<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Kisebb sikereket értek el az agresszorok, hiszen az orosz hadsereg néhány települést elfoglalt a kelet-ukrajnai régióban. Közben Volodimir Zelenszkij azt hangoztatja, hogy Moszkva célja az ukrán ipar központjának, a Donbász régiónak az elpusztítása. Megszólalt Soros György is a háború kapcsán. Ezek a háború legfrissebb történései.

 • Elpusztítanák a Donbasz régiót
  Volodimir Zelenszkij arra figyelmeztetett, hogy Moszkva a keleti régióban folyó heves harcok közepette az ipari Donbász régió elpusztítására törekszik. Az ukrán elnök keddi éjszakai beszédében kijelentette, hogy „a donbászi helyzet rendkívül nehéz. Az orosz hadsereg minden fennmaradó ereje most erre a régióra összpontosul”.

  Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint az oroszok célja a pusztítás. Fotó: depositphotos Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint az oroszok célja a pusztítás. Fotó: depositphotos
 • A teljes luhanszki régió orosz kézre kerülhet
  Pavlo Kirilenko régió kormányzója szerint az orosz erők három donyecki város felett vették át az irányítást, köztük Szvitlodarszk felett, és a kulcsfontosságú várost, Sziverodonyesztszket három oldalról körülvették.
  Ukrajna keleti luhanszki régiójának kormányzója szerint a helyzet az orosz csapatok előrenyomulásával „csak rosszabbodik”. „Minden nappal, sőt minden órával egyre rosszabb” – mondta Szergij Gaidai. "Egyszerűen eltüntetik Sziverodonyesztszket a föld színéről."
 • Nem csak fogoly-, hanem áldozatcsere is lehet
  Ukrajna összegyűjti a korábban megszállt városokban talált halott orosz katonák holttesteit annak reményében, hogy hadifoglyokra vagy ukrán holttestekre cserélhetik. Harkivban 60 holttestet emeltek ki, és egy hűtött vasúti kocsiba raktak egymásra – írja a Reuters.
 • Újabb háborús bűncselekmény miatt indul nyomozás
  Az ukrán ügyészség háborús bűnök miatt indított nyomozást a harkovi Gorkij parkban történtek miatt. A parkot ugyanis a három hónapos háború alatt mintegy 50 lövedék talált el. „Háborús bűnnek minősül a polgári célpontok, a polgári infrastruktúra támadása, a civilek megölése és a kulturális örökség elpusztítása. Hiba előfordulhat egyszer vagy kétszer, de 56 találat érte a parkot. Ez nem baleset. Az oroszok szándékosan lőtték a parkot” – mondta Roman Petrenko ukrán ügyész.
 • Nem engednének egy talpalatnyi földet sem az ukránok
  Egy új felmérés szerint az ukránok 82 százaléka gondolja úgy, hogy országának semmilyen körülmények között sem szabad aláírnia egyetlen területét sem az Oroszországgal kötött békemegállapodás részeként.
 • A NATO-csatlakozásról egyeztetnek a törökök a svédekkel és a finnekkel
  Török tisztviselők szerdán találkoznak svéd és finn delegációval Ankarában, hogy megvitassák a két északi ország NATO-csatlakozását. Pekka Haavisto, Finnország külügyminisztere azt mondta, országa és Svédország is delegációt küld a török fővárosba, hogy megpróbálják feloldani a katonai szövetséghez való csatlakozási kérelmeikkel szembeni ellenállásukat.
 • Megszólalt Soros György
  Ukrajna orosz inváziója a „harmadik világháború kezdetével” fenyeget, amely a civilizáció végét jelentheti – figyelmeztetett Soros György, a veterán filantróp és egykori pénzember a davosi Világgazdasági Fórumon. A 91 éves magyar származású üzletember szerint az autokratikus rezsimek felemelkedésben vannak, és megpróbálják legyőzni a nyitott társadalmakat.
  (Forrás: Guardian)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Németország 1 milliárd euróval támogatja Ukrajnát? - ez történt eddig ma a háborúban
Privátbankár.hu | 2022. június 25. 18:16
Több fontos esemény is az Ukrajna ellen immár 122. napja orosz katonai invázió során. Ezeket gyűjtöttük össze.
Makro / Külgazdaság Meredeken emelkednek az élelmiszerárak Svédországban is
Elek Lenke | 2022. június 25. 17:42
A tavalyi évhez képest 8,8 százalékkal.
Makro / Külgazdaság Terrorellenes készültséget rendeltek el Norvégiában
Privátbankár.hu | 2022. június 25. 16:54
A legmagasabb szintű terrorizmusellenes készültséget rendelték el szombaton Norvégiában a hajnali oslói lövöldözéses merénylet után.
Makro / Külgazdaság Az ukránok már amerikai fegyverekkel lövik az oroszokat?
Privátbankár.hu | 2022. június 25. 15:37
Az Egyesült Államok által szállított Himars rakétarendszereket már hadrendbe állították Ukrajnában, és célpontokat találnak el az Oroszország által elfoglalt kelet-ukrajnai területeken - közölte szombaton az ukrán hadsereg vezérkari főnöke.
Makro / Külgazdaság Putyin új játszmába kezdett óriás szomszédjánál
Káncz Csaba | 2022. június 25. 15:01
A Kreml üzenete világos: amíg együttműködés és partnerség van, addig a területi követelések nem érvényesülnek. Máskülönben minden lehetséges – mint Ukrajna esetében.  Káncz Csaba jegyzete.  
Makro / Külgazdaság A nap képe: Budapesten is találtunk lángost baráti áron
Privátbankár.hu | 2022. június 25. 14:01
Folytatjuk lángosmustránkat: ezúttal egy budapesti piacon néztünk körbe.
Makro / Külgazdaság Surányi György szerint ma 330-340 forintba kellene kerülnie egy eurónak
Csabai Károly | 2022. június 25. 11:01
Ezt tette volna lehetővé a volt jegybankelnök, egyetemi tanár, közgazdász szerint, ha a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az év elején, amikor már látszott, hogy meglódul az infláció, sokkal nagyobb mértékű kamatemelést hajtott volna végre. Surányi György a lapcsoportunk által rendezett Klasszis Klubban arra is rámutatott, ez esetben például egy euró most akár 330-340 forint is lehetne.
Makro / Külgazdaság Rossz hírt kaptak az amerikaiak
Privátbankár.hu | 2022. június 25. 10:43
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) rontotta az amerikai gazdaság növekedésére vonatkozó előrejelzését részben amiatt, hogy visszaesik a kereslet a jegybank szerepét betöltő Fed várhatóan agresszív kamatemelése miatt, ugyanakkor azzal számol, hogy az Egyesült Államok "szűken ugyan", de elkerüli a recessziót.
Makro / Külgazdaság Valami készül a Csendes-óceán partjainál
Privátbankár.hu | 2022. június 25. 10:23
Ausztrália, az Egyesült Királyság, Új-Zéland, az Egyesült Államok és Japán új csoportot hozott létre, hogy erősítsék gazdasági és diplomáciai kapcsolataikat a csendes-óceáni térség országaival.
Makro / Külgazdaság Csaknem kétszázötven ukrán menekült kapott jó hírt a magyar rendőrségtől
Privátbankár.hu | 2022. június 25. 09:36
Az ukrán-magyar határszakaszon 6990 ember lépett be pénteken Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül 6570-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG