<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A német kormány integrációs jelentést tett közzé pénteken, amely azokban nemcsak a menekültekkel, hanem a korábban bevándoroltakkal is foglalkozik. A migráns gyerekek tanulmányi eredményei sokat javultak, az iszlamizmusról azonban a bírálók szerint túl kevés szó esik.
Fotó: CEphoto, Uwe Aranas / CC-BY-SA-3.0

E jelentés szerint 2015-ben az iskolát elvégző migráns származású gyerekek 17 százaléka tett érettségit Németországban, ez az arány öt évvel korábban még csak 9 százalék volt. A középiskolát végzettek aránya 38-ról 43 százalékra ment fel ez idő alatt, az iskolát el nem végzőké pedig 16-ról 12 százalékra csökkent. Emellett azonban nőtt azon gyerekek aránya, ahol otthon nem németül beszélnek, és stagnált a szegénység által fenyegetett családok aránya – írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

A munkaerőpiacon kevesebb az előrelépés, például a migráns hátterű személyeket jóval ritkábban hívják be felvételi elbeszélgetésre, ha jelentkeznek egy munkahelyre. A munkanélküliség pedig a németekének változatlanul nagyjából duplája közöttük.

Az integrációs kurzusokon részt vevők száma a 2014-es 140 ezerről 2015-ben 180 ezerre emelkedett.

Felhívják a figyelmet arra, hogy a 2015-ben Németországba érkezett mintegy 2,1 millió ember 45 százaléka a többi EU-s országból érkezett. Az országban 190 -féle másik állam állampolgárai élnek.

A Der Spiegel inkább bírálta a jelentést, azt emelve ki, hogy az integráció csak lassan halad, a muszlimellenesség erősödik, a menekülteknek sok problematikus beállítottsága van. Leginkább azonban azt hiányolták, hogy ezeket a kérdéseket csak említésszerűen vették elő. A szalafizmus szó egyáltalán nem fordult elő a jelentésben, az iszlamizmus és az antiszemitizmus pedig csak érintőlegesen.

Német politikusok nemrég arról döntöttek, hogy a politikailag motivált, nemzeti hovatartozással és vallási meggyőződéssel kapcsolatos bűncselekményeket külön számba veszik majd a statisztikákban. Ezt a jelentés készítője, a török származású integrációs kormánymegbízott a következő jelentésben ígéri - írja a Der Spiegel.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Kiderült, melyik tárca felel majd a sportügyekért
Privátbankár.hu | 2022. május 25. 12:01
Az EMMI helyett a Honvédelmi Minisztérium alá tartozik majd a terület. Szabó Tündét pedig Schmidt Ádám váltja.
Makro / Külgazdaság Rossz hír jött Brüsszelből: tovább csúszik az egyezség olajembargó-ügyben
Privátbankár.hu | 2022. május 25. 09:01
Erre utalt Ursula von der Leyen egy interjúban.
Makro / Külgazdaság Kissinger területeket adna az oroszoknak
Privátbankár.hu | 2022. május 25. 07:57
Ukrajnának területet kellene átengednie Oroszországnak a háború befejezéséhez - szorgalmazta Henry Kissinger egykori amerikai külügyminiszter a davosi Világgazdasági Fórumon.
Makro / Külgazdaság A brit kormány megtudja, hogyan partizott Boris Johnson a járvány idején
Privátbankár.hu | 2022. május 25. 07:44
A brit kormány várhatóan szerdán megkapja a vizsgálati jelentést azokról a Downing Street-i partikról, amelyeket a koronavírus-járvány megfékezésére elrendelt szigorú korlátozások idején tartottak, nem egyszer Boris Johnson miniszterelnök részvételével.
Makro / Külgazdaság Több rakétát is kilőtt Észak-Korea
Privátbankár.hu | 2022. május 25. 07:32
Észak-Korea szerdán felbocsátott három rakétát, köztük egy "feltételezett interkontinentális ballisztikus rakétát", néhány órával azt követően, hogy Joe Biden amerikai elnök elhagyta az ázsiai térséget - közölte a dél-koreai hadsereg.
Makro / Külgazdaság Újabb kisvárosok kerültek orosz kézre, Moszkva csak pusztítani akar Zelenszkij szerint – szerda reggeli háborús összefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. május 25. 06:44
Kisebb sikereket értek el az agresszorok, hiszen az orosz hadsereg néhány települést elfoglalt a kelet-ukrajnai régióban. Közben Volodimir Zelenszkij azt hangoztatja, hogy Moszkva célja az ukrán ipar központjának, a Donbász régiónak az elpusztítása. Megszólalt Soros György is a háború kapcsán. Ezek a háború legfrissebb történései.
Makro / Külgazdaság Hogyan születtek az orosz oligarchák? - Showbiznisz, butikláz, pénzváltás
Elek Lenke | 2022. május 25. 05:44
Tévedés azt hinni, hogy csak a Szovjetunió hivatalos megszűnése után halmozódtak fel tekintélyes vagyonok az utódállamokban, és hogy mindez csupán az ásványi kincsekhez, nyersanyagokhoz köthető.
Makro / Külgazdaság Véres harcok Kelet-Ukrajnában, Putyin rákos lehet - ez történt ma a háborúban
Privátbankár.hu | 2022. május 24. 18:24
Már majdnem 30 ezer orosz halt meg az ukránok szerint.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor kihirdette a háborús veszélyhelyzetet
Privátbankár.hu | 2022. május 24. 17:32
Azonnal megkezdte a munkát az új Orbán-kormány, mely ma tette le az esküjét.   
Makro / Külgazdaság Nem engedhetjük meg a felelőtlenség, a széthúzás és a gyengeség luxusát - mondta Orbán Viktor
Privátbankár.hu | 2022. május 24. 17:14
Orbán Viktor a miniszterek eskütétele után a parlamentben is bemutatta új kormányát. 
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG