<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
KKV
Levélben kérték Orbán Viktortól, hogy ne kelljen havonta kifüggeszteni, mennyit spóroltak a kormánynak köszönhetően. A társasházak jobban örülnének, ha be tudnák hajtani a hátralékokat.

A Lakásszövetkezetek és Társasházak Országos Szövetsége (LOSZ) levélben kérte Orbán Viktor miniszterelnöktől, hogy a közüzemi számlákban keletkező megtakarítást ne havonta kelljen közölni a tulajdonosokkal, hanem a május 31-ig megtartandó közgyűlés elé kerüljön a pénzügyi beszámolóban kimutatott éves megtakarítás.

A szervezet szerint a havi megtakarítás kimutatása azért értelmetlen, mivel pénzügyileg - a többi mintegy 30 költségtétellel együtt - csak az éves beszámolóból derül ki, hogy az adott társasház egyenlege többletet és hiányt mutat.  Nehéz lesz megmagyarázni a tulajdonosoknak azt, hogy a rezsicsökkentés ellenére miért veszteséges a társasház, vagy a lakásszövetkezet - véli Farkas Tamás, a LOSZ elnöke.

Politika a lépcsőházban

Nálatok már kitették?

Nemrég új minták jelentek meg a társasházi hirdetményhez, és egy összefoglalót is készítettek az illetékeseknek - ezekről itt tudhat meg többet >>

A legutóbbi rezsicsökkentési törvénybe - amely ez év elejétől hatályos - Németh Szilárd (Fidesz) képviselő indítványára került be a társasházakra és lakásszövetkezetekre vonatkozó előírás. Ez minden hónap 15. napjáig teszi kötelezővé - közüzemi szolgáltatói bontásban - az előző havi megtakarítás kifüggesztését. Minden év február 15-ig pedig az előző évi megtakarítást kell kimutatni. Farkas Tamás elmondta, hogy a kisebb társasházaknál a kimutatás és kifüggesztés költsége meghaladhatja a megtakarítás összegét. A nagyobb, gázzal fűtött és lifttel felszerelt társasházaknál viszont elérheti a megtakarítás a havi 4-10 ezer forintot is.

A mai megoldás beviszi a politikát a lépcsőházakba - vélte az elnök. Például sok tulajdonos hiszi azt, hogy a közüzemi számlákban mutatkozó megtakarítás visszajár a zsebébe, holott az csak egy szelete a teljes fenntartási költségnek.

Van jobb ötletük, mint az örömhír kifüggesztése

A LOSZ jobban örült volna annak, ha a hátralékok behajtását segítette volna a kormány és a parlament. Például a fizetési meghagyás díját utólag kelljen fizetni a közjegyzőnek, a végrehajtó pedig az eredményesség után kapjon díjat. A közös költségben hátralékos tulajdonosok lakásaira bejegyzendő jelzálogjog bejegyzése pedig legyen ingyenes, de legalább is jóval olcsóbb a mostaninál - jelentette ki Farkas Tamás.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

KKV Új év, új élet - új céges bankszámla!
Gergely Péter | 2022. január 15. 18:15
Sokan újévi fogadalmakkal indították a 2022-es évet, melyben új célokat jelöltek ki, köztük pénzügyi célokat is. Vállalkozóként azonban nem gondolnak olyan lehetőségekre, melyek miatt esetleg végigbosszankodtuk az előző évet. Ilyen lehet egy rossz szerződés, egy felesleges biztosítás vagy egy jó drága céges bankszámla. Érdemes ezekhez is hozzányúlni. Igen, akár még a cég bankszámlájához is.
KKV Nagy dobás a Főtaxitól: elindult az új szolgáltatás
Privátbankár.hu | 2022. január 10. 18:22
Belép a csomagszállítási piacra az egyik legnagyobb magyar taxicég.
KKV Ezentúl Orbán Viktor vejének friss szerzeményéhez kell utalni a kamarai hozzájárulásokat
Privátbankár.hu | 2022. január 5. 14:26
Arról az 5 ezer forintról van szó, amelyet a vállalkozásoknak évente kell megfizetniük.
KKV Hogyan növekedhetnek sikeresen a cégek?
Privátbankár.hu | 2022. január 3. 10:28
Egy vállalkozás indulásakor előnyt jelenthet, ha saját tőkéből indul és minden feladat egy kézben összpontosul, hiszen így a döntéshozatal is gyorsabb.
KKV Jócskán megdrágulhat a magyar cégek élete
Privátbankár.hu | 2021. december 29. 13:40
Átlagosan a költségeik 15 százalékos emelkedésére számítanak 2022-től a kis- és közepes vállalkozások - közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt.
KKV Nagy változások az adózásban: erre kell majd figyelni 2022-ben
Privátbankár.hu | 2021. december 29. 11:41
Eléri jövőre az 1500 milliárd forintot a magánszemélyeknek és vállalkozásoknak biztosított adócsökkentési intézkedések összege.
KKV 50 vállalkozás, 50 család, 50 történet
Privátbankár.hu | 2021. december 19. 14:01
Ismerje meg a feltörekvő magyar középvállalkozások sikerének titkait. A K&K Kis és Középvállalkozások magazinja és az Alinea Kiadó gondozásában megjelenő 50 vállalkozás, 50 család, 50 történet című könyv december 6-án került a piacra.
KKV Melyik az Orbán-rendszer legsikeresebb üzletága?
Privátbankár.hu | 2021. december 6. 16:05
„Ahol ilyen mértékű dominanciája van egy politikai erőnek, ott mindenki abban érdekelt, hogy a kormányon lévőkkel jóban legyen” – állítja Török Gábor a Piac & Profit legfrissebb számában. A politológus arról is beszélt a lapnak adott interjúban, mi befolyásolja azt, hogy az üzleti élet szereplői melyik párthoz húznak. De nem csak pénzről és profitról szól a decemberi magazin, amely már kapható az újságárusoknál.
KKV Bűvésztrükk: 600 millió forint áfát tüntetett el a csaló család
Privátbankár.hu | 2021. december 2. 17:55
Ötven cégből álló számlagyárat működtetett és összesen 600 millió forint áfát tüntetett el fiktív számlákkal egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei bűnszervezet.
KKV Honnan lesz pénze a hazai startupoknak?
Privátbankár.hu | 2021. december 2. 14:19
Rohamléptekben növekszik a budapesti startup ökoszisztéma, az induló cégek pedig egyre több finanszírozási lehetőség közül választhatnak.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló