4p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Külön munkacsoportot alakítanak a kormányzaton belül a Brexit után, Soros György magyarellenes javaslatot tett, a kormány nem vitatkozik a Városligetről - Lázár János kormányinfót tart.

Brexit: megvédi az angliai magyarokat a kormány

Tudomásul vesszi a magyar kormány a brit választók döntését, amely magas részvételi arány mellett született.

Nagy-Britannia kilépése jól szervezett folyamat, ezzel kapcsolatban nincs aggódnivalónk. Hosszú tárgyalás eredménye lesz a kilépés és az új együttműködés kialakítása is – azon dolgozunk, hogy Magyarországnak továbbra is jó szövetségese legyen az ország, mondta Lázár.

Munkacsoportot állítanak fel a kormányzaton belül két feladattal: több 100 ezer magyar tartózkodik ugyanis kint, a legfontosabb, hogy az ő érdekeiket védeni tudja a kormány – ez az egyik feladat. A másik feladat a V4-es együttműködés erősítése ebben a kérdésben.

A kormány és a Fidesz szerint az ellenőrizetlen bevándorlás vezetett a Brexithez, mert a britek elvesztették jogukat és képességeiket, hogy meghatározzák, ki éljen és dolgozzon a szigeten. Ha a bevándorlás kapcsán nem kezeli az EU a határvédelmet, nem biztosítja az országoknak a jogot, hogy maguk döntsenek a kérdésben, annak súlyos következményei lesznek. Teljes tévedés a Wilkommenskultur, Schengen feladása – mondta Lázár. Innen pedig már könnyű volt átkötni a magyar kvótaellenes népszavazásra.

A heti rendes sorosozás is megvolt

Lázár külön blokkot szentelt a kormány legtöbbet szapult ellenségének, Soros Györgynek. Soros szerinte már nem újságcikkekben üzen, hanem közvetlenül is bejelentkezett Európa megmentőjének szerepére: a bevándorlás programszerű megvalósítására tett javaslatot. Lázár szerint a Magyarországnak járó támogatások csökkentését, a bevándorlók eltartására beszedett adót és összesen 30 milliárd euró elköltését javasolta Soros György – ez egy magyarellenes javaslat Lázár János szerint. Aki eddig nem hitte el, hogy Sorosnak köze lenne a bevándorlással kapcsolatos nemzetközi állásfoglalásokhoz, az megnyugodhat, mostanra nyilvánvalóvá vált a tény. Lázár nem érti, miért nem az USA-ban kampányol a bevándorlás mellett Soros.

A kormány nem vitatkozik a Városligetről

Hiába a tiltakozás, a kormány a Városliget kérdését lezárta. Több éves előkészítés után kezdődnek meg az építkezések, minden érvet és ellenérvet meghallgatott Lázár szerint a kormány, ezek alapján a zöldfelület-rekonstrukciót helyezik előtérbe. 20 év távlatában a legnagyobb kertépítészeti projekt keretében újul meg a Liget, növekszik a 15 milliárdos beruházás eredményeként  a zöldfelület, ezért nem világos, ki miért tiltakozik, Lázár politikai szándékot sejt mögöttük.

Lázár utálja, hogy holnap nem dolgoznak a tisztviselők

A közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény értelmében a Közszolgálati Tisztviselők Napja a kormánytisztviselőknek munkaszüneti nap. Lázár szerint ez kommunista örökség, bizarr dolog munkaszüneti nappal jutalmazni azt, aki elvégzi a dolgát, de minden szándéka ellenére nem tudta megváltoztatni a törvényt, így marad a szünet.

Kirúgják L. Simon Lászlót, Németh Lászlóné nyugdíjba megy

A személyes barátság ellenére is elégedetlen az örökségvédelem és a kiemelt kulturális beruházások terén elvégzett munkával Lázár János, ezért L. Simon László államtitkár minisztériumi pályafutása véget ér. Kérdésre válaszolva Lázár elmondta: kevesli a területen elért eredményeket és a vári beruházás állásával sem elégedett.

Németh Lászlóné nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkár pedig azt jelezte, júliustól nyugdíjba megy, ezért lesz váltás a poszton. Várhatóan kap más feladatot a miniszterelnöktől Némethné, akit hosszan méltatott Lázár János. Kérdésre válaszolva elmondta: a Postánál csalás megalapozott gyanújával folyik nyomozás, az esetleges következményekért mind Lázár, mind Némethné vállalja a felelősséget.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Még a 2,5 százalékot sem fogja elérni az idei bővülés?
Privátbankár.hu | 2024. április 27. 06:42
Az S&P megerősítette hazánk forintban és devizában fennálló államadósságát, és érvényben hagyta annak stabil kilátását is, azaz sem további fel-, sem pedig leminősítésre nem kell számítani. A hitelminősítő az idei választásokat követően „konszolidációs programra” számít a kormánytól, és 2024-re – a kabinet várakozásainál alacsonyabb – mindössze 2,2 százalékos növekedésre számít.
Makro / Külgazdaság MBH: az év második felében várható erőteljes munkaerőpiaci javulás
Privátbankár.hu | 2024. április 26. 12:55
A munkaerőpiac feszessége továbbra is oldódik, bár annak üteme lassul. Az inaktivitás csökken, és az év második felében a munkanélküliség is visszatérhet a 4 százalékos szint közelébe. A pénteki munkaerőpiaci adatokat értékelte Árokszállási Zoltán, az MBH Elemzési Centrum igazgatója.
Makro / Külgazdaság Varga Mihály elképesztőket mondott a magyar gazdaság stabilitásáról
Privátbankár.hu | 2024. április 26. 11:30
A magyar gazdaság stabilitását a teljes foglalkoztatás, a magas beruházási ráta, az államadósság csökkentése és az erős bankrendszer adja – jelentette ki Varga Mihály az OTP Bank éves közgyűlésén.
Makro / Külgazdaság Hihetetlen, de még drágábbak lehetnek a lakáshitelek
Privátbankár.hu | 2024. április 26. 11:00
Amióta csökken az infláció és az alapkamat, azóta egyre olcsóbbak a lakáshitelek is. A Bankmonitor szakértőinek ezért mind többen teszik fel a kérdést: meddig folytatódik a kamatcsökkenés, mikor érjük el a 2 évvel ezelőtti kamatszintet? A válasz azonban sajnos nem az, amit sokan várnak.
Makro / Külgazdaság Vegyen részt Ön is a Klasszis Média energiakörképet bemutató konferenciáján!
Privátbankár.hu | 2024. április 26. 10:29
Hogyan tároljuk a megújuló energiát? A jogi környezet mennyire felhasználóbarát? Haladunk-e a hálózatfejlesztéssel? Ezekre a kérdésekre is választ kaphat.
Makro / Külgazdaság Erre az adatra sem lehet büszke az Orbán-kormány
Privátbankár.hu | 2024. április 26. 08:53
Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.
Makro / Külgazdaság Rossz hír: egyre súlyosabb a munkanélküliség Magyarországon
Privátbankár.hu | 2024. április 26. 08:31
4 millió 746 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta 4,4 százalék.
Makro / Külgazdaság Joe Biden nem lesz boldog: rossz hír jött Amerikából!
Privátbankár.hu | 2024. április 25. 15:56
A gazdaság nem úgy halad, ahogy illene.
Makro / Külgazdaság A lakáshitelezés padlót fogott tavaly
Privátbankár.hu | 2024. április 25. 12:57
A lakáshitelállomány tavaly kizárólag az államilag támogatott hitelek miatt bővült, de csak minimális mértékben. Hitelkiváltás gyakorlatilag nem volt - foglalta össze az adatokat a Bank360.hu. 
Makro / Külgazdaság 2024 a Budapest környéki területek ingatlanpiacán is fordulópontot hozott
Privátbankár.hu | 2024. április 25. 10:05
Az ingatlanpiaci aktivitással együtt mérséklődött a kiköltözési hullám a fővárosi agglomeráció településein, ahol tavaly 18 százalékkal kevesebb adásvétel zárult, mint az azt megelőző évben.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG