<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
Határozottan erősödtek a térségi devizák ma reggelre, mivel a nemzetközi piacokon is javult a hangulat, ez pedig erősítette a kockázatvállalási hajlandóságot. Az iPhone 5-hisztéria mellett a spanyol mentőcsomag hírei mozgatják a piacokat. A forint mellett szól az IMF-levél és az ÁKK-hoz kapcsolódó jó hírek is.

Határozottan javult a hangulat ma reggelre a térségi devizák körében. A forint együtt erősödött a lengyel zlotyval, a ralihoz kicsit késve, de csatlakozott a cseh korona. A háttérben a nemzetközi hangulat javulása és az ennek nyomán erősödő kockázatvállalás áll

 


A lenti ábrán a zloty és a cseh korona mozgása látszik az euróval szemben.

 

A forinttal kapcsolatban egyértelműen jó hír volt, hogy a magyar kormány elküldte az IMF-nek a válaszát, amiben megírta azokat a módosító javaslatait, amelyek a jövő évi makropálya tarthatóságát szolgálják. Kormánytagok nyilatkozataiból az is kiderült, hogy a kabinet már nem ragaszkodik annyira erősen az eddig hangoztatott jövő évi tervszámokhoz, valószínűleg módosul a jövő évi költségvetés tervezete. A piacoknak ugyanakkor fontos üzenet, hogy a hírek szerint a kormány nem adja fel a hiánycél tartását.

Az is a forint malmára hajtja a vizet, hogy a múltkori kamatdöntés után a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa majdnem biztosan változatlanul hagyja jövő kedden az alapkamatot. Közben ma reggel az ÁKK vezérigazgató-helyettese, Borbély László András a Gazdasági Rádióban azt mondta, hogy ha novemberre létrejönne az IMF-megállapodás, akkor reális, hogy ahhoz képest egy hónapon belül dollárkötvényeket dobna a piacra az ÁKK. Az Államadósság Kezelő Központ tegnap nyilvánosságra hozott jelentése szerint egyébként őket is meglepte, hogy idén mennyire felfutott a forintalapú kötvénykibocsátás.

A nemzetközi porondon is élénkül a hangulat, legalábbis mára megtorpant a szinte egész héten tartó negatív korrekció, ami a múlt heti QE3-bejelentést követte. A befektetőket és a felhasználókat az IPhone5 kiskereskedelmi debütálása köti le. A világ minden tájáról érkeznek a felvételek a hatalmas, kígyózó sorokról és a hírek az óriási túljegyzésekről, előrendelésekről.

Megállt az esés az olajpiacon is, miután az elmúlt héten majdnem 10 százalékkal korrigált az olajár. A nyersanyagpiacokat segíti az is, hogy ismét gyengül a dollár. Az amerikai WTI hordónkénti ára visszakúszott 92 dollár fölé, az aranyat 1777 dollár körül jegyzik.

Jelentősen javítja a befektetői kedvet, hogy a spanyol probléma enyhülni látszik azzal, hogy a friss hírek szerint újabb mentőcsomagot kaphat az ország, illetve, hogy a már megszavazott, 100 milliárd eurós bankmentő-csomag egy részét az államháztartás helyzetének javítására fordíthatják. Az is enyhítette a spanyolokkal kapcsolatos feszültséget, hogy az EKB nemrég bejelentett kötvényprogramja elsősorban a spanyol hozamokat szorítja majd le, így az ország levegőhöz juthat.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Deviza / Áru Még ennél is jóval magasabb üzemanyag-árakat jósolnak a jövő hétre
Privátbankár.hu | 2016. október 1. 16:59
Míg az MTI a mától érvényes adóemelés miatt 339-340 forintos benzint és 345-346 forintos gázolajat jelzett előre, addig a GKI Energia szerint a közeljövőben 345 és 355 is lehet a két fontos üzemanyag ára. Az üzemanyagok ugyanis drágultak valamelyest a világpiacon, főleg a hét második felében.
Deviza / Áru Két kézzel szórja a pénzt a tűzre a kínai jegybank
Privátbankár.hu | 2016. február 7. 12:04
Tovább zuhan a kínai devizatartalék, miután a jegybank rengeteg pénzt éget el a piacon a jüan stabilizálására.
Deviza / Áru Őrülten vették az olajat, de a forint és az OTP is kapós volt
Privátbankár.hu | 2015. június 10. 18:53
Az OTP jól teljesített, a többi magyar részvény már nem annyira. A forint ezúttal erősödni tudott, az euró nem ment tovább. Nap közben három százalékos emelkedésben is volt a kőolaj, de ezután kissé lecsendesedett.
Deviza / Áru Hol van a mi forintunk? Lengyelország jobban teljesít
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 16:17
Lehet, hogy mi erősnek érezzük a forintot 300 forint alatti euróárfolyamok mellett, de az-e valójában? A lengyel zloty árfolyamából ítélve nem igazán, sőt, inkább gyenge. A trend ráadásul ebbe az irányba mutat. Nemrég az egy főre jutó GDP-ben is megelőztek minket.
Deviza / Áru De jó, hogy nincs devizahitelünk – végképp megállíthatatlan a frank
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 17:00
Miután a svájci jegybank tovább növelte a negatív kamatozású betétek körét, rég nem látott mértékben esett a svájci frank árfolyama, ám csak fél napig. Sokak szerint az SNB már ellőtte minden puskaporát, semmit sem tud tenni az erősödés megállítására. Az ország drágán megfizet az erős frankért, öt éve először recesszióba süllyedhet.
Deviza / Áru Újból a vas és acél országa lehetünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 15:58
Acélmű épül Miskolcon, a projekt megvalósulásával újraéledhet a nehézipar Diósgyőrben - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Deviza / Áru Tovább adják a forintot: ma is gyengülünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 09:34
Megint 301 forintál jár az euró jegyzése, több régiós devizával együtt gyengülünk.
Deviza / Áru Európában is a kőolajért megy a harc - bíróságra citálják a németeket
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 07:50
A cseh kormány bírósági úton követeli vissza azt a kőolajat, amelyet Csehország a közelmúltban csődbe jutott német Viktoriagruppe raktáraiban helyezett el.
Deviza / Áru Elhagyta magát a forint - frissítve
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 13:54
Az előző két nap komoly erősödése után ma visszaesett a forint, az euró árfolyama 300 körül van ismét.
Deviza / Áru Zseniális devizaügylet, vagy a következő svájci frank bukta?
Fellegi Tamás | 2015. április 21. 16:24
Devizapiaci szereplők egyre gyakrabban emlegetnek egy ügyletet, amiben nagyon bíznak. Sokak szerint biztos pénzt lehet vele keresni kis kockázattal. Ez nem más, mint a török líra vétele az euróval szemben. A januári óriás svájci frank bukta után ezeket az ügyleteket illik óvatosabban kezelni, most megnézzük, itt miről is van szó.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG