Forinterősödés
Befektetési alapok Egy vagy két számjegyű hozam jutott az ingatlanalap-befektetőknek tavaly? 
Eidenpenz József | 2024. január 26. 05:41
Nagy átlagban elmaradtak az évi tíz százaléktól a hazai ingatlanalapok hozamai tavaly, de volt néhány kivétel. Ennek számos oka lehet, nem csak a gazdaság és az ingatlanpiac lehűlése, még a kamatszint és a forint is belejátszhatott.
Részvény / Deviza / Áru Hangyányit javult a forint 
Privátbankár.hu | 2023. július 21. 18:51
De meddig tud erősödni?
Részvény / Deviza / Áru Nagy lendületben a forint, mindjárt áttöri a határt? 
Privátbankár.hu | 2023. április 7. 18:29
Tovább tart az erősödés.
Állampapír / Kötvény Megint emelték egy lakossági állampapír kamatát – de két apró trükkel 
Eidenpenz József | 2023. február 21. 05:31
Új sorozatot bocsátanak ki a Bónusz kötvényekből, magasabb kamattal, de két ponton is van egy kis különbség az előző sorozat kondícióihoz képest. Nagyot ugrottak a fix kamatú államkötvények, diszont kincstárjegyek hozamai. Most érdemes eurót venni? Mi várható a kötvényalapoktól?
Részvény / Deviza / Áru 377 közelében az euró, megbánták a britek a Brexitet 
Eidenpenz József | 2023. február 15. 11:57
A vártnál valamivel magasabb amerikai inflációs adat hatására csapkodó tőzsdék mára megnyugodtak, a BUX azonban mínuszban van. Erős viszont a forint, már a 377-et is tesztelte az euró. A többség már megbánta a Brexitet, hitelből vesznek részvényeket a kínaiak, Paris Hilton metaverzum-szerelme.
Részvény / Deviza / Áru Öngerjesztő folyamat lehet a forinterősödésből? Csúcsjanuár felé tart a bitcoin 
Eidenpenz József | 2023. január 27. 11:28
A forint jól áll, az árfolyam a 387-et kerülgeti, de este jön egy hitelminősítői értékelés. A részvények kifújják magukat a tegnapi menetelés után, a befektetők emésztik a tengernyi gyorsjelentést. A bitcoin januári 40 százalékos emelkedéséből még tíz éves rekord is lehet.
Részvény / Deviza / Áru Hét-nyolc hónapos csúcson áll a forint, óriási fordulat a Hindenburgnál 
Eidenpenz József | 2023. január 26. 11:48
Az európai tőzsdék megint optimisták, és a hazai BUX azon belül is jól áll, szépen húz az OTP és a Mol. Az euró/forint és a dollár/forint is tavaly nyár eleje óta nem látott szinten áll. A Tesla jó jelentése nyomán nagyot emelkedhet, de még a bitcoin árára is kedvezően hatott. Újabb állam vezetné be a bitcoint fizetőeszközként – az USA-ban.
Részvény / Deviza / Áru 389 körül az euró, hogyan hat az MNB lépése az OTP-re? 
Eidenpenz József | 2023. január 25. 11:52
Marad a szigor, örül a forint – a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kamatdöntő ülése után határozott erősödésbe kezdett fizetőeszközünk, az euró tíz, a dollár húsz százalékkal van lejjebb a történelmi csúcsoknál. A részvénypiacok viszont egyre pirosabbak, Budapest még felülteljesítőnek számít.
Részvény / Deviza / Áru Minden az erősebb forint mellett szól, önt tömték már ki mániarészvénnyel? 
Eidenpenz József | 2023. január 24. 12:09
Továbbra is gyengélkedik a forint, már 397-hez közelít az euró. Az európai részvényindexek kissé süllyednek, a BUX azonban szerény pluszban van. Két papírunk emelkedik, kettő stagnál. Sokat vitatkoznak arról, lesz a recesszió, és túlértékeltek-e a tőzsdék. Egy alapkezelő szerint minden az erősebb forint mellett szólj jelenleg.
Részvény / Deviza / Áru Izmozik a forint, vajon meddig bírja? 
Privátbankár.hu | 2022. december 16. 08:05
Odaragadt a 406-os szinthez az euró árfolyama.
Részvény / Deviza / Áru Libikókázik a forint, rossz hírek a Molról 
Eidenpenz József | 2022. szeptember 8. 12:43
A forint tegnapi nagy erősödését ma gyengülés követi, de azért még 400 alatt vagyunk. A tőzsdén csak az OTP tudja magát tartani, miközben az EKB fontos ülésére várnak. Továbbra is feszült az INA körül a légkör. Sokáig magas maradhat a magyar infláció.
Részvény / Deviza / Áru Nem jön többé orosz gáz? Akkor mi erősíti ma a forintot? 
Eidenpenz József | 2022. szeptember 6. 12:31
Az európai tőzsdéken javult a hangulat, ahogy a gázár is visszaesett a tegnapi csúcsról. Mintha a piac kezdene beletörődni, hogy nem megy több orosz gáz Nyugat-Európába. Az OTP stagnál, a forint kissé emelkedik, az olaj megint esik.
Részvény / Deviza / Áru Nem leszünk mi törökké, 400 alatt is volt a forint 
Eidenpenz József | 2022. szeptember 1. 12:49
Az euró/forint a 400 forintos szintet ostromolja, már alá is süllyedt, akárcsak a dollár. Egy elemző szerint az MNB már határozottan kiáll a forint stabilitása mellett, így nem fenyeget minket a török út. Szusszanhatunk kicsit, megint esik a gáz és az olaj ára. Közel kétmilliárd dollárt költöttek augusztusban blokklánc-projektekre.
Részvény / Deviza / Áru Satufékkel áll meg a magyar gazdaság? Visszapattant a forint 
Eidenpenz József | 2022. augusztus 31. 12:35
Az MNB tegnapi intézkedéseivel alaposan megtámogatta a forintot, de az euró nem érte el a 400-at, és újra felfelé indult. Egyes adatok a magyar gazdaság durva lassulását vetítik előre, az ipari termelői árak pedig óriásit emelkedtek. Gyenge volt a HP eredménye, jelentett az AutoWallis.
Részvény / Deviza / Áru Erős a forint, fordulat előtt az arany, új többségi tulajdonosa lesz az egyik utolsó brókercégnek 
Eidenpenz József | 2022. augusztus 12. 12:22
Az európai tőzsdék hangulata jó, de kicsik a mozgások, a BUX és az OTP stagnál, a forint erősödik. Az arany és vele az aranybányák több elemző szerint is komoly fordulat előtt állhatnak. A világ legnagyobb vagyonkezelője mostantól intézményi ügyfeleinek bitcoin-kitettséget is kínál. Szívmelengető OTP-célár érkezett.
Részvény / Deviza / Áru Túl sokan osztják meg a Netflixüket, tovább szárnyalhat a gázár 
Eidenpenz József | 2022. április 20. 12:16
Az amerikai piacok optimizmusa Európára is átterjedt, főleg a francia index húz jól az elnökválasztás vasárnapi, második fordulója előtt. A gázárakkal kapcsolatban nagy a bizonytalanság, az USA-ban is újabb drágulást jósolnak. Nagy csalódást okozott a Netflix jelentése, az előfizetők száma jobban csökkent a vártnál.
Részvény / Deviza / Áru Még sokáig erősödhet a forint, biciklivel mennek a tőzsdére 
Eidenpenz József | 2021. június 23. 11:34
Tegnap új rekord született az USA technológiai részvénypiacán, de ma Európában nem túl jó a hangulat. A BUX index átlagon felül teljesít, a forint folytatja a kamatdöntés utáni erősödését. A költségvetés alkoholizál, az eddig laza jegybank átmegy szigorú rendőrbe, a forinterősödésnek pedig nincs vége az egyik brókercég szerint. Kerékpár-kereskedő megy tőzsdére a németeknél, de nem túl jó áron.
Részvény / Deviza / Áru Remekelt a Facebook és az Apple, olajkereslet-robbanás várható? 
Eidenpenz József | 2021. április 29. 12:08
Óriási gyorsjelentés-dömping érkezett, a Facebook és az Apple jelentős pozitív meglepetést okozott, a tőzsdéken jó a hangulat. Az olajszektornak is jó napja van, a BUX-ot is elsősorban a Mol húzza. A forint is erősödik. Két nagy pénzügyi csoport is az árak további emelkedésére számít az árupiacokon.
Részvény / Deviza / Áru Milyen lesz a Bidenomics? Meddig erősödhet a forint? 
Eidenpenz József | 2020. november 11. 11:58
Bár a hétfői hurráoptimizmus kifújt, Japánban 29 éves csúcs dőlt meg, és ma is optimisták a tőzsdék mindenütt. A BUX ezúttal esik, a forint viszont stabil. Joe Biden várható lépéseit mérlegelik az elemzők. Konkurenciát kap a SpaceX és a Virgin Galactic?
Részvény / Deviza / Áru 356 alatt az euró, az okosok felvásárolják a bitcoint? 
Eidenpenz József | 2020. november 10. 18:49
Európában ma is szép emelkedést értek el a tőzsdeindexek, az Egyesült Államokban viszont az eddigi nyertes, a technológiai szektor csúnya eladói nyomás alatt van. Az euró/forint benézett 356 alá is, a BUX pedig dupláját hozta az európai átlagnak. Főleg a Mol vitte fel. Egyre több jel mutat arra, hogy intézmények és más nagybefektetők vásárolják fel a bitcoint.
Részvény / Deviza / Áru Megjött a történelem leghosszabb bikája, esnek a diszkontbrókerek 
Eidenpenz József | 2018. augusztus 21. 19:02
Történelmi csúcsok felé menetelnek az amerikai tőzsdeindexek, ma válik a 2009 óta tartó emelkedés történelmivé, az eddigi leghosszabb meneteléssé. Budapesten szépen megugrott a BUX, főleg a Mol miatt, de a Richter is húzott rendesen. A forint erősebb lett, az arany nem tudott megmaradni 1200 dollár felett.
Részvény / Deviza / Áru Hirtelen meglódult a forint: 320 alatt járt az euró! 
Gáspár András | 2018. július 31. 13:47
Másfél havi csúcsra erősödött a forint kedden délután.
Befektetési alapok Forintgyengülésre számítanak az OTP-alapok, sok egzotikus befektetést vettek 
Eidenpenz József | 2017. június 13. 17:26
Nigériai, egyiptomi, kenyai bankok, görög részvények, kakaó és ezüstbányák, volatilitás-index – rengeteg egzotikusabb befektetés is megtalálható az OTP aktívan kezelt alapjaiban. Ezek közül sok jól teljesített, a nyereség jelentős részét azonban elvitte a forint erősödése. Az alapok ugyanis általában a forint gyengülésére játszanak, így fedezetlenül hagyják devizapozícióikat. A dollárban is bíznak annak gyengülése után.
Részvény / Deviza / Áru Hat módszer, ha a forint mellett vagy ellen szeretnél spekulálni 
Eidenpenz József | 2016. október 10. 14:29
A forint sok hónapos csúcs közelében van, ami sokak fantáziáját megmozgatja. A készpénznél és a bankbetéteknél sokkal jobb módszerek is vannak, hogy a jövőbeli ármozgásokból profitálni tudjunk. Felsoroltunk közülük hatot, amelyek kisbefektetőknek is alkalmasak.
Részvény / Deviza / Áru Újra erősödésnek indult a forint 
Fellegi Tamás | 2016. szeptember 27. 10:37
A múlt héten indult heves forinterősödés ma folytatódik, a brit fizetőeszköz viszont nem tud magához térni. Az olaj drágult, az amerikai részvények tegnap második napja estek. A hazai börze jó formában nyitott, de csak a Richter maradt erős. Az OTP nagy reménybeli kitörése, mely a 7400 forintos szintnél következett volna be, elakadt.
Részvény / Deviza / Áru Az égbe ment a forint  
Fellegi Tamás | 2016. szeptember 23. 10:28
Végre megtörtént, amit a felminősítés után csak reméltünk: nagy lendülettel erősödött a forint rég nem látott szintekre, egész 305-ig. Az angol font közben rendületlenül gyengélkedik, Amerikában pedig a Nasdaq száguld megállíthatatlanul. A pesti börzén kicsik a mozgások, az OTP továbbra sem tud eltávolodni a 7400 forintos szinttől.
Részvény / Deviza / Áru Kitart a forint ereje, leütötték a BUX-ot a zárásban 
Privátbankár.hu | 2016. május 25. 18:51
Tegnap óta szakadatlan a forint erősödése, az OTP is jól megy, a DAX nagyot ralizott, Amerika is tovább emelkedik.
Részvény / Deviza / Áru Váltsak vagy ne váltsak – nyáron valóban erősebb a forint? 
Eidenpenz József | 2015. június 8. 16:15
Igaz az, hogy nyáron olcsóbb az euró, erősebb a forint vagy csak tévhit? Mi lehet a többi évszakokban? Mikor érdemes eurót vásárolni, minél korábban vagy közvetlenül utazás előtt? Javaslunk egy egyszerű taktikát.
Részvény / Deviza / Áru 7 eszköz, amivel a forint gyengülésére és 5, amellyel erősödésére lehet játszani 
Eidenpenz József | 2015. június 2. 06:08
Elég izgalmas volt az idén már az első néhány hónapban is a forint piaca, volt 322 felett és 296 alatt is az árfolyam. Áttekintjük, milyen lehetőségei vannak annak, aki a forint gyengülésére vagy erősödésére szeretne játszani.
Uniós pályázatok Komolyabb erősödés is jöhet: mi lesz, ha áttör a forint? 
Privátbankár.hu | 2015. április 14. 09:55
A 296-os szint kemény dió az euró forintárfolyamának - ha a jó hangulatban sikerül áttörni, komolyabb forinterősödés jöhet.
Deviza / Áru Már a 307-hez közelít az euró 
Privátbankár.hu | 2014. július 23. 09:16
Tovább erősödött a forint a kedd délutáni szinthez képest, a szerda reggeli árfolyam átmenetileg a 307,10-et is súrolta. Tovább erősödött a dollár az euróhoz képest.
Deviza / Áru Matolcsy szavaira erősödik a forint 
Privátbankár.hu | 2014. július 22. 15:13
Ma nyugodt volt a kereskedés a forint piacán, de a vártnál nagyobb kamatvágás megrángatta a forintot.
Deviza / Áru 300 alatt kezdett az euró - oldódik a feszültség a piacokon 
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 2. 11:51
A befektetők nem számítanak elhúzódó szíriai válságra, ebből profitáltak ma reggel a feltörekvőpiaci devizák is.
Deviza / Áru Már a 298-as szint alatt is járt az euró 
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 23. 11:36
A hét utolsó kereskedési napján erőre kapott a forint. Bár az adósmentés is érdekli a befektetőket, a külpiaci helyzet hatása erősebb az árfolyamra.
Deviza / Áru Gyengülésre váltott a forint - 297 fölött az euró 
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 12. 08:31
Délelőtt újra 297 forint fölé emelkedett az euró jegyzése.
Deviza / Áru Egész héten erre vártunk: lehet izgulni a forintért 
Privátbankár.hu | 2013. július 5. 08:54
Miközben a piac az amerikai pénznyomda leállításának idejét találgatja, Európában épp a gazdaságélénkítés fenntartásáról érkeznek hírek. Délután jön a hét híre.
Deviza / Áru Ma egy új korszakra ébredtünk: erősen kezdi a hetet a forint (frissítve) 
Privátbankár.hu | 2013. július 1. 09:04
Ma elkezdődött az a negyedév, amikor a Fed megkezdheti a gazdaságösztönző program fokozatos kivezetését.
Deviza / Áru Belehúzott a forint, brutálisan jó adattal rukkolt elő az MNB 
Privátbankár.hu | 2013. június 28. 10:55
Közel négy és félszerese lett a vártnak a fizetési mérleg egyenlege, ami jókedvre derítette a befektetőket, a hangulat amúgy is jó a piacokon. Az euró egy héttel ezelőtt több mint 5 forinttal volt drágább, jóval a 240-es szint alatt a svájci frank.
Deviza / Áru Duzzad a Varga-csomag: heti csúcson a forint 
Privátbankár.hu | 2013. június 26. 16:44
A kormány lassan ott üti a bankszektort, ahol éri - a befektetőket ez mégsem érdekli. Mindenki Kína miatt aggódik.
Deviza / Áru A forintpiac átaludta a kamatdöntést (frissítve) 
Privátbankár.hu | 2013. június 25. 09:18
A kiszámítható Matolcsy unalmas, a befektetők most inkább Kína és a Fed miatt aggódnak - ebből még nekünk is lehet gondunk.
Deviza / Áru Újra visszapattant a forint, 290 felett mehet hétvégére az euró (frissítve) 
Privátbankár.hu | 2013. június 14. 16:55
Péntek délután is 290 közelében maradt az euró jegyzése. A dollár február óta nem volt ilyen olcsó. Rosszul járt, aki a hét elején vette meg az eurót a nyaraláshoz - és az is, aki kivárt az eladással. Enyhül a helyzet Törökországban, ez is jót tesz a forintnak.
Makro / Külgazdaság Erősödött a forint, csökkent a devizatartalék 
Privátbankár.hu | 2013. június 12. 11:58
A múlt hónapban csökkent a bankrendszer forintlikviditása és az MNB külföldi követelésállománya, viszont emelkedtek a költségvetés betétei - derül ki a jegybank statisztikai mérlegének előzetes adataiból, amelyről szerdán adott ki jelentést a Magyar Nemzeti Bank (MNB).
Deviza / Áru Örület a forintpiacon: 4 forinttal olcsóbb az euró 
Privátbankár.hu | 2013. június 12. 09:24
Tegnap még a 300-tól volt hajszálnyira az euró, ma 296 körül ingadozik. Belehúzott az euró is.
Deviza / Áru Sebességet váltott az euró, 298 felett a forint jegyzése (frissített) 
Privátbankár.hu | 2013. június 6. 13:26
Kedvező hírek Amerikából és a Draghi-beszéd hatására sebességet váltott az euró, a forint gyengébb, mint délelőtt.
Deviza / Áru Jó makroadatokra lendült meg a forint 
Privátbankár.hu | 2013. május 24. 12:45
Újra 290-es szint alatt az euróárfolyam, Amerikából jó hírek jöttek, ez a forint erősödését is segítette.
Deviza / Áru Kétéves mélypontra esett a svájci frank (frissítve) 
Privátbankár.hu | 2013. május 22. 10:45
A délutáni Bernanke-meghallgatás előtt gyengül a dollár, erősödik az euró és a forint - 230 forint alatt jár a svájci frank jegyzése. Üzent a jegybankelnök.
Deviza / Áru 290 forintnál is olcsóbb az euró  
Privátbankár.hu | 2013. május 21. 11:23
Erősödött kedden délelőtt a forint, az euró árfolyama 290 forint alá süllyedt.
Deviza / Áru Világbajnok formában a forint: így búcsúztatjuk a recessziót? 
Privátbankár.hu | 2013. május 15. 17:07
Jelentősen erősödött szerdán a forint az elemzői várakozásoknál kedvezőbb első negyedéves GDP-növekedési adatra. Az európai növekedési adatok gyengék lettek, az euró gyengült, a régiós devizák szintén veszítettek ma értékükből - a piac egyik legtöbbet erősödő devizája volt ma a forint.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG