Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
KKV
55 ezer négyzetméteres lesz az Aquincum Center helyén épülő bevásárlóközpont.

Felmentést kapott a plázastop alól az a terv, amelyet a német multi, az ECE tett le a minisztériumi bizottság asztalára - értesült a Figyelő Online. Akár három éven belül 55 ezer négyzetméteres bevásárlóközpont épülhet Óbudán.

Jelenleg az építési terveket megelőző úgynevezett koncepció terv készül - mondta a Figyelő Online-nak Christoph Augustin, az ECE Projektmanagement Budapest Kft. ügyvezető igazgatója, hozzátette, hogy a plázastop alóli felmentést valóban megkapták már. Ha a gazdasági tárca nem tesz kivételt, a lerobbant ipari övezetet valószínűleg tovább eszi a rozsda.

Eddig öt bevásárlóközpont fejlesztésébe több mint 500 millió eurót invesztált Magyarországon a német családi tulajdonban lévő ECE és partnerei. Részletek>>

Azt nem tudni, mikor kezdődik, és mikor fejeződik be az építkezés. Az ügyvezető igazgató szerint ez éppen úgy függ a régészeti feltárástól, mint a gazdasági-piaci környezet újbóli fellendülésétől. Ma úgy számolnak, az előkészületi munkák legkorábban 2014-ben vehetik kezdetüket, és az építkezés nagyjából 2 évet vesz igénybe. A teljes beruházás 150-200 millió euró, azaz mintegy 45-60 milliárd forint - a pontos összeg a koncepció terv elkészülte után mondható meg.

Talán ilyen lesz az új Aquincum Center

55 ezer négyzetméteren lesz olyan is, ami eddig nem volt

Összesen mintegy 55 ezer négyzetméteres lesz a ma Aquincum Center munkanévre hallgató óbudai bevásárlóközpont. A három egymástól független épületben egyenként várhatóan 15-20 ezer négyzetméter lesz a bérbe adható terület - üzlethelyiségeknek, vendéglátó ipari egységeknek, szolgáltatóknak. Arról még nincs végleges döntés, hogy a szórakoztatásnak mekkora területet szánnak, például mozik helyet kapnak-e. Az ügyvezető igazgató ugyanakkor megjegyezte, jó esély van arra, hogy olyan kereskedelmi egységek is megjelennek majd Óbudán, amelyek ma még nincsenek jelen Magyarországon.

Az Aquincum Pláza látványtervei ugyan még nem készültek el, de az ügyvezető igazgató azt ígéri: „A külső megjelenítés tekintetében attraktív megjelenítésre törekszünk, hogy a kerület új látványosságává váljon."

Az önkormányzat nem bánja

A III. kerületi önkormányzatnak nincs ellenére, hogy pláza épüljön Óbuda közepén, éppen ellenkezőleg, örül neki. Puskás Péter alpolgármester ezt a meglepő kijelentést azzal magyarázza, hogy a bevásárlóközpont lerobbant ipari üzemek helyén épülne. Arra a kérdésre, nem tartanak-e attól, hogy a hatalmas bevásárlóközpont elszívja majd a vásárlóerőt, és a kisebb üzletek egymás után zárhatnak be, az alpolgármester úgy válaszolt: az óbudaiak eddig átjártak a szomszéd kerületek plázáiba, ha viszont az Aquincum Pláza felépül, helyben költhetik el forintjaikat.

A kerület különben is hasznát veszi az ide települő plázának, az építményadó is az önkormányzat kasszájába folyik be, ami éves szinten elérheti a 150 millió forintot.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz januárban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

KKV Iparűzési adó: erre figyelnie kell a cégeknek
Privátbankár.hu | 2021. február 24. 13:40
Az alacsonyabb iparűzési adómérték automatikusan jár a kis- és közepes vállalkozásoknak (kkv), és a március 15-ig fizetendő adóelőleg is felezhető. Ez utóbbihoz mindössze egy nyilatkozat benyújtására van szükség. Ma reggelig az érintett kkv-k csaknem 90 százalékától, mintegy 410 ezer vállalkozástól már be is érkezett a nyilatkozat az adóhivatalhoz - közölte a Pénzügyminisztérium.
KKV Fontos részleteket tudtunk meg az Orbán-kormány gyorskölcsönéről
Baka F. Zoltán - Kollár Dóra - Vég Márton | 2021. február 9. 05:51
Inkább vidékieknek, de nem az agráriumban érdekelt vállalkozásoknak szánják a 10 milliós kamatmentes hitelt, amihez katások is hozzáférhetnek, és a pénzt akár egy másik hitel kiváltására is lehetne fordítani. Itt tart az előkészítő munka, amivel e hét végén végeznek, mások mellett az MKIK bevonásával. Megkérdeztünk több érintett szakmai szervezetet és érdekképviseletet arról, hogy mit gondolnak a programról. És az ötletgazdát is.
KKV Soha nem fogyott még ennyi hitel a Takarékbank MFB Pontjain
Privátbankár.hu | 2021. január 20. 14:55
Több mint 67 milliárd forintot folyósítottak a Takarékbank vezette konzorcium MFB Pontjai tavaly a vállalkozásoknak és a lakosságnak, ami rekordnak számít. A 2016-os indulás óta a legjobb évet zárták, túlszárnyalva az előzetes tervet, és így támogatva a gazdaság működésének fenntartását a válsághelyzetben. A vállalkozások leginkább a nulla százalékos forgóeszközhitelt keresték, amelyet a járvány következményeinek enyhítésére indítottak el, de sokan igényeltek kedvezményes forrást a válságra reagáló fejlesztéseikhez, beruházásaikhoz is. Az MFB Pontok az észak- és a dél-alföldi régióban fogadták be a legtöbb igénylést. Idén a hétéves uniós költségvetési ciklus kifutása miatt nem várnak bővülést, hanem a tavalyihoz hasonló forgalomra készülnek.
KKV A pandémia közepette se szüntették meg tömegesen a cégeket az országban
MTI | 2021. január 20. 06:40
A Nemzeti Cégtár adatai szerint nem következett be az, amire számítani lehetett.
KKV Még mindig nagyon kelendő az NHP Hajrá
Privátbankár.hu | 2021. január 5. 17:11
Még mindig jelentős az érdeklődés.
KKV Túszul ejtette a cégeket a Facebook: Stockholm-szindrómában a kkv-k
Privátbankár.hu | 2020. december 15. 12:27
 A Facebook már nemcsak a kis- és közepes vállalkozások legnépszerűbb marketingeszköze, hanem a leghatékonyabbra értékelt is. A legtöbb kkv oda menekült a koronavírus „elől”, azonban a kék óriás egyre többet követel a sikerért cserébe, mégis jobban bíznak benne. Stockholm-szindrómában a kkv-k – derül ki a Marketing Commando tíz éve folyó felmérésének idei eredményéből.
KKV Támadás a KATA ellen: ez volt az oka?
Baka F. Zoltán | 2020. december 10. 05:11
Sem a járvány, sem a gazdasági válság nem tudott megálljt parancsolni az egyéni vállalkozások gyarapodásának.
KKV Hiába gondolja másképpen a kormány, szükség lenne a bértámogatásra
Valkai Nikoletta | 2020. november 2. 17:41
Szinte már biztosra vehető, hogy nem készül a kormány újabb bértámogatási programra a Gazdaságvédelmi akcióterv részeként, hiszen ahogy az a kormányzati kommunikációból is kiderült, a beruházásokban látják a magyar gazdaság kilábalásának kulcsát a kornavírus-járványból. Az érdekképviseletek azonban a tavasszal együttesen kicsiszolt bértámogatási rendszer folytatása mellett érvelnek.
KKV Új kezességvállalási konstrukciót élesített a kkv-knak a Garantiqa
Privátbankár.hu | 2020. október 26. 10:51
Az Investment Hitelgarancia az 500 milliárd forintos Krízis Garanciaprogram keretében érhető el kkv-k számára. A programban eddig közel 7500 hazai vállalkozás összesen 345 milliárd forintnyi hitelt kaphatott.
KKV Kevesebb adókedvezményre csaptak le a magyar cégek, mint korábban
Privátbankár.hu | 2020. október 2. 14:13
Megjelent a költségvetési zárszámadás a 2019-es évről, amely egyebek mellett az adókedvezmények keretében be nem szedett pénzekről is számot vet. Most kiderül, mennyi pénzt és milyen formában hagyott a cégeknél a kormány.
hírlevél
depositphotos