<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Nem változtatott nulla közeli alapkamatán az amerikai jegybank szerepét betöltő szövetségi tartalékbank rendszer, a Fed monetáris politikai döntéshozó testülete, a FOMC szerdán zárult ülésén.

Az alapkamatot a 0,00-0,25 százalékos sávban tartja a Fed. A döntés indoklásában kiadott közleményében a FOMC rámutat, hogy az év első felében a gazdasági teljesítmény mérsékelt ütemű növekedését lehetett tapasztalni. A foglalkozatási helyzet javult az elmúlt hónapokban, de a munkanélküliségi ráta még mindig túl magasnak tekinthető. A háztartások kiadásai és a vállalkozások beruházásai emelkedtek, a lakáspiacon némi élénkülés volt tapasztalható.

A testület mandátumával összhangban az árstabilitás biztosítása mellett a lehető legmagasabb foglalkoztatási szint elérésére törekszik. A Fed az év folyamán a gazdasági helyzet további javulására számít a munkanélküliségi ráta fokozatos csökkenésével párhuzamosan. A növekedési kockázatok a testület megítélése szerint az első félévben enyhültek. A kétszázalékos cél alatti inflációs ráta jelent ugyan némi növekedési kockázatot, az áremelkedés mértéke azonban a Fed megítélése szerint középtávon visszatér a cél közelébe.

Folytatódik a program

A testület a gazdasági növekedés ösztönzése és az inflációs cél tartása érdekében kettős mandátumával összhangban a havi 85 milliárd dolláros kötvényvásárlási programjának folytatása mellett döntött.

A testület közleményében hangsúlyozza, hogy a következő hónapokban is szoros figyelemmel követi a gazdasági és pénzügyi helyzet alakulását, és mindaddig folytatja a mandátumával összhangban rendelkezésére álló ösztönző eszközök alkalmazását, amíg az árstabilitás biztosítása mellett jelentős javulás nem következik be a foglalkoztatási helyzetben.

A cél érdekében a testület a foglalkoztatási helyzet és az infláció alakulásától függően egyaránt kész növelni és csökkenteni is likviditásnövelő kötvényvásárlásainak keretösszegét.

A testület úgy látja, hogy a laza monetáris politika folytatása szolgálja majd legjobban céljai elérését még a likviditásnövelő kötvényvásárlási program befejezése után is, ezért szándékában áll az alapkamatot a 0,00-0,25 százalékos sávon belül tartani mindaddig, amíg a munkanélküliségi ráta meghaladja a 6,5 százalékot, és az inflációs előrejelzések egy-két éves távlatban legfeljebb fél százalékponttal haladják meg a 2 százalékos célt.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Putyin elképesztő eszköztára - világszerte képes beavatkozni konfliktusokba
Káncz Csaba | 2022. január 20. 15:35
Noha az orosz gazdaság a világ összes GDP-jének csak 3,1 százalékát teszi ki, katonailag hatékonyan avatkozik be világszerte a különböző konfliktusokba. Áttekintjük, hogy a Kreml milyen módszereket vonultat fel a geopolitikai céljai eléréséhez. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Népszámlálást tartottak Szlovákiában: hányan vallották magukat magyarnak?
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 12:52
36 ezerrel csökkent Szlovákiában a magukat magyar nemzetiségűnek vallók száma az elmúlt tíz évben, fogyatkozásuk üteme jelentősen lassult.
Makro / Külgazdaság Óriási sztrájk – lebénította a főváros közlekedését a vezetők tiltakozása Romániában
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 11:37
Egyetlen villamos, busz vagy trolibusz sem állt forgalomba a reggeli műszakra előirányzott, csaknem 1500 jármű közül.
Makro / Külgazdaság Szlávik János: akár már idén megjelenhet az oltás, amely a koronavírus minden variánsa ellen hatékony
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 11:06
Szlávik János főorvos, a Dél-Pesti Centrum Kórház infektológiai osztályának vezetője volt az InfoRádió Aréna című műsorának vendége.
Makro / Külgazdaság Az erősödő forint megnyugtathatta Matolcsy Györgyéket
Csabai Károly | 2022. január 20. 10:49
Legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ma sem emelt kamatot, ugyanúgy 4 százalékot fizet a kereskedelmi bankok nála egy hétre elhelyezett betéteiért, mint az utóbbi három alkalommal.
Makro / Külgazdaság Megvan a dátum: ekkor találkozik Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 09:57
Szijjártó Péter a TASZSZ hírügynökségnek beszélt arról, hogy mikor esedékes a találkozó.
Makro / Külgazdaság Újabb drámai rekordot döntött a koronavírus Magyarországon
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 09:13
A tegnapi csúcs után ismét sosem látott szintre nőtt a napi új fertőzöttek száma.
Makro / Külgazdaság Lassul a gazdaság – egyből hozzányúltak a kamatokhoz Kínában
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 07:37
A kínai jegybank csökkentette az egy- és ötéves hitelek referenciakamatát, hogy ezzel is segítse a lassuló gazdaság élénkítését.
Makro / Külgazdaság Joe Biden megmagyarázta a bizonyítványt – Amerika arra készül, hogy Putyin megszállja Ukrajnát
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 06:48
Hivatalba lépése egyéves évfordulója alkalmából a Fehér Házban tartott sajtótájékoztatóján Joe Biden amerikai elnök védelmébe vette elnöksége eddigi mérlegét, megpróbálta kicsinyíteni elnöksége kudarcait, külpolitikáról szólva pedig azt mondta, hogy szerinte Vlagyimir Putyin bevonul majd Ukrajnába.
Makro / Külgazdaság Szijjártó Péter bejelentette: újabb feladatokat kap a budapesti terrorellenes iroda
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 06:26
Újabb feladatokat kap az ENSZ terrorizmusellenes központjának budapesti regionális irodája - közölte a külgazdasági és külügyminiszter, miután találkozott a terrorizmusellenes tevékenység koordinálásáért felelős ENSZ-főtitkárhelyettessel, Vlagyimir Voronkovval.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló