7p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Sokkoló, meglepő, rémálom, visszatérők - ilyen és ezekhez hasonló jelzőkkel illeti a világsajtó a magyar fociválogatott tegnapi győzelmét az osztrákok felett. A dicsőségen túl 1 millió eurónak is örülhet a Magyar Labdarúgó Szövetség, ha pedig továbbjutunk, még több prémium jöhet.
Dzsudzsák Balázs a szurkolók között, miután a magyar válogatott 2-0-ra legyőzte Ausztria csapatát a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja első fordulójában játszott mérkőzésen a Bordeaux-i Stadionban 2016. június 14-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

Egymillió eurót ért a magyaroknak a tegnapi fenomenális győzelem: nagyjából 313 millió forint üti a markát a Magyar Labdarúgó Szövetségnek, ezen kívül pedig fürödhetnek a dicsőségben, mivel a világsajtót is bejárta a magyarok győzelme. Szemezgettünk a szalagcímekből is.

Szépen fizetnek

Az UEFA honlapja szerint a Eb-re kijutott 24 csapat egyaránt 8 millió euróval (körülbelül 2,5 milliárd forint) gazdagodott, a csoportkörben elért győzelem egy-, míg a döntetlen félmillió eurót (körülbelül 156,5 millió forint) ér.

Nem történt baj a konzulátus szerint

Az elmúlt napok összességében nyugodtan teltek, a konzuli szolgálat beszámolója szerint nem történt komoly, a magyar szurkolókat érintő esemény a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon - mondta Szijjártó Péter, a külgazdasági és külügyminiszter szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Ideiglenes konzuli szolgálat működik Marseille-ben, így a következő meccsünkön is lesz konzulátusi segítség. Itt egyébként érdemes minden kint tartózkodó szurkolónak regisztrálnia.

A nyolcaddöntőbe jutás további 1,5 millió eurós (körülbelül 470 millió forint) prémiumot von maga után, míg a negyeddöntős szereplés még 2,5 millió eurót (körülbelül 782 millió forint) ér. A négy közé jutott csapatok négymillió euróval (körülbelül 1,25 milliárd forint) gazdagodnak, a döntő résztvevői közül a végső győztes további 8, a vesztes 5 millió euróval (körülbelül 1,56 milliárd forint) térhet haza.

Vági Márton, az MLSZ főtitkára korábban úgy nyilatkozott, hogy a tiszta nyereség 30 százalékát osztják szét az Európa-bajnokságon szereplő válogatott játékosai között.

Ledöbbent a világ

A nemzetközi sportsajtó igen nagyot nézett a tegnapi 2-0-ás győzelmünkön, nézzük, milyen szalagcímek jöttek, de mindenek előtt vessünk egy pillantást az Európai Labdarúgó-szövetség weboldalára.

UEFA.com:

Az Európai Labdarúgó-szövetség nem fukarkodott: "Magyarország sokkolta Ausztriát" - olvasható honlapjának napi összefoglalójában, amely Szalai Ádám góljának videójával kezdi tudósítását. Az alcímben az UEFA kiemeli, Magyarország 1964-ben nyert utoljára mérkőzést a kontinensviadalon.

Ausztria

Lássuk, hogy interpretálta a vereséget az osztrák sajtó.

Kurier:

Elemzésében a lap azt írja, a vereség egy jó erős lágyékon rúgással ért fel és a csapatnak mielőbb hátra kell hagynia a rossz emlékeket.

Der Standard

"Hidegzuhany a nemzeti válogatottnak" - ezt a címet adta élő közvetítésének a Standard.  Más cikkeikben arról írnak, hogy Ausztria teljesítménye nem volt rossz, tovább kell menni.

Kronen Zeitung

"Nem szabad a fejünket a homokba dugni" - idézi Christian Fuchs osztrák kapitányt a lap. A csapatnak most arra kell koncentrálnia, hogy a portugálok ellen tudjanak helyt állni.

Die Presse

"Emelt fővel tovább és teljes gázzal előre." - olvasható a Die Presse anyagában, ahol úgy fogalmaznak: a realitások kemény padlóján koppant most nagyot a csapat.

Na de menjünk is Németország felé, nézzük, ott mit ír a szaksajtó.

Kicker

"A Bundesliga-triója teljesítette a magyarok álmát" A mértékadó német sportnapilap szerint a találkozó legjobbjának választott Kleinheisler László (Werder Bremen) mellett a két gólszerző, Szalai Ádám (Hannover), és Stieber Zoltán (1. FC Nürnberg) volt a siker fő letéteményese.

A lap kiemeli a német Bernd Storck szövetségi kapitány munkáját, illetve a hosszú évekig a Bundesligában légióskodó Király Gábort, aki Lothar Matthäust megelőzve lépett elő a legidősebb Eb-n szereplő futballistává.

Deutsche Welle

"Magyarország sokkolta Ausztriát" A cikkben kiemelik, hogy a második félidő volt a döntő, akkor megjött a magyarok önbizalma, ez eredményezte a gólokat és a teljesen megérdemelt győzelmet.

Frankfurter Allgemaine Zeitung

"Két Bundesliga-játékos vezette győzelemre Magyarországot. Szalainak és Stiebernek nehéz napjai voltak a német élvonalban, de nem úgy az Európa-bajnokságon."

Jöjjenek a spanyolok.

Marca

"Magyarország visszatért" A spanyol cikk szerint ugyan az osztrákok Alaba révén alig fél perc elteltével megszerezhették volna a vezetést, ezt követően azonban kiábrándító teljesítményt nyújtottak, a 44 év után az Eb-n szereplő magyarok pedig teljesen megérdemelt győzelmet arattak. "Magyarország a főbejáraton tért vissza az európai futballba" - írják.

Mundo Deportivo

"Nagyszerű focival lepte meg a magyar válogatott az osztrákokat. Magyarország eddig az Eb kellemes meglepetése, pozitív csalódása."

Olaszország:

Corriere dello Sport

"Ausztria-Magyarország 0-2, Szalai-Stieber kiütötte Alabáékat" Az olasz sportnapilap szerint a magyarok rendkívül bátor futballal győzték le az osztrák csapatot, amely a selejtezősorozatot többek között a svédek és az oroszok előtt veretlenül nyerte meg. A cikk szerzője Kleinheisler László lendületes játékát emelte ki, illetve - a gólszerző Szalai Ádám és Stieber Zoltán mellett - a kapus Király Gábort. Hozzáteszik, a magyarok ezzel a sikerrel karnyújtásnyira kerültek az álmuktól, azaz a továbbjutástól.

Franciaország:

L'Équipe

"Magyarország meglepte Ausztriát" A franciák szerint az első félidőben inkább az osztrákok irányították az összecsapást, de a fordulást követően már a magyarok akarata érvényesült. Úgy fogalmaznak: mindenki lehengerlő támadójátékot várt a selejtezőben kilenc győzelmet aratott, veretlen Ausztriától, de David Alabáék elhasaltak az erős magyar válogatottal szemben.

Le Parisien

"Az álmok elérhetőek, egy szombati, Izland elleni győzelem Marseille-ben továbbjutást érhet a magyaroknak."

Le Figaro

"Az Eb első meglepetése" A napilap leszögezi, hogy előzőleg az osztrák válogatott volt a találkozó abszolút esélyese - sőt az Európa-bajnokság meglepetéscsapataként említették -, a magyarok viszont tökéletesen indították az Eb-t.

Anglia:

Daily Mail

"Magyarország őrületben, miután Szalai és Stieber góljával legyőzték a szomszédos Ausztriát."

BBC

"Vajon húznak egy Leicestert?" A brit közszolgálati médium is meglepetésként értékeli a magyar sikert. Kiemelik, hogy az elején teljesen máshogy is alakulhatott volna a találkozó, és érdekes párhuzamot állítanak fel az angol Premier League-t nagy meglepetésre bajnok Leicester City-vel.

"Egyre négyszázat fizet, ha Magyarország megnyeri az Eb-t. Vajon húznak egy Leicestert?". Hozzáteszik: a West Bromwich Albion korábbi játékosa, a 37 éves Gera Zoltán nagy befolyással volt a játékra, neki volt a legtöbb szerelése a mezőnyben.

Eurosport.com

"Keveset vártak a magyaroktól, de tökéletesen játszottak és felborították a papírformát"
Összefoglalójukban arról írnak, hogy Ausztria ismét a torna negatív meglepetése lehet, és hangsúlyozzák, hogy Alaba vagy Arnautovic helyett a kivételesen játszó Kleinheisler lett a meccs kulcsembere.

Telegraph

"Szalai Ádám és Stieber Zoltán második félidei góljával Magyarország ledöbbentette a magasan rangsorolt osztrákokat."

Guardian

"Szalai visszatért a gólszerzéshez. Most fordult meg a szerencséje annak az embernek, aki a sikeres pótselejtező után vagy 200 embert hívott meg pálinkára."

Majdnem a legjobbak

Egyébként az első fordulóban a magyarok voltak a második legjobb csapat a 24-ből, egyedül a németek nyújtottak jobb teljesítményt a whoscored.com statisztikái szerint. A portál válogatottakra vonatkozó listáját a nyitómeccsükön szintén 2-0-ra győztes németek vezetik 7,50 osztályzattal, míg Bernd Storck együttese 7,21-gyel a második.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Közérdekű Kiberbiztonsági roadshow indul
Privátbankár.hu | 2024. április 18. 13:51
A vállalati kiberbiztonság erősítése érdekében a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) 2024 áprilisában ismét egy többállomásos országos rendezvénysorozatot indít.
Közérdekű Még hogy alacsony az infláció! Újabb cáfolat érkezett
Privátbankár.hu | 2024. április 17. 09:09
A K&H felmérése szerint bár az infláció visszahúzódott, a középkorúak jövedelme nem emelkedett jelentősebben, így érdemben nem változott az anyagi helyzetüket jónak vagy gyengének látók aránya.
Közérdekű Megkezdődött a taposás az olimpia miatt
Privátbankár.hu | 2024. április 16. 10:57
Egymásra licitálnak a sportszergyártók azért, hogy a lehető legtöbbet kihozzák a párizsi olimpia reklámozási lehetőségeiből, van olyan vállalat, amely hirdetési szőnyegbombázást tervez.
Közérdekű A csalók egyből rárepültek a csodagyógyszerre
Privátbankár.hu | 2024. április 16. 10:13
A hamisítók máris rámentek az elmúlt években megjelent súlycsökkenő készítmények fake változatainak értékesítésére és nem ez az egyetlen aggasztó hír a készítményekkel kapcsolatban.
Közérdekű Szijjártó Péter: 24 magyar jelentkezett az izraeli nagykövetségen
Privátbankár.hu | 2024. április 14. 11:44
Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági miniszter friss információkkal jelentkezett az iráni támadás után. 
Közérdekű Kit vesz maga mellé Magyar Péter: Chikán Attilát, Járai Zsigmondot, Jaksity Györgyöt, esetleg Pottyondi Edinát? - A hét videója
Juhász Gábor-Mester Nándor-Bózsó Péter | 2024. április 12. 18:53
Vajon kiket választ majd Magyar Péter, hogy húzónévként mellette álljanak, mondjuk egy óriásplakáton? Honnan jöhetnek, és ki lesz közöttük a legismertebb nő? Mely társadalmi rétegeket célszerű megszólítania? Mit tervez vidéken és mennyire fog a fitalokra fókuszálni? Hogyan tud hatni eddig passzív, vagy visszahúzódó rétegekre? Ezt elemezte a hét videójában Mester Nándor felelős szerkesztő és Bózsó Péter újságíró, akik saját szakállukra castingoltak.
Közérdekű Itt a jó hír a lakáshitelre vágyóknak
Privátbankár.hu | 2024. április 12. 14:28
Már öt banknál lehet akár 10 százalék önerővel lakáshitelt felvenni.
Közérdekű A nap képe: Szijjártó Péter egy jó cimborával pózolt
Privátbankár.hu | 2024. április 10. 16:59
Menczer Tamás utódjával mosolygott jó hangulatban a tárcavezető. 
Közérdekű Magyar Péter megtalálta a megoldást – megvan, milyen párttal indulhat a választáson
Privátbankár.hu | 2024. április 10. 16:34
Varga Judit NER-ből kiugrott volt férje Facebook-oldalán számolt be erről.
Közérdekű Ismét találkoztak a tenisz szerelmesei
Privátbankár.hu | 2024. április 8. 11:22
Több mint 20 fokos volt a hőmérséklet, ám a teniszpályák még a téli sátrak alatt várták a tenisz szerelmeseinek Csók Tenisz! csapatversenyre nevezett teniszezőket. 2001 óta rendezik meg évente ezt a versenyt, de első alkalommal érezhették magukat a játékosok egyszerre a télben és a tavaszban is. Az a sátor, amelyiket jobban sütött a nap, amolyan óriás szauna hatását keltette, míg a fák árnyékában lévő sátorban hűvösebb volt, mint a szabadban.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG