoz kiteljesedést. „Az emberi boldogság görbéje csak egy bizonyos pontig megy együtt az anyagi javak növekedésével, egy bizonyos pont után viszont csökkenni kezd a boldogság” – állítja a sikeres menedzserből lett domonkos szerzetes nővér. És mit tud ehhez hozzátenni a szakpszichológus? Kőváry szerint „a gazdagok már tudják, hogy a pénz nem boldogít.” A vele készült interjúból az is kiderül, milyen pszichés veszélyekkel jár, ha a belső értékek helyett a pénz jelenti valakinek a támaszt.

A Piac és Profit ünnepi lapszámában a vállalkozások a mindennapjaik számára hasznos gyakorlati tudnivalókat is megtalálják. Az év végéhez közeledve minden cégnél felmerül a kérdés: hogyan ismerjék el a dolgozók munkáját. Mi legyen a bónusszal? Lesz egyáltalán? Vagy nem lesz? Ezek megválaszolása különösen nehéz volt tavaly is, most is, de a lap újságírói megpróbálnak útmutatót adni. Egyrészt az olvasó betekinthet néhány nagyvállalat kulisszatitkaiba – mit és milyen céllal vezettek be a HR-szakemberek –, másrészt a bérnél kedvezőbben adózó megoldásokat is megismerheti, amelyekkel év végén ugyanakkora összegből nettó többet adhatnak a cégek a dolgozóiknak.

A 68 oldalas magazinban arra is kapunk útmutatást, hogyan kezeljük vállalkozóként vagy vállalati HR-esként a lejáratás jelenségét, ami sok keserűséget okozhat, érdemben tudja gátolni az egyébként tehetséges munkavállaló szakmai előmenetelét, és erősen rombolja az énmárkát és a cégimidzset is. Noha a karaktergyilkosságot elsősorban a közélethez, azon belül is a politikához kapcsoljuk, valójában nincs olyan kitüntetett területe a társadalmi együttélésnek, ahol a szándékos lejáratás ne fordulhatna elő. Bőhm Kornél kríziskommunikációs tanácsadó arra ad útmutatást a lap hasábjain, hogy a brutális mélységű, mellbevágó mennyiségű és felfoghatatlan sebességű negatív információval szemben mit tehetünk akár magánemberként, akár vállalatként.

A Piac és Profit most megjelent száma számos aktuális társadalmi és politikai kérdést feszeget pártatlanul, szókimondóan, miközben a vállalkozások számára is útmutatót ad a mindennapi boldoguláshoz. Keresse az újságárusoknál vagy vegye le a digitális könyvespolcról az exkluzív interjúkat és sikerrecepteket egyaránt tartalmazó lapot!

 

 

Címkék: KKV Piac & Profit
A rovat támogatója a 4iG

KKV Csak a bizonytalanság biztos a kisvállalkozásoknál
Privátbankár.hu | 2023. február 3. 16:24
A kormány új hitelprogramról döntött a Baross Gábor újraiparosítási program keretében. Az elszálló kamatok mellett ez komoly segítséget jelenthet a kisvállalkozások számára, amelyek helyzete meglehetősen bizonytalan lett az utóbbi időben. Az ATV Start vendégeként Perlusz László, a VOSZ főtitkára és kollégánk, Király Béla beszélt a hazai vállalkozások helyzetéről.
KKV Egyre több kkv fedezi fel a TikTok előnyeit
PR | 2023. január 5. 11:19
A 2011-ben alapított TikTok töretlen népszerűségnek örvend elsősorban a fiatalok és a pályakezdők körében, amit egyre több cég ismer fel és fordít a maga javára. A felhasználók elsősorban a szórakozás miatt nyitják meg naponta többször is a TikTokot, de nyitottak a minőségi, márkaépítő jellegű tartalmakra is, ezért a kis- és középvállalkozások, valamint a multinacionális cégek egyaránt profitálhatnak a friss, reklámzajmentes felület aktív használatából. Szakértővel elemeztük a különböző kommunikációs trendeket.
KKV Elmentek a magyar cégek kedve az innovációtól?
Privátbankár.hu | 2022. december 19. 16:22
A magyar vállalatok az utóbbi hónapokban alaposan visszafogták innovációs elképzeléseiket. A K&H innovációs index enyhe visszaesést mutat.
KKV K&H-felmérés: az árfolyamingadozás a kkv-szektor harmadát hátráltatja
Privátbankár.hu | 2022. december 9. 12:13
A K&H mikro-, kis- és középvállalkozásokat körében végzett kutatása igazolja, az árfolyamok ingadozása, a szakemberhiány, az infláció és az anyaghiány nagyobb kihívást jelent, mint a koronavírus-járvány.
KKV Be vannak rezelve a vállalkozások attól, hogy a kormány újabb megszorító intézkedéseket hoz
Privátbankár.hu | 2022. november 21. 06:34
Ez is kiderül a több mint 160 ezres vállalkozói felhasználó bázissal rendelkező Billingo online számlázó kutatásából. 
KKV Egyre jobban látszik, mennyire aggasztja a cégeket a dráguló energia
Privátbankár.hu | 2022. október 12. 15:20
Romlik a német cégek hangulata, elég egyértelműen.
KKV Még idén véget ér a háború? A magyar családi cégek erre számítanak
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 15. 11:38
Úgy tűnik, a hazai családi vállalatok ellenállóbbak az orosz-ukrán háborúval szemben, mint a hagyományos cégek, ugyanis jelentős részük számol árbevétel-növekedéssel.
KKV A szakemberek hiánya és az árfolyamok ingadozása a kkv-k egyre nagyobb problémája
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 14. 12:26
Egyre nagyobb problémát okoz az árfolyamváltozás a hazai vállalkozásoknak – derül ki a K&H kkv bizalmi index második negyedéves eredményéből. A szakemberhiány után a gyengülő forint akadályozza leginkább a cégeket, de az alapanyaghiány és a költségek növekedése is komoly kihívás elé állítja őket.
KKV Egyre több magyar cégnek okoz nehézséget az, hogy időben fizessen
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 29. 17:08
Romlik a fizetési fegyelem Magyarországon.
KKV Még van a piacon egy százalékos kamatra is igényelhető hitel
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 29. 10:14
Az állam által támogatott konstrukcióért a mai naptól folyamodhatnak hazai mikro- és kisvállalkozások.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG