<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az EKB és az IMF 300 milliárd eurós spanyol kötvényvásárlásra készül - írja egy holland lap mai száma. Spanyolország hivatalosan még nem kérte a mentőcsomagot.

Az Európai Központi Bank és a Nemzetközi Valutaalap egy 300 milliárdos spanyol mentőcsomagról tárgyal - tudósít a Reuters egy holland pénzügyi napilap, a Het Financieele Dagblad mai számának cikkéről, amely meg nem nevezett forrásokra hivatkozik.A csomag az EKB múlt héten meghirdetett kötvényvásárlási terve előtt kövezné ki az utat, amellyel a bank a madridi kötvényhozamokat akarja csökkenteni. Az EKB azért akarja, hogy az IMF is részt vegyen a programban, hogy Spanyolország elé szigorú feltételeket állítsanak, és a gazdasági reformokat biztosan végrehajtsák.

"Az EKB az új kötvényvásárlási program keretrendszerén dolgozik, ehhez hozzátartozik a szigorú IMF-felügyelet" - írja a lap szakértőkre hivatkozva. Mario Draghi, a bank elnöke múlt csütörtökön jelentette be, hogy az Európai Központi Bank kötvényvásárlási akciókkal kész hozzájárulni a súlyos szuverén kötvénypiaci torzulások enyhítéséhez.

A csomag feltételeit az IMF határozná meg, és más programjaihoz hasonlóan zajlana, három éves futamidővel, maximum 300 milliárd eurós pénzösszeggel.

Mario Draghi EKB-elnök, Joerg Asmussen, a bank Igazgatóságának tagja, illetve az IMF két főhivatalnoka, Christine Lagarde és David Lipton tárgyal a tervről, amelyet a pénteki ciprusi találkozón kerülhet az eurozóna pénzügyminiszterei elé.

Mariano Rajoy spanyol miniszterelnök a héten azt mondta: nincs kifogása, hogy az IMF felügyelje a támogatás feltételeinek teljesítését, és egy teljes adósságmentő csomag helyett inkább a kötvényvásárlási programot választaná. Kormánya figyelmesen meg fogja vizsgálni, hogy milyen feltételekkel párosul az EKB program, de azt nem fogadja el, hogy máshonnan utasítsák költségvetési lépésekre. "Készen állok csökkenteni a hiányt, de mások nem mondhatják meg, hogy ezt hogyan hajtsuk végre" - fogalmazott a miniszterelnök.

Júliusban egy euróövezeti hivatalnok a Reuters-nek úgy nyilatkozott: Spanyolország a spanyol gazdasági miniszter, Luis de Guindos, és német ellenfele, Wolfgang Schaeuble találkozójának ismerte el először, hogy 300 milliárd eurós kisegítésre lehet szüksége, ha kötvényhozamai fenntarthatatlanul magasak maradnak.

A spanyol kormány hivatalason még nem nyújtotta be igényét a kötvényvásárlási programra.

Több szakértő úgy gondolja, mindössze idő kérdése, hogy Spanyolország mikor szorul további segítségre. Vasárnap ugyanakkor olyan vélemények is napvilágot láttak, amelyek szerint Madridnak "egyelőre nem sürgős", hogy segélyt kapjon. A spanyolok 72 százaléka szerint a válság leküzdéséhez elkerülhetetlen lesz a külső segítség.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Putyin elképesztő eszköztára - világszerte képes beavatkozni konfliktusokba
Káncz Csaba | 2022. január 20. 15:35
Noha az orosz gazdaság a világ összes GDP-jének csak 3,1 százalékát teszi ki, katonailag hatékonyan avatkozik be világszerte a különböző konfliktusokba. Áttekintjük, hogy a Kreml milyen módszereket vonultat fel a geopolitikai céljai eléréséhez. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Népszámlálást tartottak Szlovákiában: hányan vallották magukat magyarnak?
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 12:52
36 ezerrel csökkent Szlovákiában a magukat magyar nemzetiségűnek vallók száma az elmúlt tíz évben, fogyatkozásuk üteme jelentősen lassult.
Makro / Külgazdaság Óriási sztrájk – lebénította a főváros közlekedését a vezetők tiltakozása Romániában
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 11:37
Egyetlen villamos, busz vagy trolibusz sem állt forgalomba a reggeli műszakra előirányzott, csaknem 1500 jármű közül.
Makro / Külgazdaság Szlávik János: akár már idén megjelenhet az oltás, amely a koronavírus minden variánsa ellen hatékony
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 11:06
Szlávik János főorvos, a Dél-Pesti Centrum Kórház infektológiai osztályának vezetője volt az InfoRádió Aréna című műsorának vendége.
Makro / Külgazdaság Az erősödő forint megnyugtathatta Matolcsy Györgyéket
Csabai Károly | 2022. január 20. 10:49
Legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ma sem emelt kamatot, ugyanúgy 4 százalékot fizet a kereskedelmi bankok nála egy hétre elhelyezett betéteiért, mint az utóbbi három alkalommal.
Makro / Külgazdaság Megvan a dátum: ekkor találkozik Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 09:57
Szijjártó Péter a TASZSZ hírügynökségnek beszélt arról, hogy mikor esedékes a találkozó.
Makro / Külgazdaság Újabb drámai rekordot döntött a koronavírus Magyarországon
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 09:13
A tegnapi csúcs után ismét sosem látott szintre nőtt a napi új fertőzöttek száma.
Makro / Külgazdaság Lassul a gazdaság – egyből hozzányúltak a kamatokhoz Kínában
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 07:37
A kínai jegybank csökkentette az egy- és ötéves hitelek referenciakamatát, hogy ezzel is segítse a lassuló gazdaság élénkítését.
Makro / Külgazdaság Joe Biden megmagyarázta a bizonyítványt – Amerika arra készül, hogy Putyin megszállja Ukrajnát
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 06:48
Hivatalba lépése egyéves évfordulója alkalmából a Fehér Házban tartott sajtótájékoztatóján Joe Biden amerikai elnök védelmébe vette elnöksége eddigi mérlegét, megpróbálta kicsinyíteni elnöksége kudarcait, külpolitikáról szólva pedig azt mondta, hogy szerinte Vlagyimir Putyin bevonul majd Ukrajnába.
Makro / Külgazdaság Szijjártó Péter bejelentette: újabb feladatokat kap a budapesti terrorellenes iroda
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 06:26
Újabb feladatokat kap az ENSZ terrorizmusellenes központjának budapesti regionális irodája - közölte a külgazdasági és külügyminiszter, miután találkozott a terrorizmusellenes tevékenység koordinálásáért felelős ENSZ-főtitkárhelyettessel, Vlagyimir Voronkovval.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló