BUX
35 210.60
+0.46%
+160.00
OTP
9 735.00
+0.15%
+15.00
MOL
2 000.00
+0.00%
+0.00
RICHTER
6 820.00
+0.89%
+60.00
MTELEKOM
390.00
+1.56%
+6.00
 
2020. március 16. 19:15

Ebben a cikkünkben a legfontosabb tudnivalókat igyekeztünk összegyűjteni a fertőzés megelőzésről, magáról a betegségről, valamint a veszélyhelyzetből fakadó munkaügyi, oktatási, tömegközlekedési előírásokról, változásokról. Elmondjuk, mi a helyes eljárás a karanténban, milyen rendkívüli szabályokat kell betartani. Innen megtudhatja, mikor milyen ellátásokra jogosult a rendkívüli helyzetben. Az összefoglaló írásnak állandó helye lesz nyitóoldalunkon, és folyamatosan frissítjük.

Mit kell tudni a koronavírusról? 

Eddig a vírust alapvetően állatokban mutatták ki, többféle törzset azonosítottak már, közülük nem ez az első, ami hasonló járványt okozott az emberek körében. 2002-ben szintén Kínából indult a SARS-vírus, a súlyos akut légzőszervi szindrómát okozó fertőzés a denevérekről a cibetmacska közvetítésével terjedt át az emberre. 2012-ben az Arab-félszigetről indult el a MERS, vagyis a Közel-keleti légúti koronavírus. Ennek eredeti gazdája a teve volt. 

Mik a koronavírus tipikus tünetei?

A leggyakoribb tünetek az influenzához hasonlóak: láz, száraz köhögés és fáradtság. Jelentkezhet ezen kívül orrfolyás, orrdugulás és izomfájdalom is egyes esetekben. Ha elkapta a vírust, a tüneteket fokozatosan tapasztalhatja magán, ez azonban nem garancia. A tapasztalatok alapján vannak, akik szinte tünetmentesen, lényegében lábon kihordják a koronavírust. 

Hogy kaphatja el és mit tegyen, ha fertőzöttnek érzi magát?

A koronavírus cseppfertőzéssel terjed, ha pedig tünetek jelentek meg Önnél, a legfontosabb, hogy további intézkedésig vonuljon önkéntes karanténba, lehetőleg még a családtagjaival szemben is próbáljon távolságot tartani. Hívja fel a háziorvosát telefonon, aki miután megerősítette a gyanúját, kihívja Önhöz a mentőket és kórházba szállítják. Itt fogják elvégezni a szükséges teszteket és laborvizsgálatokat, melyek eldöntik a továbbiakat.  Előfordulhat, hogy az első tesztje negatív lesz, ha viszont Ön már kapcsolatba került a korábbiak során fertőzött személlyel, netán az elmúlt hetekben járt fertőzött külföldi területeken, elképzelhető, hogy megfigyelés alatt tartják és újabb teszteket fognak végezni. 

Mennyire lesz súlyos beteg az, aki elkapta a fertőzést?

Az esetek mintegy 80 százalékában enyhe lefolyású betegségről van szó. Komolyabb problémákat az idős embereknél és krónikus betegeknél okoz a koronavírus - gyakorlatilag pont ugyanúgy, mint a hagyományos influenza. Súlyos tünetek azoknál jelentkezhetnek, akiknek meglévő egészségügyi problémái vannak: magas vérnyomás, kardiológiai problémák, cukorbetegség. 

Ön teszteltetheti magát?

A kórházakban gyanú esetén, illetve fennálló tüdőgyulladás esetén is elvégzik már a koronavírustesztet, de erre magánúton is lehetőség van, igaz nem olcsó eljárás.  Bővebb információt EBBEN a cikkünkben talál. 

Hogyan erősítheti az immunrendszerét?

Az immunerősítés mindig fontos, ilyen esetben pedig nem árt nagyobb hangsúlyt fektetni erre. A személyes kapcsolatok csökkentése, a tömegek kerülése és a személyes higiénia mellett a szervezetének védekezéképességét is erősítheti. A Nemzeti Népegészségügyi Központ javaslata szerint fontos

 • a rendszeres testmozgás, a WHO ajánlása szerint a javasolt napi 30 perc fizikai aktivitás végzése, 
 • szabad levegőn tartózkodás és rendszeres szellőztetés, 
 • kiegyensúlyozott táplálkozás, napi legalább 400 mg zöldség vagy gyümölcs fogyasztása, 
 • vitaminok külön pótlása, főként C- és D-vitamin szedése, 
 • alkoholfogyasztás és dohányzás mértékének csökkentése. 

ELÉRHETŐSÉGEK

Hol kaphat bővebb információt?

A Nemzeti Népegészségügyi Központ ingyenesen hívható zöld számokat hozott létre a lakosság koronavírussal kapcsolatos megkereséseinek megválaszolása érdekében. Ezek a vonalak könnyen leterheltekké válhatnak, ennek elkerülése érdekében a központ munkatársai is azt kérik, előbb a létrehozott információs oldalakat nézzék át. Itt a a fontos általános tudnivalók mellett a leggyakrabban felmerülő kérdésekre is meg lehet találni a választ.

Az ingyenes zöld számok:

06-80-277-455
06-80-277-456

E-mail:

koronavirus@bm.gov.hu

A koronavírusról folyamatosan frissülő információkat hiteles, megbízható forrásból szerezzen:

A kormány tájékoztató oldala a járvánnyal kapcsolatban
A Nemzeti Népegészségügyi Központ oldala 

KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁSOK

Március 28-tól a magyar kormány kijárási korlátozásokat vezetett be

 • a 65 évnél idősebbek csak reggel 9 és 12 óra között intézhetik el az ügyeiket. 
 • a lakóhelyet csak alapos indokkal lehet elhagyni, mint például munkavégzés, bevásárlás, kutyasétáltatás, de ebben a cikkben részletesen felsoroljuk, mit nevez a rendelet alapos indoknak. 
 • köztereken csoportosulni nem lehet, sétálni is csak egyedül ajánlatos, vagy azokkal, akikkel közös háztartásban élünk. 
 • köztereken, üzletekben legalább 1,5 méteres távolságot kell tartani. 
 • a drogériák, élelmiszerüzletek, patikák és az alapvető cikkeket árusító üzleteken kívül mindennek be kell zárnia 15 óra után. 
 • Vendéglátóhelyek csak házhoz szállításra és elvitelre készíthetnek ételt. A helyiségekben csak a dolgozók tartózkodhatnak. 

A rendelet hatályát a kormány április 9-én határozatlan időre meghosszabbította.

Mivel járna, ha Magyarországon is elrendelnék a kijárási tilalmat?

Bár egyelőre még csak kijárási korlátozásokat vezettek be, ahogy a hatósági házi karantén megszegése, úgy egy elrendelt kijárási tilalom is súlyos szankciókat von maga után. Ebben cikkben leírtuk, mit jelentene mindez a gyakorlatban.

Kijárási korlátozások a környező országokban

Ausztriában március 16-tól lép életbe. Mindenkit felszólítottak, hogy vonuljon házi karanténba, tilos az 5 embernél népesebb összejövetelek. Március 17-től az éttermek is zárva tartanak.

Ukrajnában március 16-tól két hétig nem engedélyezi a beutazást a külföldi állampolgároknak, kivéve azokat, akiknek érvényes állandó vagy ideiglenes tartózkodási engedélyük van az országban. Március 17-től leáll minden légi, valamint vasúti és buszjáratokon zajó személyszállítás a határokon keresztül. Felszólították a lakosokat, hogy országon belül se nagyon utazzanak.

Romániában március 16-ától 30 napra rendkívüli állapotot vezettek be, ami több korlátozással is jár. 

Csehországban március 16-24. között országos vesztegzárat vezettek be.

Szerbiában március 15-én este azonnali hatállyal szükségállapotot hirdettek, melynek értelmében az országot lezárták, csak a külföldről hazatérő szerbiai állampolgárok, a diplomaták és a tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldiek léphetnek be a határon.

Szlovákiában március 17-től van szükségállapot, emellett a szlovák kormány csaknem az összes üzlet bezárását is elrendelte.

Szlovéniában március 20-tól van kijárási tilalom. 

Az Európai Unió március 17-én rendelt el 30 napos beutazási tilalmat, miszerint csak EU-s állampolgárok utazhatnak be az EU területére a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében.

GAZDASÁGVÉDELMI INTÉZKEDÉSEK

 • Év végéig felfüggesztik a magánszemélyek és a vállalkozások március 18-ig megkötött hiteleinek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét. 
 • Törlesztési moratóriumot hirdettek a diákhitelekre.
 • A leginkább érintett ágazatokban a nem lakás céljára szolgáló helyiségre vonatkozó bérleti szerződéseket június 30-ig nem lehet felmondással megszüntetni. 
 • A intézkedési körbe bevont ágazatokban a munkavállalóknak június 30-ig nem kell nyugdíjjárulékot fizetni, az egészségügyi járulék mértéke pedig legfeljebb 7710 forint lehet. 
 • A munkaadók mentesülnek a járulékfizetés alól június 30-ig. 
 • Június 30-ig több KATA-s vállalkozó kap mentességet: például a taxisok, turizmus, vendéglátás területén dolgozók. 
 • A lejáró GYES, GYED jogosultságát a veszélyhelyzet végéig meghosszabbítják. 
 • Nem kell június 30-ig turizmusfejlesztési hozzájárulást fizetni. 
 • Az KATÁ-s adótartozásokat június 30-ig felfüggesztik. 
 • A munkáltatónak nem kell a munkaidő kezdete előtt 96 órával korábban közölnie a munkavállalóval a munkaidő-beosztás módosítását.
 • A munkáltató egyoldalúan elrendelheti az otthoni munkavégzést és a távmunkavégzést.
 • A munkáltató a munkavállaló egészségi állapotának ellenőrzése érdekében a szükséges és indokolt intézkedéseket megteheti.

KARANTÉN

Mikor kerülhetek karantén alá?

Abban az esetben, ha a mentők viszik be koronavírus gyanújával, nagy esély van arra, hogy egy ideig kórházi megfigyelés alá kerül. Ha fertőzött területről érkezik haza, akkor 14 napos házi karanténba kell vonulnia, ezt a lakása ajtajára kifüggesztett cetlivel is a szomszédok tudtára fogják hozni. Ilyen fertőzött területnek számít:

 • Kína,
 • Dél-Korea,
 • Olaszország,
 • Izrael
 • Irán

Házi karanténba kerülhet akkor is, ha enyhe gyanús tüneteket mutat, illetve lehetőség van arra is természetesen, hogy ha Ön úgy ítéli meg az enyhén gyanús tünetei alapján, akkor önkéntesen házi karanténba vonuljon. 

Mi történik, ha valaki megszegi a karantént?

A hatósági karantén megsértéséről a Büntető Törvénykönyv 361-es paragrafusa rendelkezik, eszerint „aki a járvány idején az elrendelt járványügyi elkülönítés, megfigyelés, zárlat vagy ellenőrzés szabályait megszegi, vétség miatt elzárással büntetendő.”

Lapunk megkeresésére küldött válaszában a Vikádovics & Partners iroda ügyvédje, dr. Bereczki Zsigmond arról írt, hogy a karanténelőírások be nem tartásával megvalósul a járványügyi szabályszegés vétsége. Ez elzárással büntetendő, amelyet büntetés-végrehajtási intézetben kell végrehajtani és amelynek maximális időtartama 90 nap.

MUNKAÜGY

Mikor jár táppénz?

Alapvető szabály, hogy akit közegészségügyi okból foglalkozásától eltiltanak és más beosztást nem kap, vagy akit közegészségügyi okból hatóságilag elkülönítenek, továbbá aki járványügyi, zárlat miatt munkahelyén megjelenni nem tud és más munkahelyen (munkakörben) átmenetileg sem foglalkoztatható, az keresőképtelennek minősül, és a keresőképtelenség első napjától kezdve táppénzre jogosult.

Ha a munkavállaló csak járványügyi megfigyelés alatt áll (fertőző beteggel érintkezett, és feltehetőleg a betegség lappangási szakaszában van), ám a munkavégzéstől nem tiltották el, nem számít keresőképtelennek, így neki táppénz sem jár. 

A mostani szabályok szerint nem számít keresőképtelennek az a szülő, akinek gyermeke olyan óvodába, iskolába jár, amelyet érint a járványügyi intézkedés, illetve ahol az adott intézmény csak javasolja a szülőknek, hogy gyermekeiket ne vigyék az adott közösségbe. További részletek >>>>

Ki veheti állományba és mekkora táppénz jár, ha valaki keresőképtelen lesz a vírus miatt?

Aki a vírussal kapcsolatban vagy otthonában, vagy egészségügyi intézményben járványügyi megfigyelés alá kerül, keresőképtelen állományba vehető. A vírussal összefüggésben keresőképtelen állományba vételre ugyanazon orvos jogosult, mint bármilyen más okból. A táppénz mértéke az általános szabályok szerint alakul a karantén esetén is. További részletek >>>>

Mikor kérhet a szülő távollétet?

A munkavállaló akkor kérheti munkáltatóját arra, hogy biztosítson neki lehetőséget gyermeke felügyeletére, ha gyermeküket az intézményi bezárás érinti, továbbá a saját háztartásukban nevelt gyermek 18 éven aluli, és a kérelmező munkavállalón kívül a saját háztartásban nincsen olyan más cselekvőképes személy, aki a gyermek felügyeletét ellátja. A munkajogi szabályok több lehetőségeket is adnak a távollétre. További részletek >>>>

  KÖZLEKEDÉS

  Miként érinti a tömegközlekedést a koronavírus?

  MÁV: A járványügyi helyzet miatt átszervezték és korlátozták a személyes ügyfélszolgálatai működését. Az egészségügyi dolgozók ingyen utazhatnak, március 30-tól pedig iskolaszüneti menetrend lépett érvénybe. A lezárt határok miatt külföldre már nem közlekedő nemzetközi vonatok többségét a magyarországi szakaszokon is törölte a menetrendből a vasúttársaság.

  BKK: felfüggesztették az elsőajtós felszállást, lezárták az első ajtó környezetét a tömegközlekedési eszközökön a járművezetők védelmében. Továbbá a járművezetőnél felfüggesztették a vonaljegy vásárlásának lehetőségét is. Az ügyfélközpontok zárva tartanak, de a 9 jegypénztár nyitva marad. 

  Március 19-től a nyári menetrend szerint ritkábban járnak majd a BKK járatai. Hogy miként használjuk a közösségi közlekedést járvány idején, arról itt ír a BKK.

  A távolsági buszok közlekedésének változásairól itt ad információkat a Volánbusz, a Flixbus pedig itt.

  A kormány által bejelentett teljes határzár a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret is érinti. Külföldi állampolgárok március 17-től nem léphetnek be Magyarországra a ferihegyi reptérről sem. Okmányellenőrzés után Magyarországra csak a magyar állampolgárok léphetnek be. Bővebben >>>>

  A Budapest Airport tájékoztatói a koronavírusról innen érhetők el.

  Hol van határellenőrzés?

  A korábban csak öt országot érintő beutazási tilalmat március 17. éjféjtől kiterjesztették, így minden külföldi személyforgalommal szemben lezárta Magyarország a határait, a hazatérő magyar állampolgároknak pedig kötelezővé válik a 14 napos hatósági házi karantén.

  Az elrendelt határellenőrzésekkel, határátkelő lezárásokkal kapcsolatos legfrissebb információk a rendőrség hivatalos oldalán található.

  schengeni határok lezárásával próbálják megfékezni a koronavírus-járvány terjedését Európában. Az övezethez 22 uniós ország tartozik, valamint Izland, Norvégia, Svájc és Lichtenstein. Elképzelhető, hogy az EU öt olyan országát (Írország, Ciprus, Horvátország, Románia és Bulgária) is meghívják, amelyek nem tagjai Schengennek.

  EGÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNYEK

  A koronavírusos betegek fő ellátási centruma: a Délpesti Centrumkórház Szent László Kórház tagintézménye. 

  Március 13-án megnyílt a Kútvölgyi Klinikai Tömb karanténkórháza, ahol fertőzésgyanús embereket különítenek el.

  A járvány terjedése miatt Kásler Miklós, az EMMI minisztere egészségügyi rendeletmódosításokat tett, célja, hogy a fertőzésveszélyes ellátások száma csökkenjen, a fogorvosi alapellátás keretében csak sürgősségi ellátás nyújtható, a veszélyhelyzet végéig az intézmények halasszák el az ütemezett műtéteket a sürgőssé váló műtétek kivételével, s felfüggeszti a népegészségügyi szűréseket is.

  Március 17-től a kórházak, szakrendelők csak a sürgős eseteket fogadhatják.

  Látogatási tilalom van valamennyi szociális intézményben, a gyermekvédelmi szakellátásban, a javítóintézetekben, a családok és gyermekek átmeneti otthonaiban, valamint kijárási tilalom és felvételi zárlat a bentlakásos intézmények lakói esetében.

  Gyógyszerek kiváltása

  Március 13-tól bárki kiválthatja hozzátartozója, barátja, ismerőse gyógyszereit. A patikák a gyógyszer kiadását felírási igazolás és meghatalmazás nélkül is teljesítik azon személy részére, aki közli a beteg TAJ-számát, és saját személyazonosító adatait is hitelt érdemlően igazolja. A gyógyszertárakban csak limitált számú beteg tartózkodhat!

  OKTATÁS

  Minden oktatási intézményben életbe léptek a kényszerszünetet elrendelő utasítások. Az egyetemek már a héten bezártak, de a közoktatási intézmények bezárását csak március 13-án este jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-on. Az EMMI honlapján megjelent az új munkarend a köznevelési és szakképzési intézményekben. A kormány módszertani ajánlását az oktatás megszervezésére a tantermen kívüli, digitális munkarendre ide kattintva találják.

  MTV M5: oktatási tartalmakat sugároz napközben a köztelevízió M5-ös csatornája www.mediaklikk.hu-n. 

  Közel 850 videóval és csaknem 17 000 kérdéssel stabil, megbízható tudásbázist jelentő oldal a www.videotanár.hu portált bárki ingyenesen elérheti. A 10-15 perces videók és tesztek segítségével gyors és hatékony formában lehet átadni a tudást az otthon maradt tanulóknak. A wwww.moderniskola.hu is igen hasznos oktatási portál. 

  A suli360.hu is segítséget nyújt az otthoni tanuláshoz. 

  A Metropolitan Egyetem március 16-tól a honlapján teszi elérhetővé online oktatási módszertanát és az oktatóknak készített útmutatókat. Ezzel nemcsak a hazai felsőoktatási, hanem az alap- és középfokú oktatási intézmények tanárait is segíteni kívánja.

  Vodafone: az országosan elérhető oktatási anyagokat tartalmazó weboldalak, applikációk (például: mozaweb.hu, oktatas.hu, nkp.hu, videotanar.hu, ekreta.hu) használata a tanév végéig nem terheli az adatkeretet a lakossági ügyfelek számára, ezzel a tanárok és diákok otthoni környezetben végzett munkáját szeretné támogatni a szolgáltató. A fentieken túl szintén adatkeret használata nélkül lesz elérhető a Vodafone Magyarország Alapítvány Vodafone Apptár androidos applikációja, ahol több száz ingyenesen letölthető, tanulást segítő program található. A támogatása érdekében március 17. keddtől a szolgáltató +15GB adatkeretet biztosít minden lakossági és kisvállalati ügyfelének a következő három hónapra 5GB-os ciklusokban.

  Szintén március 16-án lép életbe a Karácsony Gergely főpolgármester által meghozott döntés értelmében, hogy a bölcsődék és óvódák is kényszerszünetet rendelhetnek el. A helyi önkormányzatok saját hatáskörben rendelkezhetnek ezen intézmények bezárásról, illetve az ügyeleti rend kialakításáról.

  Budapesten lezártak minden játszótereket.

  KÖZÉRDEKŰ KÉNYSZERSZÜNETEK

  Bankfiókok: folyamatosan frissülő cikkünkben itt olvashatnak információkat

  Bíróságok: a Kúria elnöke, az Országos Bírósági Hivatal elnöke és a Legfőbb Ügyész javaslatára a Kormány 45/2020. (III. 14.) Korm. rendelete értelmében rendkívüli ítélkezési szünet kerül elrendelésre., mely március 15-én lép hatályba.

  Karácsony Gergely főpolgármester március 14-i tájékoztatójában elrendelte a városi fürdők azonnali bezárásá, mely a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. t. összes intézményére vonatkozik.

  Bezárták a Fővárosi Állat- és Növénykertet március 15-től. A vidéki állatkertek egyelőre fogadnak látogatókat.

  Március 17-től lépett életbe a boltzár, vagyis 15:00 és 06:00 között nem lehet nyitva csak olyan üzlet, mely:

  • élelmiszert, 
  • illatszert, 
  • drogériai terméket, 
  • háztartási tisztítószert,
  • vegyi árut, 
  • higiéniai papírterméket árusít, 
  • gyógyszertár, 
  • gyógyászati segédeszközöket forgalmazó üzlet, 
  • benzinkút, 
  • és dohánybolt. 

  Egyéb üzletek és vendéglátóhelyiségek területén csak az ottdolgozók tartózkodhatnak ezen időszak alatt, vendéglátóhelyiség esetén elviteles kiszolgálásra lesz lehetőség.

  Bezártak a színházak, mozik, rendezvényhelyszínek, múzeumok, közösségi terek.

  Hogyan lehet most hivatali ügyeket intézni?

  Kormányablakok, okmányirodák: március 18-tól csak előzetes időpontfoglalással érkező ügyfeleket fogadnak a kormányablakok, okmányirodák, és minden egyéb kormányhivatali ügyfélszolgálat, valamint a Mobilizált Kormányablak Ügyfélszolgálatok ügyfélfogadása határozatlan ideig szünetel. Az elkészült okmányokat postai úton kézbesítik.  További részletek >>>>

  Fővárosi Vízművek: március 17-től a központi ügyfélszolgálat kivételével minden személyes ügyfélszolgálati iroda zárva. Online ügyintézés javasolt. Felfüggesztették a lakásokban található vízmérők leolvasását is. Bővebben>>>

  ELMŰ-ÉMÁSZ: valamennyi ügyfélszolgálati irodában ideiglenesen felfüggesztették a személyes ügyintézést, a halasztható, a folyamatos szolgáltatáshoz nem alapvető tevékenységeit ideiglenesen leállították. Továbbra is elvégzik az áram mérőórák cseréjét, valamint az időszakos áram mérőóra leolvasásokat. Bővebben>>>>

  E.ON: Ideiglenesen leállítják az áram- és gázfogyasztásmérők leolvasását. Az ügyfeleket arra kérik, hogy elektronikus úton adják meg a mérők állását. Bővebben itt >>>>

  Magyar Posta: a posták 15 óra után is nyitva vannak. Részletek>>>>

  VIDEÓINK

  Az alábbi videóban arról beszél kollégánk, hogy a koronavírus-járvány veszélyesebb, vagy az, ahogy a világ reagált rá, illetve hogy túltolta-e a média a témát.

  Az alábbi videóban arról van szó, hogy milyen kilátásaink vannak népegészségügyi és gazdasági szempontból.

  Arról, hogy meddig lehet a jelenlegi válságkezelési módszereket tartani, ebben a videóban beszélt kollégánk:

  A járvány társadalmi, politikai vetületeit pedig ebben a videónkban elemeztük:

  A koronavírus gazdasági, pénzügyi hatásairól ebben a videónkban értekezett szakírónk:

  A járványügy egészségügyi kulcskérdéseiről ebben a videónkban esett szó:

  Az Ön bizalma a mi tőkénk

  A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


  Közérdekű És most már el is rendelték a szerb határ felszabadítását
  Privátbankár.hu | 2020. május 25. 11:39
  Mától bejöhetnek a szerbek és a magyarok, és nem kell karanténba menniük.
  Közérdekű Mi lesz a hiteltörlesztésekkel? Itt visszanézheti az operatív törzs tájékoztatóját
  Privátbankár.hu | 2020. május 25. 10:50
  A hétfői sajtótájékoztató véget ért, itt lehet megtekinteni.
  Közérdekű Felszabadul a szerb-magyar határ
  Privátbankár.hu | 2020. május 25. 09:45
  Mától karanténkötelezettség nélkül lehet belépni Magyarországra Szerbiából.
  Közérdekű Kossuth 1848-as javaslatához hasonlítja a 2021-es költségvetés tervezetét Varga Mihály
  Privátbankár.hu | 2020. május 25. 08:13
  A pénzügyminiszter holnap nyújtja be a dokumentumot.
  Közérdekű Mi lesz az iskolákkal? Itt visszanézheti az Operatív Törzs mai tájékoztatóját
  Privátbankár.hu | 2020. május 24. 10:55
  Véget ért az Operatív Törzs szokásos tájékoztatója, itt lehet megtekinteni.      
  Közérdekű Mi a korona-helyzet? Most kiderül
  Privátbankár.hu | 2020. május 22. 10:50
  Mert jön az operatív törzs sajtótájékoztatója. Élő közvetítés.
  Közérdekű Megint kevesebben lettek az aktív koronavírus-fertőzöttek
  Privátbankár.hu | 2020. május 22. 06:57
  Hárman haltak meg az elmúlt huszonnégy órában.
  Közérdekű Elindult a magyar koronavírus-vakcina fejlesztése
  Privátbankár.hu | 2020. május 21. 14:19
  A Nemzeti Népegészségügyi Központ és a Debreceni Egyetem együttműködésében.
  Közérdekű Itt nézhető élőben a Kormányinfó és az operatív törzs
  Privátbankár.hu | 2020. május 21. 10:20
  Jön Gulyás Gergely, majd Müller Cecília.
  Közérdekű Új határidő: csütörtök éjfélig még le lehet adni az adóbevallást
  Privátbankár.hu | 2020. május 21. 09:29
  Rendszerhiba volt szerda éjjel a NAV-nál, ezért a plusz egy nap.
  hírlevél