<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Kötvényvásárlási program
Állampapír / Kötvény Öt százalék kockázatmentesen? Ezt még a gurunak sem hisszük el
Fellegi Tamás | 2018. augusztus 7. 18:01
Felbolydultak a kedélyek befektetői körökben a JP Morgan főnökének arra a nyilatkozatára, hogy az amerikai 10 éves állampapír hozama 5 százalék is lehet a közeljövőben. Úgy gondoljuk, a jelenlegi viszonyok egyszerűen nem teszik lehetővé ezt a hozamszintet, hacsak valami egész rendkívüli esemény nem történik.
Makro / Külgazdaság Még mindig fél az EKB
Privátbankár.hu | 2017. október 26. 14:48
Nem merte elszánni magát az Európai Központi Bank a fedezetlen pénznyomtatás befejezésére, csak a megfelezését vállalta.
Részvény / Deviza / Áru Erősödik a dollár, gyengül az arany
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 20. 21:52
Döntött a Fed: jövő hónapban indul a QE program során kiszórt pénz visszagyűjtése. A tőzsdék még emésztik a döntést, a dollár erőre kapott.
Makro / Külgazdaság Eljött az ideje, hogy begyűjtsék a fedezetlenül kiszórt ezermilliárdokat
Fellegi Tamás | 2017. szeptember 20. 16:00
Ma összeül az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed nyíltpiaci bizottsága, és döntést hoz arról, hogy a hosszúra nyúlt válságkezelő politika ideje alatt a gazdaságba pumpált fedezetlen pénzt, összesen 4500 milliárd dollárt, vagy ennek egy részét, szép lassan visszavegyék. A sok fedezetlen pénz most már ugyanis csak arra jó, hogy ingatlanpiaci és tőzsdei lufit fújjanak, az pedig újabb válsághoz vezethetne.
Makro / Külgazdaság Nincs tovább: itt az ideje elzárni a pénzcsapot
Fellegi Tamás | 2017. augusztus 30. 17:00
Lassan visszatér nyári szabadságáról az Európai Központi Bank kormányzótanácsa, és minden eddiginél nagyobb nyomás fog nehezedni rá, hogy döntést hozzon a fedezetlen kötvényvásárlás, azaz pénznyomtatás leállításáról. Ha nem esik jól egyben, lehet fokozatosan csökkentve, erre az angol taper szó, amit mi persze csak tapírnak mondunk.
Makro / Külgazdaság Felpörgött a német gazdaság, megmozdul a jegybank?
Privátbankár.hu | 2017. május 13. 11:31
Az első negyedévben 0,6 százalékra nőtt a német gazdasági növekedés az előző negyedévi 0,4-ről. Ez éves szinten 2,4 százalék, igaz, rendszerint az első negyedév a legerősebb.
Makro / Külgazdaság Végre normális kamatok lesznek, nem is akárhol
Fellegi Tamás | 2017. március 13. 15:24
A hét közepén összeül az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed monetáris tanácsa, és minden bizonnyal kamatot emel. Ez még nem lenne olyan érdekesség, de most döntő változás érlelődik: vélhetően egy emelési ciklus indul, amely kivezet a modern pénzügy történetében példátlan kamattalanságból, legalábbis Amerikában.
Makro / Külgazdaság Mégiscsak véget érhet az európai pénzszórás?
Fellegi Tamás | 2017. január 25. 16:32
Az Európi Központi Bank igazgatótanácsának egyik tagja, a német Sabine Lautensläger jelezte, hogy a korábbi jelzésekkel szemben mégiscsak megkezdik rövidesen a kötvényvásárlási program lezárását. Hozzátette: itt az ideje az EKB-nál is véget vetni az extrém laza monetáris politikának. Kérdés, a nem német tagok is osztják-e a véleményt?
Állampapír / Kötvény Megjelent egy igazán nagy hal a spekulánsok között
Fellegi Tamás | 2016. június 8. 17:00
Az Európai Központi Bank tavaly kezdte meg fedezetlen értékpapír vásárlásait, eddig azonban alapvetően csak állampapírokat vett. Most a legjobbnak tartott cégek kötvényei is sorra kerülnek, ami már egy fokkal kockázatosabb terület, és az eredmény is meglehetősen kétséges. Nézzük, hogy csapott bele Mario Draghi az akcióba.
Állampapír / Kötvény Ennél jobbkor nem is jöhetett volna ez a hír: rendben van a kötvényprogram
Gáspár András | 2015. június 16. 11:57
Az EKB által 2012 szeptemberében bejelentett kötvényvásárlási program összeegyeztethető az uniós joggal - közölte az Európai Bíróság. Ennél jobbkor nem is szólhattak volna: ahogy akkor, most is a görögök fenyegetik az eurózóna egységét. Mario Draghi eszköztára tovább bővült - ha baj lesz, lesz hova nyúlni.
Makro / Külgazdaság Megvan az EKB döntése, hamarosan kiderül, mi lesz a pénznyomdával?
Privátbankár.hu | 2015. március 5. 14:18
Nem változtatott az alapkamaton az EKB, mi derül ki a sajtótájékoztatón?
Makro / Külgazdaság Sokat megtudhatunk ma a pénznyomdáról
Privátbankár.hu | 2015. március 5. 08:04
Ciprus fővárosában, Nicosiában tartja kamatdöntő tanácskozását ma az Európai Központi Bank (EKB) kormányzótanácsa, amely egyúttal részleteiben is áttekinti a márciusban induló mennyiségi enyhítési programot.
Részvény / Deviza / Áru Visszatartott levegővel várják az európai piacok a kamatdöntő ülést
Privátbankár.hu | 2015. március 3. 08:36
Senki sem lép komolyabbat az Európai Központi Bank csütörtöki kamatdöntő üléséig, ahol a 60 milliárdos kötvényvásárlásról lesz szó. Jönnek azért adatok is.
Makro / Külgazdaság Végre egy jó ötlet – óriási támogatás az unió stratégiai alapjának
Privátbankár.hu | 2015. január 27. 17:30
Optimistán nyilatkozott kedd délután, az Európai Unió pénzügyminisztereinek brüsszeli tanácskozását követően a lett pénzügyminiszter az Európai Stratégiai Befektetési Alap felállításának menetrendjéről.
Makro / Külgazdaság Egyedül nem megy - hiába folyik az európai pénzcsap, ha nincs senkinek pohara
Privátbankár.hu | 2015. január 25. 08:37
Az EKB már úgymond megtette, amit „megkövetelt a haza”, most Európa országain van a sor. A kötvényvásárlási program miatt sok minden olcsóbb lesz, köztük a beruházások is, de ahhoz, hogy ezt az unió realizálni tudja, több tagállamban is komoly reformokra lesz szükség.
Makro / Külgazdaság Magyarországra is hullhat a pénzesőből
Privátbankár.hu | 2015. január 22. 16:35
Magyar szempontból pozitívnak értékelték az Európai Központi Bank (EKB) döntését az MTI-nek nyilatkozó piaci elemzők, akik szerint a növekvő globális likviditás extra keresletet támaszthat a magyar eszközök iránt is.
Makro / Külgazdaság Röpködnek az elképzelhetetlen összegek - három nap és minden kiderül
Privátbankár.hu | 2015. január 19. 15:27
A Reuters hírügynökség által megkérdezett 20 pénzpiaci kereskedő közül 18 szerint az Európai Központi Bank (EKB) csütörtökön bejelenti, hogy megkezdi az államkötvények vásárlásával is járó mennyiségi monetáris lazítást (QE). A QE program keretösszege 600 milliárd euró lehet.
Makro / Külgazdaság Mi lesz, ha elzárják a pénzcsapot?
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 6. 17:14
A javuló gazdasági környezetet látva a Fed újból lassította eszközvásárlási programját, 2015-ben pedig az első kamatemelést is meglépheti. Kérdés azonban, hogy az eddig elkényeztetett piacok hogyan fogják értékelni, ha a jegybank háttérbe vonul. A tét nagy, hiszen a részvénypiacok szárnyalását egyértelműen a kedvező befektetői hangulat hajtja, így ha ez megtörik, az komoly eséseket okozhat.
Deviza / Áru Kótyagosan ébredt a forint az amerikai buli után
Privátbankár.hu | 2014. július 31. 09:16
Változatlan alapkamat mellett újabb 10 milliárd dollárral csökkentette kötvényvásárlásait a Fed.
Makro / Külgazdaság A fellendülést is recessziónak érzik - nem túl optimista a Fed elnöke
Privátbankár.hu | 2014. március 31. 17:55
Jelentős kihasználatlan kapacitások vannak az amerikai gazdaságban és munkaerőpiacon, ezért még mindig szükséges a monetáris élénkítés - mondta hétfőn egy chicagói konferencián az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) elnöke, Janet Yellen.
Makro / Külgazdaság Félév alatt 1,2 millió új munkahely jött létre
Privátbankár.hu | 2014. február 27. 17:41
A Fed kötvényvásárlásainak nincs előre meghatározott menete, arról mindig a munkaerőpiac helyzete és az inflációs várakozások figyelembevételével határoznak - mondta Janet Yellen, az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) új elnöke.
Állampapír / Kötvény Váratlan húzás: ezért esett az euró, meg a forint
Privátbankár.hu | 2014. február 7. 10:43
A német alkotmánybíróság az EU bíróságaihoz dobta a labdát az EKB kötvényvásárlási programjával kapcsolatban. Ez az ügy komolyan befolyásolhatja az euró és az eurós államkötvények piacát, közvetve pedig a forint és a hazai állampapírok sorsát is.
Makro / Külgazdaság A fokozatosság elve: nem veszik el azonnal a pénzt
Privátbankár.hu | 2014. január 9. 07:39
Fokozatosan fogja leépíteni kötvényvásárlási programját a Fed.
Makro / Külgazdaság Marad a pénznyomda - erősödik a forint
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 18. 20:29
Nem csökkentette a Fed a kötvényvásárlási program keretösszegét, a hírre megugrott a forint.
Makro / Külgazdaság Erre a hírre vártunk egész héten
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 1. 07:57
Nem változtatott nulla közeli alapkamatán az amerikai jegybank szerepét betöltő szövetségi tartalékbank rendszer, a Fed monetáris politikai döntéshozó testülete, a FOMC szerdán zárult ülésén.
Makro / Külgazdaság A piacok most a német alkotmánybíróságra figyelnek
Privátbankár.hu | 2013. június 11. 14:59
A kulcsfontosságú ülésen a német alkotmánybírák az Európai Központi Bank kötvényvásárlási programjáról, illetve az állandó euróövezeti mentőalapról tanácskoznak. Megállapításaik óriási hatással lehetnek a piacokra.
Makro / Külgazdaság A jegybankok már a következő válságon dolgoznak
Privátbankár.hu | 2013. május 13. 14:58
Az egyik német gazdasági lap szerint a közelgő válság nemcsak kereskedelmi bankokat, de egész nemzetgazdaságokat temet majd maga alá.
Makro / Külgazdaság A Fed sem mert hozzányúlni az alapkamathoz
Privátbankár.hu | 2013. május 2. 08:37
Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed nem változtatott irányadó kamatán és megerősítette, hogy tervei szerint még egy darabig marad a jelenlegi, majdnem nulla százalékos kamatszint.
Deviza / Áru Fed jegyzőkönyv: gyengült a forint és az euró a dollárral szemben
Privátbankár.hu | 2013. február 21. 07:54
Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed legfontosabb irányítótestülete szerint akár a vártnál hamarabb is szükség lehet a kötvényvásárlási program felfüggesztésére annak magas költségei miatt.
Állampapír / Kötvény Újabb görög kötvénycsere: kiderült, mennyit buknak a befektetők
Privátbankár.hu | 2012. december 3. 10:09
A görög adósságkezelő az euróövezet ideiglenes mentőalapjának kötvényeit ajánlja fel hosszú távú görög adósságpapírokért cserébe: a befektetők pénzük 60%-át minimum bukják.
Makro / Külgazdaság Vamos a la playa - másfél éve nem mondott ilyet a tőke!
Privátbankár.hu | 2012. november 30. 17:57
Szeptemberben másfél éve először a külföldi befektetők több pénzt helyeztek el Spanyolországban, mint amennyit kivontak onnan.
Makro / Külgazdaság Készüljünk föl, 4-5 államcsőd jöhet az eurózónában
Privátbankár.hu | 2012. október 13. 16:10
A tokiói IMF közgyűlés egyik vitáján mondták, hogy az eurózóna adósságválságának megoldása négy-öt ország államcsődjéhez fog vezetni, Görögország pedig hamarosan kénytelen lesz feladni a közös fizetőeszközt.
Makro / Külgazdaság Új hitelezési módokat talál ki az IMF
Privátbankár.hu | 2012. október 11. 07:57
Christine Lagarda szerint a munkahelyteremtés ugyanolyan fontos, mint az államadósság elleni harc. A Valutaalap vezérigazgatója lassú kilábalásra számít. De mit vár tőlünk a mi bankunk?
Állampapír / Kötvény Spanyolország: nem kérünk mentőcsomagot, vásároljon kötvényt az EKB
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 24. 08:11
Spanyolország nem siet nemzetközi pénzügyi támogatást kérni adósságának a finanszírozásához, inkább az EKB kötvényvásárlási programját venné igénybe - jelentette ki a hétvégén a spanyol pénzügyminiszter.
Makro / Külgazdaság Ha bukik az eurózóna, a németek koppannak a legnagyobbat
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 21. 20:27
A német pénzügyminiszter szerint az európai integráció mindenkinek jó, de a legjobb a németeknek, ha tehát bedől az eurózóna, akkor a németek veszíthetik a legtöbbet.
Makro / Külgazdaság Cáfol az IMF: nincs szó 300 milliárd eurós spanyol kötvényvásárlásról
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 14. 15:33
Nincs szó 300 milliárd eurós mentőcsomagról - állítja az IMF. A spanyoloknak akkor lett volna szüksége ekkora támogatásra, ha a júliusi szinten maradnak a kötvényhozamok.
Makro / Külgazdaság Már készül a 300 milliárdos spanyol mentőcsomag?
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 14. 10:56
Az EKB és az IMF 300 milliárd eurós spanyol kötvényvásárlásra készül - írja egy holland lap mai száma. Spanyolország hivatalosan még nem kérte a mentőcsomagot.
Makro / Külgazdaság Spanyolország mentőcsomag felé sodródik
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 12. 12:28
A spanyol kormány azt fontolgatja, hogy inkább az Európai Központi Bank új kötvényvásárlási programjának támogatását kéri, mintsem egy teljes adósságmentő csomagot - mondta Mariano Rajoy, Spanyolország miniszterelnöke finn lapoknak.
Makro / Külgazdaság Az EKB kötvényvásárlási terve dobott a befektetői hangulaton
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 10. 11:40
Egy hónap alatt -30,3 pontról -23,2 pontra javult a Sentix indexe, amely a befektetési szakma 2800 elemzőjének euróövezeti várakozásait mutatja.
Állampapír / Kötvény Már fél éve nem vett egy darab államkötvényt sem az Európai Központi Bank
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 3. 16:45
A múlt hét volt immár a huszonötödik hét, amikor az EKB nem vásárolt államkötvényeket másodlagos értékpapír-piaci intervenciós programjának keretében.
Állampapír / Kötvény Korlátlan kötvényvásárlással lehetne csak menteni az eurót?
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 2. 15:31
Az OECD főtitkára szerint az Európai Központi Banknak (EKB) korlátlan kötvényvásárlással kellene támogatnia az euróövezet nehezen küszködő országait, és egyetlen tagországnak sem kellene elhagynia az euróövezetet.
Makro / Külgazdaság Mario Draghi sejtelmes üzenetben biztatja a piacokat
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 29. 12:32
Az Európai Központi Banknak néha rendkívüli intézkedéseket kell hoznia, hogy megőrizze a monetáris politika hatékonyságát - mondta az intézmény elnöke.
Makro / Külgazdaság A spanyol dráma újabb fordulata: kemény beavatkozást sürget a pénzügyminiszter
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 19. 12:22
A spanyol pénzügyminiszter egy összegben és időben is korlátozás nélküli euróövezeti állampapír-vásárlási program újraindítását szorgalmazza az Európai Központi Bank részéről. Az EKB már huszonkettedik hete nem vásárol a másodpiacon, ami miatt egyre többen vádolják tétlenséggel az eurójegybankot.
Állampapír / Kötvény Az EKB a múlt héten sem vett államkötvényt, de ez hamarosan változhat
Privátbankár.hu | 2012. július 30. 17:03
Az Európai Központi Bank a múlt héten immár huszadik hete nem vásárolt államkötvényeket másodlagos értékpapír-piaci intervenciós programjának (SMP) keretében
Állampapír / Kötvény Most sem vásárolt be az EKB
Privátbankár.hu | 2012. július 16. 19:00
Az Európai Központi Bank (EKB) a múlt héten immár tizennyolcadik hete nem vásárolt államkötvényeket másodlagos értékpapír-piaci intervenciós programjának (SMP) keretében - jelentette be a pénzintézet hétfőn.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG