<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az orosz fegyveres erők Ukrajna katonai infrastruktúrájának 3920 létesítményét tették működésképtelenné a háború kezdete óta – közölte hétfőn Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

Konasenkov szerint Ukrajna ezen felül 143 pilóta nélküli légijárművet, 1267 harckocsit és más páncélozott harcjárművet, 124 rakéta-sorozatvetőt, 457 tüzérségi ágyút és aknavetőt, valamint 1028 speciális katonai járművet veszített – írja az MTI.

Azt is mondta, hogy az orosz haderő egyetlen éjjel, hétfőre virradóra négy ukrán drónt, valamint 187 katonai objektumot, köztük 31 hadianyag-raktárt semmisített meg.

A szóvivő szerint az orosz hadsereg egyes szakaszokon 11 kilométert nyomult előre.

Elpusztult tank Harkivban. Fotó: depositphotosElpusztult tank Harkivban. Fotó: depositphotos

Az orosz védelmi tárca arról tájékoztatott, hogy a visszavonuló ukrán „nacionalisták" szabotázst hajtottak végre a donyecki „népköztársaság" területén található Avdijivka kokszgyárban. Az üzemben tűz ütött ki, amelynek maró, mérgező füstje a szomszédos településekre is átterjedt. A tűz oltását a harcok akadályozzák. A donyecki „népi milícia" még február 24-én, a háború első napján közölte, hogy az ukrán hadsereg aláaknázta a kéntisztító üzemeket és az avdijivkai kokszgyárat ellátó alállomást.

A TASZSZ hírügynökség szerint a Donyec-medencei demarkációs vonalnál február 17-én eszkalálódott a helyzet, és a két szakadár „népköztársaság" akkor az elmúlt hónapok legintenzívebb ukrán ágyúzásáról számolt be, amely most is tart. A donyecki hatóságok szerint az ukrán hadsereg hétfő reggel öt településre 46 nagy kaliberű lövedéket lőtt ki.

A TASZSZ orosz hírügynökség hivatalos forrásra hivatkozva közölte, hogy eddig több mint 247 ezer ember, köztük 55 ezer gyerek érkezett menekültként Oroszországból a Moszkva által függetlennek elismert szakadár „köztársaságokból" és Ukrajnából. A Donyec-medencéből 215 ezren érkeztek.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Közérdekű "Ha lenne 3600 forintos bérlet, kevesebbet járnék autóval" - videó
Bendl Vera – Izsó Márton | 2022. június 30. 19:33
Megemelték a bliccelés pótdíját, ugyanakkor Palkovics László elgondolkozott a 9 eurós bérlet bevezetésén német minta alapján. Mit gondolnak erről a tömegközlekedők és az autósok? Ennek jártunk utána. 
Közérdekű Újabb járatait törli a Lufthansa
Privátbankár.hu | 2022. június 24. 09:44
Létszámhiány miatt, az utasokat az ígéretek szerint "haladéktalanul" értesítik.
Közérdekű Újabb korlátozások a Mol-kutakon
Privátbankár.hu | 2022. június 24. 06:42
Személyautóba maximum 50 litert lehet hatósági áron tankolni, kannába viszont csak piaci áron mehet üzemanyag.
Közérdekű A vizes vébén óriási a hangulat, a ráköltött 30 milliárd nem fáj egyformán mindenkinek – videó
Bendl Vera – Izsó Márton | 2022. június 21. 15:35
Van, akit nem érdekel, mennyibe kerül a jelenleg is zajló budapesti vizes világbajnokság, mert megéri, más sokallja az összeget, de az biztos, hogy Milák Kristófot mindenki nagyon várja. 
Közérdekű Fontos változás azoknak, akik Covid-oltást szeretnének kapni
Privátbankár.hu | 2022. június 15. 08:54
Erre júliustól már csak péntekenként lesz módjuk. A kormány a járvány visszahúzódása és a magas átoltottság miatt ritkítja a lehetőségeket.
Közérdekű Tovább csökkent az autóexportunk áprilisban
Privátbankár.hu | 2022. június 14. 09:00
2022 áprilisában az ipari termelés volumene 3,1 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 4,7 százalékkal emelkedett. A feldolgozóipari alágak többségében éves összehasonlításban bővülést mértünk, viszont a legnagyobb súlyú járműgyártás számottevően csökkent. A szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok alapján az ipari kibocsátás a 2022. márciusinál 1,6 százalékkal kisebb volt.
Közérdekű Folytatódik a különleges gazdasági művelet: 2231 milliárddal húzza meg a nadrágszíjat a kormány
Privátbankár.hu | 2022. június 5. 09:13
De ez természetesen nem megszorítás, Nagy Márton szerint a kormány magán kezdi a spórolást.
Közérdekű A Revoluton sincs már illetékmentesség: itt vannak a részletek az extraprofit-adókról
Privátbankár.hu | 2022. június 5. 08:43
Itt vannak a részletek az új adókról, sok minden lesz drágább a repüléstől a dohányzáson át a cégautózásig.
Közérdekű Novemberig tartana a háborús veszélyhelyzet
Privátbankár.hu | 2022. június 3. 17:38
Benyújtották az erről szóló javaslatot. 
Közérdekű Rossz hírt hozott Müller Cecília: megjött a majomhimlő
Privátbankár.hu | 2022. május 31. 17:55
Kétséget kizáróan igazolták, hogy egy 38 éves férfi elkapta a fertőzést.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG