3p
Megy a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezetének teljes igazgatósága és felügyelőbizottsága.

Július 7-én lemondtak tisztségükről a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete (SZHISZ) igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjai – mindezt a szervezet július 8-án tartott közgyűlésén jelentették be.

Az SZHISZ mai közgyűlésén a tagok elfogadták az Integrációs Szervezet alapszabályának módosítását. Az alapszabályban átvezették az integrációs törvény módosításából eredő változásokat, mindemellett az SZHISZ Igazgatóságának javaslatára – a Felügyelettel való együttműködés kiszélesítése érdekében – az alapszabályban rögzítették, hogy a Szervezet igazgatóságának ülésein a Magyar Nemzeti Bank képviselője állandó meghívottként, tanácskozási joggal vehet részt - olvasható a Privátbankárnak küldött közleményben.

Gerhardt Ferenc és Bártfai-Mager Andrea eskütétele még 2011-ben. MTI Fotó: Beliczay László

A mai közgyűlésen nem vettek napirendre személyi kérdéseket, a szervezet új igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjainak megválasztására az SZHISZ július 18-ára összehívott közgyűlésén kerülhet sor. Az SZHISZ jelenlegi igazgatósága és felügyelőbizottsága az új tisztségviselők megválasztásáig folytatja munkáját.

Új szakasz Németh Lászlóné után

Matolcsy keze alól jött Bártfai-Mager Andrea szerdától kormánybiztosként irányítja a postaügyeket, az MFB-t,  az állami rezsicéget és a központi adatgyűjtőt is. Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter június 30-án jelentette be, hogy a kormánybiztosi feladatot eddig ellátó államtitkár, Németh Lászlóné nyugdíjba vonul.

A közgyűlésen felszólaló Bártfai-Mager Andrea postaügyért és a nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős kormánybiztos hangsúlyozta, lezárult egy szakasz az integrációs folyamatban. Elmondta, hogy az integráció értékeire alapozva a jövő héttől stratégiaalkotó munka kezdődik a kormánybiztosságon, melynek során áttekintik azon területeket, amelyek nem megfelelően működnek, vagy további fejlesztésre szorulnak.

A szeptember 15-éig tartó munkában a kormánybiztos számít az integráció minden tagjának és az integráció központi szerveinek aktív közreműködésére. A takarékszövetkezeti integráció továbbépítésének célja, hogy a szektor hagyományaira és az integráció értékeire alapozva egy olyan pénzügyi csoport épüljön, amely meghatározó szerepet tölt be a lakosság és a kis- és közepes vállalkozások pénzügyi igényeinek kiszolgálásában – mondta Bártfai-Mager Andrea.

Az SZHISZ új tisztségviselőinek megválasztására a szervezet július 18-ára összehívott közgyűlésén lesz.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Pénzügyi szektor Nem tudott mit kezdeni magával a forint
Privátbankár.hu | 2023. december 5. 18:56
A hazai fizetőeszköznek nem volt egyértelmű iránya a nagyobb pénzekkel szemben.
Pénzügyi szektor Csomó pénzt vesz el az állam a biztosítóktól
Privátbankár.hu | 2023. december 5. 10:10
Eddig a költségvetésnek termelték a pénzt a biztosítók, akár a teljes nyereségüket elviheti az extraprofitadó. Több biztosítási forma is megszenvedte, hogy az ügyfelek kénytelenek spórolni. Egyedül az utasbiztosítások szárnyalnak, amelyeknél minden eddigi rekord megdőlt a nyaralási szezon végére.   
Pénzügyi szektor Tovább él a kamatsapka Magyarországon
Privátbankár.hu | 2023. november 30. 16:33
Jövő év áprilisáig.
Pénzügyi szektor Fontos határidő jár le hamarosan a babaváróval kapcsolatban
Privátbankár.hu | 2023. november 30. 12:52
Azoknak a pároknak, akik még a jelenlegi feltételekkel szeretnének babaváró hitelt felvenni, legkésőbb december 16-ig be kell nyújtaniuk az igénylésüket, máskülönben kicsúszhatnak a határidőből.
Pénzügyi szektor Javuló profittermelési képesség az MBH-nál
Privátbankár.hu | 2023. november 30. 10:20
Stabilan növekvő pénzügyi eredményekkel zárta az év első kilenc hónapját, ezen belül pedig a harmadik negyedévet az MBH Bank.
Pénzügyi szektor Újabb rekordot döntött az AutoWallis
Privátbankár.hu | 2023. november 30. 09:46
Tovább gyorsított az AutoWallis Csoport az év első kilenc hónapjában, így már szeptember végére meghaladta a tavalyi egész éves árbevételét és nyereségét.
Pénzügyi szektor Kulcsfontosságú időszak jön, érdemes lépnie a pénztártagoknak
Privátbankár.hu | 2023. november 28. 12:47
A munkaerő megtartása miatt a kedvezményes adókulcsú cafeteria idejéhez hasonló arányban vállalják a munkáltatók azt, hogy dolgozóik öngondoskodását önkéntés nyugdíjpénztári befizetésekkel is segítik – hívta fel a figyelmet Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu szakértője. Szerinte a befizetések ennek ellenére messze az infláció alatt maradnak, utoljára 2014-ban érkezett ilyen kevés új tag a pénztárakba, ráadásul a kifizetések immár harmadik negyedéve meghaladják a bevételeket.
Pénzügyi szektor Utolsó lehetőség: búcsúzik az egyik legjobban fizető állampapír
Privátbankár.hu | 2023. november 28. 10:33
A keddi nap végéig lehet vásárolni a jövőre várhatóan 18 százalékos hozamot fizető magyar állampapírból. 
Pénzügyi szektor Kell az állam, kell a család az ingatlanvételhez
Natív tartalom | 2023. november 22. 15:51
Minden forintot meg kell fognia annak, aki most ingatlanhoz szeretne jutni. Viszlay Zoltán, az MBH Bank árazási vezetője szerint az 50-60 milliós, átlagos nagyvárosi ingatlan megvásárlásához jó eséllyel kell egy méretes önerő, aminek a megteremtéséhez minden lehetőséget meg kell vizsgálni, legyen ez állami támogatás, családi segítség vagy épp banki forrás.
Pénzügyi szektor Még az idén is jól jöhet a babaváró
Privátbankár.hu | 2023. november 22. 12:56
Négy okot sorolnak fel a szakértők, amiért érdemes lehet még idén felvenni a babaváró hitelt
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG