<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?
Zöldülő ingatlanok, tippek energetikai korszerűsítéshez!

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Tegnap még a 300-tól volt hajszálnyira az euró, ma 296 körül ingadozik. Belehúzott az euró is.

Tegnap este hatalmas rali bontakozott ki a forintpiacon, a nap közben közel másfél havi mélypontja körül is járó euró forintárfolyama megtáltosodott az amerikai piacnyitás után, estére egészen 296-ig erősödött. A dollár tegnap délután kezdett gyengélkedni, méghozzá annyira, hogy az euró lendülete ma délelőtt is megmaradt, egészen 1,33 fölé erősödött az EUR/USD jegyzése, miközben tegnap még 1,31 felett ingadozott ilyenkor.

További grafikonok >>>Valószínűleg ez áll a forint erősödése mögött is, a szárnyra kapó euró húzta magával a piacok által eddig "büntetett" feltörekvő piaci devizákat is. Az euró forint árfolyama jelenleg 296,41, vagyis közel 4 forinttal olcsóbb az euró a bankközi piacon, mint tegnap kora délután. A dollár jegyzése 222,51 forintnál, a svájci franké 240,34-nél.Napok óta a nemzetközi hangulat rángatja a forintot. A befektetőket leginkább az érdekli, hogy mit lép a Fed. Ha az amerikai gazdaságról jó hírek érkeznek, akkor az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed elzárhatja a pénzcsapokat (a dollárt ez erősíti), ha azonban a hangulat negatív, a makroadatok kevésbé festenek kedvező képet az USA gazdaságáról, akkor az azt jelentheti, hogy a Fed továbbra is 85 milliárd dollárt nyom a gazdaságba havonta (QE3). A világpiacon tegnap délután borús volt a hangulat, ez pedig lendületet adott az eurónak a dollár ellenében.

Az euró magával húzta a forintot is, de Horváth István, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója szerint a feltörekvő piacokon jelentős tőkekivonási hullám zajlik, ami elérte Magyarországot is. Az elmúlt napokban gyengélkedő forint mellett ezt az emelkedő kötvényhozamok is mutatták. A tegnap megjelent, a vártnál valamivel alacsonyabb inflációs adat ráadásul újabb teret enged a további jegybanki kamatvágás előtt.

Mindez egyúttal azt is jelenti, hogy befektetési szempontból a jelenlegi hozamszinteken újra érdekesek lehetnek a rövidebb futamidejű hazai kötvények a várhatóan 4%-ig csökkenő alapkamat miatt – teszi hozzá a Horváth.

Deviza / Áru Még ennél is jóval magasabb üzemanyag-árakat jósolnak a jövő hétre
Privátbankár.hu | 2016. október 1. 16:59
Míg az MTI a mától érvényes adóemelés miatt 339-340 forintos benzint és 345-346 forintos gázolajat jelzett előre, addig a GKI Energia szerint a közeljövőben 345 és 355 is lehet a két fontos üzemanyag ára. Az üzemanyagok ugyanis drágultak valamelyest a világpiacon, főleg a hét második felében.
Deviza / Áru Két kézzel szórja a pénzt a tűzre a kínai jegybank
Privátbankár.hu | 2016. február 7. 12:04
Tovább zuhan a kínai devizatartalék, miután a jegybank rengeteg pénzt éget el a piacon a jüan stabilizálására.
Deviza / Áru Őrülten vették az olajat, de a forint és az OTP is kapós volt
Privátbankár.hu | 2015. június 10. 18:53
Az OTP jól teljesített, a többi magyar részvény már nem annyira. A forint ezúttal erősödni tudott, az euró nem ment tovább. Nap közben három százalékos emelkedésben is volt a kőolaj, de ezután kissé lecsendesedett.
Deviza / Áru Hol van a mi forintunk? Lengyelország jobban teljesít
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 16:17
Lehet, hogy mi erősnek érezzük a forintot 300 forint alatti euróárfolyamok mellett, de az-e valójában? A lengyel zloty árfolyamából ítélve nem igazán, sőt, inkább gyenge. A trend ráadásul ebbe az irányba mutat. Nemrég az egy főre jutó GDP-ben is megelőztek minket.
Deviza / Áru De jó, hogy nincs devizahitelünk – végképp megállíthatatlan a frank
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 17:00
Miután a svájci jegybank tovább növelte a negatív kamatozású betétek körét, rég nem látott mértékben esett a svájci frank árfolyama, ám csak fél napig. Sokak szerint az SNB már ellőtte minden puskaporát, semmit sem tud tenni az erősödés megállítására. Az ország drágán megfizet az erős frankért, öt éve először recesszióba süllyedhet.
Deviza / Áru Újból a vas és acél országa lehetünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 15:58
Acélmű épül Miskolcon, a projekt megvalósulásával újraéledhet a nehézipar Diósgyőrben - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Deviza / Áru Tovább adják a forintot: ma is gyengülünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 09:34
Megint 301 forintál jár az euró jegyzése, több régiós devizával együtt gyengülünk.
Deviza / Áru Európában is a kőolajért megy a harc - bíróságra citálják a németeket
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 07:50
A cseh kormány bírósági úton követeli vissza azt a kőolajat, amelyet Csehország a közelmúltban csődbe jutott német Viktoriagruppe raktáraiban helyezett el.
Deviza / Áru Elhagyta magát a forint - frissítve
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 13:54
Az előző két nap komoly erősödése után ma visszaesett a forint, az euró árfolyama 300 körül van ismét.
Deviza / Áru Zseniális devizaügylet, vagy a következő svájci frank bukta?
Fellegi Tamás | 2015. április 21. 16:24
Devizapiaci szereplők egyre gyakrabban emlegetnek egy ügyletet, amiben nagyon bíznak. Sokak szerint biztos pénzt lehet vele keresni kis kockázattal. Ez nem más, mint a török líra vétele az euróval szemben. A januári óriás svájci frank bukta után ezeket az ügyleteket illik óvatosabban kezelni, most megnézzük, itt miről is van szó.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG