<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

KKV
Előbb azonban még korszerű vasútvonal kell. A megállapodás már megvan, Kína is beszáll.

Magyarország nem titkolt célja, hogy a kínai vasútépítő vállalat itt alakítsa ki regionális központját, egyebek mellett ezért is fontos, hogy kínai-magyar-szerb megállapodás jött létre a Budapest-Belgrád vasútvonal korszerűsítéséről - mondta Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára Bukarestben.

A magyar-kínai kapcsolatok összehangolásáért felelős kormánybiztos a bukaresti Kelet-Közép-Európa-Kína csúcstalálkozón nyilatkozott az MTI-nek a hétfői kínai-magyar miniszterelnöki találkozó után bejelentett háromoldalú megállapodásról. Mint mondta: a Budapest és Belgrád közötti 374 kilométeres vasútvonalból 40 kilométernyit a szerbek már felújítottak, tehát 334 kilométernyi szakasz korszerűsítésére van szükség. Rámutatott: a magyar és szerb vasúttársaság között létezik már egy megállapodás, megkezdődtek a szakmai előkészületek arra, hogy kétvágányú, végig villamosított pályát alakítsanak ki, amelyen a vonatok óránkénti 160 kilométeres sebességgel tudnak haladni, mintegy felére csökkentve a menetidőt a két főváros között. Emlékeztetett rá: a kínai miniszterelnök hétfőn úgy fogalmazott, hogy "azonnal" munkacsoport alakul Kína, Magyarország és Szerbia között, amely előkészíti ezt a beruházást. Szijjártó Péter szerint a megvalósíthatósági tanulmány elkészítését kell azonnal elkezdeni, ez becslése szerint háromnegyed év alatt készülhet el, utána a konkrét tervezés, kisajátítás, kivitelezés folyamata következik.

Rámutatott: a beruházásnak Magyarország számára komoly munkahelyteremtő szerepe lesz, ugyanakkor a térség versenyképessége szempontjából is fontos az észak-déli infrastruktúrák kiépítése, tehát általában Közép-Európa nyer ezzel a befektetéssel. Hozzátette: Kínának is előnyös, ha ezzel egy európai uniós referenciát szerez. A tervezett felújítás 2,9-3 milliárd dollárba kerül, és miután a kínai miniszterelnök kifejezte együttműködési szándékát, Magyarország "jó reményekkel" tekinthet a finanszírozási kérdések megtárgyalására.

Kína a tavalyi Közép-Kelet-Európa - Kína csúcstalálkozón, Varsóban bejelentette, hogy tízmilliárd dolláros alapot hoz létre a közép-kelet-európai térség infrastrukturális fejlesztésére.

A kínai vállalatok eddigi magyarországi befektetései mintegy 2,8 milliárd eurót tesznek ki. Zászlóshajói közül kiemelkedik a Wanhua, amely mára Közép-Európa legnagyobb vegyipari vállalata lett - tette hozzá.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

KKV A vállalatokat is elérte az infláció
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 10:19
Bár a nagyvállalatok jellemzően már beépítették áraikba a pénzromlás hatását, a cégek több mint felének okoz nehézséget a magas infláció. A K&H nagyvállalati növekedési index szerint a szektorok közül magasan a mezőgazdasági cégeknek jelenti a legnagyobb kihívást az áremelkedés.
KKV Sok cég fiókjából hiányzik ez a kulcsfontosságú dokumentum
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 07:55
Amellett, hogy a magyar cégek innovációs kedve minimum visszafogott, sok vállalatnak továbbra sincs a következő időszakban tervezett fejlesztéseket megalapozó írásos innovációs stratégiája - áll a K&H innovációs indexben.
KKV Új év, új élet - új céges bankszámla!
Gergely Péter | 2022. január 15. 18:15
Sokan újévi fogadalmakkal indították a 2022-es évet, melyben új célokat jelöltek ki, köztük pénzügyi célokat is. Vállalkozóként azonban nem gondolnak olyan lehetőségekre, melyek miatt esetleg végigbosszankodtuk az előző évet. Ilyen lehet egy rossz szerződés, egy felesleges biztosítás vagy egy jó drága céges bankszámla. Érdemes ezekhez is hozzányúlni. Igen, akár még a cég bankszámlájához is.
KKV Nagy dobás a Főtaxitól: elindult az új szolgáltatás
Privátbankár.hu | 2022. január 10. 18:22
Belép a csomagszállítási piacra az egyik legnagyobb magyar taxicég.
KKV Ezentúl Orbán Viktor vejének friss szerzeményéhez kell utalni a kamarai hozzájárulásokat
Privátbankár.hu | 2022. január 5. 14:26
Arról az 5 ezer forintról van szó, amelyet a vállalkozásoknak évente kell megfizetniük.
KKV Hogyan növekedhetnek sikeresen a cégek?
Privátbankár.hu | 2022. január 3. 10:28
Egy vállalkozás indulásakor előnyt jelenthet, ha saját tőkéből indul és minden feladat egy kézben összpontosul, hiszen így a döntéshozatal is gyorsabb.
KKV Jócskán megdrágulhat a magyar cégek élete
Privátbankár.hu | 2021. december 29. 13:40
Átlagosan a költségeik 15 százalékos emelkedésére számítanak 2022-től a kis- és közepes vállalkozások - közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt.
KKV Nagy változások az adózásban: erre kell majd figyelni 2022-ben
Privátbankár.hu | 2021. december 29. 11:41
Eléri jövőre az 1500 milliárd forintot a magánszemélyeknek és vállalkozásoknak biztosított adócsökkentési intézkedések összege.
KKV 50 vállalkozás, 50 család, 50 történet
Privátbankár.hu | 2021. december 19. 14:01
Ismerje meg a feltörekvő magyar középvállalkozások sikerének titkait. A K&K Kis és Középvállalkozások magazinja és az Alinea Kiadó gondozásában megjelenő 50 vállalkozás, 50 család, 50 történet című könyv december 6-án került a piacra.
KKV Melyik az Orbán-rendszer legsikeresebb üzletága?
Privátbankár.hu | 2021. december 6. 16:05
„Ahol ilyen mértékű dominanciája van egy politikai erőnek, ott mindenki abban érdekelt, hogy a kormányon lévőkkel jóban legyen” – állítja Török Gábor a Piac & Profit legfrissebb számában. A politológus arról is beszélt a lapnak adott interjúban, mi befolyásolja azt, hogy az üzleti élet szereplői melyik párthoz húznak. De nem csak pénzről és profitról szól a decemberi magazin, amely már kapható az újságárusoknál.
hírlevél
Ingatlantájoló