Integráció
Agrár A magyar milliárdosok száma meghaladta a kétezret 
Hollós János | 2021. november 13. 11:00
AgroLink Zrt. néven új mezőgazdasági integrátor cég kezdte meg működését giga gazdasági háttérrel, Mészáros Lőrinccel, Takarékbankkal és rendkívül ambiciózus tervekkel. Vajon mit jelent ez a piacon, erről kérdeztük Raskó György, agrárközgazdászt, volt FM államtitkárt.
Pénzügyi szektor 126-ból 1 : itt a vége a takarékszövetkezeti integrációnak 
Privátbankár.hu | 2020. július 9. 15:14
A 2013-ban megkezdett folyamat utolsó, június végi aktusa, az informatikai átállás után már a Takarékbank valamennyi területe egyetlen számlavezető rendszert használ, az ügyfelek az ország bármely Takarékbank-fiókjában teljeskörűen intézni tudják pénzügyeiket.
Makro / Külgazdaság Az Iszlám Állam propagandistája bedöntötte a norvég kormányt 
Káncz Csaba | 2020. január 22. 13:58
A norvég kormánykoalíciót megrendítő nő 2013-ban utazott Szíria Iszlám Állam által ellenőrzött részére, ahol kétszer házasodott és több esetben vett részt a terrorállam propaganda filmjeiben. A muszlim bevándorlók integrációja válságterületnek számít Norvégiában is. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság A magyar kormány nagyon szeretné az EU-n belül látni ezt az országot 
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 28. 13:42
Szijjártó szerint fel kellene gyorsítani a bővítési folyamatot.
Makro / Külgazdaság Özil-gate: a németek szerint mindenki hibás 
Privátbankár.hu | 2018. július 27. 14:35
A németek 47 százaléka szerint Mesut Özilt és a Német Labdarúgó Szövetséget (DFB) egyaránt felelősség terheli abban a botrányban, amely ahhoz vezetett, hogy a török származású német labdarúgó lemondta a német válogatottságot.
Makro / Külgazdaság A kétszívű, aki kilóg a sorból: óriási patália lett Özil leveléből 
Wéber Balázs | 2018. július 24. 12:54
Miközben Mesut Özil rasszizmusra panaszkodik, Németország Európa egyik legnyitottabb és legtoleránsabb állama. Távozása a német válogatottból rávilágít az integráció problémáira, ugyanakkor még nem jelenti a multikulti halálát. Az identitás ugyanis nem bőrszínfüggő, mint ahogy a beilleszkedés és a siker sem az.
Makro / Külgazdaság Igaz ez? 25 éve nem volt ennyire alacsony a németországi bűnözés 
Privátbankár.hu | 2018. május 9. 06:06
Németországban közzétették a tavalyi bűnözési statisztikákat. A számok azt mutatják, hogy 25 éve nem volt ilyen alacsony a bűncselekmények száma, a sajtó viszont rámutat az adatszolgáltatás súlyos hibáira, és reformokat sürget. Seehofer nemsokára bejelenti, hogyan is fognak kinézni a menekültek fogadóközpontjai.
Makro / Külgazdaság Végre rendesen kivizsgálják a 12 áldozatot követelő terrortámadást 
Privátbankár.hu | 2018. március 1. 14:25
Hirtelen egy sor dolog történik Németországban a menekültek, a terroristák körül. A héten menesztették a berlini rendőrfőnököt, napvilágot látott egy jelentés a menekültek integrációjáról, egy másik a menekültek elleni merényletekről. A parlament pedig végre nekiállt, hogy kivizsgálja, az előjelek ellenére hogy történhetett meg mégis a 2016-os berlini terrortámadás.
Pénzügyi szektor Lecsupaszítják az egyik magyar bankot 
Privátbankár.hu | 2017. december 28. 10:02
Az FHB eladta ingatlanos cégét valamint a Takarék Invest Befektetési és Ingatlankezelőt - mindkét céget a Takarékbank vette meg.
Makro / Külgazdaság Mikor lesz végre vallási és politikai bűncselekményekről is statisztika? 
Privátbankár.hu | 2016. december 9. 17:20
A német kormány integrációs jelentést tett közzé pénteken, amely azokban nemcsak a menekültekkel, hanem a korábban bevándoroltakkal is foglalkozik. A migráns gyerekek tanulmányi eredményei sokat javultak, az iszlamizmusról azonban a bírálók szerint túl kevés szó esik.
Makro / Külgazdaság Se munka, se lakás – ebből az országból már minden menekült meglépett 
Privátbankár.hu | 2016. október 21. 14:55
Németország amiatt is szenved, hogy alig sikerül a megfelelő egyezmények alapján más országokba továbbküldenie menekülteket, és amiatt is, hogy akit sikerül, azok is visszaszöknek. A Lettország által befogadottak közül távozott az utolsó kettő is. Magyarországra különösen nehéz menekülteket visszaküldeni, csak 248-at sikerült.
Makro / Külgazdaság Mi lesz velük? Több millió menekült gyerek nem jár iskolába 
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 16. 16:06
Az ENSZ felügyelete alatt álló gyermekek több mint fele nem jár iskolába, ami később katasztrofális következményekkel járhat hazájuk fejlődése szempontjából. Miközben Németországban a menekültek fogadtatása már kevésbé pozitív, mint korábban, a menekült gyermekeken még többen szeretnének segíteni, mint tavaly. Akár személyesen is közreműködnének ebben.
Makro / Külgazdaság Közös a szélsőjobb és az iszlamisták célja 
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 9. 14:57
A menekültválságban rengeteget beszélnek a muszlimokról, közben őket magukat alig szólaltatják meg. A német Die Welt interjút közölt a német muszlimok tanácsának vezetőjével, amelyből kiderül, hogy a muszlimok elleni támadások egy év alatt négyszeresükre nőttek. A muszlimokat egyszerre bizonytalanítják el a szélsőjobboldali és a muzulmán szélsőségesek.
Makro / Külgazdaság Az ország, ami rengeteget nyert a menekültek befogadásával 
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 12. 18:14
Európában továbbra is tanácstalanul állnak a főbb nagyhatalmak a menekültkérdéssel szemben: nehéz megegyezni, ki és hány menekültet fogadjon be, vagy lezárjuk-e a határokat vagy sem. Míg Angela Merkel befogadó politikáját egyre többen veszik sortűz alá, addig Svédország csendben gondolt egyet, és befogadta az odaérkező menekülteket. A gazdaság pedig meghálálta a döntést.
Makro / Külgazdaság Hogy él a város, ahol a lakók 25 százaléka már muszlim? 
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 3. 16:18
„Sikeres muszlimok – a lemaradók angolok” – hangzik a Die Welt és az N24 cikkének címe, amely egy olyan brit városról szól, ahol a lakosság 25 százaléka muszlim. Sikertörténet-e Blackburn városa? „Látogatás egy párhuzamos világban.”
Pénzügyi szektor Megvan, kik vezetik mostantól a takarékszövetkezeti integrációt 
Privátbankár.hu | 2016. július 19. 12:33
Megválasztották a takarékszövetkezeti integráció új vezetőit.
Pénzügyi szektor Lemondott a teljes igazgatóság – megszólalt Németh Lászlóné utóda 
Privátbankár.hu | 2016. július 8. 17:23
Megy a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezetének teljes igazgatósága és felügyelőbizottsága.
Vállalat Posta lesz a takarékokból – mire készülnek Lázárék?  
Privátbankár.hu | 2016. március 24. 07:59
Egy törvénymódosítás szerint a 10 ezer főnél kisebb településeken működő takarékok egyben posták is lennének.
Makro / Külgazdaság Mégsem hozzák el a menekültek a következő német gazdasági csodát? 
Eidenpenz József | 2016. február 3. 16:44
A német sajtó fő sodrához képest szokatlanul pesszimista írás jelent meg a menekültválság gazdasági hatásairól, „Németország elvesztegetheti a jövőjét” címmel. A menekültek felvételét ugyan morális kötelességnek tartják, ám óva intenek attól, hogy emiatt az ország egyéb területeire, gazdaságára kevesebb figyelem jusson.
Makro / Külgazdaság Mibe kerülne Schengen megszüntetése, és mibe kerülnek a menekültek? 
Eidenpenz József | 2016. február 3. 12:40
Az európai határok lezárása tíz év alatt 110 milliárd euróba kerülne, a GDP 0,8 százalékát emésztené fel – írja a francia kormány megrendelésére készített tanulmány. Egy másik becslés szerint csúnyán elszállhatnak a menekültekkel kapcsolatos költségek Németországban, a 2016-ban és 2017-ben elérhetik az 50 milliárd eurót is. Veszélybe került a német nullszaldós költségvetés.
Makro / Külgazdaság Megkurtítanák a segélyt a kötelező németórát kihagyó menekülteknél 
Privátbankár.hu | 2015. december 28. 12:24
Integráció, integráció, integráció – ez vár a Németországban élő menekültekre a jobboldali CSU szándékai szerint, ha akarják, ha nem. Aki nem hajlandó bizonyos tanfolyamokon részt venni, annak megkurtítanák a juttatásait. Nem akarnak párhuzamos társadalmakat, mint Franciaországban – mondják. Lakásokat is építenének nekik, tanárokból viszont hiány van.
Makro / Külgazdaság Felpörgethetik-e a menekültek a gazdaságot? Na persze nem nálunk… 
Privátbankár.hu | 2015. november 13. 19:36
A menekültek beáramlása komoly, csak Németországban tízmilliárd eurós nagyságrendű kiadással jár, de sok közgazdász szerint ebből hosszú távon profitálni fog az ország. A költések ugyanis főleg a német vállalatokat gazdagítják. Persze ellenvélemények is vannak.
Részvény / Deviza / Áru Csúnyán hoppon maradhatnak az FHB-részvényesek 
Privátbankár.hu | 2015. október 20. 15:45
Rendkívüli közgyűlésen szavazhatnak az FHB-részvényesek az integrációhoz való csatlakozásról. Ha belemennek, komoly jogokat veszítenek el a kisebbségi részvényesek.
Makro / Külgazdaság Egyre többen mondják, hogy a menekültek miatt jobban nő a német gazdaság 
Privátbankár.hu | 2015. október 6. 13:42
A Deutsche Bank megemelte a Németországra vonatkozó növekedési prognózisát, mégpedig azzal az indokkal, hogy a menekültek miatt lehet nagyobb a bővülés, mint amennyit eddig vártak. Nem ők az egyetlenek, más bankok és kutatóintézetek is így gondolják.
Makro / Külgazdaság Egyetemi professzorok vagy analfabéták? Felmérték a menekültek képzettségét 
Privátbankár.hu | 2015. október 3. 11:42
Végre vannak adatok a menekültek korbeli és képzettségbeli összetételéről, a németek 400 ezer személyt interjúvoltak meg, 70 százalékuk fiatal vagy gyerek. Óriási előnyt jelenthetnének a munkaerő-hiánnyal küzdő német gazdaság számára, csakhogy a legtöbbjüknek vagy képzettsége nincsen, vagy bizonyítványa. „Nem a holnap dolgozói, hanem a holnaputáné” – tartják.
Makro / Külgazdaság A németek már számolnak: súlyos milliárdokat visz el a menekültek integrálása  
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 28. 16:11
A legvisszafogottabb számítások szerint már az idén 10 milliárd eurójába kerülhet a német költségvetésnek a csaknem milliónyi új kérelmező átmeneti elhelyezése. Plusz pénzügyi terhet ró a németekre a menekültek családtagjairól való gondoskodás is – olvasható a müncheni IFO friss tanulmányában. A tanulmány egyik szerzője, az olasz tudós, Michele Battisti azonban mindezek dacára mégis inkább derűlátóan nyilatkozott az Alapblognak.
Makro / Külgazdaság Elkészült a nagy terv, 7 pontban integrálná a menekülteket Németország 
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 19. 16:28
Egy német politikus tervet terjesztett elő a Németországba érkező menekültek integrációjáról. A terv fő része a gyors német nyelvtanulás, az iskolai nevelés, de szerepel benne a munkaerőpiac és az oktatás megnyitása, az ingyenes egészségügyi ellátás is. Némettanárokból és más pedagógusokból lesz nagy hiány Németországban?
Személyes pénzügyek Félsz, hogy a menekültek elveszik a munkádat? Így lehetséges 
Eidenpenz József | 2015. szeptember 17. 18:30
Ha a menekültek túlélték a tengeri utat, a Balkánt és Magyarországot, és elhelyezték őket, jön a kérdés: mit is kezdjenek velük? El tudnak-e helyezkedni, és ha igen, milyen területeken? Van-e megfelelő képzettségük, nyelvtudásuk? Vajon a magyar és más európai bevándorlók munkáját el fogják venni?
Makro / Külgazdaság Migráció után integráció? Kényszerházasság, tornaóra, becsületgyilkosság, demokrácia 
Eidenpenz József | 2015. szeptember 11. 15:35
Befogadták őket, és aztán? Hogyan kellene integrálódniuk? Integrálódtak-e a korábban érkezettek? Mit gondolnak a demokráciáról? Vannak-e becsületgyilkosságok? Hányan akarják a saría bevezetését? Mit mondanak a már Németországban élő muzulmánok? Megannyi jogos kérdés.
Pénzügyi szektor Itt az első reakció Csányi kemény szavaira 
Privátbankár.hu | 2015. április 20. 14:05
Az állami tulajdonban lévő Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete (SZHISZ) egyetlen fillér hozamot sem fizetett ki tagjai számára a szervezetnek juttatott 136 milliárd forintos összeg után, és ilyen a 2015-ös üzleti tervében sem szerepel, ezért a szervezet visszautasítja Csányi Sándor OTP-vezér erre vonatkozó állításait - közölte az SZHISZ hétfőn az MTI-vel.
Pénzügyi szektor Így megy a harc a bedőlt bankok ügyfeleiért - főpróba az igazi háború előtt 
Gáspár András | 2015. március 7. 10:50
Még nem kapták meg a kártalanítást a korábban "Buda-Cash-es takarékok" néven emlegetett DRB-bankok ügyfelei, de máris ajánlatokkal bombázzák őket a helyi újságokban a takarékok. Több mint 100 bankfiók ügyfelei keresnek most maguknak új számlavezetőt - jó bemelegítés ez a forintosított devizahitelekért induló csatához.
Makro / Külgazdaság Ördög vagy angyal: milyennek látjuk az Európai Uniót? 
Privátbankár.hu | 2015. február 18. 16:01
Az európaiak ellentmondásosan viszonyulnak az Európai Unióhoz. Bár nem elégedettek az EU teljesítményével, és bizalmuk is mérsékelt az uniós intézmények iránt, többségük a szakpolitikák terén mégis az integráció mélyítését támogatja. De hogyan látjuk mi, magyarok az integrációt?
Pénzügyi szektor Módosították a törvényt, így könnyebb lehet egy banknak 
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 24. 18:10
Úgy módosították a törvényt, hogy az államnak kedves banknak ne kelljen nagyon mélyen a zsebébe nyúlni a devizahiteles mentés során. Hogy segítenek az FHB-n és milyen pénzből?
Pénzügyi szektor Szeptember közepe előtt nem kapnak pénzt az ALBA Takarék ügyfelei 
Nagy László Nándor | 2014. szeptember 5. 06:15
Bár vannak fogadkozások, szeptember 15. előtt lényegében nem tud megindulni az ALBA Takarék ügyfeleinek kártalanítása. Az integrációs törvény csavarjai miatt a szövetkezeti kártalanítás szellemében az EU betétbiztosítási direktíváját is sértheti.
Pénzügyi szektor Mindenképp a Magyar Takaréknak adnák a Takarékbank többségét 
Privátbankár.hu | 2014. április 25. 06:25
Új megoldással, átváltható kötvénnyel érné el az átalakításban érdekelt csoport, hogy akkor is a Magyar Takarék Zrt. szerezze meg a Takarékbank többségi tulajdonjogát, ha az Alkotmánybíróság megsemmisítené az integrációs törvényt és nem engedné a Posta és az MFB részvénycsomagjának átadását.
Pénzügyi szektor Alkotmányellenes az Integráció? Csütörtökön összeülnek a takarékok 
Nagy László Nándor | 2014. április 18. 14:02
A Fővárosi Törvényszék az Alkotmánybírósághoz fordul, mert álláspontja szerint alaptörvény-ellenes a szövetkezeti hitelintézetek integrációjáról szóló törvény, így annak megsemmisítését kéri. Megjöttek az első nyilatkozatok.
Pénzügyi szektor Alkotmányellenes? A bíróság visszacsinálná a takarékok integrációját 
Privátbankár.hu | 2014. április 18. 12:23
A Fővárosi Törvényszék az Alkotmánybírósághoz fordul, mert álláspontja szerint alaptörvény-ellenes a szövetkezeti hitelintézetek integrációjáról szóló törvény, így annak megsemmisítését kéri.
Pénzügyi szektor Eladja a Takarékbankot, de a kezét nem veszi le róla az állam 
Privátbankár.hu | 2013. december 23. 08:23
Másfél év múlva zárulhat a takarékok integrációja.
Személyes pénzügyek Új világ az egészségügyben: ma nyílnak meg a határok 
Privátbankár.hu | 2013. október 25. 16:38
Mától hatályosak azok az uniós jogszabályok, amelyek biztosítják az uniós polgárok számára azt a jogot, hogy egy másik uniós országban kezeltethessék magukat és a kezelés költségeit visszatéríthessék.
KKV Eladják a Magyar Posta negyedét - összefonódnak a takarékokkal 
Privátbankár.hu | 2013. október 25. 07:38
A Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete 25 százalék mínusz 1 szavazatnyi tulajdoni hányadot szerezhet a Magyar Postában.
Pénzügyi szektor EKB: aggályos a PSZÁF és a jegybank összevonása 
Privátbankár.hu | 2013. október 10. 13:53
Az Európai Központi Bank bírálja a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének integrálását a Magyar Nemzeti Bankba.
Pénzügyi szektor Nyugtatják a takarékszövetkezetek ügyfeleit: nem kell aggódni 
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 14. 17:22
A Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete úgy látja, egyesek a tagság és az ügyfelek körében is zavart keltenek.
Pénzügyi szektor Csak "negatív hangulatkeltés", hogy kirúgnák a takarékok vezetőit? 
Privátbankár.hu | 2013. július 30. 08:13
Az Integrációs Szervezet igazgatósága nem készül a takarékszövetkezeti vezetők leváltására. A 100 milliárd forintot már elkülönítette a kormány.
Pénzügyi szektor Banktitkok e-mailben: aggódnak a takarékszövetkezetek 
Privátbankár.hu | 2013. július 18. 10:31
Az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség tagszervezetei szerint aggályos, hogy egy e-mailben kell elküldeni banktitkaikat az integrációnak.
Pénzügyi szektor Megint fordult a postás: Demján visszaírt Orbánnak 
Privátbankár.hu | 2013. július 9. 07:33
A takarékszövetkezetekről szóló törvény céljával igen, de a cél megvalósításának módjával, a törvény Alaptörvénnyel ellentétes rendelkezéseivel, s az ennek nyomán a későbbiekben bekövetkező lehetséges változásokkal nem ért egyet, nem tudja azokat elfogadni az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség - írta Demján Sándor, az OTSZ elnöke a hétfőn Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett válaszlevelében.
Pénzügyi szektor Gond nélkül beszippantja a jegybank a PSZÁF-et 
Privátbankár.hu | 2013. június 10. 15:15
A parlamenti szakbizottság - kormánypárti többséggel - támogatta a PSZÁF integrálását a Nemzeti Bankba.
Pénzügyi szektor Szász Károly szerint jó ötlet az összevonás a jegybankkal 
Privátbankár.hu | 2013. május 9. 18:10
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének elnöke szerint a felügyelet az MNB-n belül is jól működhet.
Pénzügyi szektor A bankszektor veszteséges, bezzeg a takarékok! Hogy csinálják? 
Privátbankár.hu | 2013. március 13. 09:01
A szövetkezeti hitelintézetek óvatos térnyeréséről, a vállalkozói hitelezés fenntartásáról, a lakossági kihelyezések növeléséről tanúskodnak a Takarékszövetkezeti Integráció 2012-es üzleti számai. Bankpiaci részesedése – az integrációba 2012 közepén belépett TakarékBankot is beleszámítva – csaknem 6 százalék. Az Integráció nyereséges maradt, az előzetes adatok szerint tavaly 10,8 milliárd forint összegű adózás előtti eredménnyel zárt.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG