<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

KKV
Nullára szorítja le a korrupció kockázatát a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség megszüntetésével és az új rendszer bevezetésével a kormányzat - jelentette ki a Magyar Nemzetnek a Miniszterelnökség fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára. Csepreghy Nándor újra elmondta: Magyarország 2015 végéig a teljes uniós keretösszeget felhasználja.

Mi változik?

Az átalakításról elmondta: az irányító hatóságok a minisztériumokhoz kerülnek, így egy helyen összpontosul majd a stratégiaalkotás és a fejlesztési pénzek kiosztása is. A Miniszterelnökségen belül létrehoznak egy központi koordináló szervet, amely ellenőrzi majd a következő hét évre felvázolt pályának az alakulását.

A vállalkozások az átalakulásból annyit érzékelnek majd, hogy a 2014-2020-as időszakban a gazdaságfejlesztésre felhasználható keret aránya 60 százalékra emelkedik. Csökken az adminisztrációs terhelés, nem lesz szükség pályázati tanácsadásra vagy pályázatírókra sem, így a teljes fejlesztés 2-10 százalékát megtakaríthatják.

Nem rúgják ki az NFÜ-söket

A két nap múlva megszűnő ügynökség szakembereit nem küldik el, közülük 350 az egyes minisztériumokhoz kerül, 300 főt pedig a Miniszterelnökség foglalkoztatja tovább. A helyettes államtitkár arra számít, hogy szükség lesz a piacon hasonló tevékenységet végző szakemberekre is. Arra a felvetésre, hogy a magánszférában lényegesen magasabb a fizetés, mint amit az állami szféra nyújtani tud, azt válaszolta: "Határozott szándék, hogy a 2014-2020-as időszakban az új rendszer működjön, ha ennek egyetlen akadálya a bérezés, akkor ezt meg fogjuk oldani".

Lesz, aki megy

Lázár János decemberi sajtótájékoztatóján azt mondta: eddig 55 ember lépett ki a fejlesztési ügynökségtől. További munkatársak kilépése várható, akik nem tudtak azonosulni a megfogalmazott alapelvekkel, közöttük azzal, hogy Magyarország érdekeit képviseljék Brüsszelben, ne Brüsszel érdekeit Budapesten - mondta az NFÜ-t is irányító államtitkár.

Kell a Welt 2000 az államnak

A helyettes államtitkár az informatikai rendszer megvásárlását firtató kérdésre elmondta: az államnak szüksége van a tulajdonos Welt 2000 Kft. tudására és az ott lévő kapacitásra ahhoz, hogy zökkenőmentesen lehessen lebonyolítani a 2014-2020-as fejlesztési időszak programjait. Ezért felkértek egy könyvvizsgáló céget, hogy világítsa át a társaságot, és becsülje meg a valós piaci értékét. Az állam ennek megfelelő vételi ajánlatot tesz. Úgy vélekedett, milliárdos nagyságrendű összegről lesz szó.

Hozzátette: ha nem fogadják el, a rendszert akkor sem működtethetik tovább, mivel nem tartható fenn, hogy ilyen érzékeny információk külső beszállítón keresztül legyenek csak elérhetők. A tárgyalások azonban egyelőre kedvező irányt mutatnak.

1846 milliárd forint: mit adnak nekünk a brüsszeliek?

Jövőre annyi pénzt kapunk Brüsszelből, amennyi a magyar társasági adóból 5 év alatt folyna be. Ennek megfelelően a gazdaságfejlesztés és a felzárkóztatás területén minden második forint az uniónak köszönhető, és e források hiánya érzékelhető lenne az oktatás területén is. Összeállításunk a jövő évi tervekről >>

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

KKV A vállalatokat is elérte az infláció
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 10:19
Bár a nagyvállalatok jellemzően már beépítették áraikba a pénzromlás hatását, a cégek több mint felének okoz nehézséget a magas infláció. A K&H nagyvállalati növekedési index szerint a szektorok közül magasan a mezőgazdasági cégeknek jelenti a legnagyobb kihívást az áremelkedés.
KKV Sok cég fiókjából hiányzik ez a kulcsfontosságú dokumentum
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 07:55
Amellett, hogy a magyar cégek innovációs kedve minimum visszafogott, sok vállalatnak továbbra sincs a következő időszakban tervezett fejlesztéseket megalapozó írásos innovációs stratégiája - áll a K&H innovációs indexben.
KKV Új év, új élet - új céges bankszámla!
Gergely Péter | 2022. január 15. 18:15
Sokan újévi fogadalmakkal indították a 2022-es évet, melyben új célokat jelöltek ki, köztük pénzügyi célokat is. Vállalkozóként azonban nem gondolnak olyan lehetőségekre, melyek miatt esetleg végigbosszankodtuk az előző évet. Ilyen lehet egy rossz szerződés, egy felesleges biztosítás vagy egy jó drága céges bankszámla. Érdemes ezekhez is hozzányúlni. Igen, akár még a cég bankszámlájához is.
KKV Nagy dobás a Főtaxitól: elindult az új szolgáltatás
Privátbankár.hu | 2022. január 10. 18:22
Belép a csomagszállítási piacra az egyik legnagyobb magyar taxicég.
KKV Ezentúl Orbán Viktor vejének friss szerzeményéhez kell utalni a kamarai hozzájárulásokat
Privátbankár.hu | 2022. január 5. 14:26
Arról az 5 ezer forintról van szó, amelyet a vállalkozásoknak évente kell megfizetniük.
KKV Hogyan növekedhetnek sikeresen a cégek?
Privátbankár.hu | 2022. január 3. 10:28
Egy vállalkozás indulásakor előnyt jelenthet, ha saját tőkéből indul és minden feladat egy kézben összpontosul, hiszen így a döntéshozatal is gyorsabb.
KKV Jócskán megdrágulhat a magyar cégek élete
Privátbankár.hu | 2021. december 29. 13:40
Átlagosan a költségeik 15 százalékos emelkedésére számítanak 2022-től a kis- és közepes vállalkozások - közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt.
KKV Nagy változások az adózásban: erre kell majd figyelni 2022-ben
Privátbankár.hu | 2021. december 29. 11:41
Eléri jövőre az 1500 milliárd forintot a magánszemélyeknek és vállalkozásoknak biztosított adócsökkentési intézkedések összege.
KKV 50 vállalkozás, 50 család, 50 történet
Privátbankár.hu | 2021. december 19. 14:01
Ismerje meg a feltörekvő magyar középvállalkozások sikerének titkait. A K&K Kis és Középvállalkozások magazinja és az Alinea Kiadó gondozásában megjelenő 50 vállalkozás, 50 család, 50 történet című könyv december 6-án került a piacra.
KKV Melyik az Orbán-rendszer legsikeresebb üzletága?
Privátbankár.hu | 2021. december 6. 16:05
„Ahol ilyen mértékű dominanciája van egy politikai erőnek, ott mindenki abban érdekelt, hogy a kormányon lévőkkel jóban legyen” – állítja Török Gábor a Piac & Profit legfrissebb számában. A politológus arról is beszélt a lapnak adott interjúban, mi befolyásolja azt, hogy az üzleti élet szereplői melyik párthoz húznak. De nem csak pénzről és profitról szól a decemberi magazin, amely már kapható az újságárusoknál.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló