<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

KKV
Ázsiától Kanadáig nem veszik a cigarettát. Vajon miért?

A cigarettaeladás csökkenésével az egy évvel korábbinál kisebb profitot ért el a Philip Morris International az idei második negyedévben.

A Marlborót és további 150 márkát mintegy 160 országban gyártó és forgalmazó társaság adózott eredménye 8,3 százalékkal 2,12 milliárd dollárra csökkent az egy évvel korábbi 2,32 milliárd dollárról. A részvényarányos eredmény 1,36 dollárról 1,30 dollárra mérséklődött. Szakértők nagyobb, 1,41 dolláros részvényarányos eredményre számítottak a június végével zárult három hónapra.

A cég bevétele 2,5 százalékkal 7,92 milliárd dollárra csökkent, elmaradva az elemzői várakozásokban szereplő 8,17 milliárd dollártól.

Az eladott cigaretták száma 3,9 százalékkal csökkent globálisan. Ázsiában 3,5 százalékkal, az Európai Unióban 5,9 százalékkal esett vissza az eladás éves összevetésben. Kelet-Európában, a Közel-Keleten és Afrikában 3,6 százalékkal csökkent, Latin-Amerikában és Kanadában 2,4 százalékkal mérséklődött az értékesítés.

A Philip Morris International idei részvényarányos eredményvárakozását 5,43-5,53 dollárra rontotta az áprilisban várt 5,55-5,65 dollárról.

A tavalyi évről szóló mérleg alapján a Philip Morris 193,9 milliárdos nettó árbevételt ért el. A cég árbevétele nőtt a korábbi évhez képest, a korábban végbement jövedékiadó-emelés és áfaemelés miatt, ettől függetlenül viszont nem nőtt arányosan a cigarettaforgalma. A Philip Morris 900 milliós osztalékfizetés mellett (noha az adózott eredménye, amiből az osztalékot fizetik 857 millió forint) nem mutatott ki mérleg szerinti eredményt.
A rovat támogatója a 4iG

KKV Egyre több kkv fedezi fel a TikTok előnyeit
PR | 2023. január 5. 11:19
A 2011-ben alapított TikTok töretlen népszerűségnek örvend elsősorban a fiatalok és a pályakezdők körében, amit egyre több cég ismer fel és fordít a maga javára. A felhasználók elsősorban a szórakozás miatt nyitják meg naponta többször is a TikTokot, de nyitottak a minőségi, márkaépítő jellegű tartalmakra is, ezért a kis- és középvállalkozások, valamint a multinacionális cégek egyaránt profitálhatnak a friss, reklámzajmentes felület aktív használatából. Szakértővel elemeztük a különböző kommunikációs trendeket.
KKV Elmentek a magyar cégek kedve az innovációtól?
Privátbankár.hu | 2022. december 19. 16:22
A magyar vállalatok az utóbbi hónapokban alaposan visszafogták innovációs elképzeléseiket. A K&H innovációs index enyhe visszaesést mutat.
KKV K&H-felmérés: az árfolyamingadozás a kkv-szektor harmadát hátráltatja
Privátbankár.hu | 2022. december 9. 12:13
A K&H mikro-, kis- és középvállalkozásokat körében végzett kutatása igazolja, az árfolyamok ingadozása, a szakemberhiány, az infláció és az anyaghiány nagyobb kihívást jelent, mint a koronavírus-járvány.
KKV Be vannak rezelve a vállalkozások attól, hogy a kormány újabb megszorító intézkedéseket hoz
Privátbankár.hu | 2022. november 21. 06:34
Ez is kiderül a több mint 160 ezres vállalkozói felhasználó bázissal rendelkező Billingo online számlázó kutatásából. 
KKV Egyre jobban látszik, mennyire aggasztja a cégeket a dráguló energia
Privátbankár.hu | 2022. október 12. 15:20
Romlik a német cégek hangulata, elég egyértelműen.
KKV Még idén véget ér a háború? A magyar családi cégek erre számítanak
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 15. 11:38
Úgy tűnik, a hazai családi vállalatok ellenállóbbak az orosz-ukrán háborúval szemben, mint a hagyományos cégek, ugyanis jelentős részük számol árbevétel-növekedéssel.
KKV A szakemberek hiánya és az árfolyamok ingadozása a kkv-k egyre nagyobb problémája
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 14. 12:26
Egyre nagyobb problémát okoz az árfolyamváltozás a hazai vállalkozásoknak – derül ki a K&H kkv bizalmi index második negyedéves eredményéből. A szakemberhiány után a gyengülő forint akadályozza leginkább a cégeket, de az alapanyaghiány és a költségek növekedése is komoly kihívás elé állítja őket.
KKV Egyre több magyar cégnek okoz nehézséget az, hogy időben fizessen
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 29. 17:08
Romlik a fizetési fegyelem Magyarországon.
KKV Még van a piacon egy százalékos kamatra is igényelhető hitel
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 29. 10:14
Az állam által támogatott konstrukcióért a mai naptól folyamodhatnak hazai mikro- és kisvállalkozások.
KKV Nyugtalanok a cégek: jön a végrehajtási hullám a válság miatt?
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 25. 14:42
A gazdasági válság miatt egyre több vállalat tart attól, hogy a késő fizetések miatt veszélybe kerül a működésük. Európában a legtöbb cég jogi végrehajtásokkal küzdene a kintlévőségek ellen, ám az ilyen eljárások költségesek, hosszadalmasok és az eredményük is bizonytalan.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG