TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Ugyancsak május közepén voltak legutóbb egyszerre ilyen sokan lélegeztetőgépen a hazai koronások közt.

693 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 44-en vannak lélegeztetőgépen, derült ki az operatív törzs reggeli jelentéséből, mely a vasárnap során gyűjtött, koronavírussal kapcsolatos, országos adatokat ismertette. Mára virradóra tehát további 73 koronavírus-fertőzöttet kellett kórházba szállítani, ez pedig újabb nyugtalanító mérföldkövet jelent.

Egyrészt azt, hogy négy és félhavi csúcsra ért a kórházban kezeltek száma: a mostani, 693 főnél legutóbb május 12-én voltak egyszerre többen kórházban koronavírus miatt, az akkori létszám 746 volt. Másrészt megdőlt a második hullám - egészen friss - napi új kórházi kezelésre szorulók-rekordja: szeptember 22-én még 71 főről beszéltünk, ma pedig tehát ennél még két fővel több beteget kellett kórházba szállítani. Ebből a szempontból egyébként az abszolút rekordot a május 8. tartja, amikor 164 fertőzöttet kellett kórházba vinni, és összesen 1132-en szorultak kezelésre.

Lélegeztetőgépen ma 44-en vannak. Az ő számuk áprilistól május közepéig nagyjából egyenletesen volt kiemelkedően magas, az abszolút rekordot pedig ennél az értéknél is május nyolcadika tartja, akkor 74-en voltak egyszerre lélegeztetőgépen az országban koronavírus miatt. A mai értéknél legutóbb május 18-án jelentett többet az operatív törzs, akkor 46-ot.

Mint az újabb adatokból is látszik, tartósan nő a hazai egészségügyi rendszerre nehezedő nyomás - viszont a kormány lélegeztetőgép-nagybevásárlásának köszönhetően a kórházak, legalábbis technikai felszereltségben biztosan felkészültek a helyzet kezelésére. A kérdés továbbra is az, hogy van-e elég felkészült kórházi dolgozó, aki tudja kezelni a lélegeztetőgépeket. A kormány álláspontja szerint van.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Közérdekű Müller Cecília nélkül ment le a mai operatív törzs sajtótájékoztató
Privátbankár.hu | 2020. október 21. 12:18
A csapat közlése szerint hivatali elfoglaltság miatt.
Közérdekű Koronavírus: 38 új halott Magyarországon
Privátbankár.hu | 2020. október 20. 09:18
Ismételten rekordot döntött az elhunytak száma az elmúlt 24 órában. 
Közérdekű Elérhetőek az influenzaoltások - mire figyeljünk oda?
Privátbankár.hu | 2020. október 20. 08:41
A koronavírus időszakában különösen fontos, hogy minél többen éljenek a lehetőséggel.
Közérdekű A karantén alatt csaknem ötödével nőtt a kábítószer-túladagolások száma az USA-ban
Privátbankár.hu | 2020. október 19. 16:32
A szenvedélybetegekkel foglalkozó pszichiáterek úgy látják, hogy a járvány második hulláma alatt fokozódni fog a mentális problémával, függőséggel, szerhasználattal orvoshoz fordulók száma; a legveszélyeztetettebb foglalkozási csoportot ráadásul a fehérgallérosok alkotják. 
Közérdekű A kegyes halál bevezetéséről döntenek Új-Zélandon
Privátbankár.hu | 2020. október 17. 15:58
Szombaton az urnák elé járulnak majd az új-zélandiak, és népszavazáson döntenek abban a kérdésben, hogy támogatják, vagy inkább elvetik a kegyes halált.
Közérdekű Koronavírus: csúcsot döntött a napi esetszám Magyarországon
Privátbankár.hu | 2020. október 17. 09:39
Minden eddiginél több koronavírus-fertőzöttet azonosítottak az elmúlt 24 órában. Az eddigi rekordot több mint 400-zal haladta meg a friss adat.
Közérdekű Mindenki szigorít, Magyarország nem, miközben futótűzként terjed a koronavírus
Privátbankár.hu / MTI | 2020. október 16. 14:16
Nincs már olyan környező ország, ahol ne szigorítanának jelentősen a járványügyi védekezésen. Hirtelen megnőtt a fertőzöttek száma a legtöbb országban, így nálunk is. Ráadásul rekordot döntött az elhunytaké is. A magyar kormány egyelőre nem lép, inkább a gazdaságot mentené.
Közérdekű Müller Cecília napi 30 percre a szabadba küldené a magyarokat
Privátbankár.hu | 2020. október 16. 12:51
Dr. Bognár Lajos főállatorvos is megjelent a mai tájékoztatón, amelyen szóba került az idősek és egészségmegőrzési tanácsok is. 
Közérdekű Ennyien még nem haltak meg koronavírusban egy nap alatt
Privátbankár.hu | 2020. október 16. 09:02
33-an veszítették az életüket a járvány által. Az utóbbi huszonnégy órában 1293-an fertőzödtek meg.
Közérdekű Operatív törzs: több mint 24 ezren vannak házi karanténban
Privátbankár.hu | 2020. október 15. 12:39
Romániába karanténkötelezettség nélkül utazhatnak be a magyarok, az interneten rendelt gyorstesztek és gyógyszerek többet ártanak, mint használnak - ez volt az operatív törzs mai tájékoztatóján. 
Friss
hírlevél