TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
Már áttekinthetetlenül sok a menekültekkel kapcsolatos hír, ezért kitalálós játékra várjuk olvasóinkat. A menekültüggyel kapcsolatos kilenc sarkos idézetről kellene eldönteni, hogy azokat Orbán Viktor mondta-e, esetleg más magyar kormánypolitikus, vagy külföldi politikusok. Magyar kormány vagy külföld? Csak ennyi a kérdésünk.

1. „A közigazgatási bíróságok létszámát fel kell duzzasztani és minden EU-várományos országot biztonságos országgá kell nyilvánítani, hogy a menekültügyi eljárásokat felgyorsíthassuk.”

2. „A valóban politikailag üldözötteknek időben korlátozottan, csak egyedi döntés alapján és visszatérési megállapodás fejében lehet menedéket adni, a gazdasági menekülteket és szociális turistákat ki kell utasítani”.

3. „Az elutasított menedékkérőket konzekvensen ki kell utasítani és újrabeutazási tilalmat kell rájuk kiszabni. Ehhez szisztematikus határellenőrzésre van szükség.”

4. „Pénz helyett természetbeni juttatásokat a menekülteknek, hogy ne legyen pénzügyi vonzereje a bevándorlásnak.”

5. „Újra be kell vezetni a kötelező tartózkodási helyek kijelölését, hogy a biztonságot megőrizzük és a bűnözés ellen hatásosan vehessük fel a harcot.”

6. Ismét alkalmazni kell az érvényben levő, a biztonságos harmadik országokra vonatkozó rendelkezéseket, hogy ne mi viseljük a menekültválság fő terheit. (Ez azt jelenti, hogy ha biztonságosnak nyilvánított országból érkezik az adott államba a menekült, akkor oda visszatoloncolható legyen – a szerk.)

7. „Észak-Afrikában, Törökországban és a balkáni államokban regisztrációs központokat kell felállítani, ahol a menekültkérelmeket be lehet adni és fel lehet dolgozni, hogy az esélytelen menedékkérők továbbutazását megakadályozzuk.”

8. Szükséges a menekültügyi jogszabályok módosítása. „Az afrikai és közel-keleti népességnövekedés által több százmillió ember hivatkozhat” a menekültügyi jogszabályokra, de ténylegesen nem leszünk képesek mindezeket az embereket felvenni.

9. „Basar Al-Aszad törvényes kormányát (…) el kell ismerni és támogatni kell, akárcsak menekülttáborok és –városok felállítását a menekültek származási helyének közelében.”

+1: „A drámai menekültáradattal összefüggő probléma az elharapódzó bűnözés a menedékkérők szálláshelyein és azok közvetlen környezetében.”

+2: „A multikulturális társadalom kudarcot vallott!”

+3: „Az építészeti és kulturális változásokat… például az idegen vallások építményei által, le kell állítani.” Az identitásunkra és kultúránkra „nem az iszlám mint vallás, hanem az iszlamizálódás jelent különösen nagy veszélyt”.

+4: Elutasítjuk a hazai és külföldi tanulók közös oktatását, mert a külföldi gyerekek rendszerint hiányos nyelvtudásukkal az oktatás színvonalát lesüllyesztik és a hazai tanulók beszéd- és olvasási képességeit is befolyásolják.

 

Nos, itt az ideje, hogy eláruljuk a megfejtést. Az első kilenc pont az NPD, azaz Németországi Nemzetidemokrata Párt (más fordításban Német Nemzeti Demokrata Párt) kilenc pontos menekültügyi tervéből való, amelyet szeptember 10-én publikáltak. A +1-es pont ugyanennek a tervnek a bevezetőjéből származik. Az utolsó három pont pedig a párt 2010-es keltezésű programjából.

A pártról azt kell tudni, hogy a német közvélemény nagyobb része szerint a nemzetiszocialista (náci) ideológia örököse, ezért a hatvanas évek óta próbálják – eddig hasztalanul – betiltani. A német parlamentbe (Bundestag) soha nem jutottak be, de több német tartomány vezetésében ott vannak, főleg Kelet-Németországban. (Wikipedia.)

„Így kell ezt, Magyarország! Az illegális határátlépés bűncselekmény!” – írta a szélsőséges párt tegnap Facebook-oldalán. Pár nappal korábban pedig „Köszönjük, Orbán Viktor” feliratot raktak egy magyar zászlóra, és hosszasan méltatták, milyen sokat tesz a magyar elnök azért, hogy a „kúltúraidegen álmenekültek tömeges rohamát” megállítsa. Szerintük a német érdekeket sokkal jobban szolgálja, mint Angela Merkel kancellár „őrült nyitott határok-politikája”.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Már a first lady is arra kéri Donald Trumpot: ismerje el a vereségét
Privátbankár.hu | 2020. november 8. 18:07
Miközben Donald Trump ma is elcsalt választásról posztolgat a Twitteren, már közvetlen környezetében is egyre többen javasolják neki: ismerje el a vereséget. 
Makro / Külgazdaság PDSZ: a szülők ne vigyék iskolába, óvodába a gyerekeket!
Privátbankár.hu | 2020. november 8. 17:47
Erősödik a társadalmi nyomás a kormányon: a Pedagógusok Demokratikus Szervezete vasárnapi közleményében arra kéri a szülőket, hogy ne küldjék óvodába, iskolába a gyermekeket.
Makro / Külgazdaság Tényleg vissza kell fizetni négy hónapnyi katát? Itt a NAV válasza
Baka F. Zoltán | 2020. november 8. 15:34
Felröppent a hír, hogy ha nincs számla, nem jár a támogatás a járványhelyzetben. Az adóhivatal válasza árnyalja a képet.
Makro / Külgazdaság Végül ez is eljött: Orbán Viktor gratulált Joe Bidennek
Privátbankár.hu | 2020. november 8. 11:28
Gratuláló levelet küldött Orbán Viktor miniszterelnök Joe Bidennek - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke vasárnap délelőtt.
Makro / Külgazdaság Lecsap a rendőrség a maszktagadókra - 13 helyet már bezártak
Privátbankár.hu | 2020. november 8. 11:11
A vasárnap délelőtt közzétett friss koronavírus-statisztikákból nem csak az derült ki, hogy csúcsot döntött az aktív fertőzöttek napi emelkedésének száma: a rendőrségi intézkedéseket is összegezte az operatív törzs tájékoztatása. 13 helyet már bezártak, egy nap alatt 243 maszktagadót csíptek el.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor levelet írt: arra készül, hogy megvétózza az EU költségvetését
MTI | 2020. november 8. 10:41
A mandiner.hu információi szerint a magyar miniszterelnök kész megvétózni az európai uniós költségvetést és a helyreállítási alapot is, amennyiben jogállamisághoz kötik az egyes tagállamoknak szánt források kifizetését. Orbán Viktor miniszterelnök erről levelet is írt az EU német soros elnökségének a portál szerint.
Makro / Külgazdaság Biden elárulta, mi lesz az első dolga megválasztott elnökként
MTI | 2020. november 8. 10:14
Kétpárti együttműködést szorgalmazott és a nemzeti egység fontosságát hangsúlyozta Joe Biden szombat éjjel a Delaware államban lévő Wilmingtonban mondott beszédében, első feladataként pedig a járvány elleni küzdelmet jelölte meg.
Makro / Külgazdaság A hatezret közelíti a kórházban ápolt koronások száma - nagy ugrás az aktív fertőzötteknél
Privátbankár.hu | 2020. november 8. 09:50
Eddig még sosem nőtt egy nap alatt ekkorát az aktív fertőzöttek száma. Több mint 400-an vannak lélegeztetőgépen, közelíti a 6 ezret a kórházban ápoltak száma.
Makro / Külgazdaság Özönlenek a gratulációk Bidenhez - máris látszik, hogy nagyon nehéz idők jönnek az amerikai-magyar kapcsolatokban
Privátbankár.hu / MTI | 2020. november 8. 08:49
 A világ vezető politikusai gratuláltak a hétvégén Joe Biden demokrata párti elnökjelöltnek és Kamala Harris alelnökjelöltnek az amerikai elnökválasztáson elért sikerükhöz. Aki a republikánus jelöltnek szurkolt, előbb-utóbb az is gratulál a megválasztott elnöknek - Szlovéniában tagadják már csak Trump vereségét. Frissítés: vasárnap késő délelőtt Orbán Viktor is feliratkozott a gratulálók listájára.
Makro / Külgazdaság Joe Biden és Izrael – megjött az első mélyütés
Káncz Csaba | 2020. november 8. 06:04
Joe Biden egy „életképes” palesztin állam megteremtését tűzte ki célul és terveiben kimondottan ellenez bármifajta „egyoldalú cselekvést”.  Izrael az amerikai elnökválasztás napján ledózerolt egy palesztin települést Ciszjordániában.  Káncz Csaba jegyzete
Friss
hírlevél