<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Bár a március 14-i kormányrendeletek értelmében még mindig szünetelnek a fogorvosi szolgáltatások, akinek sürgős ellátásra van szüksége, Budapesten és Pest megyében megteheti.

A március közepi Magyar Közlönyben foglaltak alapján a meghozott rendeletek értelmében a fogorvosi rendelők tömegével függesztették fel a betegellátást. Bár a rendelők tájékoztatták pácienseinket és elhalasztották a nem sürgős kezeléseket, sokan éppen akkor szembesültek a bezárt rendelővel, amikor sürgős segítségre lenne szükségük. Márpedig kínzó fogfájásnál, vagy még nagyobb bajban, gyors segítségre van szükség

Csak sürgősségi eseteket látnak el a fogorvosok (Fotó: depositphotos.com)Csak sürgősségi eseteket látnak el a fogorvosok (Fotó: depositphotos.com)

Ezen segít az a hiánypótló lista, melyet a MindentMent fogászati rendelő állított össze, hogy a koronavírus-vészhelyzet alatt hol találunk sürgősségi ellátást nyújtó budapesti és pest megyei fogászati rendelőket.

„Az volt a célunk, hogy megkönnyítsük a betegek tájékozódását és segítsük az ellátás biztonságának megőrzését” – mondta Aranyi Rita, a listát készítő és gondozó MindentMent fogászati rendelő igazgatója.

Jelenleg 148 sürgősségi fogászati ellátást nyújtó rendelő szerepel a listán, ebből 103 budapesti, 45 pest megyei fogászat. A rendelők települési, illetve Budapesten kerületek szerinti sorrendben szerepelnek. A listán megtalálhatjuk a rendelők elérhetőségeit, valamint azt, hogy magán- vagy állami finanszírozású az ellátás. A lista folyamatosan frissül.

Arra viszont felhívják a figyelmet, hogy a koronavírus miatt csak sürgősségi ellátást nyújthatnak a rendelők a szigorú biztonsági szabályok mellett. Ezért minden esetben telefonon vagy e-mailen tájékozódjunk, mielőtt elindulnánk – tette hozzá a rendelő igazgatója.

A Magyar Orvosi Kamara Fogorvosok Területi Szervezete március végén az Emberi Erőforrások Minisztériumához fordult, levelükben azt írták, hogy tömegesen jelzik a fogorvosok, hogy a jelentős bevételkiesés miatt kritikus helyzetbe kerülnek praxisaik és segítséget kérnek kiesett bevételeik kompenzálásáan.

„Mivel az egészségügyi veszélyhelyzet időtartama nem prognosztizálható, nem fogják tudni biztosítani a betegellátást, hónapokon keresztül finanszírozni bér- és dologi kiadásaikat, a felmerülő költségeiket.”

Április 2-án Bártfai-Máger Andreához, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszterhez intéztek levelet, hogy az egészségügyben dolgozó vállalkozások (pl. fogorvosoké) bekerüljenek a veszélyeztetett és támogatott ágazatok körébe, majd miután kiderült, hogy a téma az Innovációs és Technológiai Minisztérium hatásköre, Dr. Palkovics László miniszerhez fordultak írásban április 8-án. A Magyar Orvosi Kamara Fogorvosok Területi Szervezetének honlapján erre egyelőre nem találtunk viszontválaszt. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Közérdekű Kamupártok ellen indítana keresetet a főügyészség
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 22. 07:16
A tavaszi országgyűlési választás után 73 párt ellen indokolt ügyészi perindítás, amiért két egymást követő választáson nem indítottak jelöltet vagy mert felhagytak tevékenységükkel és vagyonukról nem rendelkeztek - közölte a Legfőbb Ügyészség. 63 esetben a pártként működés megszűnését kérik kimondani, tíz pártot pedig megszüntetnének.
Közérdekű Már a nyolcadik koronavírus hullám jön Franciaországban
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 18. 17:18
Csaknem két hónapig tartó javuló tendencia után az iskolakezdést követően a koronavírus ismét terjed Franciaországban, elsősorban a 20 év alattiak körében, ami alapján valószínűsíthető egy nyolcadik járványhullám, de annak mérete egyelőre nem kiszámítható.
Közérdekű Itt a meglepetés: uniós ársapka lesz az áramra?
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 28. 19:42
Karl Nehammer osztrák kancellár azt javasolta vasárnap, hogy az Európai Unió "válassza le az elektromos áram árát a gáz áráról", és vezessen be ársapkát az áramdíjakra.
Közérdekű Régen volt ilyen: megugrott a lélegeztetőgépen lévők száma
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 24. 09:31
Igaz, még így is "csak" 27-en szorulnak rá - derül ki a most közzétett friss számokból.
Közérdekű Gyanúsan alacsony vírusadattal rukkoltak elő Müller Cecíliáék
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 17. 09:14
A mai közlés szerint majdnem ezerrel kevesebb főt ápolnak kórházban, mint egy hete, ami azért furcsa, mert közben több mint 16 ezerrel nőtt az azonosított fertőzöttek száma.
Közérdekű Ezeken a benzinkutakon tankolhat augusztus 19-én és 20-án is
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 13. 18:57
A Független Benzinkutak Szövetségének megmozdulására reagált a Magyar Ásványolaj Szövetség.
Közérdekű Megint egyre többen kerülnek kórházba Coviddal
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 3. 09:28
Ennél több, most 1600-at közelítő beteget április óta nem kezeltek koronavírussal. Az aktív fertőzöttek száma pedig 42 ezer fölé ment, utoljára májusban volt ilyen magas ez a szám.
Közérdekű Lassabban, de tovább fogy a magyar
Privátbankár.hu | 2022. július 29. 09:23
Az előzetes adatok szerint 2022 júniusában 8051 gyermek született és összesen 9600 fő halt meg. Az elmúlt 12 hónapban, 2021. július és 2022. június között a születések száma 1,6, a halálozásoké 8,6, a házasságkötéseké 2,9 százalékkal csökkent, jelentette péntek reggel a KSH.
Közérdekű Megint bőven ezer fölött vannak kórházban koronavírus miatt
Privátbankár.hu | 2022. július 27. 10:03
Lélegeztetőgépre viszont egyelőre csak kevesen kerültek közülük.
Közérdekű A csokosok elveszthetik a pénzüket, ha ezt az apróságot nem teszik meg
Privátbankár.hu | 2022. július 26. 08:48
Jelentéktelennek tűnik, nagy baj lehet belőle. 
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG