<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Az üzletemberek alapítványai Covid-teszteket gyártó vállalatot vásárolnának fel. Céljuk az lenne, hogy olcsó teszteket dobjanak piacra, és hogy segítsék Latin-Amerika, Ázsia, Afrika és Óceánia szegény országait.

Bill Gates és Soros György amerikai üzletemberek alapítványai is részei annak a konzorciumnak, amely megvásárolná a Mologic nevű, brit székhelyű, koronavírus-teszteket gyártó vállalatot, az ezzel kapcsolatban kiadott közlemény szerint a cél a jövőbeni megfizethető, minőségi orvosi techonológia lenne - adta hírül csütörtökön a Forbes magazin.

A hét elején napvilágot látott közlemény szerint Soros György, illetve a Bill és Melinda Gates által finanszírozott alapítványok új kezdeményezést jelentettek be "Globális Egészségügyi Hozzáférés" (Global Access Health-GAH) néven, amelynek célja egyebek közt az orvosi technológia terjesztése lenne világszerte. A GAH a bejelentés szerint "legalább 41 millió dollárt" fektet be a tranzakcióba.

A Mologic egyik fő profilját jelenleg az orrból történő mintavételre alkalmas Covid-tesztek jelentik. E gyorsteszteket a világ minden pontján használják, elsősorban azért, hogy segítségükkel újranyithassanak a boltok, szórakozóhelyek, megtarthassák a sporteseményeket. A gyorstesztek kimutatják ugyanis az esetleges pozitív eredményt azok esetében is, akik elkapták a kórt, de nem mutatják a fertőzés tüneteit, viszont megfertőzhetnek másokat. Az Egyesült Királyságban és több más országban egyébként az ilyen jellegű teszteket második tesztnek kell követnie, mielőtt hivatalosan is megállapítják a diagnózist.

A Mologic által használt technológia azonban felhasználható a dengue-láz, a bilharzia és a folyami vakság megállapítására is. Soros és Gates részt vesznek abban a - dollármilliárdosok alkotta - üzleti csoportban is, amely az úgynevezett "globális Dél" országait - Latin-Amerika, Ázsia, Afrika és Óceánia részeit - igyekszik az elkövetkezendő évek során támogatni az oltási kampányokban és tesztelésekben.

Sean Hinton, a Soros-alapítvány igazgatója a közleményben leszögezte, hogy a pandémia "fájdalmasan rámutatott az alapvető egyenlőtlenségekre" a globális közegészségügyben. "Ahogy azt a koronavírus-járvány alatt láthattuk, a tesztelések alapvető fontosságúak a fertőzés terjedésének megállításában, amely mindnyájunkat érintő ügy" - szögezte le Roxana Bonnell, a Nyílt Társadalom Alapítványok közegészségügyi szakértője.

A Mologic labort - amely orvosi kutatásokkal és labortechnikai fejlesztésekkel foglalkozik - 2003-ban alapította Mark Davis, a jelenlegi elnök-vezérigazgató és az édesapja, Paul Davis, a cég kutatási igazgatója. Paul Davis nevéhez fűződik a Clearblue nevű, 1988-ban forgalomba került terhességi gyorsteszt, amely az első, ilyen jellegű technológián alapuló teszt volt.

Vasárnap a brit Financial Times című lap azt közölte, hogy a vírus fertőzőbbnek tartott delta variánsa már 95 százalékban felelős a Dél-Afrikai Köztársaságban azonosított új esetekért, jóllehet az országban a lakosság csupán három százaléka kapta meg a koronavírus elleni oltás mindkét adagját.

Mindeközben az Egyesült Államokban és Európában az oltási kampányokban történt jelentős előrehaladás nyomán vélhetően csökkenni fog azok száma, akik a pozitív teszteredményeket követően kórházi kezelésre szorulnak majd. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a múlt héten bejelentette, hogy Afrikában még mindig csupán a kontinens 1,5 százaléka vette fel a vírus elleni oltást, azaz körülbelül 18 millió ember.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat Kósa Lajos egyelőre nem tudta, hát magát menti meg a Csíki Sör
Székely Sarolta | 2021. július 29. 18:39
Persze a két megoldás nehezen nevezhető hasonlónak, hiszen míg a fideszes képviselő tartós javulást érhetett volna el, addig a tulajdonosok megoldása - a trendek változatlansága esetén - csak átmeneti, néhány évre szóló lehet.
Vállalat Iszonyatosat kaszált a Samsung a globális csipéhségen
MTI | 2021. július 29. 15:00
A vállalat negyedéves profitja 73 százalékkal nőtt, részben a hatalmas félvezető-kereslet kielégítése miatt.
Vállalat Gyorsított vizsgálatot indított a GVH a téglapiacon
MTI | 2021. július 29. 12:24
Először csapott le az építőanyag-kommandó.
Vállalat Jászai Gellért megint növelte részét a 4iG-ben
Privátbankár.hu | 2021. július 29. 10:28
A 4iG Zrt. vezetője, Jászai Gellért tovább növelte részét a vállalatban.
Vállalat A forgalmon és a nyereségen is meglepődött az Apple
MTI | 2021. július 28. 11:24
Mindkettő nagyobb lett a második negyedévben, mint amekkorára számítottak.
Vállalat Rekordbevétel és -nyereség a Microsoftnál
MTI | 2021. július 28. 11:16
Jó lett ez a negyedév.
Vállalat Rengeteg cégnél megoldhatatlan probléma, ha kiesik a kulcsember
Privátbankár.hu | 2021. július 28. 10:45
A hazai cégek elsöprő többségét adó mikro- és kisvállalkozások tevékenységét komolyan veszélyezteti, ha egy vagy több kulcsemberük kiesik a munkából. Egy friss kutatás szerint a meghatározó szerepet betöltő munkatársak, vezetők átmeneti elvesztése – akár baleset, sérülés vagy betegség miatt – a 44 százalékuknál közepesen komoly, 21 százalékánál pedig gyakorlatilag megoldhatatlan nehézséget jelentene
Vállalat Majd' félmilliárdos veszteség az állam védelmi ügynökségénél
Székely Sarolta | 2021. július 28. 05:19
Költséges volt az indulás, bevétel is szinte csak állami támogatásból volt, és egy induló cégnél nem is nagyon meglepő, ha első teljes évében veszteséges. A mínusz mértéke már inkább az lehet. 
Vállalat Megint leállt a kecskeméti Mercedes-gyár
MTI | 2021. július 27. 11:16
Alkatrészhiány lépett fel, ami miatt három hétre szünetel a termelés. 
Vállalat Elismert hazai és nemzetközi szaktekintélyek a 4iG tanácsadó testületében
Privátbankár.hu | 2021. július 27. 07:11
Új stratégiai tanácsadói grémiumot hozott létre a 4iG Nyrt. igazgatósága. A nemzetközi kapcsolatok fejlesztésével, komplex tanácsadással megbízott szakmai testület három magyar és két külföldi szaktekintély bevonásával kezdte meg munkáját. A nemzetközi cégvilágban működő advisory boardok mintájára létrehozott szakértői testületet elnökként Czakó Borbála vezeti, a tagok között pedig Nancy Goodman Brinker, Karen Tramontano, Lantos Csaba és Martonyi János is helyet foglal.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos