<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
KKV
Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a magyar kormány és a Microsoft Magyarország Kft. Ez volt a nyolcadik ilyen megállapodás a tervezett negyvenből.

Az aláírási ünnepségen Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára elmondta: Magyarország versenyképessége szempontjából rendkívül fontos az erős infokommunikációs és technológiai szektor, és a kormány különös figyelmet fordít az innováció és kutatás-fejlesztés támogatására, illetve a nagyvállalatokkal való együttműködésre. Az államtitkár bejelentette: a kormány a Microsofttal együttműködésben hozza létre a nemzeti digitális közoktatási portált és valósítja meg a digitális otthon programot, amelyről előrehaladott tárgyalások zajlanak a Microsofttal.

Szijjártó: új sportág, új játékvezetők

Az államtitkár elmondta: közös céljuk, hogy a közoktatási portálon a teljes digitális tananyag elérhető legyen a diákok számára, míg a digitális otthon program célja, hogy a magyarországi otthonokban és az emberek által sűrűn látogatott intézményekben elérhetőek legyenek azok a szolgáltatások, amelyek a 21. századi versenyképesség szempontjából fontosak. Szijjártó Péter szerint a válság legfőbb tanulsága, hogy nem lesz semmi ugyanolyan, mint a korábban volt. "Új sportágban kell küzdenünk, új pályán, új szabályok szerint és új játékvezetőkkel" - mondta. Ebben a sportban a sok becsületes és tisztességes munkával lehet eredményre jutni - tette hozzá.

Még 32 stratégiai megállapodás van hátra

Az államtitkár szerint a kormány teendője ebben a helyzetben az, hogy lehetővé tegye a sok, tisztességgel elvégzett munkát. Ezért helyezte át a kormány az adórendszer fókuszát a foglalkoztatásról a fogyasztásra – mutatott rá. Ezen kívül - mondta a külgazdasági államtitkár - elindult a szövetségeskeresési és szövetségeskötési verseny, amibe "be kell nevezni". Ennek részeként hirdette meg a kormány a keleti nyitás politikáját, de ezért is ír alá együttműködési szerződést az olyan vállalkozásokkal, amelyek jelentős hozzáadott értéket adnak a magyar gazdasághoz, és amelyek magyar vállalatokat alkalmaznak beszállítóként. Emlékeztetett: összesen 40 stratégiai együttműködési megállapodás aláírására kerül majd sor, amelyből a Microsofté a nyolcadik.

Szijjártó Péter kiemelte: a Microsoft Magyarországon több mint 500 millió forintnyi társasági adót, munkavállalói után közel 1 milliárd forintnyi járulékot fizet évente, míg bérköltsége meghaladja a 3 milliárd forintot. "Közvetlenül magyar családok százai köszönhetik biztos egzisztenciájukat, megélhetésüket ennek a társaságnak" - tette hozzá. A külügyi és külgazdasági államtitkár kiemelte: a Microsoftnak 3 ezer hazai partnere van, így közvetetten 50 ezer embernek ad munkát. Ezen partnerek több mint 60 százaléka magyar tulajdonú vállalkozás - tette hozzá.

A Microsoftnak is jó volt

Papp István, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy a társaság nemcsak termékekkel van jelen Magyarországon, innovációival, befektetőként és munkáltatóként a magyar gazdaság egyik meghatározó szereplője. A vállalatvezető hangsúlyozta: "stratégiai céljaink vannak Magyarországon nem taktikaiak". A Microsoft és a magyar vállalatok között nem az ország iránti elkötelezettség tekintetében van különbség, legfeljebb a tulajdonosi háttérben - fejtette ki. A Microsoft magyarországi vezetője kiemelte: a Microsoft Magyarországon helyi kezdeményezések alapján dolgozik, magyar alkalmazottakkal. "Elkötelezett támogatói vagyunk a magyar oktatásnak", s a Microsoft számára fontos a digitális írástudás, és a digitális üzleti kultúra terjesztése - tette hozzá.

Papp István úgy fogalmazott: "a Microsoft húsz esztendeje Magyarország hűséges szövetségese, és most már papírunk is van erről". A vállalatvezető egyben biztatónak nevezte azt a fejleményt, hogy a magyar kormány úgy látja, minden Magyarországon tisztességesen boldogulni kívánó nagyvállalat "nem ellensége, hanem szövetségese a magyar gazdaságnak". Emellett fontosnak nevezte azt a felismerést, hogy a jövő felemelkedését nem az alacsonyabb munkaköltség, hanem a magasabb hozzáadott érték jelenti. Papp István a jelenlevő és nem jelenlevő iparági szereplők nevében is megköszönte a kormány bizalmát.

A rovat támogatója a 4iG

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

KKV Be vannak rezelve a vállalkozások attól, hogy a kormány újabb megszorító intézkedéseket hoz
Privátbankár.hu | 2022. november 21. 06:34
Ez is kiderül a több mint 160 ezres vállalkozói felhasználó bázissal rendelkező Billingo online számlázó kutatásából. 
KKV Egyre jobban látszik, mennyire aggasztja a cégeket a dráguló energia
Privátbankár.hu | 2022. október 12. 15:20
Romlik a német cégek hangulata, elég egyértelműen.
KKV Még idén véget ér a háború? A magyar családi cégek erre számítanak
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 15. 11:38
Úgy tűnik, a hazai családi vállalatok ellenállóbbak az orosz-ukrán háborúval szemben, mint a hagyományos cégek, ugyanis jelentős részük számol árbevétel-növekedéssel.
KKV A szakemberek hiánya és az árfolyamok ingadozása a kkv-k egyre nagyobb problémája
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 14. 12:26
Egyre nagyobb problémát okoz az árfolyamváltozás a hazai vállalkozásoknak – derül ki a K&H kkv bizalmi index második negyedéves eredményéből. A szakemberhiány után a gyengülő forint akadályozza leginkább a cégeket, de az alapanyaghiány és a költségek növekedése is komoly kihívás elé állítja őket.
KKV Egyre több magyar cégnek okoz nehézséget az, hogy időben fizessen
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 29. 17:08
Romlik a fizetési fegyelem Magyarországon.
KKV Még van a piacon egy százalékos kamatra is igényelhető hitel
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 29. 10:14
Az állam által támogatott konstrukcióért a mai naptól folyamodhatnak hazai mikro- és kisvállalkozások.
KKV Nyugtalanok a cégek: jön a végrehajtási hullám a válság miatt?
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 25. 14:42
A gazdasági válság miatt egyre több vállalat tart attól, hogy a késő fizetések miatt veszélybe kerül a működésük. Európában a legtöbb cég jogi végrehajtásokkal küzdene a kintlévőségek ellen, ám az ilyen eljárások költségesek, hosszadalmasok és az eredményük is bizonytalan.
KKV Komoly változtatásokat jelentett be a kormány: csökken az ekho, fellélegezhetnek a katás cégek
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 20:16
Komoly változásokról számolt be a Pénzügyminisztérium legújabb közleménye.   
KKV Itt a figyelmeztetés: új zsarolóvírus támadja a magyar cégeket
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 17:39
Újfajta zsarolóvírus jelent meg a magyar vállalatok rendszereiben.
KKV Egy alacsony, fix kamatozású hitel most kincset ér
Natív tartalom | 2022. augusztus 2. 13:05
Jelentős hitelfelvételi kedvet tapasztaltak a cégek részéről a Magyar Bankholding tagbankjai a támogatott Széchenyi Go-program kifutása miatt, de mi lesz ezután? Melyik szektor szorul most leginkább finanszírozásra? Interjú Kollega-Tarsoly Dániellel, a Magyar Bankholding egyedi üzletfejlesztésért felelős ügyvezető igazgatójával.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG