Karantén
Makro / Külgazdaság Mindenki Kína újranyitására vár – hosszú lesz a várakozás 
Tiszóczi Roland | 2022. november 22. 05:46
Pekingnek három év alatt sem sikerült felkészülnie egy elkerülhetetlen tömeges járvány kitörésére és kezelésére, mivel pusztán annak visszaszorítására összpontosított. Ez megakadályozza, hogy kilépjen a zéró-covid politikából.
Makro / Külgazdaság Zéró-Covid Kínában: Vuhanban ismét milliók karanténban 
Tiszóczi Roland | 2022. július 28. 19:08
Ismét milliók kerültek karanténba Vuhanban, miután négy esetet regisztráltak. A zéró-Covid stratégiának komoly ára van: Kína az elemzői várakozások szerint 2015 óta először nem lesz képes teljesíteni a kitűzött, idei 5,5 százalékos gazdasági növekedési célt, ami igencsak kellemetlen az őszi pártkongresszus és Hszi Csin-ping elnök történelmi újraválasztása előtt.
Makro / Külgazdaság Kínát is megütheti a recesszió – újabb lezárások 
Tiszóczi Roland | 2022. július 11. 18:51
Az olaj világpiaci ára és a kínai tőzsdék estek hétfőn, valamint a jüan is gyengült a dollárral szemben arra a hírre, hogy Kínában több nagyvárosban ismét korlátozó intézkedéseket vezettek be, és Sanghajban is újból a lezárások réme fenyeget az omikron egy új alvariánsának terjedése miatt. Emellett a kínai fogyasztói és termelői árak a vártnál gyorsabban emelkedtek júniusban, ami rontja a további monetáris lazítás kilátásait.
Részvény / Deviza / Áru Zsenik vagy sarlatánok osztják az észt a YouTube-on? Hogyan keresnek vele? 
Privátbankár.hu | 2021. november 7. 06:13
Sok fiatal német kezdett tőzsdézni a karantén idején, és egyik kedvenc információ-forrásuk a videó. Az előadók azonban nem mind szakemberek, sokszor mérnökök vagy korábbi fitneszedzők osztják az észt. Ma már több millió felhasználó követi őket a YouTube-on vagy az Instagramon. De mennyire jó a tanácsaik minősége, és miből élnek tulajdonképpen? Bújtatott reklámokból?
Makro / Külgazdaság Franciaország karanténba zárja két trópusi szigetét, a súlyos koronás betegeket Párizsba evakuálják 
MTI | 2021. július 30. 15:48
Martinique és Réunion megroppant a delta variáns terjedése miatt.
Makro / Külgazdaság Stanford-professzor: semmit sem érnek a karanténok 
Wéber Balázs | 2021. május 1. 05:49
A szigorú járványellenes lezárások nem hoznak hasznot, inkább csak ártanak, véli John Ioannidis. Az amerikai Stanford Egyetem professzora továbbra is ellenzi például a kijárási korlátozásokat és az iskolabezárásokat. Szerinte elég, ha tartjuk a távolságot, maszkot hordunk, kerüljük a tömeget, és követjük a higiéniai szabályokat. A mainstream válságkezelést megkérdőjelező amerikai-görög professzor tézisei vitatottak, ugyanakkor úgy véljük, hogy az ilyen nézeteknek is nyilvánosságot kell adni.            
Részvény / Deviza / Áru Georgia államon a világ szeme, javultak a Mol marzsai 
Eidenpenz József | 2021. január 5. 12:20
Bizonytalanok a tőzsdék, szerény esést látunk a németeknél és Budapesten is. Főleg az amerikai szenátusi választásra várnak, de a Fed is szerepelni fog. A londoni tőzsde az újabb szigorú karantén ellenére is emelkedik. De hová tűnt Jack Ma?
Makro / Külgazdaság Ha nem mész ki, nem eszel – 9 koronavírus-fenyegetés, amiről keveset beszélnek 
Eidenpenz József | 2020. december 1. 16:17
Dél-Amerikában súlyos pusztítást végzett a koronavírus az év közepén, szeptemberre a legtöbb egyéb gócpontot túlszárnyalta a halálozások száma. Számos oka volt ennek, egy részükre nem árthat nekünk is odafigyelni. Nehogy úgy járjunk, hogy megtelnek a kórházak, és egy havi átlagfizetésbe kerül 24 órára elegendő oxigénadag. Perui tapasztalatok, európai felkiáltójelekkel.
Makro / Külgazdaság Szerbia és Horvátország szigorít, Szlovéniában leállt az élet 
Privátbankár.hu | 2020. november 21. 16:16
Rövidített nyitvatartás és szabadtéri maszkviselési kötelezettség jön a szerbeknél a koronavírus-járvány miatt. A szlovén kormány egy héttel meghosszabbította a korlátozásokat.
Makro / Külgazdaság A szigorítások után: Budapest két arca  
Izsó Márton Artúr | 2020. november 13. 16:32
A szerdán életbe lépett szigorítások után kollégánk körbejárt kamerájával a városban és megörökítette, milyen Budapest két arca.
Makro / Külgazdaság Nyitva tartanák az iskolákat az osztrák gyerekorvosok 
Wéber Balázs | 2020. november 10. 17:20
A magyar miniszterelnök által laboratóriumként emlegetett Ausztriában az általános iskolák továbbra is fogadják a diákokat, és az osztrák gyerekorvosok szerint ez így helyes. A kérdés ugyanakkor szomszédunkban is vitákat szül.  
Makro / Külgazdaság Megjelent a törvény: így szigorodnak mától a karanténszabályok 
Privátbankár.hu | 2020. október 28. 06:58
A határról egyből a karanténlakásba küld a rendőr, kötelező használni a karanténszoftvert, és egy nap alatt akár 600 ezres bírságot is összeszedhetnek a szabályszegők.
Makro / Külgazdaság Veszélyben a britek karácsonya: nem lesz elég pulyka, ha akadályozzák a kelet-európai vendégmunkásokat 
MTI | 2020. október 22. 08:40
Mondja a Brit Baromfitanács, mely ezért a régió idénymunkásai karantén-kötelezettségének elengedését javasolja.
Közérdekű Románia: holnaptól karanténkötelezettség a Magyarországról beutazóknak is 
MTI | 2020. október 6. 10:49
Annyit romlottak a korona-adataink, hogy 14 napra be kell zárkóznunk, ha Romániába érkezünk. Felmentő körülmény, ha legfeljebb csak három napra megyünk, és fel tudunk mutatni egy két napnál nem régebbi negatív COVID-tesztet a határon.
Közérdekű Karanténba kell menni, ha Angliába utazik  
Privátbankár.hu | 2020. szeptember 11. 07:23
A koronavírusos megbetegedések erőteljes növekedése miatt a korábbiaknál szigorúbb szabályokat vezet be a Magyarországról érkezőkkel szemben az Egyesült Királyság.
Személyes pénzügyek Karanténba mennek-e a külföldön dolgozó magyarok?  
Eidenpenz József | 2020. szeptember 7. 19:03
Senki sem tudja valójában, hogy aki Ausztriába vagy más országba jár dolgozni a határ 30 kilométeres sávján túl, az hazajöhet-e két hetes karantén nélkül, vagy sem. A jogszabály nem egyértelmű, a határátkelőkön pedig nincs egységes gyakorlat. Az ingatlanalapok eddig jól átvészelték a válságot.
Makro / Külgazdaság Vírus: jelentősen rövidülhet a karantén az EU-ban 
Wéber Balázs | 2020. szeptember 7. 10:14
Az uniós egészségügyi miniszterek 14-ről 10 napra csökkentenék a kötelező elkülönítés időtartamát a külföldről visszatérők esetében, Franciaország pedig már hét nappal is megelégedne.
Részvény / Deviza / Áru 360 forint felett az euró, rázós két hónap következhet 
Eidenpenz József | 2020. szeptember 4. 18:41
A csütörtöki tőzsdei mélyrepülés az Egyesült Államokban ma is folytatódik, pedig nem érkezett különösebben rossz hír. A munkanélküliség a vártnál jobban visszaesett. Főleg a technológiai részvények esnek, amelyek eddig vezették az emelkedést. Európára is átragadt a rossz kedv, a BUX index viszont pluszban tudott maradni. Erősen gyengült viszont a forint.
Részvény / Deviza / Áru Öt nap karantén is untig elég lenne? 360 forintnál az euró 
Eidenpenz József | 2020. szeptember 4. 12:02
Mínuszból pluszba mentek át ma a tőzsdeindexek Európában, a közelgő fontos amerikai munkaerő-piaci adatok előtt azonban a lelkesedés egyelőre visszafogott. Budapesten is stagnálnak az árfolyamok, a forint viszont gyengül, súrolta a 360 forintot az euró. Komolyan felmerült, hogy egy öt napos karantén még hatékonyabb is lehetne, mint a 14 napos.
Makro / Külgazdaság Döntött a kormány: bukhatják a táppénzt a házi karanténba kerülők 
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 13. 07:04
A legfrissebb Magyar Közlöny erről is tartalmaz döntést.
Makro / Külgazdaság Nem kell karanténba mennünk, ha Nagy-Britanniába utazunk - a szerbek nem ilyen szerencsések 
MTI | 2020. július 10. 13:44
Élesedett a korábban belengetett beutazási könnyítés a szigetországban. Eredetileg Szerbia is rajta volt a mentes-listán, de a koronavírus-fertőzések felszökő száma miatt egyből ki is húzták őket.
Makro / Külgazdaság Nagy-Britannia hétfőn bezárkózott - aki belép, karanténba kerül 
MTI | 2020. június 8. 06:44
Érvénybe lépett hétfőn az a brit kormányzati rendelkezés, amelynek alapján kéthetes karanténba kell vonulniuk a külföldről Nagy-Britanniába érkezőknek. A kormány indoklása szerint az intézkedés célja annak megakadályozása, hogy az immár visszavonulóban lévő nagy-britanniai koronavírus-járvány a külföldről behurcolt fertőzések miatt ismét fellángoljon. A brit turisztikai ágazat legnagyobb vállalatai ugyanakkor jogi eljárást kezdeményeznek az intézkedés visszavonására.
Közérdekű Koronavírus: csak a budapestiek maradnak bezárva 
Baka F. Zoltán | 2020. május 14. 11:36
Lehet gyerektáborokat tartani, de egyelőre csak a nem ott alvósakat engedélyezik.
Makro / Külgazdaság További két éves távolságtartást javasolnak amerikai tudósok 
Wéber Balázs | 2020. április 15. 08:38
A társadalmi távolságtartás fenntartását ajánlják 2022-ig a Harvard Egyetem tudósai. Világszerte már csaknem kétmillióra nőtt a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma. Magyarország az áldozatok számát tekintve Norvégiával van egy szinten. Reggeli hírösszefoglalónk következik.
Vállalat Közzétette a mozgási adatainkat a Google, hogy segítse a koronavírus elleni küzdelmet 
Privátbankár.hu | 2020. április 3. 09:59
Ezek a cég közlése szerint anonim adatok, azt mutatják meg, hogy mennyire zsúfoltak, tehát a vírus terjedésének szempontjából kockázatosak a különböző helyek.
Makro / Külgazdaság Elrendelték a karantént Moszkvában is - nagy lesz a szigor 
Privátbankár.hu / MTI | 2020. március 29. 22:22
"Okos" megfigyelőrendszerrel ellenőrzik majd, hogy tényleg otthon maradnak-e a moszkvaiak - még a kutyával sem lehet messzire sétálni az otthonoktól.
Kultúra Gangon élni világnézet 
Szarvas György | 2020. március 27. 20:01
Olaszországban a balkonon koncerteznek, Magyarországon pedig a gangélet kezd újraéledni a koronavírus-járvány alatt. Munkatársunk egy tárcanovellában örökítette meg tapasztalatait.
Makro / Külgazdaság Sokkal tovább lappanghat a vírus, mint hittük 
Privátbankár.hu | 2020. március 27. 19:59
Az enyhe Covid-19 fertőzéssel kezelt betegek felében tüneteik megszűnése után még legalább nyolc nappal jelen volt az új koronavírus – hívták fel a figyelmet tanulmányukban kínai kutatók.
Makro / Külgazdaság Ausztriában 39 magyar került karantén alá 
Privátbankár.hu | 2020. március 17. 11:16
A külföldön karatén alatt lévő magyar állampolgárok száma megugrott az elmúlt időszakban, de ez csak az osztrák korlátozó intézkedések miatt történt.
Közérdekű A legfontosabb tudnivalók a koronavírus-járványról 
Privátbankár.hu | 2020. március 16. 19:15
Ebben a cikkünkben a legfontosabb tudnivalókat igyekeztünk összegyűjteni a fertőzés megelőzésről, magáról a betegségről, valamint a veszélyhelyzetből fakadó munkaügyi, oktatási, tömegközlekedési előírásokról, változásokról. Elmondjuk, mi a helyes eljárás a karanténban, milyen rendkívüli szabályokat kell betartani. Innen megtudhatja, mikor milyen ellátásokra jogosult a rendkívüli helyzetben. Az összefoglaló írásnak állandó helye lesz nyitóoldalunkon, és folyamatosan frissítjük.
Makro / Külgazdaság Megvan, mi vezet eredményre a koronavírus elleni védekezésben 
Privátbankár.hu | 2020. március 15. 20:11
Miért terjednek a koronavírushoz hasonló járványok exponenciálisan, és mit lehetne tenni, hogy ne így legyen? - teszi fel a kérdést címében a Washington Post cikke. Messze a leghatásosabb, ha a nyilvános helyeket bezárják, és az emberek otthonaikban maradnak.
Makro / Külgazdaság Kijárási tilalom Győrben - Szaporodó házi karanténok 
Vég Márton | 2020. március 15. 18:11
Már nem csak látogatási, hanem kijárási tilalom is van a győri idősotthonokban. Balatonszemesen is az Ausztriából hazaérkező vendégmunkásoktól tartanak.
Makro / Külgazdaság A brit kormány a 70 éven felüliek otthoni elkülönítését tervezi 
Privátbankár.hu | 2020. március 15. 13:03
A 70 éven felüliek egészségvédelmi célú otthoni elkülönítésére dolgoz ki cselekvési tervet a brit kormány a koronavírus okozta járvány elleni fellépés jegyében. Ezt az intézkedést a megfelelő időpontban kívánja életbe léptetni – mondta a brit egészségügyi miniszter.
Makro / Külgazdaság Nagy a baj Britanniában – Nem elég az önkéntes karantén? 
Privátbankár.hu | 2020. március 15. 09:37
Vezető brit egyetemek és kutatóintézetek több száz tudósa nyílt levélben bírálta az új típusú koronavírus okozta járvánnyal szemben alkalmazott brit kormányzati stratégiát, amely az aláírók szerint feleslegesen sodor veszélybe emberéleteket.
Makro / Külgazdaság Gyorsan nő a házi karanténba kerülő magyarok száma 
Privátbankár.hu | 2020. március 14. 13:56
Folyik a koronavírus ellenőrzés a határokon, több mint négyszáz külföldi állampolgártól már megtagadták a belépést Magyarország területére.
Vásárló Neten rendelnél? - A Tesco az önkéntes karanténba is szállít 
Privátbankár.hu | 2020. március 13. 15:43
Aki most szeretne bolti élelmiszert online rendelni és házhoz szállíttatni, annak legalább 6-9 napot kell várnia a pénteki állapot szerint. A lakosság, úgy látszik, most kezdett igazán bespájzolni a vírus miatt, vagy távol akarnak maradni a zsúfolt üzletektől.
Makro / Külgazdaság Karanténban a román kormány a koronavírus miatt 
Privátbankár.hu | 2020. március 13. 11:15
Házi karanténba kerül a román kormány valamennyi minisztere és a kormányzó Nemzeti Liberális Párt vezető testületének és szenátusi frakciójának minden tagja, miután a párt egyik szenátorát, aki az elmúlt napokban részt vett a párt politikai döntéshozatalában, koronavírus-fertőzöttnek találták.
Vállalat Koronavírusos beteget találtak a Vízivárosi Irodaházban is 
Privátbankár.hu | 2020. március 12. 19:31
A fertőzött saját bevallása szerint nem járt külföldön, és nem is érintkezett külföldiekkel. Az épületet kiürítik.
Makro / Külgazdaság Nagyon megjárhatja, aki nem tartja be a kötelezően elrendelt karantént 
Kollár Dóra | 2020. március 12. 15:17
Azután, hogy tegnap kihirdette a kormány a vészhelyzetet, a legveszélyeztetettebb országokból hazatérő magyarokra karantén vár.
Makro / Külgazdaság Élet a milánói karanténban 
Kormos Olga | 2020. március 10. 15:51
Békeidőben olyan vesztegzárat megélni, ahol csak erős indokkal hagyható el a lakóhely – kifejezetten kemény élmény lehet. A Milánóban élő, egykori újságíró, ma Milánóban nyolc éttermet működtető Pécsvári Tünde Facebook-oldalán tudósít napról-napra. Keddtől egész Olaszországra karantént hirdettek. Ez olyan történelmi precedens, amire még nem volt példa, és senki sincs felkészülve rá.
Makro / Külgazdaság Már csak engedéllyel lehet elhagyni a lezárt észak-olaszországi területeket 
Privátbankár.hu | 2020. március 9. 08:04
Románia pedig leállította Olaszországgal közös légiközlekedését.
Makro / Külgazdaság Koronavírus: ma közel 20-an kerültek karanténba Magyarországon 
Privátbankár.hu | 2020. március 8. 10:56
Ezzel 48-ról 67-re emelkedett a járvány miatt idehaza elkülönítettek száma - derül ki a Nemzeti Népegyészségügyi Központ legfrissebb tájákoztatásából.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG