<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
5p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ha elegen veszik fel a harmadikat, akkor nem lesz szükség az ország lezárására, magyarázta a miniszterelnök.

Miután bejelentette, hogy december ötödikéig meghosszabbítják a koronavírus-járvány negyedik hulláma visszafogása érdekében indított oltási akcióhetet, Orbán Viktor arról beszélt, hogy nem akarja lezárni az országot.

A hagyományos, péntek reggeli, Kossuth rádiós interjúban a miniszterelnök azt mondta, nem zárja ki ugyan, hogy szükség lesz az újabb lezárásokra, minden rosszat szeretne elkerülni. De "ha a harmadik oltás fölmegy", és sikerül a fertőzések növekedési iramát megállítani, akkor nem lesz zárás. 

"A harmadik oltás a megoldás"

- szögezte le nem is egyszer, majd azért hozzáfűzte, hogy legyen maszk, legyen távolságtartás is, de a vakcina felvétele a lényeg.

Engedélyezte az Európai Gyógyszerügynökség, hogy az 5-11 évesek is megkaphassák a Pfizer koronavírus elleni vakcináját, jött a hír csütörtökön. Orbán ezt azzal kommentálta: számított rá, hogy a tudósok rájönnek erre idővel, majd beleszállt az oltásellenesekbe. Azt mondta: az oltáselleneseknek nincs igazuk, itt nem az történik, hogy fejetlenül ugrálnak az embereke az álláspontok között, hogy kit lehet oltani és kit nem, hanem egyszerűen ez még mindig egy nagyon új vírus, és menet közben egyre több dolgot sikerül róla kideríteni.

A miniszterelnök elmondta azt is, hogy beszereztek 130 ezer vakcinát az 5-11 éves gyerekek oltására, ez a szállítmány december 20. környékén érkezik meg az országba. Arra kérte a hallgató szülőket, hogy ha tehetik, oltassák be a gyerekeiket is.

Az egészségügy még bírja

A műsorvezető kérdésére, hogy a magyar egészségügy meddig bírja a nyomást, Orbán azt mondta, az egészségügyisek emberfeletti munkát végeznek, és úgy látja, hogy ők kitartanak. Úgy segített neki ka kormány, ahogy tudodd, orvosbér- és ápolóbér-emeléssel. Ez így sem elég, mondta, de ezek akkor is komoly lépések, jelzik, hogy az ország az egészségügyi dolgozókkal van.

Ágyak, lélegeztetők, vakcinák, különféle orvosságok rendelkezésre állnak, és egyelőre még ember is van elég, sorolta, majd hozzáfűzte, hogy van még ki nem nyitott járványkórházunk is.

"Meg kell majd értenünk a járvány lecsengése után, hogy a magyar bevethető kapacitások nagyságrendekkel nagyobbak, mint Nyugaton"

- summázott Orbán.

Migráció

Orbán ezúttal is elismételte, hogy három oldalról nehezedik migrációs nyomás az EU-ra, és a nyomás nő. "Ilyen még nem volt" a miniszterelnök szerint. Ott a tengeri útvonal, ez Olaszországot, Spanyolországot nyomasztja, ott a lengyel-belarusz határ, és itt van a balkáni útvonal.

Az EU viszont nem ad pénzt határvédelemre, sérelmezte Orbán, miközben mi idén több mint 100 ezer migránst állítottunk meg a határon, ez két, inkább háromszoros növekedés tavalyhoz képest.

Orbán Viktor a Kossuth Rádió stúdiójában egy korábbi alkalommal. (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien CherOrbán Viktor a Kossuth Rádió stúdiójában egy korábbi alkalommal. (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A miniszterelnök azt mondta, azok a migrációt kezelő szabályok, melyekhez az EU még mindig ragaszkodik - dióhéjban: mindenkit igazoltassunk, mindenki kérelmét bíráljuk el - már elavultak, mert békeidőben írtuk őket, most meg már háborús helyzet van. Amit Brüsszel csinál, ostobaság, sommázta Orbán, új szabályokat kell alkotni.

"A baj nőni fog, Afganisztánt minden nap elhagyja 30-35 ezer ember." Szerinte ők mind megindulnak Európa felé, "legnagyobb valószínűség szerint" a balkáni útvonalon. Aki megvédi Európát, azt megbüntetik, mondta. Nem büntetni kéne, de ha nem is dicsérnek, legalább a határvédelmet ki kéne fizetni. Soros György szervezeteinek bezzeg adnak pénzt, a bevándorlás-segítő szervezeteknek, a védekezőknek - kerítésépítők - nem adnak, magyarázta.

Az új német kormány programját nyilvánosságra hozták, ezt Orbán megnézte, ebben Németország bevándorló-országnak nevezi magát, mondta. Mi nem, ezt a kettőt nem lehet egyeztetni. Egyikünk se fog engedni, így kellenek olyan szabályok, hogy a két koncepció egymás mellett tudjon élni.

Rezsiharc, adó

Az interjú fennmaradó részében áttértek a hazai pénzügyi kormányintézkedések promotálására. A rezsiharc örök, ithon csökkentett rezsit fizetünk, Nyugaton közben felszöktek az energiaárak, mert ott nem rögzített, hanem a piaci ár által meghatározott áron veszi a lakosság az energiát. Orbánt viszont nem a piac érdekli, hanem a magyar emberek, nem a multik, hanem a magyarok pártján áll.

A parlament előtt van az új adócsomag, mely elsősorban a munkáltatói oldal terheit csökkenti - ez volt az alku a kormányra eső része, cserébe a munkáltatók megemelik a minimálbért és a garantált bérminimumot. 

"A baloldal az adóemeleésben, a jobb meg az adócsökkentésben hisz." Ha adót csökkentünk, akkor van munka, ha a baloldal adót emel, akkor munkanélküliség is van. Ha jól szabályozza az ember az adókat, akkor a pénz benne marad a gazdaságban, a munkaadók tudnak fizetést adni, fejleszteni is, magyarázta Orbán.

Kiemelte még végül, hogy a babakötvény után járó állami támogatás összege a duplájára emelkedik - mi jobb dologba is fektetne az ember, mint a saját gyerekébe, tette fel a költői kérdést végül a miniszterelnök.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Közérdekű Orbán Viktor nem tudja elengedni a piros paradicsomot
Privátbankár.hu | 2022. január 22. 14:37
A miniszterelnök – vagy legalábbis a kommunikációs csapata – nagyon kedveli a "Piros lett a paradicsom nem sárga" dalocskát, amit a kormány már mémesített és a kampány egyik eszközének használja.
Közérdekű Hóhelyzet: az ország egyes részein óriási gondok vannak
Privátbankár.hu | 2022. január 22. 09:40
Több megyében is havazásra, hófúvásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat. A közútkezelő azt kéri, mindenki tájékozódjon az útviszonyokról, és csak a téli közlekedésre felkészített járművekkel induljon el.
Közérdekű Tovább dübörög az omikron
Privátbankár.hu | 2022. január 22. 09:28
A világon 346 414 295 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 5 584 890 volt a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint szombat reggeli adatai alapján.
Közérdekű Újabb rocklegendától kell elbúcsúznunk
Privátbankár.hu | 2022. január 21. 11:59
Elhunyt Meat Loaf amerikai rockénekes, színész. A Rocky Horror Picture Show című zenés mozisiker egykori főszereplője csütörtökön éjjel halt meg 74 évesen.
Közérdekű Kamu NAV oldallal próbálkoznak a csalók
Privátbankár.hu | 2022. január 21. 11:07
Vélhetőleg adathalászok próbálják egy hamis NAV oldallal rászedni az embereket, ahol többek között bankkártya adatokat próbálnak megszerezni.
Közérdekű Koronavírus: tarol az omikron, de mégsincs nagy baj
Privátbankár.hu | 2022. január 21. 09:35
Soha nem volt még ennyi új fertőzött. Pánikra azonban nincs ok, hiszen az omikron változat enyhébb lefolyású, így a kórházban kezeltek száma nem nőtt.
Közérdekű A nap képe: vészjósló viharfelhő jelent meg Budapest felett
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 17:41
Nem állítjuk, hogy itt a világvége, de ez bizony csúnyán néz ki.
Közérdekű Már a negyedik oltással foglalkozik a kormány – kik vehetik fel?
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 13:22
Tart a januári oltási akció is: 142 ezer embert oltottak be három nap alatt.
Közérdekű Itthon több üzemanyag fogyott tavaly, mint 2020-ban
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 12:41
A gázolaj forgalma ugrott meg nagyon.
Közérdekű Korlátozzák a lakossági energiaárakat Romániában
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 05:59
A lakossági energiaárak korlátozásáról, az árkompenzáció kiterjesztéséről, és a kompenzáció nélkül tévesen kiállított energiaszámlák kijavításáról állapodtak meg a bukaresti kormánypártok, az intézkedéseket pedig sürgősségi kormányrendelettel léptetik hatályba - jelentette be hétfőn Nicolae Ciuca miniszterelnök.
Friss
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló