<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p
KKV

„Ahol ilyen mértékű dominanciája van egy politikai erőnek, ott mindenki abban érdekelt, hogy a kormányon lévőkkel jóban legyen” – állítja Török Gábor a Piac & Profit legfrissebb számában. A politológus arról is beszélt a lapnak adott interjúban, mi befolyásolja azt, hogy az üzleti élet szereplői melyik párthoz húznak. De nem csak pénzről és profitról szól a decemberi magazin, amely már kapható az újságárusoknál.

Az Orbán-rendszer legsikeresebb üzletága a hatalomgyár, ami tudatosan, következetesen és könyörtelenül működik – mondja Török Gábor a Piac & Profit címlapsztorijában. Az interjúban olyan kérdések is terítékre kerülnek, hogy vajon megengedhetik-e maguknak a magyar vállalkozók, hogy nyíltan állást foglaljanak arról, melyik politikai erőt támogatják. Török Gábor úgy látja, ahol ilyen mértékű dominanciája van egy politikai erőnek, ott mindenki abban érdekelt, hogy a kormányon lévőkkel jóban legyen. „Az bizonyos értelembe luxus – vagy kényszer –, ha valaki megengedheti azt – vagy ráfanyalodik arra –, hogy az ellenzéket támogassa” – fogalmaz a politológus. Az interjúban név szerint is előkerül, hogy kinek kényszer, és ki az, aki ezt megengedheti magának. A beszélgetésben Török Gábor arra is kitér, miért állnak be a gazdaság szereplői a NER mögé, és vajon, ha Márki-Zay ellenzéki miniszterelnök-jelölt nyeri a választást jövő áprilisban, feltűnnek-e majd a befolyásos üzletemberek a győzelmi fogadáson.

Keresse a Piac & Profit legújabb számát, vele A 100 Leggazdagabb 2021 kiadványt az újságárusoknál!Keresse a Piac & Profit legújabb számát, vele A 100 Leggazdagabb 2021 kiadványt az újságárusoknál!

A lap egy másik interjúja viszont nem a hatalomról, és nem is a pénzről szól, hanem a boldogságról. Karácsony környékén talán többen – anyagi helyzetünktől és a társadalomban betöltött szerepünktől függetlenül – megállunk egy pillanatra és elgondolkozunk azon, mit jelent a boldogság, mi tesz minket boldoggá. Baritz Sarolta Laura OP domonkos nővérrel és Kőváry Zoltán szakpszichológussal Hollós János beszélgetett értékrendről, pénzről, élethelyzetekről, illúziókról. Azt mindkét gondolkodó biztosan állítja, nem a pénz okoz kiteljesedést. „Az emberi boldogság görbéje csak egy bizonyos pontig megy együtt az anyagi javak növekedésével, egy bizonyos pont után viszont csökkenni kezd a boldogság” – állítja a sikeres menedzserből lett domonkos szerzetes nővér. És mit tud ehhez hozzátenni a szakpszichológus? Kőváry szerint „a gazdagok már tudják, hogy a pénz nem boldogít.” A vele készült interjúból az is kiderül, milyen pszichés veszélyekkel jár, ha a belső értékek helyett a pénz jelenti valakinek a támaszt.

A Piac és Profit ünnepi lapszámában a vállalkozások a mindennapjaik számára hasznos gyakorlati tudnivalókat is megtalálják. Az év végéhez közeledve minden cégnél felmerül a kérdés: hogyan ismerjék el a dolgozók munkáját. Mi legyen a bónusszal? Lesz egyáltalán? Vagy nem lesz? Ezek megválaszolása különösen nehéz volt tavaly is, most is, de a lap újságírói megpróbálnak útmutatót adni. Egyrészt az olvasó betekinthet néhány nagyvállalat kulisszatitkaiba – mit és milyen céllal vezettek be a HR-szakemberek –, másrészt a bérnél kedvezőbben adózó megoldásokat is megismerheti, amelyekkel év végén ugyanakkora összegből nettó többet adhatnak a cégek a dolgozóiknak.

A 68 oldalas magazinban arra is kapunk útmutatást, hogyan kezeljük vállalkozóként vagy vállalati HR-esként a lejáratás jelenségét, ami sok keserűséget okozhat, érdemben tudja gátolni az egyébként tehetséges munkavállaló szakmai előmenetelét, és erősen rombolja az énmárkát és a cégimidzset is. Noha a karaktergyilkosságot elsősorban a közélethez, azon belül is a politikához kapcsoljuk, valójában nincs olyan kitüntetett területe a társadalmi együttélésnek, ahol a szándékos lejáratás ne fordulhatna elő. Bőhm Kornél kríziskommunikációs tanácsadó arra ad útmutatást a lap hasábjain, hogy a brutális mélységű, mellbevágó mennyiségű és felfoghatatlan sebességű negatív információval szemben mit tehetünk akár magánemberként, akár vállalatként.

A Piac és Profit most megjelent száma számos aktuális társadalmi és politikai kérdést feszeget pártatlanul, szókimondóan, miközben a vállalkozások számára is útmutatót ad a mindennapi boldoguláshoz. Keresse az újságárusoknál vagy vegye le a digitális könyvespolcról az exkluzív interjúkat és sikerrecepteket egyaránt tartalmazó lapot!

 

 

Címkék: KKV Piac & Profit
A rovat támogatója a 4iG

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

KKV Komoly változtatásokat jelentett be a kormány: csökken az ekho, fellélegezhetnek a katás cégek
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 20:16
Komoly változásokról számolt be a Pénzügyminisztérium legújabb közleménye.   
KKV Itt a figyelmeztetés: új zsarolóvírus támadja a magyar cégeket
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 17:39
Újfajta zsarolóvírus jelent meg a magyar vállalatok rendszereiben.
KKV Egy alacsony, fix kamatozású hitel most kincset ér
Natív tartalom | 2022. augusztus 2. 13:05
Jelentős hitelfelvételi kedvet tapasztaltak a cégek részéről a Magyar Bankholding tagbankjai a támogatott Széchenyi Go-program kifutása miatt, de mi lesz ezután? Melyik szektor szorul most leginkább finanszírozásra? Interjú Kollega-Tarsoly Dániellel, a Magyar Bankholding egyedi üzletfejlesztésért felelős ügyvezető igazgatójával.
KKV Nincs hova halogatni a generációváltást: zajlik a forradalom a magyar családi cégeknél
Privátbankár.hu | 2022. július 11. 10:48
Egyre több családi cégnél történik meg a generációváltás, és ez felgyorsíthatja a digitalizációt –  derült ki a K&H családi vállalatok indexből. Mivel az infláció és az orosz-ukrán konfliktus az ő gazdálkodásuk elé is jelentős akadályokat görget, most mindennél időszerűbb lehet, hogy innovatív fejlesztésekkel növeljék hatékonyságukat.
KKV Hirdetés a Facebookon: ezért nem elég az organikus elérés
Márkázott tartalom | 2022. július 7. 16:48
Rengeteg bejegyzés jön szembe a Facebookon nap mint nap és ezek nagyrésze ma már bizony hirdetés. Annak idején a legtöbb üzleti oldalnak még organikus posztokkal is sikerült elegendő potenciális ügyfelet, vásárlót behúznia. Ma azonban már akkora a verseny, hogy fizetett hirdetés nélkül szinte esélyük sincs a vállalkozásoknak.
KKV Lassan elfogy a kkv-szektor optimizmusa
Privátbankár.hu | 2022. július 4. 09:42
Bizonytalannak látják a következő egy évet.
KKV Folytatódik a Széchenyi Hitelkártya Program
Tiszóczi Roland | 2022. június 20. 11:51
Július elsejétől december 31-ig meghosszabbították a Széchenyi Hitelkártya Programot, a hazai kkv-szektor számára kedvezményes finanszírozási források elérhetőségét biztosító feltételekkel.
KKV Gulyás Gergely újabb részletek árult el a kata átalakításáról
Privátbankár.hu | 2022. június 17. 10:31
Január 1-jéig marad a kata, csak utána változik - megemelik a keretösszeget.
KKV A családi vállalkozások is elég sötéten látják a jövőt, de hosszú távra terveznek
Privátbankár.hu | 2022. június 9. 10:58
Sújtja őket az infláció és az anyaghiány, de igyekeznek hosszú távra tervezni a családi vállalkozások.
KKV Akik sokra vitték – cégvezetés és Cégépítők
Privátbankár.hu | 2022. május 18. 12:01
Interjúsorozatunk harmadik, befejező részében Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM cégvezetőjével a MiniCRM rendszerének használatáról és a Cégépítők podcast legnagyobb tapasztalatairól beszélgettünk.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG