<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A héten lesz az országos kompetenciamérés, több mint negyedmillió gyerek tölti ki a tesztet.

Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint országos kompetenciamérést tartanak szerdán a iskolákban.A sajátos nevelési igényű tanulók egy szúk csoportját leszámítva a mérés a 6., a 8. és a 10. évfolyamokon minden tanuló számára kötelező. Idén mintegy 2635 iskola 3566 telephelyén, összesen 268 440 diák vesz részt a kompetenciamérésen, melynek célja a tanulók képességeinek, készségeinek feltérképezése.

Ennek érdekében a vizsgált területek részletes lefedését biztosító, különböző nehézségű kérdésekből álló feladatsorokat oldanak meg a diákok. Az eredmények értékelésének szempontjából rendkívül fontosak a tanulók szociokulturális helyzetét felmérő kérdőívek – írja az OH közleményében. Javasolják továbbá, hogy a diákok a kérdőíveket szüleikkel együtt töltsék ki – tekintve, hogy a legtöbb kérdés a család egészét érinti.

Hiányosan is visszaküldhető

A kitöltés önkéntes, a válaszokat az érintett tanulók és szüleik hozzájárulása nélkül az iskola nem ismerheti meg és nem kezelheti. Az elkészített kérdőívek kezelésének szabályaira az OH külön levélben is felhívta az intézmények figyelmét. Hozzátették: amennyiben a tanuló és szülei nem kívánnak a kérdőív minden egyes kérdésére válaszolni, azt hiányosan is visszaküldhetik, hiszen az így is értékelhető.

A kérdőívek alapján képzett, a tanulóközösség szociokulturális hátterét megjelenítő családi háttér-index segítségével összehasonlíthatóvá válik az azonos, vagy hasonló körülmények között élő diákokat oktató iskolák teljesítménye. Így megmutatkozhat azon iskolák rendkívül értékes pedagógiai munkája is, amelyek a nehezebb körülmények között élő vagy gyengébb képességű tanulókkal foglalkoznak.

Nincs remény? Még mindig pocsékul teljesítenek a diákok

„Minimálisan pozitív irányba” változott a szövegértés az Oktatási Hivatal szerint. Tovább>>>

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Közérdekű Ezeket a durva számokat már az omikron okozta
Privátbankár.hu | 2022. január 15. 11:03
Az elmúlt huszonnégy órában 3,3 millióan fertőződtek meg világszerte a koronavírus-járványban, a halottak száma újabb 8651-gyel már 5 millió 529 ezer 119.
Közérdekű Visszaszólt a kormánynak Szlávik János
Privátbankár.hu | 2022. január 15. 09:51
A Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa szerint tudomásul kell venni azt, hogy az omikron ellen a három oltás abszolút megvéd attól, hogy súlyos állapotba, netán intenzív osztályra vagy lélegeztetőgépre  kerüljünk.
Közérdekű Súlyos büntetést kaphatnak az élelmiszerárstop-szabályait megszegők
Privátbankár.hu | 2022. január 15. 09:01
Akár 3 millió forintos pénzbírsággal és fél éves üzletbezárással szankcionálhatják azt a kereskedőt, aki nem a most megjelent kormányrendelet szerint viszi vissza a kijelölt termékek élelmiszerek árát a 2021. október 15-ei, vagy azelőtti szintekre.
Közérdekű Mennyire tett be a magyarok lelkiállapotának az elmúlt két év?
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 15:20
Kezdünk már belerázódni az új normálisba, de vajon hogyan befolyásolja a Covid az általános mentális állapotunkat? Erre kereste a választ egy kutatás. 
Közérdekű Havi 35 ezer forint bírság meggyőzheti az oltatlan időseket?
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 14:52
Görögországban átszámítva ekkora pénzbírságot kell fizetni azoknak a 60 év felettieknek, aki még nem oltatták be magukat. 
Közérdekű Koronavírus: kissé kevesebb az új fertőzött és halott
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 09:38
Csak kicsit, de javultak a járványadatok.
Közérdekű Orbán Viktor pénteken megvédte az árstopot
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 08:47
Egyúttal az oltásra is buzdított a kormányfő.
Közérdekű Azt is megszabják majd a boltoknak, mit tartsanak a polcaikon
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 07:59
A miniszterelnök gazdasági főtanácsadója árulta el egy interjúban, hogy nem kerülhetnek ki az élelmiszerárstop hatálya alá került termékek a boltok kínálatából. Ugyanis előírják majd a megfelelő mennyiség a polcokon tartását is.
Közérdekű Kilőtt itthon a használt autók ára
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 07:24
Sosem látott mértékű a drágulás.
Közérdekű Bezzeg Romániában: felpörög a roncsautóprogram
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 06:24
Romániában az idéntől személyenként két öreg járművet is ki lehet vonni a forgalomból a roncsautóprogram keretében, amelynek az idei költségvetése 1,24 milliárd lej (1 lej 71,81 forint) - jelentette be Tánczos Barna romániai környezetvédelmi miniszter.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló