Soros György
Részvény / Deviza / Áru Elon Musk nagyon utálja Soros Györgyöt 
Privátbankár.hu | 2023. május 18. 08:41
Elon Musk kitartott Soros Györgyre vonatkozó kritikája mellett, és visszautasította az antiszemitizmus vádját megjegyzésével kapcsolatban egy interjúban.
Makro / Külgazdaság Soros György szerint jól alakulnak a dolgok Ukrajnában 
Litván Dániel | 2023. március 19. 15:01
Az orosz hadsereg mellett Putyin birodalmi álmait is szét fogják zúzni, és ez jó hír a nyílt társadalmak és a világ számára, írja Soros György egy friss publicisztikájában.
Részvény / Deviza / Áru Kilenc hónapos csúcson a forint, Soros György szereti a Teslát és a kriptót 
Eidenpenz József | 2023. február 14. 12:23
Alaposan megemberelte magát a forint ezen a héten, már 382 alatt is járt az euró. A piacok optimistán várják az amerikai inflációs adatot. Soros György alapja sokféle részvénybe fektetett az év végén, köztük Teslába, kriptodevizás vállalkozásokba, bankokba és autógyárakba.
Makro / Külgazdaság Újabb kisvárosok kerültek orosz kézre, Moszkva csak pusztítani akar Zelenszkij szerint – szerda reggeli háborús összefoglaló 
Privátbankár.hu | 2022. május 25. 06:44
Kisebb sikereket értek el az agresszorok, hiszen az orosz hadsereg néhány települést elfoglalt a kelet-ukrajnai régióban. Közben Volodimir Zelenszkij azt hangoztatja, hogy Moszkva célja az ukrán ipar központjának, a Donbász régiónak az elpusztítása. Megszólalt Soros György is a háború kapcsán. Ezek a háború legfrissebb történései.
Részvény / Deviza / Áru Ne várjunk alacsonyabb üzemanyagárakra? Megjött Soros új jóslata 
Eidenpenz József | 2022. február 1. 12:32
Az európai tőzsdék szépen emelkednek ma is, de a BUX le van maradva és az amerikai folytatás is kérdőjeles. Soros György szerint a kínai elnököt lehet, hogy nem választják újra, amihez az okokat is felsorolja. Aggasztó jelek érkeztek az európai gazdaságból, az OPEC nem tud elég olajat termelni. Fordulat jelei látszanak a kriptodevizák piacán.
Részvény / Deviza / Áru Száguld a 4ig, az Opus, a Masterplast, remekelnek a kínai autógyártók 
Eidenpenz József | 2021. szeptember 7. 12:06
A tőzsdék emelkedése megállt, a forint is eseget, de a BUX-ot tovább húzza az OTP és több közepes nagyságú cég papírja. Soros megint nekiment Kínának, Salvador bevezette a bitcoint, elérte a 6000 milliárdot a MÁP Plusz állománya.
Részvény / Deviza / Áru El vannak ragadtatva az Alteótól, Soros óv a kínai részvényektől 
Eidenpenz József | 2021. augusztus 31. 11:31
Németországban kitart a jó tőzsdei hangulat, Párizs és Budapest azonban stagnál, London kissé esik a tegnapi amerikai csúcsok után. Az Apple új történelmi csúcsot ütött több bejelentés után, a Zoom Video viszont csúnyán esett, és a Robinhood körül is gyülekeznek a viharfelhők. Az Alteo jelentését kimagaslónak ítéli az egyik legnagyobb brókercég.
Vállalat Soros György és Bill Gates is beszáll a koronateszt-bizniszbe 
MTI | 2021. július 22. 13:58
Az üzletemberek alapítványai Covid-teszteket gyártó vállalatot vásárolnának fel. Céljuk az lenne, hogy olcsó teszteket dobjanak piacra, és hogy segítsék Latin-Amerika, Ázsia, Afrika és Óceánia szegény országait.
Részvény / Deviza / Áru Megreformálják az Instagramot, már Soros is bitcoinra spekulál? 
Eidenpenz József | 2021. július 1. 11:38
Ma szép emelkedés látható az európai tőzsdéken, Budapesten is egy százalékkal megy az index. Különösen jól teljesít az OTP, a forint viszont lassan gyengülget. Az Instagram nehezen állja a versenyt a TikTokkal, reformok jönnek. Egyre magasabban állnak a gázárak, és már Sorosék is bitcoinra spekulálnak.
Részvény / Deviza / Áru Hedge fund-csőd miatt zuhannak a bankok, Sorosék is felülnek a bitcoin-vonatra 
Eidenpenz József | 2021. március 29. 12:26
Enyhén optimista a tőzsdék hangulata Európában annak ellenére, hogy legalább három itteni nagybank érintett egy amerikai hedge fund tízmilliárd dolláros nagyságrendű összeomlásában. Részben kiszabadították a megfeneklett hajót Egyiptomban, bár a forgalom még nem indult újra. Már a Soros Fund is bitcoinozik.
Részvény / Deviza / Áru Nagy átalakulás előtt áll a WallStreetBets, gyarapodott Soros György portfóliója 
Eidenpenz József | 2021. március 3. 12:55
Kellemes a hangulat Európa tőzsdéin, amit a gyorsuló ütemű oltásokkal és a várható gazdasági kilábalással magyaráznak. A BUX inkább stagnál, a forint gyengülése viszont megállt. Növelte részesedéseit a Soros Fund, bár egyszerre shortol és longol is. A blokkláncra költözne a WallStreetBets.
Kultúra Scherer Péter: „Azt üzenem a fiataloknak, ne adják fel, amit nagyon akarnak’”  
Vidacs Éva | 2021. január 30. 17:32
Scherer Péter közel negyven éve kötelezte el magát a színészettel, mégis akkor égett be a köztudatba, amikor eljátszotta a Válótársak egyik főszerepét, de ezt nem bánja, ahogyan azt sem, hogy sokszor csetlő-botló, megmosolyogtató figurákat alakít. Pepe civilben is nagyon vicces, talán még sosem nevettem ennyit interjú közben, és hogy valóban szellemes, annak bizonysága, hogy tavaly ő kapta Karinthy-gyűrűt is. 
Makro / Külgazdaság "Az én kis kézigránátom nem elég" - Orbán Viktor nagyinterjúban vert oda néhányat Németországnak 
Privátbankár.hu / MTI | 2020. november 26. 06:49
Orbán Viktor szerint Európa lehetne jó hely, de 2015-ben elromlottak a dolgok - ennek oka a migráció, ez tette tönkre szerinte a Soros Györggyel való viszonyt is. A jogállamisági kritérium miatti vétóját nem politikai atombombának, csak kis kézigránátnak tartja, az uniós pénzekről pedig azt mondta: az eurómilliárdokat csak a nálunk megtermelt profitért kapott kompenzációnak tekinti, és a német cégek egyébként is többet visznek ki, mint amennyi visszaáramlik hozzánk.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor nem hátrál - Válaszcikket írt Soros Györgynek 
Privátbankár.hu | 2020. november 25. 11:02
Orbán Viktor kormányfő szerint a Soros György által irányított hálózat most már a nyílt beavatkozástól sem riad vissza. 
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor: Brüsszel nélkül is tudunk hitelt felvenni 
Privátbankár.hu | 2020. november 20. 08:28
Szokásos péntek reggeli rádióinterjújában a miniszterelnök az uniós vitákról is hosszan beszélt.
Részvény / Deviza / Áru A vírusválság végének kezdete? Történelmi csúcsok, de nem Pesten 
Eidenpenz József | 2020. november 16. 19:05
Szépen emelkednek ma is a tőzsdék, amit tovább javítottak az újabb kedvező oltóanyag-hírek. Így Amerika történelmi csúcsokon jár, Varsó is remekelt. Pesten csak minimális emelkedésre futotta és a forint is nagyot gyengült. A Soros Fund inkább eladott a harmadik negyedében?
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor szerint legkorábban májusban lehet vakcina Magyarországon 
Privátbankár.hu | 2020. október 9. 08:54
A miniszterelnök a szokásos péntek reggeli rádiós interjújában elismerte, hogy a korrupció tekintetében Magyarország sem hibátlan, a gyanús ügyeket egyenként ki kell vizsgálni, de úgy vélte, az uniós pénzek nálunk összességében legalább jól hasznosulnak. 
Karrier Soros György 90 éves lett - elmondta, kik a belső és külső ellenségek 
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 12. 10:07
Ma 90 éves Soros György - A Népszavában megjelent interjúban az EU belső és külső ellenségeiről és a polkorrektségről is beszélt.
Makro / Külgazdaság Mindjárt a postaládákban az újabb nemzeti konzultáció - ebben is lesz Soros 
Privátbankár.hu | 2020. június 1. 17:04
A kormány véglegesítette a nemzeti konzultációs kérdőívet, és a következő napokban témakörönként mutatja be a kérdéseket, amelyek között lesz Soros Györggyel kapcsolatos is. A kérdőívek gyártása és postázása június elején indul - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ hétfőn. 
Makro / Külgazdaság Soros kitart az örökké fizetendő hitel terve mellett 
Privátbankár.hu | 2020. május 23. 12:39
Soros György, a magyar származású milliárdos egy holland lapnak adott nyilatkozatot, ahol megismételte az örökjáradék kötvényes tervét, amely szerinte kiránthatná az Európai Uniót a mostani gazdasági válságból. Más kérdés, hogy számos európai politikus, így Orbán Viktor is határozottan ellene van az ötletnek.
Makro / Külgazdaság Orbán a koronavírusról: nincs baj, de komolyan kell venni a dolgot 
Privátbankár.hu | 2020. január 31. 09:02
A miniszterelnök a Kossuth rádiónak adott interjújában közölte, a járvány miatt operatív törzs állt fel. És "Soros-hálózatról" is beszélt még.
Makro / Külgazdaság Orbán szerint Soros miatt árulta el a Fideszt az Európai Néppárt 
Privátbankár.hu | 2020. január 17. 11:19
A miniszterelnök Soros Györgyöt "a világ első számú oligarchájának" nevezte.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor szerint Soros György személyesen próbálta megakadályozni Várhelyi Olivér kinevezését 
Privátbankár.hu | 2019. november 22. 09:12
A miniszterelnök a szokásos pénteki rádióinterjújában gyújtott rá a régi nótára.
Karrier Soros György üzent a CEU-nak: még több pénzt ad  
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 16. 13:39
Soros szerint biztos az egyetem jövője.
Makro / Külgazdaság A megosztó milliárdos – minden, amit tudni akart Soros Györgyről 
Privátbankár.hu | 2019. június 10. 15:20
Átfogó portrét közölt Soros Györgyről júniusi számában a Forbes magyarországi kiadása. A lap a több mint húszoldalas írásban alaposan szemügyre veszi az amerikai milliárdos életútját, meggazdagodását, filozófiáját és személyiségét éppúgy, mint az általa működtetett globális hálózatot. Most az összeállítás legérdekesebbnek vélt megállapításait ismertetjük.
Makro / Külgazdaság Lengyelországban áll a bál: nem akárki vesz rádióállomást 
Privátbankár.hu | 2019. március 19. 18:01
Bizony Soros Györgyről van szó, akinek alapja beszáll egy lengyelországi rádió, mégpedig a második legnagyobb adó megvásárlásába. Mondani sem kell, hogy a vaskézzel kormányzó jobboldali Jog és Igazság párt hallani sem akar erről. Ugyanakkor esetleg még jól is jöhet nekik, hogy az eleve sok ország politikusai számára elsőszámú ellenség ellen lehet harcolni.
Makro / Külgazdaság Reagált a kormány: 8 oldalon keresztül válaszolnak az Európai Bizottságnak 
Privátbankár.hu | 2019. március 3. 13:31
Tovább folytatódik a vita a magyar kormány és Brüsszel között. Szerintük nyílt együttműködés zajlik a bevándorlás fokozásáért.
Makro / Külgazdaság Sokkoló: reagált az Európai Bizottság a magyar kormány plakátkampányára  
Privátbankár.hu | 2019. február 19. 14:51
Szerintük álhír, dezinformációt tartalmaz a kormány újabb tájékoztató kampánya.
Makro / Külgazdaság Ezúttal Deutsch Tamás sorosozott egy jót 
Privátbankár.hu | 2019. január 27. 08:42
Sajtótájékoztatót tartott a Fidesz EP-képviselője, támadásának célpontja a jól bevált módon az idén 89 éves Soros György volt. Durván indul az EP-választási kampány.
Makro / Külgazdaság Orbán: Soros-szeánsz jön az Európai Parlamentben 
Privátbankár.hu | 2019. január 25. 09:43
A milliárdos most már nyíltan is elfoglalná az európai intézményeket, magyarázta a miniszterelnök a Kossuth Rádióban.
Makro / Külgazdaság Soros keményen beszólt Kínának 
Privátbankár.hu | 2019. január 25. 09:16
Az amerikai-magyar milliárdos arról beszélt a davosi Világgazdasági Fórumon, hogy Hszi Csin-ping és politikája "halálos fenyegetést" jelent a szabad társadalmakra.
Makro / Külgazdaság Brüsszel bekeményített: több pofont is kiosztottak Magyarországnak  
Privátbankár.hu | 2019. január 24. 13:10
Több kötelezettségszegési eljárást is indítottak, valamint újabb szakaszba lépett a Stop Soros miatti eljárás is.
Közérdekű A nap képe: megjött a Soros-pénz, holnaptól osztogatják 
Privátbankár.hu | 2019. január 4. 15:00
Új fejezet nyílik a magyar monetáris politika történetében: jönnek a Soros-bankók.
Makro / Külgazdaság Orbán Sorosról, plüssmacikról és virágokról beszélt  
Privátbankár.hu | 2018. december 23. 10:39
Osztrák portálnak adott interjút a magyar miniszterelnök.
Makro / Külgazdaság Adventi csoda: Orbán szerint nem az összeset, csak a tüntetők egy részét fizeti Soros 
Privátbankár.hu | 2018. december 21. 09:21
Persze a legagresszívabbakat, mondta a miniszterelnök a Kossuth Rádióban.
Makro / Külgazdaság Az év embere: Soros György! 
Privátbankár.hu | 2018. december 19. 09:41
A Financial Timesnál. Ugyanazért emelik fel éppen őt, amiért a magyar kormány a földbe döngöli: mert a liberális demokrácia egyik legnagyobb védelmezője.
Részvény / Deviza / Áru Megbüntették Sorosékat a mezítelen shortolásért 
Privátbankár.hu | 2018. december 6. 14:02
A hongkongi hatóság 1,5 millió dollárra büntette a Soros Fund Management-et, amiért az 2015-ben olyan értékpapírokat adott el, amelyek még nem voltak forgalomképesek. Rosszhiszeműségre utaló jel nem merült fel, technikai hiba történhetett.
Vállalat Új fordulat a botrányos ügyben: a Facebook második embere rendelte el a nyomozást Soros ellen 
Privátbankár.hu | 2018. november 30. 09:40
A New York Times szerint a botrányos lejáratókampányt megalapozó kutatás Sheryl Sandberg vezérigazgató-helyettes nevéhez fűződik, aki akkor állította rá az embereit Sorosra, amikor a milliárdos nyilvánosan kritizálni kezdte a céget. A Facebook ugyanakkor azt közölte, Sandberg kérésekor már folyt Soros feltérképezése. De korábban még azt mondták, Sandberg nem is tudott az egészről semmit.
Makro / Külgazdaság A törökök Orbánék nyomába léptek 
Privátbankár.hu | 2018. november 27. 09:43
Ellehetetlenítésre hivatkozva felhagy törökországi tevékenységével a Nyílt Társadalom Alapítvány
Karrier Ezrek tüntettek a CEU mellett Budapest utcáin 
Privátbankár.hu | 2018. november 24. 18:30
"Tüntetés a tudomány és az oktatás szabadságáért" névvel tartottak tüntetést a kormány kutatói és egyetemi szabadságot korlátozó intézkedései ellen, valamint a CEU mellett. Az MTI fotósa is ott volt, ez a mai nap képe.
Vállalat Előlépett egy facebookos vezető: ő a felelős a sorosozós lejárató kampányokért 
Privátbankár.hu | 2018. november 22. 08:52
Elliot Schrage volt kommunikációs vezető a közösségi oldalon megjelentetett bejegyzésében azt írja, ő bízta meg a Definerst cégük kritikusainak lejáratására, ugyanakkor hozzáteszi: az ügynökség az antiszemita kampányával túllőtt a célon.
Makro / Külgazdaság Áll a bál a szomszédban a Sorost gyalázó kommentek miatt 
Privátbankár.hu | 2018. november 20. 16:10
Soros Györgyöt bíráló kommentek árasztották el az osztrák sajtót és közösségi médiát a milliárdos bécsi látogatása miatt. A helyi oktatási miniszter szerint nem kell velük foglalkozni, mások viszont ellenlépéseket követelnek.
Makro / Külgazdaság Nagy hepaj lett Ausztriában Orbán mumusának látogatásából 
Wéber Balázs | 2018. november 19. 13:05
Néhány héten belül benyújthatja a CEU akkreditációs kérelmét Ausztriában. Az ügyben Soros György tegnap az osztrák kancellárral tárgyalt, ma pedig az oktatási miniszterrel fog egyeztetni. Osztrák lapok szerint az intézmény Magyarországon nagy nyomás alatt áll, ezért költözhet át Ausztriába. Az amerikai milliárdos vizitje nagy vihart kavart az osztrák újságok fórumain és a közösségi médiában.
Karrier Tényleg csomagolnak: Soros és Kurz már a CEU Bécsbe költözéséről tárgyalt 
Privátbankár.hu | 2018. november 19. 09:59
A magyar-amerikai milliárdos és az osztrák kancellár vasárnap este találkozott.
Vállalat Dagad a Facebook-botrány a sorosozós kampány miatt 
Privátbankár.hu | 2018. november 16. 17:00
A New York Times szerdán közölt tényfeltáró anyagot arról, hogy a Facebook pr ügynökséget fogadott fel a kritikus hangok lejáratására. Az ügynökség a többi közt Soros-ügynököknek állította be a céget támadó csoportokat. A techóriás vezére most azt mondta, hogy csak a sajtóból értesült minderről, és azonnal kirúgták az ügynökséget. Soros Györgyöt pedig amúgy nagyon tiszteli.
Vállalat Ügynöközés, lejárató kampány: ismerős eszközökkel ütötte kritikusait a Facebook 
Privátbankár.hu | 2018. november 15. 15:03
A techóriás a jobboldal bevált módszerével igyekezett megóvni a hírnevét a New York Times értesülései szerint. A leleplező cikk nyomán kirobbant botrány hatására aztán azonnal meg is szakították a kapcsolatot a sorosozós pr ügynökséggel.
Karrier A kormánynak a CEU-ról is csak egy dolog jut az eszébe 
Privátbankár.hu | 2018. október 25. 16:02
Költözne a CEU, ha nem sikerül megegyezni a jelenlegi helyzetről, Kovács Zoltán viszont már tudja, mi a helyzet.
Makro / Külgazdaság Nem emlékszem ilyesmire - újabb részletek a Soros-bombáról 
Privátbankár.hu | 2018. október 23. 10:38
Robbanószerkezetet helyeztek el Soros György házánál az amerikai Bedfordban. A városban számos gazdag és ismert ember lakik, de korábban nem történt ilyesmi.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG