<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

KKV

„Ahol ilyen mértékű dominanciája van egy politikai erőnek, ott mindenki abban érdekelt, hogy a kormányon lévőkkel jóban legyen” – állítja Török Gábor a Piac & Profit legfrissebb számában. A politológus arról is beszélt a lapnak adott interjúban, mi befolyásolja azt, hogy az üzleti élet szereplői melyik párthoz húznak. De nem csak pénzről és profitról szól a decemberi magazin, amely már kapható az újságárusoknál.

Az Orbán-rendszer legsikeresebb üzletága a hatalomgyár, ami tudatosan, következetesen és könyörtelenül működik – mondja Török Gábor a Piac & Profit címlapsztorijában. Az interjúban olyan kérdések is terítékre kerülnek, hogy vajon megengedhetik-e maguknak a magyar vállalkozók, hogy nyíltan állást foglaljanak arról, melyik politikai erőt támogatják. Török Gábor úgy látja, ahol ilyen mértékű dominanciája van egy politikai erőnek, ott mindenki abban érdekelt, hogy a kormányon lévőkkel jóban legyen. „Az bizonyos értelembe luxus – vagy kényszer –, ha valaki megengedheti azt – vagy ráfanyalodik arra –, hogy az ellenzéket támogassa” – fogalmaz a politológus. Az interjúban név szerint is előkerül, hogy kinek kényszer, és ki az, aki ezt megengedheti magának. A beszélgetésben Török Gábor arra is kitér, miért állnak be a gazdaság szereplői a NER mögé, és vajon, ha Márki-Zay ellenzéki miniszterelnök-jelölt nyeri a választást jövő áprilisban, feltűnnek-e majd a befolyásos üzletemberek a győzelmi fogadáson.

Keresse a Piac & Profit legújabb számát, vele A 100 Leggazdagabb 2021 kiadványt az újságárusoknál!Keresse a Piac & Profit legújabb számát, vele A 100 Leggazdagabb 2021 kiadványt az újságárusoknál!

A lap egy másik interjúja viszont nem a hatalomról, és nem is a pénzről szól, hanem a boldogságról. Karácsony környékén talán többen – anyagi helyzetünktől és a társadalomban betöltött szerepünktől függetlenül – megállunk egy pillanatra és elgondolkozunk azon, mit jelent a boldogság, mi tesz minket boldoggá. Baritz Sarolta Laura OP domonkos nővérrel és Kőváry Zoltán szakpszichológussal Hollós János beszélgetett értékrendről, pénzről, élethelyzetekről, illúziókról. Azt mindkét gondolkodó biztosan állítja, nem a pénz okoz kiteljesedést. „Az emberi boldogság görbéje csak egy bizonyos pontig megy együtt az anyagi javak növekedésével, egy bizonyos pont után viszont csökkenni kezd a boldogság” – állítja a sikeres menedzserből lett domonkos szerzetes nővér. És mit tud ehhez hozzátenni a szakpszichológus? Kőváry szerint „a gazdagok már tudják, hogy a pénz nem boldogít.” A vele készült interjúból az is kiderül, milyen pszichés veszélyekkel jár, ha a belső értékek helyett a pénz jelenti valakinek a támaszt.

A Piac és Profit ünnepi lapszámában a vállalkozások a mindennapjaik számára hasznos gyakorlati tudnivalókat is megtalálják. Az év végéhez közeledve minden cégnél felmerül a kérdés: hogyan ismerjék el a dolgozók munkáját. Mi legyen a bónusszal? Lesz egyáltalán? Vagy nem lesz? Ezek megválaszolása különösen nehéz volt tavaly is, most is, de a lap újságírói megpróbálnak útmutatót adni. Egyrészt az olvasó betekinthet néhány nagyvállalat kulisszatitkaiba – mit és milyen céllal vezettek be a HR-szakemberek –, másrészt a bérnél kedvezőbben adózó megoldásokat is megismerheti, amelyekkel év végén ugyanakkora összegből nettó többet adhatnak a cégek a dolgozóiknak.

A 68 oldalas magazinban arra is kapunk útmutatást, hogyan kezeljük vállalkozóként vagy vállalati HR-esként a lejáratás jelenségét, ami sok keserűséget okozhat, érdemben tudja gátolni az egyébként tehetséges munkavállaló szakmai előmenetelét, és erősen rombolja az énmárkát és a cégimidzset is. Noha a karaktergyilkosságot elsősorban a közélethez, azon belül is a politikához kapcsoljuk, valójában nincs olyan kitüntetett területe a társadalmi együttélésnek, ahol a szándékos lejáratás ne fordulhatna elő. Bőhm Kornél kríziskommunikációs tanácsadó arra ad útmutatást a lap hasábjain, hogy a brutális mélységű, mellbevágó mennyiségű és felfoghatatlan sebességű negatív információval szemben mit tehetünk akár magánemberként, akár vállalatként.

A Piac és Profit most megjelent száma számos aktuális társadalmi és politikai kérdést feszeget pártatlanul, szókimondóan, miközben a vállalkozások számára is útmutatót ad a mindennapi boldoguláshoz. Keresse az újságárusoknál vagy vegye le a digitális könyvespolcról az exkluzív interjúkat és sikerrecepteket egyaránt tartalmazó lapot!

 

 

Címkék: KKV Piac & Profit

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

KKV A vállalatokat is elérte az infláció
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 10:19
Bár a nagyvállalatok jellemzően már beépítették áraikba a pénzromlás hatását, a cégek több mint felének okoz nehézséget a magas infláció. A K&H nagyvállalati növekedési index szerint a szektorok közül magasan a mezőgazdasági cégeknek jelenti a legnagyobb kihívást az áremelkedés.
KKV Sok cég fiókjából hiányzik ez a kulcsfontosságú dokumentum
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 07:55
Amellett, hogy a magyar cégek innovációs kedve minimum visszafogott, sok vállalatnak továbbra sincs a következő időszakban tervezett fejlesztéseket megalapozó írásos innovációs stratégiája - áll a K&H innovációs indexben.
KKV Új év, új élet - új céges bankszámla!
Gergely Péter | 2022. január 15. 18:15
Sokan újévi fogadalmakkal indították a 2022-es évet, melyben új célokat jelöltek ki, köztük pénzügyi célokat is. Vállalkozóként azonban nem gondolnak olyan lehetőségekre, melyek miatt esetleg végigbosszankodtuk az előző évet. Ilyen lehet egy rossz szerződés, egy felesleges biztosítás vagy egy jó drága céges bankszámla. Érdemes ezekhez is hozzányúlni. Igen, akár még a cég bankszámlájához is.
KKV Nagy dobás a Főtaxitól: elindult az új szolgáltatás
Privátbankár.hu | 2022. január 10. 18:22
Belép a csomagszállítási piacra az egyik legnagyobb magyar taxicég.
KKV Ezentúl Orbán Viktor vejének friss szerzeményéhez kell utalni a kamarai hozzájárulásokat
Privátbankár.hu | 2022. január 5. 14:26
Arról az 5 ezer forintról van szó, amelyet a vállalkozásoknak évente kell megfizetniük.
KKV Hogyan növekedhetnek sikeresen a cégek?
Privátbankár.hu | 2022. január 3. 10:28
Egy vállalkozás indulásakor előnyt jelenthet, ha saját tőkéből indul és minden feladat egy kézben összpontosul, hiszen így a döntéshozatal is gyorsabb.
KKV Jócskán megdrágulhat a magyar cégek élete
Privátbankár.hu | 2021. december 29. 13:40
Átlagosan a költségeik 15 százalékos emelkedésére számítanak 2022-től a kis- és közepes vállalkozások - közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt.
KKV Nagy változások az adózásban: erre kell majd figyelni 2022-ben
Privátbankár.hu | 2021. december 29. 11:41
Eléri jövőre az 1500 milliárd forintot a magánszemélyeknek és vállalkozásoknak biztosított adócsökkentési intézkedések összege.
KKV 50 vállalkozás, 50 család, 50 történet
Privátbankár.hu | 2021. december 19. 14:01
Ismerje meg a feltörekvő magyar középvállalkozások sikerének titkait. A K&K Kis és Középvállalkozások magazinja és az Alinea Kiadó gondozásában megjelenő 50 vállalkozás, 50 család, 50 történet című könyv december 6-án került a piacra.
KKV Bűvésztrükk: 600 millió forint áfát tüntetett el a csaló család
Privátbankár.hu | 2021. december 2. 17:55
Ötven cégből álló számlagyárat működtetett és összesen 600 millió forint áfát tüntetett el fiktív számlákkal egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei bűnszervezet.
hírlevél
Ingatlantájoló