<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Bevándorlók
Makro / Külgazdaság Besokallt Ausztria: ha ez hiányzik, elveszik a családtámogatást
Privátbankár.hu | 2018. május 29. 17:01
Rengeteg magyar járhat pórul, ha a kinti élet ellenére nem beszél németül.
Makro / Külgazdaság Mindenkibe belerúg Trump: 800 ezer embert telepítene ki egy tollvonással
Privátbankár.hu | 2018. április 2. 12:01
Lezárult a türelmi idő, és nem sikerült megegyezni a bevándorló gyerekek sorsáról Amerikában. Donald Trump így lezártnak tekinti a vitát, és a továbbiakban nem legalizálja a státusukat. A lépés pofonként érte az érintett DACA-generációt, valamint a probléma megoldásán dolgozó demokrata és republikánus politikusokat is.
Makro / Külgazdaság Meggondolta magát? Ingyen osztogatná az állampolgárságot Trump
BR | 2018. január 26. 08:35
Csak nem sikerül zöld ágra verekedni a bevándorló gyerekek ügyében Amerikában. A demokraták hol szavukat adják, hol kihátrálnak az ügy rendezéséből, Trump pedig sorra arcpirító követelményekhez köti a DACA-programban érintett gyerekek befogadását. Most valószínűleg elege lett, és egy visszautasíthatatlan ajánlatot tett az elnök, ami – remélhetőleg – mindenkinek tetszeni fog.
Makro / Külgazdaság Megkezdődött Merkel vesszőfutása
Káncz Csaba | 2017. október 6. 12:51
A berlini stratégák most jöttek rá arra, hogy még a saját országukat sem ismerik. Márpedig Berlin számára nemcsak belföldön értek be a pofonok, a vesszőfutás a külpolitikai fronton még csak most kezdődik. Bécs és Prága két héten belül beviszi ütéseit.
Makro / Külgazdaság Most Olaszországban áll a bál a bevándorlók körül
Privátbankár.hu | 2017. július 8. 10:42
Maximális befogadási létszám olaszországi bevezetését helyezte kilátásba a migránsokat illetően Matteo Renzi volt kormányfő, a balközép miniszterelnök-jelöltje. A gyerekek honosítási szabályain viszont könnyítene.
Karrier Ezért találnak nehezen munkát a bevándorlók
Privátbankár.hu | 2017. április 23. 13:47
Nem megy zökkenőmentesen a munkaerő-piaci elhelyezésük Németországban.
Makro / Külgazdaság Mikor lesz végre vallási és politikai bűncselekményekről is statisztika?
Privátbankár.hu | 2016. december 9. 17:20
A német kormány integrációs jelentést tett közzé pénteken, amely azokban nemcsak a menekültekkel, hanem a korábban bevándoroltakkal is foglalkozik. A migráns gyerekek tanulmányi eredményei sokat javultak, az iszlamizmusról azonban a bírálók szerint túl kevés szó esik.
Makro / Külgazdaság Trump lett az év embere, de jövőre jöhet a feketeleves
Privátbankár.hu | 2016. december 7. 16:57
Az újonnan megválasztott amerikai elnököt az év emberének választották, de sokan kételkednek abban, hogy be tudja tartani választási ígéreteit. Donald Trump ugyanis sok mindenről nem dönthet egyedül, és a Kongresszusban ellenzik a lépéseit részben még saját párttársai is. Máskor szimplán a gazdasági racionalitásnak mond ellent, amit elhintett.
Makro / Külgazdaság Merkel beszólt – vagy te olyan intelligens, mint egy migráns?
Privátbankár.hu | 2016. december 7. 12:43
Angela Merkel német kancellár beszédében jól beszólt a menekülteknek is, de a németek egy részét is lehordta. Szerinte sokaknak, akik mindig is Németországban éltek, sürgős szükségük lenne egy integrációs tanfolyamra. Te tudnád ismertetni a személyes adatok védelméhez, a lelkiismereti és vallásszabadsághoz, a véleménynyilvánítás szabadságához, a sajtószabadsághoz és a közérdekű adatok megismeréséhez való jogokat?
Makro / Külgazdaság Így vetít Trump – egyik állítása igaz, a másik nem
Privátbankár.hu | 2016. július 22. 15:00
Összeszedték Donald Trump állításait, és megvizsgálták azok igazságtartalmát. Több közülük igaznak, jó néhány hamisnak bizonyult, és volt több olyan is, amely számszakilag igaz ugyan, ebben a formában mégis félrevezető. Rendőrgyilkosságok, bevándorlók, menekültek, munkanélküli fiatalok és a nagy rivális, Clinton voltak főleg terítéken.
Személyes pénzügyek Nem kapsz majd segélyt Németországban, csak ha öt évig dolgoztál
Privátbankár.hu | 2016. április 29. 06:08
Decemberben egy bírósági döntés nyomán kiderült, hogy az EU-ból érkező külföldieknek már hat hónap németországi tartózkodás után jár a segély. Ez sokakat kiakasztott, de most a kormány törvénymódosítással orvosolná a hiányosságot, módosítaná a szabályt. Az új törvény szerint csak öt év munka után lennének jogosultak segélyre a külföldiek.
Makro / Külgazdaság 10 módszer, amellyel manipulálnak menekültügyben – és máskor is
Privátbankár.hu | 2015. december 23. 16:01
Sok manipulációs módszert tetten lehetett érni a menekültválság kapcsán mostanában, amellyel politikusok, a média, rémhír- és összeesküvéselmélet-terjesztők vagy mezei fotelforradalmár kommentátorok befolyásolni próbálják az embereket. Ismerd a trükköket, gondolkodj is, ne csak érezz, tájékozódj sok helyről! – így lehetne összefoglalni a védekezés lehetőségeit.
Makro / Külgazdaság Miért olyan sikeresek manapság a populista pártok Európában?
Privátbankár.hu | 2015. december 10. 18:34
Ha mostanában Európában választások vannak, akkor sokszor a radikális pártok jobban szerepelnek, a hagyományos erők pedig rosszabbul. Miért van olyan nagy sikerük a populista erőknek? A Faz.net szerint az emberek nehezen bírják az utóbbi évtizedek gyors változásainak sebességét, és szívesen visszatérnének egy kiszámíthatóbb, könnyebb világba.
Makro / Külgazdaság Mark Zuckerberg zsidóként is szívesen látja a muzulmánokat
Privátbankár.hu | 2015. december 10. 14:32
A Facebook-alapító Mark Zuckerberg Facebook-posztban állt ki a muzulmánok mellett, azt írja, zsidóként azt tanulta, akkor is szólni kell, ha más kisebbséget bántanak. Szívesen látja a Facebook-on a muzulmánokat és ki fog állni a szabadságukért. Ennek kapcsán sokan felvetik, hogy a Facebook ugyanakkor nem tesz meg mindent a szélsőséges kommentek ellen.
Makro / Külgazdaság Nem elég a sok menekült, vannak, akik még gyorsítanák is a felvételüket
Privátbankár.hu | 2015. december 9. 16:15
A német baloldali koalíciós partner kivenné háborús övezetekből érkező menekülteket a szokásos menekültügyi eljárás alól, és gyorsított eljárásban adna nekik menekültstátuszt. A jobboldal viszont inkább a menekültáradat csökkentésén fáradozik, például azzal, hogy korlátoznák a családtagok áthozatalát. Jön az egységes menekültigazolvány.
Makro / Külgazdaság Hivatalos: a menekültek nem bűnöznek többet, a szélsőjobb igen
Privátbankár.hu | 2015. november 17. 14:00
Németországban a hatóságok összeszedték, hogy a menekültválság nyomán hogyan változott a bűnözés. A menekültek nem bűnöznek többet, mint a helyi lakosság, a szélsőjobboldali támadások száma viszont meredeken nőtt. A balkániak pedig jobban bűnöznek, mint a háborús övezetekből érkezők. Több mint 100 terroristagyanús személyt vizsgáltak.
Makro / Külgazdaság Felpörgethetik-e a menekültek a gazdaságot? Na persze nem nálunk…
Privátbankár.hu | 2015. november 13. 19:36
A menekültek beáramlása komoly, csak Németországban tízmilliárd eurós nagyságrendű kiadással jár, de sok közgazdász szerint ebből hosszú távon profitálni fog az ország. A költések ugyanis főleg a német vállalatokat gazdagítják. Persze ellenvélemények is vannak.
Makro / Külgazdaság Megpuccsolták Merkelt? Nem is tudott a szírek visszaküldéséről
Privátbankár.hu | 2015. november 11. 16:25
Merkel kancellár asszony és a szocialista koalíciós partnerek állítólag nem is tudtak arról, hogy a szíriai menekülteket vissza készülnek küldeni abba az EU-s országba, ahol átlépték a határt. A német belügy erről maga döntött volna? A németek is vitatkoznak, képlékeny az egész helyzet.
Makro / Külgazdaság Szíriaiak helyett törököket kapunk? Soros álláspontja nagyot változott menekültügyben
Érces János | 2015. november 10. 13:04
Meglepően sokat változott Soros György álláspontja menekültügyben, már nem feltétlenül Európában akarja látni a szíriaiakat, inkább Törökországgal, Libanonnal, Jordániával szövetkezne. A költségek azonban így is meghaladhatják a tízmilliárd eurót évente. A kvótarendszert is elveti, amely alapján minden országnak kötelező lenne menekülteket befogadnia. Vízum nélkül jöhetnek ide a törökök?
Makro / Külgazdaság Erre tényleg nem lehetünk büszkék: a legtöbb elkapott embercsempész magyar
Eidenpenz József | 2015. október 26. 12:21
Nem csak migránsokból van több, embercsempészekből is: a 2653, Németországban eddig őrizetbe vett személy már most is több mint tavaly egész évben. Magyarokat, románokat és szíreket vettek őrizetbe ezért leggyakrabban a német hatóságok adatai szerint. De nálunk is sok száz csempészt tartóztattak már le.
Makro / Külgazdaság Erről maradhatott le a héten, itt a legolvasottabb hírek listája
Privátbankár.hu | 2015. október 25. 19:21
Messze a legtöbben a menekültválsággal kapcsolatos hírekre kattintottak. Itthon inkább uborkaszezon volt, a legnépszerűbb hazai hír a hosszú hétvége belföldi turisztikai célpontjaival foglalkozott.
Makro / Külgazdaság Náci-e a németek idegenellenes élharcosa?
Eidenpenz József | 2015. október 21. 13:04
Egy hétfői nagyobb tüntetés kapcsán ismét előtérbe került a PEGIDA nevű németországi idegenellenes mozgalom, amelynek „programjából” és egyes szereplőinek hozzászólásaiból szemezgettünk. Van, ami a magyar politikusok szájából is elhangozhatott volna, más egyszerűen nem tűri a nyomdafestéket. Kik ők?
Makro / Külgazdaság Menekültek: osztrák vészforgatókönyv készül a bajorok rendkívüli intézkedései ellen
Eidenpenz József | 2015. október 9. 12:10
Ma kormányülést tartanak Bajorországban, ahol szóba kerül majd az országba befogadott menekültek számának esetleges korlátozása is. „Rendkívüli intézkedések” bevezetését sürgetik. Ez azzal járhatna, hogy már az osztrák határon feltartóztatják és hamar kiutasítják őket, ami viszont a sógorainknak nem tetszik, erőszakos megmozdulásoktól tartanak.
Makro / Külgazdaság Egyre többen mondják, hogy a menekültek miatt jobban nő a német gazdaság
Privátbankár.hu | 2015. október 6. 13:42
A Deutsche Bank megemelte a Németországra vonatkozó növekedési prognózisát, mégpedig azzal az indokkal, hogy a menekültek miatt lehet nagyobb a bővülés, mint amennyit eddig vártak. Nem ők az egyetlenek, más bankok és kutatóintézetek is így gondolják.
Makro / Külgazdaság Mit ér a kerítés? – itt vannak a legfrissebb számok a határról
Privátbankár.hu | 2015. október 3. 11:58
Szeptember 15-e, a déli kerítés befejezése óta több mint 90 ezer migráns lépett át a horvát határszakaszon. Összesen az idén már 300 ezer menekülttel szemben intézkedtek a hatóságok. A gyerekek ellátására külön pénz kérünk, persze hogy az EU-tól.
Makro / Külgazdaság Egyetemi professzorok vagy analfabéták? Felmérték a menekültek képzettségét
Privátbankár.hu | 2015. október 3. 11:42
Végre vannak adatok a menekültek korbeli és képzettségbeli összetételéről, a németek 400 ezer személyt interjúvoltak meg, 70 százalékuk fiatal vagy gyerek. Óriási előnyt jelenthetnének a munkaerő-hiánnyal küzdő német gazdaság számára, csakhogy a legtöbbjüknek vagy képzettsége nincsen, vagy bizonyítványa. „Nem a holnap dolgozói, hanem a holnaputáné” – tartják.
Makro / Külgazdaság Orbánnak is szólhattak volna – kiderült, hogy emberségesen kell bánni a menekültekkel
Privátbankár.hu | 2015. október 3. 09:58
Magyarország ombudsmanja aláírt egy nyilatkozatot, amely szerint minden egyes migránst és menekültet emberségesen, nem megalázó módon, a törvények, az EU-irányelvek, a nemzetközi és európai szerződéses kötelezettségek tiszteletben tartásával kell kezelni. Még időben.
Makro / Külgazdaság Lehet szörnyülködni, Soros egymillió menekült befogadását akarja – évente
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 28. 12:01
Európának 15 milliárd eurós költséggel évi egymillió menekültet kellene befogadnia ahhoz, hogy a jövője biztosítva legyen – írja Soros György milliárdos. A terheket igazságosan kéne elosztani, kötvények kibocsátásából is lehetne fedezni, és komoly lökést adhatna az európai gazdaságnak. Hat pontos tervet készített és Orbánnak is beszólt.
Makro / Külgazdaság Ezért is bírják olyan jól a németek a menekülthullámot
Eidenpenz József | 2015. szeptember 24. 12:04
A németek eddig elég jól bírják a menekülthullámot, igaz, egyre kevesebben értenek egyet Merkel politikájával.
Makro / Külgazdaság A németek harmada támogatja Orbán Viktort, de Merkelt többen
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 23. 16:14
A német Focus Online és az INSA közvélemény-kutatása szerint a németek valamivel több mint fele elégedetlen Angela Merkel menekültpolitikájával. Ugyanakkor Orbán Viktorról rosszabb a véleményük, csak harmaduk ért vele eleget, főleg a kelet-német és alternatív szavazók.
Makro / Külgazdaság Orbán megoldásait halálos veszélynek nevezték
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 19. 15:31
Németországban a FAZ című konzervatív lap és a Der Spiegel című hírmagazin vezércikkben foglalkozott Magyarországgal szombaton az európai menekültválsággal kapcsolatban. A magyar bírálatok „némiképp jogosak” az EU-felé, ám a magyar válasz a menekültválságra Európára nézve óriási veszélyt jelent.
Makro / Külgazdaság Nincs horvát-magyar megállapodás, egyszerűen ránk tolták őket
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 19. 12:47
A horvátok elárulták, hogy nincs semmiféle megállapodás Magyarországgal, rákényszerítettek bennünket a menekültek fogadására, és a jövőben is ezt fogják tenni. A horvátok B-terve az, hogy a magyar határhoz irányítják a menekülteket, és szerintük ez működik.
Makro / Külgazdaság Szlovénia is kapitulált? Beengedte a menekülteket
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 19. 12:25
Szlovénia beengedte azokat a migránsokat az országba, akik péntek este óta vártak a horvát-szlovén Harmica átkelőhelynél - közölte a horvát sajtó szombaton.
Makro / Külgazdaság 9+4 erős menekültügyi mondat - ki mondta, Orbán vagy nem Orbán?
Eidenpenz József | 2015. szeptember 16. 14:40
Már áttekinthetetlenül sok a menekültekkel kapcsolatos hír, ezért kitalálós játékra várjuk olvasóinkat. A menekültüggyel kapcsolatos kilenc sarkos idézetről kellene eldönteni, hogy azokat Orbán Viktor mondta-e, esetleg más magyar kormánypolitikus, vagy külföldi politikusok. Magyar kormány vagy külföld? Csak ennyi a kérdésünk.
Makro / Külgazdaság Migráció után integráció? Kényszerházasság, tornaóra, becsületgyilkosság, demokrácia
Eidenpenz József | 2015. szeptember 11. 15:35
Befogadták őket, és aztán? Hogyan kellene integrálódniuk? Integrálódtak-e a korábban érkezettek? Mit gondolnak a demokráciáról? Vannak-e becsületgyilkosságok? Hányan akarják a saría bevezetését? Mit mondanak a már Németországban élő muzulmánok? Megannyi jogos kérdés.
Makro / Külgazdaság Ennyi bevándorlót toloncoltak ki idén Magyarországról
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 9. 10:00
Hányan lépték át a határt? Hányak kértek menekültkérelmet? Hány embert toloncoltak ki? Itt vannak a legfrissebb statisztikák.
Makro / Külgazdaság Orbán: magyar-osztrák csúcstalálkozó majd lesz, véleménykülönbség már van
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 5. 15:00
Az éjszaka többször is beszélt a kialakult helyzetről telefonon, a jövő héten pedig személyesen is találkozik Werner Faymann osztrák kancellárral Orbán Viktor miniszterelnök. Úgy tűnik, van mit kibeszélniük. Orbán több tízmilliónyi újabb menekülttel riogatja az embereket.
Makro / Külgazdaság Szíriusz - Szíria, érted már? Hét könnyen cáfolható tévhit a menekültekről
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 27. 06:10
Nem csitulnak az indulatok a menekültek körül, az információk és dezinformációk egy része már hitté vált. Akik még nyitottak az érvekre, néhány szám alapján elgondolkodhatnak: tényleg úgy küldik hozzánk „azok”, vagy maguktól jönnek? Mennyi idő alatt leszünk muzulmánok? Valóban kibírhatatlan az áradat?
Vásárló Na ezt aztán tényleg nem gondoltuk az adóhatóságról!
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 22. 10:47
Tudtuk, hogy akár páros végbéltükrözést is bevállalnak a revizorok az adócsalók leleplezésére, és hogy simán eljátszanak egy limuzinos leánybúcsút, hogy kiderítsék, kapnak-e a végén számlát a szolgáltatásról. Most azonban megint taroltak egy új ötlettel: menekülteknek öltöztek, és a déli határvidéken portyáztak. Elszomorító, amit találtak: ott húzzák le a migránsokat a pofátlan szolgáltatók, ahol csak tudják. Szépen bevált a NAV meghökkentő ötlete.
Makro / Külgazdaság Még 22 milliárdot költ a kormány arra, hogy ne lássunk a menekülteket
Privátbankár.hu | 2015. július 29. 16:38
A kormány 22,2 milliárd forinttal egészíti ki az ideiglenes határzár építésére, valamint a migránsok átmeneti elhelyezésére fordítható költségvetési keretet - erről a kormányszóvivő számolt be az M1 aktuális csatornán szerdán, a kormányülés után.
Makro / Külgazdaság A kormány szerint ez véd meg majd minket az idegenektől
Privátbankár.hu | 2015. július 18. 19:06
Elkészültek a migránsok Magyarországra jutását megakadályozó kerítés mintái. A 175 méteres mintaszakszon a leghosszabb megoldás, a lebetonozott kerítés lett. A tesztelésre nem jut sok idő: a kormány már kedden határoz arról, melyik kerítés ijeszti majd el a Szerbia felől érkezőket.
Makro / Külgazdaság Aki Magyarországra jön, az bűnöző? A kormány újabb pofonja a bevándorlóknak
Privátbankár.hu | 2015. július 16. 15:15
Módosítják a büntető törvénykönyvet: szabálysértés helyett bűncselekménynek minősülhet az illegális bevándorlás.
Makro / Külgazdaság Grexit, Brexit, menekültek: Magyarországról is döntött Brüsszel
Privátbankár.hu | 2015. június 26. 07:43
Az EU-országok csúcsvezetői megállapodtak abban, hogy - miközben a szintén jelentős menekültnyomásnak kitett Magyarország és Bulgária ügyét külön kezelik - az elkövetkező két év során 40 ezer menekültet helyeznek át a különösen erős migrációs célpontnak számító Olaszországból, illetve Görögországból más uniós tagállamokba - jelentette be péntek hajnalban tartott brüsszeli sajtótájékoztatóján Donald Tusk, az uniós állam-, illetve kormányfők testületének, az Európai Tanácsnak az elnöke.
Makro / Külgazdaság Akkora balhét csinált a kormány, hogy bekérették a magyar nagykövetet?
Privátbankár.hu | 2015. június 24. 13:36
A külügy cáfol Czukor József berlini nagykövet ügyében.
Makro / Külgazdaság Reagált Brüsszel a kerítésépítésre
Privátbankár.hu | 2015. június 18. 13:43
Mindenki a magyar határzárral foglalkozik, már az Európai Bizottság is megszólalt.
Makro / Külgazdaság Magyarország is kaphat? Azonnal elkezdheti Európa a bevándorlók szétosztását
Privátbankár.hu | 2015. május 12. 12:45
Akár holnap határozhat az Európai Bizottság arról, hogy miként osztják szét a menekülteket a tagországokban.
Makro / Külgazdaság A kormány kíváncsi: te mit gondolsz a bevándorlókról?
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 14:45
Indul az újabb nemzeti konzultáció, 12 kérdést tesznek fel a bevándorlásról, terrorizmusról.
Makro / Külgazdaság Így kerülnék el a hajókatasztrófához hasonló eseteket
Privátbankár.hu | 2015. április 20. 11:17
Fel kell készülnie az Európai Uniónak a tegnapihoz hasonló katasztrófák gyors és hatásos kezelésére az Amnesty International szerint.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG