Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
KKV
Erre a kérdésre várt válaszokat a szervező Aon Hewitt Magyarország, amire több, mint 120 pályázat érkezett. A jelentkezők között volt tanár, egyetemista, freelancer, blogger, újságíró, programozó, coach, hr-es, szervezetfejlesztő, egyéni vállalkozó, könyvelő, jövő kutató és jogász is. Innováció és közösségi szellem: ez állt a munka világát megújítani célzó hétvégi, World of Work Moonshot verseny középpontjában.

A csapatoknak csak néhány órájuk volt arra, hogy a mentorok vezetésével egy jövőbe mutató ötletet találjanak, azt kidolgozzák, és prezentálják a zsűrinek. A 140 karakterben megfogalmazott egyéni ötlet volt a belépő a 24 órás ötlet maratonra, ahol aztán a helyszínen alakult 14 csapat közösen dolgozta ki azt a munka világát megújító gondolatokat, amit néhány órával később, az elődöntőben már elő is adtak. A zsűri 8 csapatot juttatott tovább az első nap végén, akik közül a szombati döntőn egy első és egy második helyezettet, valamint egy különdíjat hirdetett ki.

A verseny győztese, a Know House projekt lett. Az ötlet alapját az adta, hogy a csapat tagjai szerint az oktatási rendszer lassan, és elavultan reagál a munkaerőpiaci igényekre, noha folyamatosan új, és új szakmák jönnek létre. A másik cél, hogy növelje az egyén felelősségvállalását saját fejlődése iránt. Ezért az ötletgazda csapat megoldása arra vállalkozik: összehozza az embereket bármely generációból az online és valós térben is, ahol a tudásukkal fizetnek. Aki tanít, tanulhat is. Így ismerheti meg a barkácsolás alapjait egy kitűnő fiatal programozó, aki majd saját ismereteit adja át egy másik tanulni vágyó embernek. Középtávon építenének a folyamatosan fejlődő technológiákra, illetve szeretnék idővel bevonni az államot és az oktatási rendszert is, hogy ez a tudástér országos hálózattá fejlődhessen, és forradalmasítsa a tanulás módját.

Az elődöntőt követően, a zsűri javaslatára, két csapatból alakult, és végül a második helyen végzett Atomic Work koncepciójának alapjául az szolgált, hogy a csapattagok szerint ma alacsony az elkötelezettség és magas a fluktuáció a nagyvállalatoknál. Sokan nem találják a helyüket a munkaerőpiacon és szívesen kipróbálnák magukat más munkakörökben, de ezt csak úgy tehetik meg jelenleg, ha munkahelyet váltanak. Az emberek gyakran nem azt csinálják, amihez a legjobban értenek, bebetonozódnak egyes pozíciókba, amit valójában nem is szeretnek. Legtöbbször a fizetés sem érték, hanem munkaidő alapú. A csapat ezekre a problémákra próbált megoldást hozni egy új rendszer kidolgozásával.

Az Atomic Work részeire bontja a vállalaton belüli feladatokat azáltal, hogy az elvégzésükhöz szükséges kompetenciákat, képességeket rendel, és a munkavállalókhoz is listázza a készségeiket. A rendszer a kettőt párosítja össze, így mindenki változatos típusú feladatokra jelentkezhet motivációjától, érdeklődésétől függően a képességeinek megfelelően. A koncepció bevezetésével alapjában véve felrobban a mai kötött szervezeti struktúra, megszűnnek a silók és a klasszikus értelembe vett pozíciók. Az új kollégák felvétele a rendelkezésre álló készségeik alapján történik, így a pályakezdőknek is lehetőségük van egy cégen belül megtalálni a saját útjukat. A rendszer olyan algoritmusokkal fog működni, amely gondoskodik arról, hogy minden feladat kiosztásra kerüljön és jelzi azt, hogy milyen kompetenciákból van hiány a vállalatnál.

Hatékony és örömteli foglalkoztatási jogviszony, amely 2020.02.02-től mindenkinek alanyi jogon jár majd. Ennek a jövőképét vetíti elénk  a különdíjas Mozaik Ökoszisztémát megálmodó csoport, akik szerint mindenki az adókártyájának igénylésével együtt jogosulttá válik egy olyan foglalkoztatási jogviszonyra, amely felülírja a jelenlegi munkavállalási és egyéni vállalkozói struktúrát. Az elképzelés szerint a jelenlegi munkakörök modulokra/projektekre, azaz mozaikokra lennének felosztva, így a jövőben már nem a klasszikus 9-5-ig munkakörökre pályázhatnánk, hanem részfeladatokra és kisebb-nagyobb projektekre. Így lenne megvalósítható az, hogy valaki egyszerre lehessen webgrafikus 6 órában, cukrász 2 órában és esetleg ügyvezető további 3 órában egy nap. Vagy épp kismamaként csupán 2-4 órás feladatokat lásson el. A Mozaik Ökoszisztéma megálmodói szerint ez a rendszer nem csupán kifehérítené a gazdaságot, de motivált dolgozókat és valóban hatékony munkavégzést eredményezne.

Több döntős ötletre tűntek fogékonynak a zsűriben helyet foglaló nagyvállalatok HR és kommunikációs vezetői. Ilyen volt például a Digitális pszichoprofil ötlet, amely egy olyan komplex megoldás, ami kérdőív, hangelemzés, kamerás érzelemfelismerés alapján, mesterséges intelligencia segítségével elemzi és azonnali visszajelzést ad a vezetőknek a csapatuk érzelmi állapotáról.

A versenyt életre hívó cég vezetője szerint a kísérletezés volt az elsődleges cél, hogy sok jó ember egy helyen gondolkozzon olyan problémákon, amit a szilícium völgy nagy gondolkodói sem tudnak megoldani.  - Nem egy újabb startup versenyt akartunk, hanem olyan gondolkodókat összehozni egy terembe, akik hatást szeretnének elérni és változást. És fantasztikus látni, hogy ez sikerült – mondta Veres Rita, az Aon Hewitt Magyarország cégvezetője. A három nyertes ötletet a nagyközönség is viszont láthatja a az október 26-án, a jövő munkahelyeiről szóló HR Festen.

„Inspiráció és közösségi szellem jellemezte a 24 órás versenyt, ahol a sokszínűség, hogy mindenki máshonnan jött, nagy előnyére vált a csapatoknak. Szerintem jó olyan kezdeményezésekbe belevágni, ami túlmutat a cégeken és a közösségeken. Több olyan ötletet is hallottunk a versenyen, amelyeket szívesen megvalósítunk majd a Budapest Banknál - mondta Kelevéz Viktória, a bank szenior emberi erőforrás menedzsere.

Nem csak a díjazottak között vannak olyan ötletek, amelyeket be tudunk építeni a cég életébe. Nagyon tetszettek azok a megoldások, amelyek a mindennapi létünket és állapotunkat mérik fel. A verseny olyan témát feszeget, amit évek óta a HR szakmában is napirenden vannak és most konkrét ötletek jöttek erre - mondta Mészáros Mariann, az IT Services Hungary ügyvezető-és HR igazgatója.

A 24 órás Aon Moonshot verseny leginkább a saját gondolataimban adott inspirációt: elgondolkodtatott, hogy mire érdemes fókuszálni és mire nem. Sok ismerős arcot láttam a résztvevők között, ami nekem azt jelenti, hogy van egy fixnek mondható közösség, aminek ötleteire, javaslataira inspiráló megközelítésére újra és újra számítani lehet – mondta Friedl Zsuzsanna, a Magyar Telekom humán erőforrás vezérigazgató-helyettese.

Az az energia szint, amivel a résztvevők belevetik magukat a feladatokba, nagyon hiányzik a munkahelyekről.  A Digitális pszichoprofil ötlet nagyon tetszett, mert a nagyvállalatoknál, ahol mátrix szerűen dolgoznak az emberek, fontos látni, hogy hogyan érzik magukat a munkavállalók akkor is, ha fizikailag esetleg nem találkoznak egymással. Szerintem ez nálunk is könnyen apró pénzre váltható - mondta Varga Zsigmond, a versenynek otthont adó SAP üzletfejlesztési vezetője.

Érzékenyek voltak a versenyzők a problémára, és nagyon jól fogták meg azt. Jó volt, hogy különböző kompetenciájú emberek kerültek a csapatba, nagyon jót tett a versenynek– mondta Verő Barbara, a Nestlé HR igazgatója.

Érdekel, hogy egyes előrejelzések alapján látva azt, hogy milyen készségekre lesz szükség akár 5 év múlva a munka világában, hogyan tudjuk már most ezekre elkezdeni a felkészülést. A Moonshot versenyt például egy kiváló felkészülési formának tartom – mondta Szentpétery Boglárka, a versenynek szintén helyt adó Microsoft Magyarország HR vezetője.

A zsűriben helyet foglalt még Pottok Judit, az Eon vezető HR partnere, Gásper Ferenc, a McDonald’s HR igazgatója, Tóth Gergely, a HR Fest alapítója, Horváth Ádám, a Centrál European Startup Award képviseletében, Sümegi Zsuzsanna, az IT Services Hungary kommunikációs vezetője,  Szelcki Zsolt global HR expert, Frankó Csuba Dea, a Spark Institute at IBS vezetője és Bálint Viktor, BnL BnL Growth Partners managing partnere.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz januárban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

KKV Iparűzési adó: erre figyelnie kell a cégeknek
Privátbankár.hu | 2021. február 24. 13:40
Az alacsonyabb iparűzési adómérték automatikusan jár a kis- és közepes vállalkozásoknak (kkv), és a március 15-ig fizetendő adóelőleg is felezhető. Ez utóbbihoz mindössze egy nyilatkozat benyújtására van szükség. Ma reggelig az érintett kkv-k csaknem 90 százalékától, mintegy 410 ezer vállalkozástól már be is érkezett a nyilatkozat az adóhivatalhoz - közölte a Pénzügyminisztérium.
KKV Fontos részleteket tudtunk meg az Orbán-kormány gyorskölcsönéről
Baka F. Zoltán - Kollár Dóra - Vég Márton | 2021. február 9. 05:51
Inkább vidékieknek, de nem az agráriumban érdekelt vállalkozásoknak szánják a 10 milliós kamatmentes hitelt, amihez katások is hozzáférhetnek, és a pénzt akár egy másik hitel kiváltására is lehetne fordítani. Itt tart az előkészítő munka, amivel e hét végén végeznek, mások mellett az MKIK bevonásával. Megkérdeztünk több érintett szakmai szervezetet és érdekképviseletet arról, hogy mit gondolnak a programról. És az ötletgazdát is.
KKV Soha nem fogyott még ennyi hitel a Takarékbank MFB Pontjain
Privátbankár.hu | 2021. január 20. 14:55
Több mint 67 milliárd forintot folyósítottak a Takarékbank vezette konzorcium MFB Pontjai tavaly a vállalkozásoknak és a lakosságnak, ami rekordnak számít. A 2016-os indulás óta a legjobb évet zárták, túlszárnyalva az előzetes tervet, és így támogatva a gazdaság működésének fenntartását a válsághelyzetben. A vállalkozások leginkább a nulla százalékos forgóeszközhitelt keresték, amelyet a járvány következményeinek enyhítésére indítottak el, de sokan igényeltek kedvezményes forrást a válságra reagáló fejlesztéseikhez, beruházásaikhoz is. Az MFB Pontok az észak- és a dél-alföldi régióban fogadták be a legtöbb igénylést. Idén a hétéves uniós költségvetési ciklus kifutása miatt nem várnak bővülést, hanem a tavalyihoz hasonló forgalomra készülnek.
KKV A pandémia közepette se szüntették meg tömegesen a cégeket az országban
MTI | 2021. január 20. 06:40
A Nemzeti Cégtár adatai szerint nem következett be az, amire számítani lehetett.
KKV Még mindig nagyon kelendő az NHP Hajrá
Privátbankár.hu | 2021. január 5. 17:11
Még mindig jelentős az érdeklődés.
KKV Túszul ejtette a cégeket a Facebook: Stockholm-szindrómában a kkv-k
Privátbankár.hu | 2020. december 15. 12:27
 A Facebook már nemcsak a kis- és közepes vállalkozások legnépszerűbb marketingeszköze, hanem a leghatékonyabbra értékelt is. A legtöbb kkv oda menekült a koronavírus „elől”, azonban a kék óriás egyre többet követel a sikerért cserébe, mégis jobban bíznak benne. Stockholm-szindrómában a kkv-k – derül ki a Marketing Commando tíz éve folyó felmérésének idei eredményéből.
KKV Támadás a KATA ellen: ez volt az oka?
Baka F. Zoltán | 2020. december 10. 05:11
Sem a járvány, sem a gazdasági válság nem tudott megálljt parancsolni az egyéni vállalkozások gyarapodásának.
KKV Hiába gondolja másképpen a kormány, szükség lenne a bértámogatásra
Valkai Nikoletta | 2020. november 2. 17:41
Szinte már biztosra vehető, hogy nem készül a kormány újabb bértámogatási programra a Gazdaságvédelmi akcióterv részeként, hiszen ahogy az a kormányzati kommunikációból is kiderült, a beruházásokban látják a magyar gazdaság kilábalásának kulcsát a kornavírus-járványból. Az érdekképviseletek azonban a tavasszal együttesen kicsiszolt bértámogatási rendszer folytatása mellett érvelnek.
KKV Új kezességvállalási konstrukciót élesített a kkv-knak a Garantiqa
Privátbankár.hu | 2020. október 26. 10:51
Az Investment Hitelgarancia az 500 milliárd forintos Krízis Garanciaprogram keretében érhető el kkv-k számára. A programban eddig közel 7500 hazai vállalkozás összesen 345 milliárd forintnyi hitelt kaphatott.
KKV Kevesebb adókedvezményre csaptak le a magyar cégek, mint korábban
Privátbankár.hu | 2020. október 2. 14:13
Megjelent a költségvetési zárszámadás a 2019-es évről, amely egyebek mellett az adókedvezmények keretében be nem szedett pénzekről is számot vet. Most kiderül, mennyi pénzt és milyen formában hagyott a cégeknél a kormány.
Friss
hírlevél
depositphotos