1p
KKV
Parragh László szerint a gazdasági válságra való tekintettel fel kellene függeszteni a tervezett minimálbér-emelést
Parragh László szerint a gazdasági válságra való tekintettel fel kellene függeszteni a tervezett minimálbér-emelést. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke erről Nyíregyházán beszélt újságíróknak egy gazdasági fórum előtt.

Úgy vélte, a vállalkozásoknak jobb lenne, ha a válság okozta nehéz helyzetben egyelőre maradna a jelenlegi 71.500 forintos minimálbér. Hozzátette: 2000 elején is iparágakat, például a könnyűipart "térdeltette le" az akkori emelés, s így lenne most is a kritikus helyzetben lévő ágazatoknál. Parragh László szerint a garantált bérminimum, a szakmunkás minimálbér emelése sem időszerű, mert jelentős többletterheket róna a vállalkozásokra.

Emlékeztetett arra, hogy a vállalkozások mozgástere jelentősen szűkült és szűkül a válság miatt, a 6-7 százalékos GDP-csökkenés mellett 8-10 százalékos fogyasztás visszaesésre kell számítani. Paragh László szerint ez azt jelenti, hogy 1.200 milliárd forinttal romlik a magyar gazdaság szereplőinek pozíciója.

Parragh László szerint nem a kormány feladata a munkahelyteremtés
Részletek>>>>>
A nyíregyházi gazdasági fórumon a vállalkozások Plato együttműködési programját értékelték, amelyet Parragh László helyes kezdeményezésnek tartott, szerinte az ilyen kapcsolatrendszerek működtetése mozdítja elő a fellendülést. Robert Giraud, a belga nagykövetség tanácsosának tájékoztatása szerint Európában ma már 8.000 kis és középvállalkozás és 500 nagy cég kapcsolódik a programhoz.

A Plato keretében sikeres nagyvállalkozások megbízott vezetői egyéves perióduson keresztül kötelezettséget vállalnak arra, hogy havi összejöveteleken szakmai tanácsadással, szakértői előadásokkal, tréningekkel, kontaktnapok és szemináriumok szervezésével segítik a résztvevő kis- és középvállalkozások üzleti tevékenységét.

Pekó László, a szabolcsi iparkamara elnöke közölte: Magyarországról 11 megye 540 vállalkozása a résztvevő, s a szabolcsi érdekképviseleti szervezet közreműködésével ukrajnai és romániai kis- és közepes cégek is csatlakoztak az együttműködéshez.

Veres János, a keleti kapcsolatokért felelős kormánybiztos a fórumon elmondta: az utóbbi években, 2002-től a kelet-európai térségben jelentősen nőtt a vállalkozások termelői-kereskedelmi együttműködése, amit a válság ugyan visszavetett, de köszönhetően a Plato európai rendszerének, a megmaradt kapcsolatok alapjai lehetnek az újbóli fellendülésnek.

Eredménytelen volt az egyeztetés az OÉT-ben
11 millió munkahelyet mentett meg a G20
Reálbér csökkenés és növekvő munkanélküliség
"Ha elindul a növekedés, akkor se lesz munkánk!"
Jövedelempótlás: a biztosítás a biztos

MTI

Címkék: KKV
A rovat támogatója a 4iG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

KKV Hogyan lett kis garázscégből milliárdos vállalkozás?
Privátbankár.hu | 2023. december 19. 11:41
Állócsillagok és újhullámos trónkövetelők.
KKV Itt a Cégépítők társasjáték: most eldől, ki kaszál az üzleti évben!
Natív tartalom | 2023. december 4. 10:26
Piaci rést betöltő társasjáték jelent meg október 25-én: a Cégépítők társasjáték megszületéséről és játékmenetéről Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM tulajdonosával, a Cégépítők alapítójával beszélgettünk.
KKV Széchenyi Kártya Program: megduplázták a hitelkereteket
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 1. 11:18
Sokkal nagyobb hitelkeretet kapnak a kkv-k a Széchenyi Kártya Program keretében. A kamat a futamidő végéig 5 százalék. 
KKV Kezdj újult erővel a nyári szabadság után!
Márkázott tartalom | 2023. június 27. 11:32
  Ha még most vagy csak a hosszabb lélegzetvételű nyaralás előtt, akkor minden bizonnyal minden munkával kapcsolatos témától a falnak mennél. Teljesen érthető módon érzed azt, hogy telítődtél, hiszen már javában az év második felében járunk, és a megfeszített munkatempóból még nem is igazán tudtál alább engedni.
KKV Vigye sikerre vállalkozását, alkalmazzon business mentort!
Natív tartalom | 2023. június 8. 10:01
A business mentor nem varázsló, ám mégis rendkívül fontos szerepet játszhat több, a hazai kkv-szektort rendkívüli mértékben érintő konfliktushelyzet kezelésében. Közreműködésével a vállalatok tulajdonosai és vezetői olyan külső támogatást kaphatnak, amely segíti őket a tudatosabb vállalatvezetésben és előmozdítja üzleti és személyes fejlődésüket. A Budapesti Gazdasági Egyetem rendhagyó szakirányú továbbképzéséről annak vezetőjével és egyik hallgatójával beszélgettünk.
KKV A K&H szerint az uniós pályázatok körüli zűrzavar nem ártott
Privátbankár.hu | 2023. május 24. 14:14
Az uniós pályázatok körüli bizonytalanság csak kismértékben vetette vissza a cégek bizakodását, mintegy felük továbbra is reálisnak tartja, hogy ilyen forráshoz juthat - közölte a K&H magyarországi mikro, kis- és középvállalkozások (kkv) bizalmi indexe első negyedévi eredménye alapján.
KKV Megnyitják a pénzcsapot a magyar cégeknek: milliárdokat érő bejelentést tett egy bank
Privátbankár.hu | 2023. május 10. 17:14
Jelentős beruházási hitelkeretről állapodott meg az UniCredit.
KKV Jó szakemberből gyenge vállalkozó lesz? – interjú
Natív tartalom | 2023. április 4. 12:02
Egerszegi Krisztián Jövőkép című könyvének megjelenése kapcsán készült interjúnk második részében beszélgetünk a vállalkozók 90 százalékáról, a magukat halálra hajszoló emberekről, és arról is, mit tanácsol a bölcs varázsló a gonosz sárkány legyőzéséhez.
KKV Jövőkép nélkül csak szenvedés lesz, nem sikercég – interjú
Natív tartalom | 2023. március 22. 10:07
Ami tíz évvel ezelőtt még működött a magyar cégek számára, az tíz év múlva egyáltalán nem lesz elegendő, avagy hamarosan megérkezik az üzleti regény arról, hogy miért kulcsfontosságú a hazai vállalkozók számára egy jól megformált jövőkép. Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM cégvezetőjével és a Cégépítők alapítójával beszélgettünk Jövőkép című könyve megjelenése előtt.
KKV Csak a bizonytalanság biztos a kisvállalkozásoknál
Privátbankár.hu | 2023. február 3. 16:24
A kormány új hitelprogramról döntött a Baross Gábor újraiparosítási program keretében. Az elszálló kamatok mellett ez komoly segítséget jelenthet a kisvállalkozások számára, amelyek helyzete meglehetősen bizonytalan lett az utóbbi időben. Az ATV Start vendégeként Perlusz László, a VOSZ főtitkára és kollégánk, Király Béla beszélt a hazai vállalkozások helyzetéről.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG