2p
A Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete úgy látja, egyesek a tagság és az ügyfelek körében is zavart keltenek.

A Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete közleménye szerint a takarékszövetkezeti integráció megújításával kapcsolatban az elmúlt hetekben sok olyan zavarkeltő információ látott napvilágot, amelyek akadályozni igyekeznek a törvény végrehajtását, és amelyek nemcsak a takarékszövetkezeti tagság, hanem az ügyfelek, betétesek körében is indokolatlan aggályokat szülhetnek, emiatt igen károsak és veszélyesek.

A szervezet ezért pontokba szedte, szerintük a takarékszövetkezeti együttműködés megújítása hogyan szolgálja mindenkinek az érdekét:

  1. A takarékszövetkezeti együttműködés megújulása révén a takarékszövetkezetek tőkeerős, versenyképes és stabil piaci szereplőkké válhatnak, amelyek korszerű és egységes banki szolgáltatásokat nyújtanak minden ügyfelüknek. Ennek révén a takarékszövetkezeti integráció hozzájárulhat a hazai bankpiac fellendüléséhez, a fogyasztó számára kedvező piaci verseny élénküléséhez, továbbá a banki profit Magyarországon tartásához és a munkahelyteremtéshez.

  2. A megújuló integráció hazai, közösségi tulajdonban van, amelyben a független és önállóan működő  takarékszövetkezeteket  az állami szerepvállalás segíti és védi a korszerű banki tevékenység végzésében, az egységes szolgáltatások nyújtásában.

  3. A megújuló integráció növeli a tagok tulajdonrészének értékét saját takarékszövetkezetükben és azon keresztül a Takarékbankban, az egységes központi szolgáltatások növelik a takarékszövetkezetek szolgáltatási színvonalát és jövedelemtermelő képességét. Ezzel jól járnak a tagok és az ügyfelek egyaránt.
Az ügy egyik előzménye, hogy az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség beadványt adott be az Általános Jogok Biztosának az integrációról szóló törvény miatt. Szerintük a törvény súlyosan sérti a Magyarország Alaptörvényében megfogalmazott alapjogi rendelkezéseket, illetve súlyosan beavatkozik a polgári jogi jogviszonyba is. Egy blogposztban szedték pontokba, miért tartják jogellenesnek az intézkedést - ezt itt olvashatja >>

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Pénzügyi szektor Nem tudott mit kezdeni magával a forint
Privátbankár.hu | 2023. december 5. 18:56
A hazai fizetőeszköznek nem volt egyértelmű iránya a nagyobb pénzekkel szemben.
Pénzügyi szektor Csomó pénzt vesz el az állam a biztosítóktól
Privátbankár.hu | 2023. december 5. 10:10
Eddig a költségvetésnek termelték a pénzt a biztosítók, akár a teljes nyereségüket elviheti az extraprofitadó. Több biztosítási forma is megszenvedte, hogy az ügyfelek kénytelenek spórolni. Egyedül az utasbiztosítások szárnyalnak, amelyeknél minden eddigi rekord megdőlt a nyaralási szezon végére.   
Pénzügyi szektor Tovább él a kamatsapka Magyarországon
Privátbankár.hu | 2023. november 30. 16:33
Jövő év áprilisáig.
Pénzügyi szektor Fontos határidő jár le hamarosan a babaváróval kapcsolatban
Privátbankár.hu | 2023. november 30. 12:52
Azoknak a pároknak, akik még a jelenlegi feltételekkel szeretnének babaváró hitelt felvenni, legkésőbb december 16-ig be kell nyújtaniuk az igénylésüket, máskülönben kicsúszhatnak a határidőből.
Pénzügyi szektor Javuló profittermelési képesség az MBH-nál
Privátbankár.hu | 2023. november 30. 10:20
Stabilan növekvő pénzügyi eredményekkel zárta az év első kilenc hónapját, ezen belül pedig a harmadik negyedévet az MBH Bank.
Pénzügyi szektor Újabb rekordot döntött az AutoWallis
Privátbankár.hu | 2023. november 30. 09:46
Tovább gyorsított az AutoWallis Csoport az év első kilenc hónapjában, így már szeptember végére meghaladta a tavalyi egész éves árbevételét és nyereségét.
Pénzügyi szektor Kulcsfontosságú időszak jön, érdemes lépnie a pénztártagoknak
Privátbankár.hu | 2023. november 28. 12:47
A munkaerő megtartása miatt a kedvezményes adókulcsú cafeteria idejéhez hasonló arányban vállalják a munkáltatók azt, hogy dolgozóik öngondoskodását önkéntés nyugdíjpénztári befizetésekkel is segítik – hívta fel a figyelmet Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu szakértője. Szerinte a befizetések ennek ellenére messze az infláció alatt maradnak, utoljára 2014-ban érkezett ilyen kevés új tag a pénztárakba, ráadásul a kifizetések immár harmadik negyedéve meghaladják a bevételeket.
Pénzügyi szektor Utolsó lehetőség: búcsúzik az egyik legjobban fizető állampapír
Privátbankár.hu | 2023. november 28. 10:33
A keddi nap végéig lehet vásárolni a jövőre várhatóan 18 százalékos hozamot fizető magyar állampapírból. 
Pénzügyi szektor Kell az állam, kell a család az ingatlanvételhez
Natív tartalom | 2023. november 22. 15:51
Minden forintot meg kell fognia annak, aki most ingatlanhoz szeretne jutni. Viszlay Zoltán, az MBH Bank árazási vezetője szerint az 50-60 milliós, átlagos nagyvárosi ingatlan megvásárlásához jó eséllyel kell egy méretes önerő, aminek a megteremtéséhez minden lehetőséget meg kell vizsgálni, legyen ez állami támogatás, családi segítség vagy épp banki forrás.
Pénzügyi szektor Még az idén is jól jöhet a babaváró
Privátbankár.hu | 2023. november 22. 12:56
Négy okot sorolnak fel a szakértők, amiért érdemes lehet még idén felvenni a babaváró hitelt
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG