Spanyol mentőcsomag
Makro / Külgazdaság Már spanyol biztosítók dolgoznak a rossz hitelek eltüntetésén 
Privátbankár.hu | 2012. december 1. 16:33
Két óriásbiztosító is jelezte, hogy beszállna a kezelhetetlen hitelekre létrejövő ún. rossz bankba, amely azután indulna, hogy zöld jelzést kapott a spanyol bankoknak szánt uniós segélycsomag.
Deviza / Áru Erősen kezdték a napot a piacok  
Privátbankár.hu | 2012. október 17. 07:31
Határozottan jól kezdték a szerdát a piacok. A dollár tovább gyengült, erre felkeltek a nyersanyagok. A japán jen gyengülése felturbózta a tokiói tőzsdét.
Állampapír / Kötvény Spanyolország: nem kérünk mentőcsomagot, vásároljon kötvényt az EKB 
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 24. 08:11
Spanyolország nem siet nemzetközi pénzügyi támogatást kérni adósságának a finanszírozásához, inkább az EKB kötvényvásárlási programját venné igénybe - jelentette ki a hétvégén a spanyol pénzügyminiszter.
Deviza / Áru Spanyol bika a forint piacán  
Borbély Péter | 2012. szeptember 21. 14:13
Határozottan erősödtek a térségi devizák ma reggelre, mivel a nemzetközi piacokon is javult a hangulat, ez pedig erősítette a kockázatvállalási hajlandóságot. Az iPhone 5-hisztéria mellett a spanyol mentőcsomag hírei mozgatják a piacokat. A forint mellett szól az IMF-levél és az ÁKK-hoz kapcsolódó jó hírek is.
Makro / Külgazdaság Ollé: a bankmentő pénzzel trükközne, és tranzakciós adót is kivetne a spanyol kormány?  
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 20. 09:40
A spanyol kormány azt fontolja, hogy az Európai Uniótól kapott, legfeljebb 100 milliárd eurós bankmentő csomag egy részét kormányzati célokra használja fel - írta az El País napilap internetes kiadásában, kormányzati és euróövezeti forrásokra hivatkozva.
Makro / Külgazdaság Cáfol az IMF: nincs szó 300 milliárd eurós spanyol kötvényvásárlásról 
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 14. 15:33
Nincs szó 300 milliárd eurós mentőcsomagról - állítja az IMF. A spanyoloknak akkor lett volna szüksége ekkora támogatásra, ha a júliusi szinten maradnak a kötvényhozamok.
Makro / Külgazdaság Már készül a 300 milliárdos spanyol mentőcsomag? 
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 14. 10:56
Az EKB és az IMF 300 milliárd eurós spanyol kötvényvásárlásra készül - írja egy holland lap mai száma. Spanyolország hivatalosan még nem kérte a mentőcsomagot.
Makro / Külgazdaság Megkerülhetetlen az uniós segítség a spanyolok szerint 
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 10. 10:23
A spanyolok 72 százaléka szerint az országnak külső segítségre van szüksége a válság leküzdéséhez. Még ennél is többen gondolják úgy, hogy a miniszterelnök nem végez jó munkát.
Makro / Külgazdaság A spanyol dráma újabb fordulata: kemény beavatkozást sürget a pénzügyminiszter  
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 19. 12:22
A spanyol pénzügyminiszter egy összegben és időben is korlátozás nélküli euróövezeti állampapír-vásárlási program újraindítását szorgalmazza az Európai Központi Bank részéről. Az EKB már huszonkettedik hete nem vásárol a másodpiacon, ami miatt egyre többen vádolják tétlenséggel az eurójegybankot.
Részvény / Deviza / Áru Wayne Rooney, Miki egér és a spanyol mentőcsomag 
Borbély Péter | 2012. augusztus 5. 11:26
Izgalmas lesz az előttünk álló kereskedési hét, amin egyebek mellett a Disney gyorsjelentése és a Manchester United tőzsdére vitele lesznek a nagy tőzsdei sztorik. Közben szoros figyelem kíséri az újabb spanyol bejelentéseket az új megszorításokról. A forint árfolyamát várhatóan továbbra is a külföldi hírek határozzák meg.
Deviza / Áru Jelentős megszorítások Spanyolországban - megállt az euró esése 
Privátbankár.hu | 2012. július 11. 12:19
Jelentős, 65 milliárd eurós megszorítást jelentett be a spanyol miniszterelnök. Adóemelés és több kedvezmény megszüntetése is szerepel az intézkedések között, amelyek célja, hogy minél előbb leszorítsák az államháztartás hiányát, hogy az megfeleljen az uniós követelményeknek. A bejelentésre nem volt érdemi piaci reakció, ugyanakkor a madridi tőzsde erősödik.
Deviza / Áru Megtáltosodott a forint - 288 forint alá is benézett az euró! (videóval) 
Borbély Péter | 2012. június 19. 16:20
Második napja szinte töretlenül erősödik a forint. A haza deviza több mint egy hónapja nem mutatott ilyen erőt. A magyar eszközök hétfőn szembementek a világpiaci trenddel is. A háttérben részben az IMF-tárgyalásokkal kapcsolatos feszültségek oldódása áll, részben a nemzetközi hangulat javulása. A budapesti tőzsde viszont ma közelében sincs a nemzetközi mezőnynek.
Deviza / Áru A spanyol bankmentés hátán kapaszkodott fel az arany 
Privátbankár.hu | 2012. június 18. 08:52
A korábbi korrekciót követően a múlt héten az arany, és az ezüst árfolyama is erősödni tudott. Az arany iránt élénkülő kereslet a spanyol kormány pénzügyi segélykérelmének és a bizonytalan kimenetelű görög választásoknak volt betudható. Az európai adósságválság várhatóan fog még izgalmakat tartogatni, amely hosszú távon az arany malmára hajtja a vizet.
Pénzügyi szektor Elfogyhat az európai mentőalapok pénze 
Privátbankár.hu | 2012. június 17. 16:35
Az euróövezeti mentőalapoknak már nincs pénzük egy nagyobb tagország megsegítésére - vélekednek a kereskedelmi bankok, miután az euróövezet döntött Spanyolország megsegítéséről 100 milliárd euró erejéig. Az euróövezeti országok a második félévben megkezdik az állandónak szánt mentőalap, az ESM feltöltését a megfelelő garanciákkal, de a teljes további - azaz még nem lekötött - mentőképesség úgyis csak 500 milliárd euró körül lesz.
Pénzügyi szektor Lesznek feltételei a spanyol bankmentő csomagnak 
Privátbankár.hu | 2012. június 14. 07:33
A 100 milliárd eurós bankmentőcsomaggal kapcsolatos feltételekre figyelmeztette Spanyolországot szerdán Joaquín Almunia, az Európai Bizottság alelnöke, versenypolitikai biztos, miután a spanyol gazdasági miniszter közölte: a csomagnak nincsenek a költségvetésre vagy strukturális átalakításokra vonatkozó feltételei.
Deviza / Áru Maradt a csapkodás a piacokon, rángatják a forintot és az eurót 
Borbély Péter | 2012. június 12. 10:53
Bizonytalanul, nagy kilengésekkel folyik a kereskedés továbbra is a legtöbb piacon. Tegnap hamar elolvadt az a nagy előny, amit a spanyol mentőcsomagról szóló hétvégi hírek okoztak. A bizonytalanságot jól mutatja az euró nagy kilengése a dollárral szemben. A forint piaca ideges, a budapesti tőzsde viszont határozott pluszban van.
Makro / Külgazdaság Bankjai után a spanyol állam is mentőcsomagra szorulhat 
Privátbankár.hu | 2012. június 12. 07:59
Londoni elemzők szerint a spanyol bankszektornak szánt 100 milliárd eurós pénzügyi csomag után a spanyol állam is külső segítségre szorulhat a rendkívül rossz makrokilátások miatt, amelyeket csak súlyosbít, hogy éppen a bankrendszernek nyújtandó külső hitelfinanszírozás jelentősen növelheti a spanyol adósságrátát.
Részvény / Deviza / Áru Robbant a spanyol tőzsde a nyitásban 
Privátbankár.hu | 2012. június 11. 09:18
Jelentős, 5 százalékos pluszban nyitott a madridi tőzsde és határozott emelkedéssel kezdte a többi európai részvénypiac is. A spanyol mentőcsomag hétvégi híre jelentősen erősítette az eurót, száguld az olaj ára is. A forint is erősödéssel kezdte a hetet, ugyanakkor az elemzők a hangulat törékenységére figyelmeztetnek a hétvégi görög választás miatt.
Deviza / Áru Száguld az olajár 
Privátbankár.hu | 2012. június 11. 08:04
Több mint 2 százalékkal drágultak az amerikai és az európai olajfajták a szabadpiacon, miután a spanyol mentőcsomag hírére jelentősen javult a hangulat, erősödött az euró, gyengült a dollár. Az elemzők ugyanakkor arra figyelmeztetnek, hogy a jó hangulat hamar kifulladhat a közelgő görög választás súlyos bizonytalansága miatt.
Részvény / Deviza / Áru Fiesztával üdvözölték a piacok a spanyol mentőcsomagot  
Borbély Péter | 2012. június 11. 07:09
Jelentős rali indult a részvény, nyersanyag és devizapiacokon arra a hírre, hogy Spanyolország, feladva a dacolást, a hétvégén pénzügyi mentőcsomagot kért az európai közösségtől. A forint, az euró erősödik, az olaj és az arany ára jelentősen drágult. Elemzők szerint ugyanakkor a hétvégi görög választás miatt tiszavirág életű lehet az eufória.
Részvény / Deviza / Áru Kevesebb nyugtató kell a piacokra a spanyol mentőcsomag miatt  
Privátbankár.hu | 2012. június 10. 17:12
Megnyugvást hozhat a világ tőzsdéin Spanyolország pénzügyi megsegítésének terve, jóllehet a részletek kidolgozása még beletelik egy kis időbe, és egyelőre a konkrét összegről sincs megállapodás. Nagy kérdés ugyanakkor a jövő heti görög választás eredménye is, amikor elvileg az is kiderülhet, hogy Görögország az euróövezet tagja maradhat-e.
Makro / Külgazdaság Vérszemet kaptak az írek a spanyol mentőcsomagtól 
Privátbankár.hu | 2012. június 10. 06:54
Írország újra akarja tárgyalni a 2010 novemberében kapott nemzetközi pénzügyi mentőcsomagjának feltételeit, hogy azonos bánásmódban részesüljön, mint Spanyolország, amelynek megsegítéséről szombaton döntöttek az euróövezeti pénzügyminiszterek - közölték meg nem nevezett európai források. Dublin az euróövezeti pénzügyminiszterek június végi tanácskozásán fogja ezt felvetni - tette hozzá a két, egymástól független forrás.
Pénzügyi szektor Eldőlt: mentőövet kér Spanyolország, 100 milliárd euró lehet az összeg 
Privátbankár.hu | 2012. június 10. 06:42
Pénzügyi támogatást kér Spanyolország az euróövezeti országoktól, hogy konszolidálni tudja bankszektorát - jelentette be Luis de Guindos Jurado gazdasági miniszter az euróövezeti országok pénzügyminisztereinek telefonos konferenciája után. Megerősítette, hogy a támogatást várhatóan a bankágazatra vonatkozó feltételekhez kötik, de más gazdasági feltételt nem szabnak hozzá.
Makro / Külgazdaság Akár 100 milliárd eurós is lehet a spanyol mentőcsomag 
Privátbankár.hu | 2012. június 9. 19:25
A százmilliárd eurós nagyságrendet is elérheti az a támogatás, amelyről az euróövezeti országcsoporton belül megbeszélések folynak a spanyol bankszektor megsegítésével kapcsolatban. Mint európai uniós forrásokra hivatkozó brüsszeli sajtójelentésekből kiderül, a zóna miniszterei elé került elképzelésekben kerek 100 milliárd eurós felső határ szerepel.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG