<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Fokozatosan fogja leépíteni kötvényvásárlási programját a Fed.

Fokozatosan fogja leépíteni jelenleg havi 75 milliárd dolláros kötvényvásárlási programját az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) a szervezet decemberi üléséről szerdán közzétett jegyzőkönyv szerint.

A Fed döntéshozó testületének többsége támogatta a Fed kötvényvásárlási programjának csökkentését decemberben. Néhányan a bejelentett havi 10 milliárd dollárosnál is nagyobb csökkentést akartak, mások azonban aggodalmukat fejezték ki, hogy pont akkor fogja kezdetét venni a csökkentés, amikor lassulni látszik az infláció, amely jóval a kívánatosnak tekintett 2 százalék alatt van.

A munkaerőpiac volt a döntő

A csökkentés iránt bizalmatlan tisztviselők egyik aggodalma az volt, hogy a kötvényvásárlások visszafogása akaratlanul is sokkot fog okozni a pénzellátásban. A kötvényvásárlások kapcsán elhangzott, hogy esetleg felül lehetne vizsgálni a Fed által kívánatosnak tekintett inflációs és munkanélküliségi célszámokat is.

A kötvényvásárlás csökkentése mellett a legerősebb érv az amerikai munkaerőpiac megerősödése volt. A döntéshozók "általánosságban" abban is bizakodóak voltak, hogy folytatódni fog a munkaerőpiac helyzetének javulása. Az elmúlt hónapokban közel havi 200 ezer fővel növekedett átlagban az amerikai munkavállalók száma.

A többség támogatta

A jegyzőkönyv szerint többen is rendkívül fontosnak tartották, hogy egyértelműen tudassák a pénzpiacokkal, hogy a kötvényvásárlások csak "jól kiszámított lépésekben" fognak történni, valamint, hogy most nem tervezik a 0-0,25 százalék közötti alapkamat emelését.

Az ülésen megvitatták a pénzügyi rendszer stabilitását fenyegető veszélyeket is, amelyek egyesek szerint "közepes méretűek". Ehhez kapcsolódóan voltak, akik azt szorgalmazták, hogy a Fed fordítson nagyobb figyelmet az esetleges pénzügyi buborékok kialakulására.

A Fed legutóbbi ülésén 17 fő vett részt, de csak 10 résztvevő rendelkezett szavazati joggal. A szavazók közül kilencen támogatták a kötvényvásárlások visszafogását, amely ennek megfelelően havi 85 milliárd dollárról 75 milliárd dollárra csökkent januárban.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Háborús helyzet Ukrajnában – óriási mennyiségű hadianyag érkezett
Privátbankár.hu | 2022. január 22. 16:06
Megérkezett szombatra virradóan Ukrajnába a nemrég megígért, 200 millió dollár értékű amerikai fegyversegély első szállítmánya, 90 tonnányi hadianyag - közölte a kijevi amerikai nagykövetség.
Makro / Külgazdaság Elárulták a németek milyen eszközökkel segítik Ukrajnát
Privátbankár.hu | 2022. január 22. 10:05
Németország semmiképpen nem szállít fegyvert Ukrajnának most, az Oroszországgal fennálló feszültség idején, de tábori kórházat igen - jelentette ki Christine Lambrecht német védelmi miniszter egy interjúban, amely vasárnap jelenik meg annak apropóján, hogy több NATO-tagország fegyverekkel segíti Ukrajnát.
Makro / Külgazdaság Tanár úr a képernyőn – különutas távoktatás Svédországból
Gonda Zsuzsanna (Stockholm) | 2022. január 22. 06:07
A tanár otthon, diákok az osztályteremben – ez is egy lehetőség a távoktatásra, amit egy stockholmi általános iskola felső tagozatosai tesztelnek. A diákok szerint ez az eddigi legjobb megoldás, még ha nem is tökéletes.
Makro / Külgazdaság Tényleg gerillaháború jön Ukrajnában? – A hét videója
Izsó Márton - Káncz Csaba | 2022. január 21. 20:01
Washington már egy ukrán gerillaháború támogatására sző terveket. A stratégia autonómiát kóstolgató EU számára az orosz-ukrán konfliktus most úgy jött, mint ablakos tótnak a hanyatt esés. De mik Putyin stratégiai céljai az ukrán válság kirobbantásával?  Káncz Csaba, a Privátbankár külügyi szakértőjének videókommentárja.
Makro / Külgazdaság Lech Walesa három oltás után kapta el a koronavírust
Privátbankár.hu | 2022. január 21. 18:33
Elkapta a koronavírust Lech Walesa volt lengyel elnök, a Szolidaritás szakszervezet egykori vezetője - jelentette be maga az érintett pénteken a Facebook-oldalán.
Makro / Külgazdaság A tőzsdére is rányomta a bélyegét az ukrán-orosz konfliktus
Privátbankár.hu | 2022. január 21. 18:06
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 179,85 pontos, 0,34 százalékos csökkenéssel, 52 169,80 ponton zárt pénteken.
Makro / Külgazdaság Börtönt kaptak Nicolas Sarkozy volt munkatársai
Privátbankár.hu | 2022. január 21. 17:32
Börtönbüntetésre ítélte pénteken a párizsi büntetőbíróság Nicolas Sarkozy volt francia államfő (2007-2012) volt közvetlen munkatársait, köztük Claude Guéant-t, az elnöki hivatal volt vezetőjét az Elysée-palota által túlszámlázott közvélemény-kutatások miatt.
Makro / Külgazdaság Bukarestben második napja alig lehet közlekedni
Privátbankár.hu | 2022. január 21. 16:56
Bukarestben második napja nincs felszíni tömegközlekedés a járművezetők általános sztrájkja miatt, miután a dolgozók a munkabeszüntetésük törvénytelenné nyilvánítása ellenére sem voltak hajlandók felvenni a munkát, és továbbra is a vállalat igazgatójának a lemondását követelik.
Makro / Külgazdaság Tovább gyarapodott a Pallas Athéné Alapítvány vagyona
Privátbankár.hu | 2022. január 21. 16:31
Sikeres évet tudhat maga mögött a Pallas Athéné Alapítvány.
Makro / Külgazdaság Elképesztő új generációs harci drónok – már a mesterséges intelligencia dönt
Káncz Csaba | 2022. január 21. 16:08
Az új generációs drón a mesterséges intelligenciának köszönhetően képes a pilóták által vezetett vadászgépekkel kötelékben repülni, valamint önálló missziókra is bevethető. A RAND szerint viszont az autonóm fegyverrendszerek lecsökkentik a stratégiai stabilitást, mindezt egy olyan időszakban, amikor kimondottan feszültté vált a nagyhatalmak közötti viszony. Káncz Csaba jegyzete.
Friss
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló