Plázastop
Vállalat Elkaszálták: mégsem lesz pláza Óbudán 
Privátbankár.hu | 2018. május 10. 17:59
Az óbudai plázaberuházás a jelenlegi formájában biztosan nem fog megvalósulni, mivel nincs érvényes építési engedélye.
Vállalat Hiányzott egy pláza Óbudáról? Ennek örülni fogsz 
Privátbankár.hu | 2018. május 9. 12:29
Új bevásárlóközpontot építenek a németek Budapesten.
Részvény / Deviza / Áru Plázastop amerikai módra? Csődközelben a Tesla? 
Eidenpenz József | 2018. március 28. 19:12
Már 13 százalékos mínuszban van a Tesla részvénye, miután a csődjével riogattak, az Amazon pedig állítólag az elnök célkeresztjébe került. A technológiai index így esik, a hagyományos iparvállalatok papírjai viszont emelkednek. Európa szerény pluszban végzett, nem úgy Varsó és Budapest. Az olaj zuhan, a bitcoin szenved.
Vállalat Stratégiát vált az Aldi? Furcsa üzlethelyiséget nyitott 
Privátbankár.hu | 2018. február 23. 19:02
Bár az Aldi-üzletek általában majdnem egyformák, most mégis nyitottak egy, a többitől alaposan eltérő egységet. Stratégiaváltásról állítólag nincsen szó, mégis lehetséges, hogy újabbak követik. Jöhetnek a mini-Aldik? Németországban megeshet, Magyarországon pedig eddig is jelentős rugalmasságról tettek tanúbizonyságot.
Vállalat Elbukhat az egyik pláza – lejárt az engedély 
Privátbankár.hu | 2017. július 21. 14:39
Mégsem épülhet meg a Family Center.
KKV Áder visszadobta, válaszul az Országgyűlés most még több boltot megszorongat  
Privátbankár.hu | 2014. december 23. 15:45
Áder János köztársasági elnök a múlt héten megfontolásra visszaküldött a parlamentnek két előterjesztést. Az Országgyűlés ma rendkívüli ülésen ezekről úgy döntött, hogy a kisebb árbevételű üzleteket is érinthet már 2017-től a napi fogyasztási cikkek árusításának tilalma, ha nem képesek nyereséget termelni két egymást követő évben. A plázaépítési tilalom részletszabályait is módosították.
Ingatlan Mostantól Debrecenben döntik el, hol épülhet az országban pláza 
Privátbankár.hu | 2014. november 12. 07:48
Változik a plázatörvény: a kormány benyújtotta az épített környezet alakításáról és védelméről szóló törvénynek az egyes kereskedelmi építmények engedélyezése fenntarthatósági szempontjainak érvényesítése érdekében történő módosításáról szóló törvényjavaslatot, az új törvény 2015 január elsején lép hatályba.
Ingatlan Új pláza épül Budapesten - ennyire futja 4-es metró nélkül 
Privátbankár.hu | 2014. október 9. 17:18
A Bosnyák téren családbarát városközpont helyett várhatóan egy pláza épül, de az jó nagy lesz.
Ingatlan Üzenjük Brüsszelnek: tiszteletet a plázastopnak! 
Privátbankár.hu | 2014. június 4. 07:31
Érvényben maradhat jövőre is a kisvállalkozások védelmét szolgáló plázastop-törvény, pedig a szabályozás ellen az unió eljárást indított.
Makro / Külgazdaság Itt a válasz Brüsszelnek: megvédjük a hazai kiskereskedőket  
Privátbankár.hu | 2014. április 24. 15:32
A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint azzal, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a plázastop miatt, a nemzetközi nagyvállalatok érdekeit nézi.
Makro / Külgazdaság Újabb eljárást indított ellenünk Brüsszel: most a plázákkal van gond 
Privátbankár.hu | 2014. április 24. 10:37
Uniós jogba ütközhet a plázastop, újabb kötelezettségszegési eljárást indított az unió Magyarország ellen.
KKV Plázastop: van is, meg nincs is, Óbudán épül a következő bevásárlóközpont 
Privátbankár.hu | 2013. július 31. 15:43
55 ezer négyzetméteres lesz az Aquincum Center helyén épülő bevásárlóközpont.
Ingatlan A pláza méretű beruházásokra nem vonatkozik a plázastop 
Privátbankár.hu | 2012. november 5. 07:56
A plázastop ideje alatt szinte kizárólag olyan kereskedelmi létesítményberuházások megvalósítását engedélyezte a kormány, amelyek alapterülete a nagyobbak közé tartozik, és amelyek gyakran külföldi hátterű cégekhez köthetők - írta a Népszabadság.
Vásárló Plázastop alatt bővül az Árkád (Videó) 
Privátbankár.hu | 2012. október 27. 10:21
80 millió euróból felépül és Árkád 2, és az első, tízéves épületet is kibővítik. Az idei évtől érvényben lévő plázastop a beruházást nem érinti, mivel már tavaly megkezdték az építkezést.
KKV Új beruházásokat tervez Magyarországon az életéért küzdő Praktiker 
Privátbankár.hu | 2012. október 3. 07:21
A barkácsáruházakat üzemeltető német Praktiker 40 millió eurós hitelt szerzett az átszervezéshez, a német sajtó szerint ezzel sikerült megmenteni a céget.
Ingatlan Sorra építik a plázákat Európában 
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 10. 11:58
Idén várhatóan 4,4 millió négyzetméternyi új bevásárló központ épül majd Európában, amely 25 százalékos növekedést jelent 2011-hez képest. Az új bevásárlóközpont-fejlesztések éllovasa Törökország, míg Magyarországon a fejlesztési aktivitás igen alacsony szintet ér el.
Ingatlan Plázastop: eddig 28-an kaptak felmentést 
Privátbankár.hu | 2012. június 23. 09:03
A plázabizottság eddig 28 plázastop alóli felmentési kérelmet hagyott jóvá a beérkezett 82 kérelemből. Legutóbb egy 37 ezer négyzetméteres zuglói bevásárló központ kapott felmentést a bizottságtól. Brüsszel azonban már jelezte, hogy nincs minden rendben a plázastoppal.
Makro / Külgazdaság Záporoznak a kötelezettségszegési eljárások Magyarország ellen 
Privátbankár.hu | 2012. június 21. 15:08
Ahogy az várható volt, kötelezettségszegési eljárást indít az Európai Bizottság a telekommunikációs adó, a kiskereskedelmi különadó és a cafeteriarendszer átszervezése miatt. A testület szerint a két válságadó, valamint az étkezési és üdülési utalványok magyarországi szabályozása diszkriminatívan kezeli a külföldi vállalkozásokat. A minisztériumnak esze ágában sincs változtatni.
Makro / Külgazdaság A plázastopba is beleköthet Brüsszel, újabb eljárást kapunk a nyakunkba  
Privátbankár.hu | 2012. június 21. 09:44
A héten élénk levelezést folytat Budapest és Brüsszel, előbbi a jegybanktörvény ügyében nyugtatta a kedélyeket, utóbbi levele ma érkezik meg: újabb kötelezettségszegési eljárás indul Magyarország ellen. Brüsszelnek a cafeteria-rendszer átalakítással van gondja. Ami meglepő, hogy a Bizottság jelezte, a plázastoppal sincs minden rendben - erről eddig nem volt szól.
Ingatlan Bővül a középosztály: soha nem épült még ennyi pláza 
Privátbankár.hu | 2012. június 20. 09:07
A globális bevásárlóközpont-fejlesztések rohamtempóban folytatódnak. A feltörekvő piacok, elsősorban Kína és India építi a legaktívabban a plázákat. A világpiaci trend Magyarországot ugyanakkor nem érinti, mivel az érvényben lévő plázastop gátat szab a plázák építésének.
Ingatlan Győrben nem ragaszkodnak a plázastophoz: újabb nagyáruház épülhet 
Privátbankár.hu | 2012. május 8. 10:13
Bár érvényben van a plázastop, a gazdasági racionalitás időnként felülírhatja a törvényi megfontolásokat. Az Auchan mellett az OBI is új áruház építésébe kezdene Győrben, a 8 ezer négyzetméteres áruház 2013 tavaszára készülne el, és mintegy 80 dolgozónak adna munkát.
Ingatlan Plázabizottság: a díszállat-kereskedés mehet, a Penny Market nem  
Privátbankár.hu | 2012. április 27. 10:50
Kiderült kik is alkotják a plázabizottságot, az eddig titkos összetételű ötfős grémium dönthet arról, kik kapnak felmentést a plázastop alól. Penny Marketek, debreceni élelmiszerüzletek és egy ferihegyi projekt bővítése is a tiltólistán. A díszállat-kereskedés és hűtőház építése mehet.
Ingatlan A plázastop is Brüsszel előtt 
Privátbankár.hu | 2012. március 17. 11:17
Az Európai Bizottság vizsgálja a magyar plázastoptörvényt – tudta meg a Népszabadság. A testület azt tanulmányozza, hogy a jogszabály megfelel-e a letelepedés és a szolgáltatásnyújtás szabadságáról szóló EU-irányelveknek.
Ingatlan A kivétel erősíti a plázastop-törvényt 
Privátbankár.hu | 2012. március 12. 07:10
Az országgyűlés tavaly úgy döntött, 2014 végéig nem épülhetnek nagyobb kereskedelmi ingatlanok, az ún. plázastop-bizottságnak azonban sok dolga akadt a beérkező kérelmek miatt. Nem fogják vissza a beruházásokat, heten külön engedélyt kaptak.
Ingatlan Mégsem olyan riasztó a plázastop: Óbudán fejlesztene az ECE 
Privátbankár.hu | 2012. március 2. 10:53
Az ECE egy óbudai ingatlanfejlesztés kapcsán még az első félévben felmentést kér az úgynevezett plázastop alól. A tervezett AQUINCUM Központban három épület létesülne, ahol 55 ezer négyzetméter lenne a bérbe adható terület. Eddig öt bevásárlóközpont fejlesztésébe több mint 500 millió eurót invesztált Magyarországon a német családi tulajdonban lévő ECE és partnerei.
Vásárló Lesz-e kivételezés? Többen építenének már plázát 
Privátbankár.hu | 2012. február 25. 12:40
Néhány kisebb beruházással kapcsolatos kérelem már érkezett a plázatilalom alóli felmentésről döntő bizottság elé és két-három nagyobb bevásárlóközpont-fejlesztő is az iratok beadására készül - írja a Népszabadság szombati számában Gyulay-Korpos Gyulára, a Magyar Bevásárlóközpontok Szövetségének elnökére hivatkozva.
KKV A plázastop miatt nem terjeszkedik egyelőre az IKEA  
Privátbankár.hu | 2012. január 20. 15:36
Az IKEA nagy tervekkel vág neki az aktuális gazdasági évnek: 3 milliárd eurót terveznek befektetni főként az üzlethálózatuk fejlesztésbe, de jut a nap-és szélenergiával kapcsolatos beruházásokra is idén.
Makro / Külgazdaság Szocpol vs. plázastop: mi lesz veled, építőipar? 
Privátbankár.hu | 2011. november 16. 09:16
Szeptemberben az építőipari termelés volumene a korábbi hónapok trendjének megfelelőnek 12 százalékkal csökkent. Jövőre lép életbe a plázastop amelynek az építőipar lehet a nagy vesztese, mindeközben jövőre indul el az otthonteremtési program, melytől a piac élénkülését várják a szakértők. A kérdés már csak az, hogy melyik hatás fog dominálni.
Ingatlan Nagyot rúghat az építőiparba a plázastop 
Privátbankár.hu | 2011. november 11. 08:00
Váratlanul érte a piaci szereplőket a plázastop bejelentése, amelynek az építőipar lehet a legnagyobb vesztese a pénteki lapokban megjelent vélemények szerint. Kérdéses, hogy a tiltás a már meglévő építési engedéllyel rendelkező beruházásokra is vonatkozik-e majd.
Vásárló Plázastop lesz 2012-től - Matolcsy lehet a kiskapu  
Privátbankár.hu | 2011. november 10. 12:19
 
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG